Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κοτζιά - Νταβούτογλου στην Κωνσταντινούπολη
  • [02] «Θα εξετάσουμε την πρόταση για συμμετοχή στην Τράπεζα των BRICS»
  • [03] Εurogroup: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα
  • [04] Την άρση του αμερικανικού εμπάργκο στην Κουβα, ζήτησε ο Ολάντ
  • [05] Γ. Χριστοδούλου: Η κρίση προκαλεί χρόνιο στρες

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κοτζιά - Νταβούτογλου στην Κωνσταντινούπολη

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην Κωνσταντινούπολη.

    Η συνάντηση διήρκησε μία ώρα και αμέσως μετά η ελληνική αντιπροσωπεία αναχώρησε για το αεροδρόμιο με προορισμό την 'Αγκυρα, όπου ο κ. Κοτζιάς θα έχει αύριο συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Βεβλούτ Τσαβούσογλου.

    [02] «Θα εξετάσουμε την πρόταση για συμμετοχή στην Τράπεζα των BRICS»

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υφυπουργό Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπο / αντιπρόσωπο της νέας αναπτυξιακής τράπεζας που δημιουργούν οι χώρες BRICS (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν. Αφρική), Σεργκέι Στόρτσακ αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας ότι ο κ. Σεργκέι Στόρτσακ κάλεσε, μάλιστα, την Ελλάδα να γίνει το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.

    Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Στόρτσακ εκφράζοντάς του, παράλληλα, την θετική του έκπληξη για την πρόσκληση να γίνει τη Ελλάδα το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, προσθέτοντας στην συνέχεια ότι ο κ. Τσίπρας εξέφρασε στον κ. Στόρτσακ το ενδιαφέρον της Ελλάδος και τη δέσμευση να εξετάσει διεξοδικά την πρόταση, την οποία και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά με τους ηγέτες, των κρατών των BRICS. στην Αγία Πετρούπολη, την οποία θα επισκεφτεί προκειμένου να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνεται 18 με 20 Ιουνίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Σ. Στόρτσακ: H Ελλάδα να ενταχθεί στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS

    [03] Εurogroup: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

    To Εurogroup με γραπτή δήλωσή του, χαιρετίζει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και τις προθέσεις των ελληνικών αρχών να επιταχύνουν το έργο του, σημειώνοντας παράλληλα ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια σε ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.

    Η πλήρης δήλωση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα έχει ως εξής:

    «Το Eurogroup σήμερα αποτίμησε την κατάσταση στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών. Καλωσορίσαμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως τώρα. Σημειώνουμε ότι η αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός στη διαδικασία της δουλειάς, επιτάχυνε τις διαπραγματεύσεις και έκανε τη συζήτηση πιο ουσιαστική. Παράλληλα, αναγνωρίσαμε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθούν τα κενά σε ζητήματα που παραμένοουν ανοιχτά. Ως εκ τούτου, καλωσορίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επιταχύνουν το έργο τους με τους θεσμούς, με προοπτική την επίτευξη μιας επιτυχούς ολοκλήρωσης της αξιολόγησης εν ευθέτω χρόνω.

    Το Eurogroup επαναβεβαίωσε ότι η δήλωση της 20ης Φεβρουαρίου παραμένει το πλαίσιο των συζητήσεων. Το Eurogroup θα λάβει αποφάσεις για πιθανή εκταμίευση των χρημάτων που απομένουν στο πλαίσιο της τρέχουσας συμφωνίας, μόλις επιτευχθεί με τους θεσμούς συμφωνία σε τεχνικό επίπεςδο (staff level) για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης».

    [04] Την άρση του αμερικανικού εμπάργκο στην Κουβα, ζήτησε ο Ολάντ

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος επισκέπτεται την Κούβα για να προωθήσει τα γαλλικά και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, εξέφρασε σήμερα την ευχή να αρθεί το αμερικανικό οικονομικό εμπάργκο που, σύμφωνα με τον ίδιο, "έβλαψε τόσο" την ανάπτυξη του νησιού.

    Πρώτος αρχηγός δυτικού κράτους που μεταβαίνει στην Κούβα μετά την ανακοίνωση ότι ξεπαγώνουν οι σχέσεις ανάμεσα στο νησί και τις ΗΠΑ, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε, σε ομιλία που εκφώνησε στο πανεπιστήμιο της Αβάνας, πως η επίσκεψή του εντάσσεται "σ' ένα ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά ακόμη αβέβαιο πλαίσιο".

    Η Γαλλία θα κάνει αυτό που μπορεί για να συνεισφέρει ώστε "το άνοιγμα να επιβεβαιωθεί, τα μέτρα που τόσο έβλαψαν την ανάπτυξη της Κούβας επιτέλους να ακυρωθούν, να καταργηθούν", πρόσθεσε αναφερόμενος στο αμερικανικό εμπάργκο που πλήττει από το 1962 την οικονομία του νησιού.

    [05] Γ. Χριστοδούλου: Η κρίση προκαλεί χρόνιο στρες

    Για το χρόνιο στρες που προκαλεί η κρίση και τις σοβαρές επιπτώσεις του στον οργανισμό, τη διαφορά της θλίψης από την κατάθλιψη, καθώς και για προτάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των σοβαρών ψυχικών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στον ψυχισμό του Έλληνα τα τελευταία χρόνια, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής Γεώργιος Χριστοδούλου, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας, με αφορμή διάλεξη που έδωσε με θέμα «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία. Διαπιστώσεις και προτάσεις".

    Ο κ. Χριστοδούλου επισημαίνει ότι η πρόληψη και η προαγωγή της ψυχικής υγείας δεν υποστηρίζεται από τις πολιτικές υγείας. και στην Ελλάδα και διεθνώς, γιατί τα οφέλη δεν είναι άμεσα αλλά απώτερα. «Οι άνθρωποι που χρειάζονται περισσότερο την φροντίδα, όπως είναι οι ψυχικά πάσχοντες, έχουν τη λιγότερη φροντίδα, καθώς σε περίοδο κρίσης διατίθενται πολύ λιγότερα κονδύλια για την ψυχική υγεία, κι αυτό συμβαίνει όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδούλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 May 2015 - 18:30:24 UTC