Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το αίτημα για υπογραφή Συνθήκης Ειρήνης Ελλάδας- Γερμανίας και εξόφληση των οφειλών, επανέλαβε ο Μ. Γλέζος
  • [02] Γ. Πανούσης: «Εάν το δίλημμα είναι οι εξαγγελίες της Αριστεράς και από την άλλη μεριά ο λαός, θα θυσιαστούν οι εξαγγελίες της Αριστεράς»
  • [03] Κρίσιμη η κατάσταση των τραυματιών στα ΕΛΠΕ, ο Π. Λαφαζάνης ζήτησε να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια της τραγωδίας
  • [04] Π. Λαφαζάνης: Άμεση, ταχύτατη και σε βάθος διερεύνηση της τραγωδίας στα ΕΛ.ΠΕ.
  • [05] Επιστολή από τον ΣΕΤΕ στον πρωθυπουργό για το θέμα του ΦΠΑ
  • [06] Η Gazprom ξεκινά τη κατασκευή του αγωγού Turkish Stream
  • [07] Πολύχρωμα σκίτσα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες κοσμούν τη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

  • [01] Το αίτημα για υπογραφή Συνθήκης Ειρήνης Ελλάδας- Γερμανίας και εξόφληση των οφειλών, επανέλαβε ο Μ. Γλέζος

    Την υπογραφή Συνθήκης Ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και την εξόφληση των γερμανικών οφειλών από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ζήτησε, μιλώντας σε ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

    Τόνισε δε επανειλημμένα ότι ο γερμανικός λαός δεν ευθύνεται για τα εγκλήματα των ναζί και τον κάλεσε να απαιτήσει από τις κυβερνήσεις του να εξοφλήσουν την Ελλάδα.

    Ο κ. Γλέζος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα δεν επιδιώκει να «πιάσει από τον λαιμό» την Γερμανία για την οφειλή της, όπως συμβαίνει τώρα με τα δάνεια της Ελλάδας.

    «Ας αναγνωρίσει η Γερμανία το θέμα, ας πει ότι θέλει να πληρώσει και τότε θα βρούμε τρόπους να την διευκολύνουμε», τόνισε και ανέφερε ενδεικτικά ότι το γερμανικό κράτος θα μπορούσε να αναλάβει τα έξοδα σπουδών Ελλήνων στην Γερμανία, έναντι του ποσού της οφειλής.

    Διευκρίνισε δε κατ' επανάληψη ότι δεν θεωρεί την δικαστική ως την κατάλληλη οδό επίλυσης του θέματος και έκανε λόγο για πολιτικό ζήτημα που έχει σχέση με το δίκαιο.

    Σχετικά με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της, ο Μανώλης Γλέζος επισήμανε ότι όλοι οι δανειστές επιδιώκουν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω πολλαπλάσια.

    [02] Γ. Πανούσης: «Εάν το δίλημμα είναι οι εξαγγελίες της Αριστεράς και από την άλλη μεριά ο λαός, θα θυσιαστούν οι εξαγγελίες της Αριστεράς»

    Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούσης δήλωσε, σε συνέντευξη του στο Ρ/Σ «Βήμα», ότι «εάν το δίλημμα είναι οι εξαγγελίες ή οι δεσμεύσεις της Αριστεράς και από την άλλη μεριά ο λαός, θα θυσιαστούν οι εξαγγελίες της Αριστεράς, δεν θα θυσιαστεί ο λαός, είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μου».

    Ο κ. Πανούσης πρόσθεσε ότι «προφανώς δεν μιλάμε για υποχωρήσεις που καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό ή καταστρέφουν τη δημοκρατία, μιλάμε για έντιμο συμβιβασμό, για άλλους επώδυνο, για άλλους με άλλο χαρακτηρισμό», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι ο λαός θέλει μια έντιμη διαπραγμάτευση και μια πολύ σοβαρή διακυβέρνηση.

    [03] Κρίσιμη η κατάσταση των τραυματιών στα ΕΛΠΕ, ο Π. Λαφαζάνης ζήτησε να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια της τραγωδίας

    Σοβαρή κρίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της μεγάλης έκτασης των εγκαυματικών επιφανειών και του εισπνευστικού εγκαύματος η κατάσταση της υγείας του τραυματία εργαζόμενου των ΕΛΠΕ, ο οποίος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.Η παρακολούθησή του γίνεται από ομάδα ιατρών οι οποίοι είναι ειδικοί στην αντιμετώπιση εγκαυμάτων και βαρέως πασχόντων. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε διασωληνωμένος με συνοδεία ιατρικού προσωπικού από το Αττικό νοσοκομείο στο 251 ΓΝΑ.

