Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Παυλόπουλος: Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να σταθούν και πάλι στο ύψος των περιστάσεων
  • [02] Ε. Τσακαλώτος: Αισιοδοξία για συμφωνία
  • [03] Να υπάρχει συμφωνία, λέει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς
  • [04] Κ. Χατζηδάκης: Γουρούνι στο σακί προς το παρόν τα όσα ακούμε για συμφωνία κυβέρνησης δανειστών
  • [05] Ολοκληρώθηκε το συνέδριο για τα ΜΜΕ και τη βιώσιμη ανάπτυξη
  • [06] Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση οι πέντε τραυματίες από το ατύχημα στον Ασπρόπυργο
  • [07] ΥΠΟΙΚ: Μακρόπνοο σχέδιο που υπερβαίνει τα όρια της διαπραγμάτευσης
  • [08] Ανησυχούν οι ΗΠΑ για το ενδεχόμενο επέκτασης του τουρκικού αγωγού στην Ελλάδα
  • [09] Το Eurogroup αναμένεται να χαιρετίσει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις
  • [10] Μ. Ρέντσι: «Αυτογκόλ» των Βρυξελλών αν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με τις ΗΠΑ
  • [11] Χωρίς τυμπανοκρουσίες η Ευρώπη τίμησε τα 70 χρόνια από τη συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας

  • [01] Π. Παυλόπουλος: Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να σταθούν και πάλι στο ύψος των περιστάσεων

    «Οι έκτακτες περιστάσεις που βιώνουμε, μέσα στη δίνη μιας κρίσης, η οποία έχει πάρει τα χαρακτηριστικά ενός ιδιότυπου παγκόσμιου οικονομικού πολέμου, επιβάλλουν στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς να σταθούν και πάλι στο ύψος των περιστάσεων» σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης.

    Παράλληλα, ο Πρόεδρος τονίζει ότι πρέπει «ν' αντιληφθούν ότι η ?Γηραιά Ήπειρος? είναι η μόνη η οποία, μέσ' από την ιστορική της διαδρομή, μπορεί και πρέπει να εγγυηθεί στον Πλανήτη τουλάχιστον την σύμφυτη με τον Άνθρωπο οικονομική ανάπτυξη και την Ειρήνη».

    Συνεχίζοντας ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει ότι «όλοι οι Έλληνες είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης μιας Ευρώπης, η οποία θ' αποτελέσει ένα είδος ?αυτοκρατορίας της μέσης οδού?, για να θυμηθούμε την ρήση του Albert Camus. Οι οποίοι ούτε στις πιο δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης δεν εγκατέλειψαν την πίστη τους και την προσήλωσή τους στα προμνημονευόμενα ευρωπαϊκά ιδεώδη, καθώς θεωρούν ότι από γεωγραφική, ιστορική, πολιτισμική και πολιτική άποψη η Ελλάδα αποτελεί οργανικό και αναπόσπαστο μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας».

    [02] Ε. Τσακαλώτος: Αισιοδοξία για συμφωνία

    Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία, δηλώνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο δημοσιογράφο του BBC Κρις Μόρις στις 7 Μαίου 2015.

    Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην κοινή ανακοίνωση ,εκτιμώντας ότι δείχνει πως υπάρχει πρόθεση για να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις ότι οι εταίροι εργάζονται για να υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα, καθώς και ότι υπάρχει αναγνώριση ότι οι συζητήσεις πηγαίνουν καλύτερα.

    Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε επίσης ότι με κάποιους συμβιβασμούς δημιουργούνται προοπτικές για ολοκλήρωση των συζητήσεων και ότι ο ίδιος είναι αισιόδοξος.

    Αναφερόμενος στα ζητήματα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε ότι «όλοι πρέπει να πιστεύουν στο γράμμα και το πνεύμα της 20ης Φεβρουαρίου».

    [03] Να υπάρχει συμφωνία, λέει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς

    Πρέπει να υπάρχει συμφωνία στη διαπραγμάτευση, γιατί δεν πάει άλλο έτσι, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, αλλά εξέφρασε τον φόβο ότι έρχεται μεγάλη φοροεπιδρομή, λόγω του ότι, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανέτοιμος να κυβερνήσει.

    «Εγώ ήμουνα εκείνος, ο οποίος αδιάλειπτα, έντονα, σε όλο αυτό το διάστημα, επιμένω ότι θα πρέπει να υπάρχει λύση. Θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία. Θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία, γιατί άλλο δεν πάει έτσι», τόνισε ο κ. Σαμαράς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus της Θεσσαλονίκης.

