Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη συμφωνία
  • [02] Μέχρι το τέλος του 2015 παρατείνονται οι συμβάσεις για τις υπηρεσίες καθαριότητας στο Δημόσιο
  • [03] Γ. Βαρουφάκης: Η διαπραγμάτευση πλησιάζει στη συμφωνία
  • [04] «Δεν υπάρχει τέτοιο κείμενο από την Κομισιόν»
  • [05] Προσέγγιση μεταξύ Αθήνας και Θεσμών στο φορολογικό διαπιστώνει το Βερολίνο
  • [06] Αποδεκτή από τον υπουργό Οικονομικών η παραίτηση της Αν. Σακελλαρίου
  • [07] Ρύθμιση για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις
  • [08] Συλλήψεις δημοσιογράφων του BBC στο Κατάρ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη συμφωνία

    Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ. Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για συμφωνία που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα και θα περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του χρέους και την ανάπτυξη, ενώ δεν θα επιβάλλει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

    Δεν αποτελεί ούτε επιλογή ούτε ευθύνη της κυβέρνησης η έλλειψη ρευστότητας, δήλωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι πρόκειται για σκληρή διαπραγματευτική τακτική των εταίρων.

    Όλοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, ανέφερε ο κ.Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί η επίτευξη συμφωνίας.

    Τότε θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο άλμα μπροστά, αφήνοντας πίσω τη λιτότητα και περνώντας σε έναν "ενάρετο κύκλο" ανάπτυξης, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

    [02] Μέχρι το τέλος του 2015 παρατείνονται οι συμβάσεις για τις υπηρεσίες καθαριότητας στο Δημόσιο

    Οι συμβάσεις για τις υπηρεσίες καθαριότητας δημοσίων κτιρίων (δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΟΤΑ, κλπ) μπορούν να παραταθούν μέχρι 31/12/2015, σύμφωνα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργου Κατρούγκαλου, αλλά και σύμφωνα με την πρόβλεψη του άρθρου 49 του ν.4325/2015.

    Επίσης, μπορούν να επανασυνάπτονται με την ως άνω ημερομηνία λήξης ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου με ιδιώτες, που απασχολούνται ή απασχολούνταν στον καθαρισμό των εν λόγω κτιρίων και στις υπηρεσίες καθαριότητας με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο.

    [03] Γ. Βαρουφάκης: Η διαπραγμάτευση πλησιάζει στη συμφωνία

    Για να κλείσει σωστά η διαπραγμάτευση, απαιτείται εμείς να αλλάξουμε ήθη και έθιμα και οι δανειστές να αποδεχθούν ότι η μνημονιακή λογική απέτυχε στην περίπτωση της Ελλάδας και πρέπει να μπει στο περιθώριο.

    Αυτό επεσήμανε απόψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, τονίζοντας ότι «η μεγάλη, μακρά, επίπονη διαπραγμάτευση πλησιάζει στην συμφωνία» η οποία, όπως είπε, περιλαμβάνει τα δημοσιονομικά και το Μεσοπρόθεσμο πλάνο για την περίοδο 2015-2019. Από μόνη της η ανακοίνωση μιας τέτοιας συμφωνίας όπως είπε, θα αρκούσε για να περάσουμε σε μια νέα, ελπιδοφόρα εποχή.

    Ο υπουργός τόνισε ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί για τα πρωτογενή πλεονάσματα και την ανάπτυξη είναι αλληλοαναιρούμενοι. Πρόταση της κυβέρνησης είναι να τεθούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων σε επίπεδα που να συνάδουν με τον ρυθμό ανάπτυξης.

    Ανέφερε ακόμη ότι η συμφωνία θα ξεκλείδωνε το μεταρρυθμιστικό κίνημα που χρειάζεται η χώρα σε τομείς όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό, η αγορά εργασίας.