    Στο Θριάσιο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τρεις εργαζόμενοι τραυματίες. Ο πρώτος, 31 ετών με εγκαύματα στο 70% του σώματός του διασωληνωμένος, ο δεύτερος, 43 ετών, με εισπνευστικό έγκαυμα, διασωληνωμένος επίσης, ενώ διασωληνώθηκε και ο τρίτος, ένας 29χρονος άντρας με εγκαύματα στα χέρια. Ωστόσο η κατάσταση του τρίτου τραυματία δεν εμπνέει ανησυχία.

    Στο Νοσοκομείο «Αττικό» διακομίστηκαν δύο τραυματίες, ηλικίας κάτω από 35 ετών, σε σοβαρή κατάσταση. Ο πρώτος, με εγκαύματα β' βαθμού και αναπνευστική ανεπάρκεια, μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στη Μονάδα Εγκαυμάτων στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και ο δεύτερος, επίσης διασωληνωμένος, με εγκαύματα μεσαίου βαθμού, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».

    «Αυτό που ζητήσαμε - και το ζητήσαμε επειγόντως ως κυβέρνηση κι εγώ ως αρμόδιος υπουργός που εποπτεύει τα ΕΛ.ΠΕ.- είναι η άμεση και ταχύτατη και σε βάθος διερεύνηση της τραγωδίας» δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ύστερα από σειρά συναντήσεων που είχε στον τόπο του δυστυχήματος στα Ελληνικά Πετρέλαια.

    «Πρέπει να αποδοθούν, εδώ και τώρα, οι ευθύνες όπου υπάρχουν και να αναδειχθούν τα αίτια για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τέτοια συμβάντα στο μέλλον» τόνισε ο υπουργός, εκφράζοντας παράλληλα εκ μέρους της κυβέρνησης την οδύνη του, αλλά και την συμπαράστασή του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

    [04] Π. Λαφαζάνης: Άμεση, ταχύτατη και σε βάθος διερεύνηση της τραγωδίας στα ΕΛ.ΠΕ.

    «Αυτό που ζητήσαμε - και το ζητήσαμε επειγόντως ως κυβέρνηση κι εγώ ως αρμόδιος υπουργός που εποπτεύει τα ΕΛ.ΠΕ.- είναι η άμεση και ταχύτατη και σε βάθος διερεύνηση της τραγωδίας» δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ύστερα από σειρά συναντήσεων που είχε στον τόπο του δυστυχήματος στα Ελληνικά Πετρέλαια.

    «Πρέπει να αποδοθούν, εδώ και τώρα, οι ευθύνες όπου υπάρχουν και να αναδειχθούν τα αίτια για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τέτοια συμβάντα στο μέλλον» τόνισε ο υπουργός, εκφράζοντας παράλληλα εκ μέρους της κυβέρνησης την οδύνη του, αλλά και την συμπαράστασή του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

    Έξι άτομα έχουν τραυματιστεί, στην πλειονότητά τους σοβαρά με δύο εξ αυτών να βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, από φωτιά που ξέσπασε σε δεξαμενή των διυλιστηρίων Ασπρoπύργου των ΕΛΠΕ το πρωί της Παρασκευής.

    Στο Θριάσιο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τρεις εργαζόμενοι- τραυματίες. Ο πρώτος, 31 ετών με εγκαύματα στο 70% του σώματός του διασωληνωμένος, ο δεύτερος, 43 ετών, με εισπνευστικό έγκαυμα, διασωληνωμένος επίσης, ενώ διασωληνώθηκε και ο τρίτος, ένας 29χρονος άντρας με εγκαύματα στα χέρια. Ωστόσο η κατάσταση του τρίτου τραυματία δεν εμπνέει ανησυχία.

    Στο Νοσοκομείο «Αττικό» διακομίστηκαν τρεις τραυματίες, ηλικίας κάτω από 35 ετών, σε σοβαρή κατάσταση. Ένας φέρει εγκαύματα 70% και αναπνευστική ανεπάρκεια. Αρχικά, είχε αποφασισθεί να διακομιστεί στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», μεταφέρεται όμως διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ο δεύτερος, με εγκαύματα β' βαθμού και αναπνευστική ανεπάρκεια, μεταφέρεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εγκαυμάτων στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και ο τρίτος, επίσης διασωληνωμένος, με εγκαύματα μεσαίου βαθμού, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».