    «Η οικονομία, πραγματικά, έχει φτάσει στα όρια της ανώτατης δυνατής ασφυξίας. Τίποτα δεν δουλεύει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια απόλυτη οικονομική ακινησία, η οποία τροφοδοτείται και από μια πάρα πολύ μεγάλη αρνητική ψυχολογία. Αυτός ο συνδυασμός είναι καταστροφή για την ελληνική οικονομία. Λέω, λοιπόν, πρέπει αμέσως να γίνει η συμφωνία αυτή. Άρα θα είμαι ο πρώτος που θα δηλώσει ευτυχής, αν γίνει αυτή η συμφωνία. Από την άλλη, όμως, πλευρά, οφείλω να πω ότι φοβάμαι ότι επειδή ακριβώς οι ίδιοι έχουν δηλώσει εκατό φορές ότι και ανέτοιμοι ήταν και δεν είχαν όχι plan b, ούτε plan a δεν είχαν, φοβάμαι ότι θα υπάρχει- και αυτά ακούω άλλωστε-πολύ μεγάλη φοροεπιδρομή».

    [04] Κ. Χατζηδάκης: Γουρούνι στο σακί προς το παρόν τα όσα ακούμε για συμφωνία κυβέρνησης δανειστών

    Ανοικτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να μην ψηφίσει τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, άφησε ο Κωστής Χατζηδάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στη web tv του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Ας δούμε πρώτα τι θα έχει η συμφωνία και καλόπιστα και με βάση τις θέσεις μας και το εθνικό συμφέρον θα καθίσουμε και θα το δούμε»,απαντά σχετικά ο πρώην υπουργός ο οποίος παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι λειτουργεί εις βάρος του προϋπολογισμού και στεγνώνει το δημόσιο.

    Ο βουλευτής της ΝΔ τοποθετείται επίσης για τα σενάρια πρόωρων εκλογών, διεξαγωγής δημοψηφίσματος αλλά και σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ή σύγκλισης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

    Επιπλέον μιλά και για την κατάσταση στο εσωκομματικό τοπίο της ΝΔ επιμένοντας στη θέση του υπέρ της διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου τονίζοντας όμως ότι προτεραιότητα έχει η έγνοια για να αποφύγει, όπως λέει,ο τόπος τα χειρότερα.

    [05] Ολοκληρώθηκε το συνέδριο για τα ΜΜΕ και τη βιώσιμη ανάπτυξη

    Με κεντρικό ζήτημα την ανάδειξη της έλλειψης διαφάνειας στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ) και την προτροπή κινητοποίησης της κοινωνίας ως μοχλός πίεσης για «να ?ανέβουμε ένα σκαλοπάτι», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Νίκος Λέανδρος, ολοκληρώθηκε το τριήμερο συνέδριο με θέμα «Μέσα μαζικής ενημέρωσης και βιώσιμη ανάπτυξη», που πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

    Κατά την τρίτη και τελευταία μέρα του συνεδρίου, παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εργασίες φοιτητών με μορφή ντοκιμαντέρ, ηλεκτρονικού περιοδικού και φωτογραφικού υλικού.

    Φοιτητές του πανεπιστημίου Αιγαίου παρουσίασαν τη σειρά ντοκιμαντέρ που γύρισαν, σε συνεργασία με το κανάλι της Βουλής, η οποία ονομάζεται «Ακαδημαϊκό τέταρτο» και είχε ως θεματολογία την καθημερινότητα των κατοίκων στο νησί της Μυτιλήνης. Άλλες πολύ ενδιαφέρουσες εργασίες αφορούσαν γυρίσματα από κινητό τηλέφωνο στην Αθήνα ως πόλη της κρίσης και τα graffitis, ως μέσο κοινωνικής ανησυχίας και έκφρασης.

    [06] Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση οι πέντε τραυματίες από το ατύχημα στον Ασπρόπυργο

    Μάχη για τη ζωή δίνουν οι πέντε από τους έξι τραυματίες από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Κέντρο Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Θριάσιο». Η κατάσταση τής υγείας του κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή, καθώς φέρει εγκαύματα συνολικής έκτασης περίπου 70% και βρίσκεται διασωληνωμένος.

