Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρωδία δίκης χαρακτηρίζει τη καταδίκη του Μοχάμεντ Μόρσι η Διεθνής Αμνηστία
  • [02] Σιδηροδρομικό δυστύχημα με δύο νεκρούς και 20 τραυματίες στη Γερμανία
  • [03] Τον τίτλο του φαβορί έδωσε στη Ρεάλ ο Γ. Σφαιρόπουλος

  • [01] Παρωδία δίκης χαρακτηρίζει τη καταδίκη του Μοχάμεντ Μόρσι η Διεθνής Αμνηστία

    Η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε την απόφαση δικαστηρίου της Αιγύπτου να καταδικάσει σε θάνατο τον ισλαμιστή πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι « παρωδία βασισμένη σε άκυρες και κενές διαδικασίες» και ζήτησε την απελευθέρωσή του ή την επανάληψη της δίκης σε πολιτικό δικαστήριο.

    Δικαστήριο της Αιγύπτου καταδίκασε σήμερα τον ανατραπέντα ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι εις θάνατον για συνωμοσία με ξένες, ένοπλες οργανώσεις εναντίον της Αιγύπτου και για τον ρόλο του σε μαζικές αποδράσεις από φυλακές της χώρας το 2011.

    Όπως συμβαίνει στην περίπτωση καταδίκης στην εσχάτη των ποινών, η υπόθεση παραπέμπεται στον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη της Αιγύπτου, τον Μεγάλο Μουφτή, για να την εγκρίνει προτού εκτελεστεί η απόφαση.

    Ο Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε από τον στρατό το 2013, κρίθηκε ένοχος για την διαρροή κρατικών μυστικών, για τη συμμετοχή του στα βίαια επεισόδια στη διάρκεια της εξέγερσης το 2011 και για συνωμοσία και για αποδράσεις από φυλακές της χώρας, ενώ η απόφαση για την τύχη του ανακοινώθηκε το πρωί στη δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου.

    [02] Σιδηροδρομικό δυστύχημα με δύο νεκρούς και 20 τραυματίες στη Γερμανία

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση τρένου με φορτηγό σε σιδηροδρομική διάβαση στη δυτική Γερμανία, ανέφερε στην ιστοσελίδα του το γερμανικό περιοδικό Focus. Το δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Ιμπενμπούρεν, στο Στάινφουρτ, σύμφωνα με το περιοδικό. Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Στάινφουρτ αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

    [03] Τον τίτλο του φαβορί έδωσε στη Ρεάλ ο Γ. Σφαιρόπουλος

    Αισιόδοξοι για την έκβαση του μεγάλου τελικού της Euroleague εμφανίστηκαν κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου οι προπονητές των δύο αυριανών φιναλίστ. Τόσο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος του Ολυμπιακού όσο και ο Πάμπλο Λάσο της Ρεάλ μίλησαν με τα καλύτερα λόγια ο ένας για τον αντίπαλο του άλλου και τόνισαν ότι θα πρέπει αν φτάσουν στο μάξιμουμ της ομαδικής απόδοσης για να κατακτήσουν τον τίτλο.

    «Είμαι υπερήφανος και ευτυχισμένος που καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό. Είμαστε υπερήφανοι γιατί η ομάδα μας έχει λάβει μέρος στα πέντε από τα τελευταία επτά φάιναλ φορ κι αυτό δίνει ικανοποίηση σε όλους στον ολυμπιακό. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα φαβορί, μία ομάδα που σεβόμαστε, μία ομάδα που είναι χαρακτηριστικά ευρωπαϊκή. Το αποδεικνύουν οι τρεις παρουσίες της σε τελικούς τα ισάριθμα τελευταία χρόνια. Η Ρεάλ είναι φαβορί, παίζουν στο γήπεδό τους, αλλά κι εμείς ξέρουμε πώς να παίζουμε με ομάδες που είναι φαβορί» ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος.

    Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Πάμπλο Λάσο αναφέρθηκε στο προ διετίας τελικό στον Λονδίνο το 2013 όπου ο Ολυμπιακός του στέρησε τον τίτλο στον τελικό. «Αύριο θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Πρόπερσι ήταν τελικός, πέρυσι βρεθήκαμε στα πλέι οφ. Θα πρέπει να παίξουμε το καλύτερο δυνατό μπάσκετ από πλευράς μας την Κυριακή. Κάθε χρόνο οι συνθήκες αλλάζουν».

    Από την πλευρά του ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε ότι « είναι πολύ μεγάλη η χαρά που φτάσαμε σε έναν τέτοιο τελικό. Είναι ο τρίτος μας σε 4 χρόνια. Σε μια χρονιά που δεν αρχίσαμε καλά, με δυσκολίες και τραυματισμούς σημαντικών παικτών. Ένας τελικός είναι πάντα ένας τελικός. Η Ρεάλ παίζει πολύ καλά και θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για να νικήσουμε»

    Ο Γκουστάβο Αγιόν της Ρεάλ είπε ότι «είναι τιμή που συμμετέχω σ? αυτό το φάιναλ φορ.Πρέπει να κάνουμε ένα τέλειο παιχνίδι για 40 λεπτά απέναντι στον Ολυμπιακό για να μπορέσουμε να νικήσουμε. Το ξέρουμε αυτό«.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 May 2015 - 14:30:26 UTC