    [04] «Δεν υπάρχει τέτοιο κείμενο από την Κομισιόν»

    «Δεν υπάρχει τέτοιο κείμενο από την Κομισιόν» ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος, απόψε, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με πληροφορίες που φέρουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έχει προτείνει δέσμη μέτρων για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων. Διαβάστε επίσης:

    Κομισιόν: Εργαζόμαστε για μία συνολική συμφωνία

    [05] Προσέγγιση μεταξύ Αθήνας και Θεσμών στο φορολογικό διαπιστώνει το Βερολίνο

    Προσέγγιση μεταξύ της Αθήνας και των Θεσμών σε ό,τι αφορά το φορολογικό, διαπιστώνει το Βερολίνο, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το οποίο επικαλείται κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παραμένουν ωστόσο πολλά ανοιχτά θέματα, κυρίως στους τομείς του συνταξιοδοτικού και της αγοράς εργασίας.

    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, θα πρέπει να γίνουν βαθιές αλλαγές στον ΦΠΑ, με το 23% να πέφτει στο 18%, αλλά και αύξηση από το 6,5% στο 8- 9% για προϊόντα όπως τα τρόφιμα. Οι πληρωμές με πιστωτική κάρτα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 15%.

    [06] Αποδεκτή από τον υπουργό Οικονομικών η παραίτηση της Αν. Σακελλαρίου

    Αποδεκτή έγινε σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη η παραίτηση της διευθύνουσας σύμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Αναστασίας Σακελλαρίου, που υποβλήθηκε στις 7 Μαΐου.

    Στην απαντητική του επιστολή ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι αποδέχθηκε την παραίτηση της κ. Σακελλαρίου, σεβόμενος την απόφασή της.

    Ο κ. Βαρουφάκης, αφού ευχαρίστησε την κ. Σακελλαρίου για τη συνεργασία που είχαν τους τελευταίους μήνες, επισημαίνει ότι η συνεισφορά της, υπό αντίξοες συνθήκες, στην προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης να διεκδικήσει από τους θεσμούς και, ιδίως, από τον ESM-EFSF, τα αυτονόητα, καταγράφεται ως σημαντική.

    [07] Ρύθμιση για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις

    Στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το οποίο θα κατατεθεί από τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, θα συμπεριλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.

    Κατά τη συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησαν νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης και ο Ειδικός Επιθεωρητής του ΣΕΠΕ, Απόστολος Καψάλης, για να παρουσιάσουν τα νέα μέτρα ενίσχυσης για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία είτε θα καταργηθεί είτε θα ανασταλεί επ' αόριστον.

    «Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν εφαρμόζεται από την κυβέρνησή μας και δεν θα εφαρμοστεί και στο μέλλον» σημειώνει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, απαντώντας σε δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση.

    Διαβάστε επίσης:

    Π. Σκουρλέτης: Μεγάλη μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό το Σεπτέμβριο

    [08] Συλλήψεις δημοσιογράφων του BBC στο Κατάρ

    Μια ομάδα τηλεοπτικού συνεργείου του BBC συνελήφθη στο Κατάρ και κρατήθηκε για δύο μέρες στη φυλακή, καθώς κάλυπτε τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών εργατών που εργάζονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2022, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

    Η χώρα του Κόλπου είχε διοργανώσει στις αρχές Μαΐου ένα ταξίδι ενημέρωσης δημοσιογράφων από την Βρετανία, άλλες ευρωπαϊκές χώρες και από την Μέση Ανατολή για να ερευνήσουν τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργάτες, εν μέσω των επικρίσεων που δεχόταν σε διεθνές επίπεδο το Κατάρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Κατάρ υποστήριξε πως η δημοσιογραφική ομάδα του BBC έφτασε στην Ντόχα πριν το προγραμματισμένο ταξίδι και αποφάσισε να διεξάγει δικές της επισκέψεις σε εργοτάξια, γεγονός που οδήγησε στην σύλληψη τους από δυνάμεις ασφαλείας. Το συνεργείο αποτελούνταν από ένα δημοσιογράφο, ένα μεταφραστή, έναν οδηγό και έναν εικονολήπτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 May 2015 - 18:30:29 UTC