    Άλλοι 4 εργάτες νοσηλεύονται, επίσης, διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση, σε τέσσερα διαφορετικά νοσοκομεία, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, στη ΜΕΘ του ΠΓΝ Αττικόν και στο Θριάσιο Νοσοκομείο.Στο «Θριάσιο» νοσηλεύεται ακόμη ένας τραυματίας από την έκρηξη, με εγκαύματα μερικού πάχους 20%, και οι γιατροί εκτιμούν ότι η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

    Νωρίτερα, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης, ύστερα από σειρά συναντήσεων που είχε στον τόπο του δυστυχήματος στον Ασπρόπυργο, ζήτησε άμεση, ταχύτατη, και σε βάθος διερεύνηση της τραγωδίας. «Πρέπει να αποδοθούν, εδώ και τώρα, οι ευθύνες όπου υπάρχουν και να αναδειχθούν τα αίτια για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τέτοια συμβάντα στο μέλλον» τόνισε ο υπουργός, εκφράζοντας παράλληλα εκ μέρους της κυβέρνησης την οδύνη του, αλλά και την συμπαράστασή του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

    [07] ΥΠΟΙΚ: Μακρόπνοο σχέδιο που υπερβαίνει τα όρια της διαπραγμάτευσης

    Ένα μακρόπνοο σχέδιο που υπερβαίνει κατά πολύ, ως οφείλει, τα όρια της διαπραγμάτευσης που εξελίσσεται τώρα στο πλαίσιο του Brussels Group, αφορά το προσχέδιο των 36 σελίδων, το οποίο συζήτησε άτυπα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με τους υπουργούς Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, της Ιταλίας, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν και της Ισπανίας, Λουίς ντε Γκίντος, καθώς και με τον Ευρωπαίο επίτροπο, Πιέρ Μοσκοβισί.

    Το συγκεκριμένο σχέδιο, υπό την ονομασία «Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανάπτυξης της χώρας για τη Μεταμνημονιακή Εποχή», καταρτίζεται, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, από ειδική ομάδα εργασίας στο υπουργείο, την οποία συντονίζει ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης.

    Σύμφωνα, επίσης, με το υπουργείο Οικονομικών, «δυστυχώς, άλλη μια φορά επιστρατεύθηκε το γνωστό "σύστημα" διαρροών και συγκεκριμένων δημοσιογραφικών κύκλων που στοχεύουν συστηματικά στην αποδόμηση και διαστρέβλωση των ελληνικών θέσεων. Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την ουσία του εν λόγω Σχεδίου και την ποιότητα των προτεινόμενων πολιτικών και μεταρρυθμίσεων, θα μπορέσουν σύντομα να τις κρίνουν μετά τη δημοσιοποίησή του».

    «Η διαφορά στις προβλέψεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από τα στοιχεία στα οποία εμμένουν οι θεσμοί στις Βρυξέλλες, αφορά στο ύψους του ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ που, αξίζει να σημειωθεί, οφείλεται στην ασφυξία που εκείνοι δημιουργούν. Εν πάση περιπτώσει, οι όποιες διαφορές εμπίπτουν στα όρια του στατιστικού λάθους. Τέλος, ας θυμηθούμε πόσο έξω έχουν πέσει οι θεσμοί τα τελευταία χρόνια όσον αφορά όλες τους τις προβλέψεις...», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

    Αναφορά στο προσχέδιο των 36 σελίδων έκανε η εφημερίδα Wall Street Journal.

    [08] Ανησυχούν οι ΗΠΑ για το ενδεχόμενο επέκτασης του τουρκικού αγωγού στην Ελλάδα

    Την ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για το ενδεχόμενο επέκτασης του τουρκικού αγωγού -Turkstream- στην Ελλάδα μετέφερε ο ειδικός απεσταλμένος και συντονιστής των διεθνών ενεργειακών υποθέσεων του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Άμος Χοκστάιν, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στις 7 και 8 Μαΐου στην Ελλάδα.

    Οι ΗΠΑ, όπως αναφέρει ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ανησυχούν για την εξέταση ενδεχόμενης επέκτασης του τουρκικού αγωγού στην Ελλάδα, πιστεύοντας ότι δεν θα αυξήσει την ενεργειακή διαφοροποίησή της, πιθανώς να δημιουργήσει ανησυχία στις ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού, ενώ δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση στις ενεργειακές ανάγκες της Ελλάδας.

    Ο Άμος Χοκστάιν, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον υπουργό ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη και στελέχη ενεργειακών εταιρειών, ήρθε στην Αθήνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για να επιβεβαιώσει τη στήριξη του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι και της αμερικανικής κυβέρνησης στην ενεργειακή διαφοροποίηση της Ελλάδας, περιλαμβανομένων προγραμμάτων όπως ο αγωγός TAP, ο διασυνδετήριος αγωγός Ελλάδας - Βουλγαρίας - IGB καθώς και η επέκταση της χρήσης του υγροποιημένου φυσικού αερίου(LNG).

    [09] Το Eurogroup αναμένεται να χαιρετίσει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ αναμένεται να χαιρετίσουν τη Δευτέρα την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους εκπροσώπους των θεσμών.

