Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον εισαγγελέα έστειλε ο Δ. Στρατούλης τον φάκελο της Express Service
  • [02] Βρυξέλλες: Το Eurogroup θα ενθαρρύνει την Αθήνα να επιταχύνει τις συνομιλίες
  • [03] Θα πληρωθεί αύριο η δόση προς το ΔΝΤ
  • [04] Εντός των επόμενων ημερών αναμένει συμφωνία ο Γιάνης Βαρουφάκης
  • [05] Ο Ν. Φάρατζ απέσυρε την παραίτηση του και παραμένει ηγέτης του UKIP
  • [06] Σινορωσικά ναυτικά γυμνάσια για πρώτη φορά στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο
  • [07] Ο Θ. Κουρεντζής υποψήφιος για τη θέση του νέου μαέστρου της Φιλαρμονικής του Βερολίνου

  • [01] Στον εισαγγελέα έστειλε ο Δ. Στρατούλης τον φάκελο της Express Service

    Στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος διαβίβασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, την επιστολή την οποία είχε αποστείλει στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

    Η επιστολή αφορά τη συστηματική μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του Ομίλου Επιχειρήσεων Ραπτόπουλου Ιωάννη (Δ.Τ. EXPRESS SERVICE).

    Ο κ. Στρατούλης ζητά από τον εισαγγελέα να διερευνήσει το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών της εταιρίας, ενώ ανάλογη επιστολή απεστάλη και στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

    [02] Βρυξέλλες: Το Eurogroup θα ενθαρρύνει την Αθήνα να επιταχύνει τις συνομιλίες

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εκδώσουν σήμερα μια σύντομη δήλωση για την Ελλάδα και θα καλωσορίσουν την πρόοδο που έχει γίνει μέχρι στιγμής με τους πιστωτές, αλλά θα προειδοποιήσουν επίσης ότι χρειάζονται περισσότερος χρόνος και περισσότερη προσπάθεια για να ξεπερασθούν οι δυσκολίες στις συνομιλίες με τους πιστωτές, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι της ΕΕ.

    "Θα υπάρξει μια σύντομη δήλωση και θα αναφέρεται στην πρόοδο που έχει γίνει και στη δουλειά που μένει να γίνει, ενώ θα καλωσορίζεται η πρόθεση των Ελλήνων να επιταχύνουν τη δουλειά τους", δήλωσε ένας αξιωματούχος που είχε ενημέρωση σχετικά με τη δήλωση.

    Ένας άλλος αξιωματούχος πρόσθεσε πως η δήλωση θα λέει ότι "χρειάζονται περισσότερος χρόνος και περισσότερη προσπάθεια για να γεφυρωθούν τα κενά" στις συνομιλίες ώστε να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας.

    [03] Θα πληρωθεί αύριο η δόση προς το ΔΝΤ

    Εντολή να πληρωθεί αύριο η δόση 750 εκ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών., όπως επιβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου.

    Εν τω μεταξύ, την πεποίθηση ότι θα υπάρξει σήμερα μια θετική δήλωση του Eurogroup για την Ελλάδα, εξέφρασε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της "Ευρωομάδας". Ο κ. Νούναν σημείωσε ότι το Eurogroup θα αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την Ελλάδα, ωστόσο δεν είναι σε θέση να πάρει κάποια καταληκτική απόφαση καθώς απομένουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν.

    [04] Εντός των επόμενων ημερών αναμένει συμφωνία ο Γιάνης Βαρουφάκης

    Τις επόμενες ημέρες αναμένει συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών, ο υπουργός οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με δήλωση που έκανε προσερχόμενος στο κρίσιμο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

    Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι έχει βρεθεί «κοινό έδαφος» μεταξύ Ελλάδας και θεσμών και εκτίμησε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία εντός των επόμενων ημερών.Όταν ρωτήθηκε τί αναμένει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι η ΕΚΤ πρέπει να κάνει τη δουλειά της.

    Όπως επίσης είπε ο κ Βαρουφάκης στην τηλεόραση τουEuronews,αμέσως κατά την είσοδό του στο κτίριο του Συμβουλίου «η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους δανειστές της». Ανέφερε δε ότιπεριμένει μια καλή συνάντηση που θα καθιερώσει και θα ενδυναμώσει τα μεγάλα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα.Τέλος, είπε πως περιμένει να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση σε καλό κλίμα, έτσι ώστε μέσα στις επόμενες μέρες να γίνει εφικτή μια συμφωνία.

    Εν τω μεταξύ σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναμένεται πριν την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης να συναντηθεί με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφκανγκ Σόιμπλε. Η συνάντηση θα γίνει περίπου στις 3.30 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

    Νωρίτερα ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν. Ορατή η λύση αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση των δανειστών»

    Ο κ .Βαρουφάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία που δεν θα δίνει προοπτική εξόδου από τη κρίση, που δεν θα αντιμετωπίζει τα μεγάλα θέματα του χρέους της ανεργίας και της ύφεσης».