    [05] Επιστολή από τον ΣΕΤΕ στον πρωθυπουργό για το θέμα του ΦΠΑ

    Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται για πιθανή επιβολή ειδικών τελών ή εξορθολογισμού των συντελεστών ΦΠΑ.

    Ο ΣΕΤΕ τονίζει ότι όποια αλλαγή γίνει θα πρέπει να μην εφαρμοστεί η αλλαγή εντός του 2015, όταν η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και έχουν πωληθεί περισσότερα από το 70% του συνόλου των τουριστικών πακέτων.

    Σημειώνει επίσης ότι οι συντελεστές του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο να κινηθούν στο επίπεδο του μέσου όρου του ανταγωνισμού.

    Με δεδομένες τις δυσκολίες και το υψηλότερο κόστος δανεισμού, το οποίο είναι τριπλάσιο ή και το τετραπλάσιο σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες, οι συντελεστές ΦΠΑ του τουρισμού θα πρέπει να παραμείνουν στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα σε σχέση με αυτές, που κινούνται μεταξύ του 8% - 10% ώστε να αντισταθμισθεί -έστω, εν μέρει- το υπέρογκο κόστος δανεισμού στην χώρα μας.

    [06] Η Gazprom ξεκινά τη κατασκευή του αγωγού Turkish Stream

    Την απόφαση της Gazprom να ξεκινήσει την κατασκευή του αγωγού αερίου Turkish Stream, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρίας παραγωγής αερίου λέγοντας ότι έχει ήδη αρχίσει η προετοιμασία για την κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματός του.

    «Από σήμερα, η Gazprom προχώρησε στη φάση της κατασκευής του θαλάσσιου τμήματος του αγωγού Turkish Stream», δήλωσε ο Αλεξέι Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος της Gazprom σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24.

    Η Gazprom ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής του αγωγού Turkish Stream, μετά την αποχώρησή της από το έργο του αγωγού South Stream τον περασμένο Δεκέμβριο.

    [07] Πολύχρωμα σκίτσα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες κοσμούν τη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

    «ΘΑ ήθελα να ξαναγίνω δημοσιογράφος, να πάω κάπου που "έχει ρεπορτάζ" να... "βρω το θέμα" να μείνω εκεί και να γράφω, να στέλνω τα κείμενά μου στην εφημερίδα... όπως παλιά. Μόνο που, πλέον, φοβάμαι πως την επόμενη μέρα θα καταφθάσουν όλοι οι δημοσιογράφοι στον τόπο του ρεπορτάζ μου. Και... θα κάνουν εμένα είδηση -όχι την είδηση»

    Αυτά είναι λόγια του μεγάλου νομπελίσταΓκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και τα θυμήθηκε η προσωπική του φίλη και μεταφράστρια των έργων του στην Ελλάδα Κλαίρη Σωτηριάδου, συζητώντας για τη λογοτεχνική κληρονομιά του εμβληματικού συγγραφέα με τη δημοσιογράφο Όλγα Σελλά στη 12η Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης.

    Στον ίδιο χώρο 78 "πίνακες" σκίτσων στέλνουν τις... δικές τους χρωματιστές "μακρινές φωνές", πλημμυρίζοντας με χρώματα την έκθεση που αναπαριστά τις μορφές του παγκόσμια αγαπημένου «Γκάμπο»...

    Με γυαλιά, χωρίς γυαλιά, εν μέσω γραφομηχανών, μολυβιών, στυλό, μέσα σε κίτρινες πεταλούδες του Γκάμπο να ξεπροβάλει μέσα από σύννεφα, μέσα από βιβλία, εν μέσω βροχής από... κίτρινα λουλούδια και παραμύθια μιας ηπείρου κι ενός κόσμου που τον κατέστησε... παγκόσμιο.

    Οι 78 πίνακες - σκίτσα είναι φιλοτεχνημένα από συνολικά 69 σκιτσογράφους από τη Λατινική Αμερική, τηνΙσπανία, την Ευρώπη και την Ασία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 May 2015 - 14:30:23 UTC