Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαψεύδει η ΝΔ ότι υπήρξε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Μέρκελ
  • [02] Π. Καμμένος: Το θέμα της μετανάστευσης είναι πλέον και θέμα άμυνας
  • [03] Αστυνομικός τραυματίστηκε θανάσιμα από εκπυρσοκρότηση του υπηρεσιακού όπλου του
  • [04] Θ. Φέσσας: Αισιόδοξος για έξοδο της ελληνικής οικονομίας από το αδιέξοδο
  • [05] Επιστρέφει ο διεθνής διαγωνισμός Grand Prix Μαρία Κάλλας για πιάνο

  • [01] Διαψεύδει η ΝΔ ότι υπήρξε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Μέρκελ

    Η ΝΔ διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπήρξε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με την 'Αγγελα Μέρκελ.

    «Διαψεύδουμε κατηγορηματικά την "είδηση" ότι υπήρξε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [02] Π. Καμμένος: Το θέμα της μετανάστευσης είναι πλέον και θέμα άμυνας

    «Ένα από τα βασικά συμπεράσματα του σημερινού Συμβουλίου είναι ότι το θέμα της μετανάστευσης είναι πλέον και θέμα άμυνας» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά το πέρας της κοινής συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ε.Ε., παρουσία του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

    Όπως ανέφερε ο υπουργός, το Συμβούλιο και ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ αποδέχθηκαν την ελληνική άποψη, η οποία αρχικά αντιμετωπίστηκε από τα ευρωπαϊκά μέσα με κακή πρόθεση, ότι δηλαδή «ανάμεσα στους πραγματικούς πρόσφυγες μπορεί να διακινηθούν και πιθανόν να διακινούνται τρομοκράτες προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδος».

    «Αυτό αφορά όλη την Ε.Ε. Έπρεπε να ληφθούν μέτρα», σημείωσε ο υπουργός, ενώ αναφερόμενος στις επιχειρήσεις που ξεκινούν με την έγκριση του Συμβουλιου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στα βόρεια σύνορα της Αφρικής, πρόσθεσε πως αναγνωρίζεται πλέον ως ευρωπαϊκό και το πρόβλημα που υπάρχει στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, στην Ελλάδα.

    [03] Αστυνομικός τραυματίστηκε θανάσιμα από εκπυρσοκρότηση του υπηρεσιακού όπλου του

    Ένας 55χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο 20χρονος γιος του τραυματίστηκε ελαφρά, σήμερα το απόγευμα, από εκπυρσοκρότηση του υπηρεσιακού όπλου του πρώτου, ενώ βρίσκονταν σε πολιτιστικό σύλλογο στον Κολωνό.

    Ο αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα και διακομίστηκε στο «ΕΛΠΙΣ», όπου λίγη ώρα αργότερα, άφησε την τελευταία του πνοή. Ο γιος του, που έχει υποστεί σοκ, τραυματίστηκε ελαφρά στα δάχτυλα και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.

    Ο αστυνομικός, που υπηρετούσε στην Προστασία Περιβάλλοντος της Ασφάλειας Αττικής, ήταν ο ιδρυτής του πολιτιστικού συλλόγου και δίδασκε παραδοσιακούς χορούς.

    [04] Θ. Φέσσας: Αισιόδοξος για έξοδο της ελληνικής οικονομίας από το αδιέξοδο

    Υπάρχουν δεκάδες ώριμα επενδυτικά σχέδια ύψους δισεκατομμυρίων, από Έλληνες και ξένους, που περιμένουν ένα σταθερό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον εντός της ευρωζώνης για να υλοποιηθούν, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ.Θόδωρος Φέσσας μιλώντας το απόγευμα στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου.

    Σ' αυτά όπως είπε, περιλαμβάνονται ένα εργοστάσιο μεταλλουργίας για αμαξώματα αυτοκινήτων και αεροπλάνων, υδροπονικές μονάδες παραγωγής αγροτικών προϊόντων, η υποθαλάσσια σύνδεση ηλεκτροδότησης των νησιών, η ηλεκτρονικοποίηση διαχείρισης συναλλαγών, κέντρα αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων (Logistics), η ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων και η ανάπτυξη υποδομών για την εξυπηρέτηση νέων μορφών τουρισμού.

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ωστόσο, τόνισε πως δεν μπορεί να γίνεται λόγος για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, όταν η οικονομία στραγγαλίζεται και η ύφεση κάνει ξανά την εμφάνισή της, την ώρα που η Ευρώπη μπαίνει σε έναν αναπτυξιακό κύκλο. Παράλληλα ωστόσο, ο κ. Φέσσας δήλωσε αισιόδοξος για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από το αδιέξοδο, καθώς η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα, που της δίνουν το δικαίωμα να διεκδικεί μία συμφωνία με τους εταίρους "με κύρια έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη, χωρίς να χαθεί η δημοσιονομική πειθαρχία και η κοινωνική συνοχή".

    [05] Επιστρέφει ο διεθνής διαγωνισμός Grand Prix Μαρία Κάλλας για πιάνο

    O διεθνής διαγωνισμός Grand Prix Μαρία Κάλλας - πιάνο, επιστρέφει μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια σιωπής και διοργανώνεται από τις 15 έως τις 24 Μαϊου, από το καλλιτεχνικό κέντρο Athenaeum και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

    Το Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας είναι μία γέφυρα με την παγκόσμια κοινότητα της τέχνης του πιάνου και της όπερας και στα 38 χρόνια διοργάνωσης των ετήσιων διαγωνισμών, εναλλάξ για το πιάνο και την όπερα, έχουν προσκληθεί και φιλοξενηθεί στην Ελλάδα, ως μέλη των Διεθνών Κριτικών Επιτροπών, περισσότερες από 320 από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες όλου του κόσμου και έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 2000 νέοι καλλιτέχνες.

    Στο φετινό 39ο Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας, επιλέχθηκε να πάρουν μέρος νέοι σολίστες, (έως 32 ετών), από την Ελλάδα την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Ιαπωνία, την Κίνα, την Ταϊβάν και την Ν. Κορέα, οι οποίοι απαιτείται να ερμηνεύσουν 7 κοντσέρτα και να διαγωνιστούν σε κύκλο ρεσιτάλ με μεγάλα και απαιτητικά έργα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 May 2015 - 20:30:26 UTC