    [05] Ο Ν. Φάρατζ απέσυρε την παραίτηση του και παραμένει ηγέτης του UKIP

    Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης του ευρωφοβικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) απέσυρε σήμερα την παραίτηση που είχε υποβάλει την περασμένη εβδομάδα, όταν δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια έδρα στο κοινοβούλιο στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Πέμπτη.

    "Ο κ. Φάρατζ απέσυρε την παραίτησή του και θα παραμείνει ηγέτης του UKIP" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος Στιβ Κράουδερ. Η Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή του UKIP απέρριψε ομόφωνα την παραίτηση του Φάρατζ επειδή τα μέλη του κόμματος δεν ήθελαν να αποχωρήσει από την ηγεσία, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

    [06] Σινορωσικά ναυτικά γυμνάσια για πρώτη φορά στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο

    Με πανηγυρικό τρόπο εγκαινιάστηκαν στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ οι πρώτες στην ιστορία σινορωσικές ναυτικές ασκήσεις, που πραγματοποιούνται στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο με τη συμμετοχή δέκα πλοίων.

    Τα γυμνάσια με τον τίτλο «Θαλάσσια συνεργασία» πραγματοποιούνται συνεχώς από το 2012 στον Ειρηνικό ωκεανό, αλλά έπειτα από πρόταση της κινεζικής πλευράς θα διεξαχθούν εφέτος στη Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε ο υποδιοικητής του ρωσικού Στόλου της Μ. Θάλασσας αντιναύαρχος Αλεξάντρ Φεντοτένκοφ.

    Ο υποδιοικητής του κινεζικού Ναυτικού αντιναύαρχος Ντου Τζιν-Τσεν εγκωμίασε τη ρωσική φιλοξενία και προετοιμασία των ασκήσεων, «το πρώτο στάδιο των οποίων βρίσκεται σε πλήρη μαχητική ετοιμότητα». Σημείωσε μάλιστα από κοινού με το Ρώσο ομόλογό του ότι οι ασκήσεις θα συμβάλουν στην περαιτέρω εμβάθυνση της φιλικής και πρακτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στην ενίσχυση της κοινής αντιμετώπισης των απειλών θαλάσσιας ασφάλειας.

    [07] Ο Θ. Κουρεντζής υποψήφιος για τη θέση του νέου μαέστρου της Φιλαρμονικής του Βερολίνου

    Ο διάδοχος του Σάιμον Ρατλ στη θέση του μαέστρου της Φιλαρμονικής του Βερολίνου επιλέγεται σήμερα, μεταξύ των μεγαλύτερων διευθυντών ορχήστρας στον κόσμο, με μια διαδικασία που θυμίζει παπική εκλογή. "Από την ίδρυση της ορχήστρας, το 1882, είχαμε έντεκα επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, αλλά μόνο έξι μαέστρους στην Φιλαρμονική του Βερολίνου", λένε άλλωστε χαρακτηριστικά στους κύκλους της κλασικής μουσικής.

    Από το πρωί οι 124 μόνιμοι μουσικοί της Φιλαρμονικής έχουν συγκεντρωθεί στην Εκκλησία του Ιησού Χριστού στα περίχωρα του Βερολίνου, προκειμένου να εκλέξουν το νέο διευθυντή τους και δεν θα διακόψουν την διαδικασία εάν δεν βγει "λευκός καπνός". Αν και δεν έχει προηγηθεί υποβολή υποψηφιοτήτων, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο, υπάρχει εσωτερική λίστα με 30 ονόματα.

    "Φαβορί" θεωρούνται ο Λετονός 'Αντρις Νέλσον, ο Γκουστάβο Ντουνταμέλ από την Βενεζουέλα, ο Γερμανός Κριστιάν Τίλεμαν και ο Αργεντινός Διευθυντής της Όπερας του Βερολίνου Ντάνιελ Μπαρενμπόιμ. Όλοι έχουν κατ' επανάληψη διευθύνει την Φιλαρμονική ως έκτακτοι συνεργάτες.

    Μεταξύ των μαέστρων βρίσκεται και ο Θεόδωρος Κουρεντζής, μαέστρος σήμερα στην Όπερα του Περμ, στην Ρωσία, ο οποίος έχει συνεργαστεί μία φορά με την Φιλαρμονική του Βερολίνου, με μεγάλη επιτυχία. Για τον Έλληνα του "αναγεννησιακού πανκ", έκανε λόγο η εφημερίδα Der Tagesspiegel αναφερόμενη στον κ. Κουρεντζή, επισημαίνοντας ότι η εκλογή του θα σήμαινε τεράστια στροφή για την πορεία της "καλύτερης ορχήστρας του κόσμου".

    Η θητεία του νέου μαέστρου θα ξεκινήσει το 2018, με την αποχώρηση του Σερ Σάιμον Ρατλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 May 2015 - 16:30:24 UTC