    Αυτό ανέφερε, σήμερα από τις Βρυξέλλες, αξιωματούχος της ευρωζώνης σημειώνοντας ωστόσο πως σε ότι αφορά την επίτευξη τελικής συμφωνίας ανάμεσα στις δυο πλευρές υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανυθεί.

    Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι υπάρχει βελτίωση όχι μόνο στη διαδικασία των διαβουλεύσεων, αλλά και επί της ουσίας, ενώ επισήμανε ότι από πολιτικής και τεχνικής άποψης το ευκταίο είναι να υπάρξει συνολική συμφωνία στις αρχές του Ιουνίου.

    Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι σε κανέναν από τους τομείς υπό διαπραγμάτευση δεν έχει κλείσει οριστικά η συμφωνία, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις διαβουλεύσεις για τον ΦΠΑ και τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της νησιωτικής περιοχής και της ενδοχώρας.

    Σχετικά με την επιδίωξη της ελληνικής πλευράς να δοθεί ένα πολιτικό σήμα από το Eurogroup στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που θα οδηγήσει στην αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, ο ευρωπαίος αξιωματούχος παρέπεμψε στην ίδια την Τράπεζα, η οποία έχει εξηγήσει σαφώς τι θεωρεί άμεση χρηματοδότηση χρέους και τι όχι.

    Τέλος, η ίδια πηγή δήλωσε ότι η Ελλάδα θα εξυπηρετήσει με ευκολία τις άμεσες δανειακές της ανάγκες.

    [10] Μ. Ρέντσι: «Αυτογκόλ» των Βρυξελλών αν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με τις ΗΠΑ

    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή του στη σχεδιαζόμενη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών, λέγοντας ότι θα ήταν «αυτογκόλ» των Βρυξελλών αν άφηναν αυτή την ευκαιρία να τους ξεφύγει.

    Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η προτεινόμενη Διατλαντική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) θα μπορούσε να δημιουργήσει επιπρόσθετα έσοδα ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο. Θα οδηγούσε επίσης στη δημιουργία ενός κύματος θέσεων εργασίας τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

    Ωστόσο, οι συνομιλίες που θα οδηγούσαν στη δημιουργία της μεγαλύτερης ζώνης ελευθέρου εμπορίου στον κόσμο καθυστερούν, κυρίως λόγω της ανησυχίας που εκφράζεται στην Ευρώπη ότι με τους νέους κανονισμούς οι μεγάλες εταιρείες θα αποκτήσουν τόση ισχύ που θα μπορούν να επιβάλλουν τη θέλησή τους στις κυβερνήσεις.

    [11] Χωρίς τυμπανοκρουσίες η Ευρώπη τίμησε τα 70 χρόνια από τη συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας

    Η Ευρώπη τίμησε την 70ή επέτειο από τη νίκη των Συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας, η οποία αποτελεί ένα σύμβολο ελπίδας και ελευθερίας σε μια περίοδο που οι εντάσεις σιγοβράζουν στα ανατολικά, στην Ουκρανία, και η τζιχαντιστική απειλή υποβόσκει.

    Πέρσι τα 70 χρόνια από την απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία είχαν γιορταστεί με επίσημες, λαμπρές τελετές, στη Γαλλία παρουσία πολλών ηγετών άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Φέτος ωστόσο η κάθε χώρα επέλεξε να τιμήσει μόνη της τη συμπλήρωση 70 ετών από τη συνθηκολόγηση της Γερμανίας, στις 8 Μαΐου 1945.

    Η Γερμανία, η ηττημένη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που σήμερα έχει ξαναβρεί τη θέση της στην Ευρώπη και έχει εξελιχθεί σε πρότυπο δημοκρατίας και πανίσχυρη οικονομική δύναμη, γιόρτασε επίσης την "απελευθέρωσή" της από τους Ναζί και ευχαρίστησε τους Δυτικούς Συμμάχους και τον Κόκκινο Στρατό για τον αγώνα τους ενάντια στον ναζισμό.

    Η Ρωσία γιορτάζει τη λήξη του πολέμου μία ημέρα μετά τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι στις 8 Μαΐου γιατί, λόγω της διαφοράς ώρας, όταν υπογράφηκε η ανακωχή το ημερολόγιο στη Μόσχα έδειχνε ήδη 9 Μαΐου. Σπάζοντας μια παράδοση 70 ετών, η Ουκρανία, η πρώην σοβιετική δημοκρατία που πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος στον πόλεμο, αποφάσισε να γιορτάζει στο εξής τη συνθηκολόγηση της Γερμανίας στις 8 Μαΐου και όχι στις 9 όπως έκανε πάντα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 May 2015 - 16:30:25 UTC