Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανδ. Ξανθός: Η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη στην Ευρώπη
  • [02] «Να κόψουν τα ψέματα στην κυβέρνηση και να συμφωνήσουμε όλοι αν θέλουμε την Ευρώπη» τονίζει στο «Έθνος της Κυριακής» ο Αντ. Σαμαράς
  • [03] Eπιστροφή στην αρχαία Αίγυπτο χαρακτηρίζει ο Ερντογάν την ποινή του θανάτου κατά του Μοχάμεντ Μόρσι
  • [04] Τουρκικά μαχητικά κατέρριψαν συριακό αεροσκάφος

  • [01] Ανδ. Ξανθός: Η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη στην Ευρώπη

    Πολύ σκληρή πολιτική μάχη μέσα στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, δίνουν η κυβέρνηση και συνολικά η χώρα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος παραβρέθηκε σήμερα στις εργασίες του 12ου Παγκρήτιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου στο Ρέθυμνο.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, η μάχη δίδεται για να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές εξελίξεις με προεξάρχουσες προτεραιότητες την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, τη κοινωνική συνοχή, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Για πρώτη φορά αμφισβητήθηκε η κυρίαρχη γραμμή της λιτότητας από μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, στην Ευρώπη μετά την κρίση, γι΄ αυτό υπάρχει οξύτατη πολιτική σύγκρουση, γι' αυτό υπάρχει η πολύ σκληρή στάση των εταίρων μας. Διότι αμφισβητείται για πρώτη φορά η λογική του μονόδρομου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

    [02] «Να κόψουν τα ψέματα στην κυβέρνηση και να συμφωνήσουμε όλοι αν θέλουμε την Ευρώπη» τονίζει στο «Έθνος της Κυριακής» ο Αντ. Σαμαράς

    Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να υπάρξει μια «συνεννόηση» με την κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ «να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες του», εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως αν η κυβέρνηση θελήσει βοήθεια, η ΝΔ είναι έτοιμη να τη δώσει, αλλά ξεκαθαρίζει: «Λευκή επιταγή για να διαλύσουν τον τόπο δεν πρόκειται να πάρουν από εμάς».

    Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται έτοιμος να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες υπό δύο όμως προϋποθέσεις: Πρώτον να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση τα αδιέξοδα στα οποία έχει αυτοεγκλωβιστεί και δεύτερον να σταματήσουν, όπως τονίζει, τα τερατώδη ψέματα που λένε στον κόσμο.

    «Για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε μαζί τους, όπως οφείλουν τα κόμματα σε περιόδους κρίσης, πρέπει να κόψουν τα ψέματα και να συμφωνήσουμε όλοι αν θέλουμε την Ευρώπη. Για να πιάσουν τόπο οι όποιες πρωτοβουλίες πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο κλίμα και αποδοχή από όλους» τονίζει ο κ. Σαμαράς ο οποίος πάντως επισημαίνει πως η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να περιμένει στήριξη όταν για παράδειγμα επαναφέρει το άσυλο της «παρανομίας» στα πανεπιστήμια ή «αφήνει ελεύθερους τους λαθρομετανάστες και διευκολύνει την απελευθέρωση τρομοκρατών».

    [03] Eπιστροφή στην αρχαία Αίγυπτο χαρακτηρίζει ο Ερντογάν την ποινή του θανάτου κατά του Μοχάμεντ Μόρσι

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε σήμερα την απόφαση δικαστηρίου της Αιγύπτου να επιβάλει την ποινή του θανάτου στον πρώην πρόεδρο της χώρας, τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι, κάνοντας λόγο για "επιστροφή στην αρχαία Αίγυπτο".

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Ο εκλεγμένος πρόεδρος από τον αιγυπτιακό λαό (...) δυστυχώς καταδικάστηκε σε θάνατο. Η χώρα επιστρέφει στην αρχαία Αίγυπτο», δήλωσε ο Ερντογάν σε συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη κατηγορώντας τη Δύση ότι "κάνει τα στραβά μάτια" σχετικά με το πραξικόπημα του 2013 με το οποίο απομακρύνθηκε ο Μόρσι από την εξουσία.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Ο Ερντογάν είναι πρώτος ηγέτης χώρας που αντιδρά στη σημερινή απόφαση κατά του Μόρσι.

    [04] Τουρκικά μαχητικά κατέρριψαν συριακό αεροσκάφος

    Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν συριακό αεροσκάφος, το οποίο είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, μετέδωσαν σήμερα τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

    Δεν είναι ακόμη γνωστός ο τύπος του συριακού αεροσκάφους που καταρρίφθηκε από την τουρκική πολεμική αεροπορία .

    Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι το συριακό αεροσκάφος κατέπεσε και συνετρίβη σε συριακό έδαφος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 May 2015 - 16:30:24 UTC