Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε στην Επιτροπή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία
  • [02] Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση
  • [03] Γ. Βαρουφάκης: Εποικοδομητική η συζήτηση με τον Ε. Μακρόν
  • [04] Γ. Δραγασάκης: Ρεαλιστικός στόχος η συμφωνία
  • [05] Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Γ. Δραγασάκη με τον Μ. Ντράγκι
  • [06] Επίτιμη διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών η Άλκη Ζέη
  • [07] Στ. Κοντονής: Ικανοποίηση μετά τις συζητήσεις με UEFA και FIFA

  • [01] Ψηφίστηκε στην Επιτροπή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία

    Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο που αφορά "Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση", στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του.

    Στην ομιλία, με την οποία έκλεισε τη διαδικασία της συζήτησης του νομοσχεδίου στην επιτροπή της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, σημείωσε ότι ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις, καθώς "σχεδόν σε όλες τις πτέρυγες ακούστηκαν θετικές κρίσεις για ορισμένα σημεία του νομοσχεδίου". Επεσήμανε την "πάρα πολύ μεγάλη αλλαγή", που επιφέρει - όπως είπε - η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και του συνυπολογισμού της βαθμολογίας της α' και β' λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς "παίρνει σάρκα και οστά" ο διαχωρισμός του λυκείου με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για τον χαρακτήρα κατεπείγοντος, με τον οποίο κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο, τόνισε: "Δεν αφήσαμε να πάει μια χρονιά χαμένη, μια γενιά χαμένη" και πρόσθεσε: "Μας τιμά, θεωρώ, ότι φέραμε σε μικρό χρονικό διάστημα με μεγάλες δυσκολίες και με μία καλή διαβούλευση" το νομοσχέδιο προς ψήφιση.

    Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή.

    [02] Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση

    Χωρίς την παρουσία της ΝΔ συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχέδιου για τη δημόσια διοίκηση. Είχε προηγηθεί η αποχώρηση του ΠΑΣΟΚαμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου επί της αρχής.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματός του καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για υποκρισία και προσπάθεια να στήσει ένα κομματικό κράτος στην δημόσια διοίκηση.

    Είχε προηγηθεί έντονος λεκτικός διαξιφισμός του κ. Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, με εκατέρωθεν βολές περί φαύλων πολιτικών, αλλά και η επίθεση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση που χαρακτήρισε «χειμωνιάτικο ανέκδοτο τις αιτιάσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για στήσιμο κομματικού στρατού του ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] Γ. Βαρουφάκης: Εποικοδομητική η συζήτηση με τον Ε. Μακρόν

    «Η συζήτησή μας ήταν σε τεχνικό επίπεδο. Ήταν ιδιαίτερα περίπλοκη αλλά εποικοδομητική, στο πλαίσιο των τεχνικών λύσεων που ψάχνουμε από κοινού να βρούμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά το τη συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, στο Παρίσι.

    Ο υπουργός εξήγησε στη συνέχεια ότι με τον κ. Μακρόν «έχει μια πολύ καλή σχέση στο τεχνικό επίπεδο».

    «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι από κοινού βάζουμε το θέμα απέναντι και από κοινού προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε» πρόσθεσε και υπογράμμισε πως ο κ. Μακρόν «βοήθησε πολύ στη διαμόρφωση κάποιων ιδεών στο πλαίσιο της προσπάθειας των επόμενων ημερών για την εξεύρεση λύσεων».

    Στην ερώτηση αν συζήτησαν για τις μεταρρυθμίσεις ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως συζήτησαν για «χρηματοοικονομικά, δημοσιονομικά, μεταρρυθμίσεις, τραπεζικά, τα κόκκινα δάνεια, ακόμα και τις εκπρόθεσμες οφειλές».

    Διαβάστε επίσης:

    Θετικές εξελίξεις αναμένει από το Eurogroup της 11ης Μαΐου, ο Γ. Βαρουφάκης

    [04] Γ. Δραγασάκης: Ρεαλιστικός στόχος η συμφωνία

    «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Μάριο Ντράγκι. Συζητήσαμε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Η ελληνική αντιπροσωπεία εξέφρασε στον κ. Ντράγκι την άποψη, ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι θεσμοί θα δράσουν εποικοδομητικά, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε ο ίδιος και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

    Ο κ. Δραγασάκης έγραψε στον λογαριασμού του στο twitter: «Σήμερα είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι η προοπτική της συμφωνίας είναι ρεαλιστική. Προϋπόθεση είναι όλοι οι δρώντες να συμβάλουν δημιουργικά προς την επίτευξή της και να υπάρξει συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας».

    [05] Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Γ. Δραγασάκη με τον Μ. Ντράγκι

    Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του Συντονιστή της Ομάδας Διαπραγμάτευσης αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. Η ελληνική πλευρά χαρακτήρισε «ρεαλιστικό» τον στόχο για την επίτευξη συμφωνίας, αρκεί και οι θεσμοί να κινηθούν εποικοδομητικά το επόμενο διάστημα, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

    Όπως ανακοίνωσε η ΕΚΤ, στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και έγινε επισκόπηση της πορείας των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στις Βρυξέλλες.

    [06] Επίτιμη διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών η Άλκη Ζέη

    Μια από τις πιο αγαπημένες Ελληνίδες συγγραφείς των παιδιών και των εφήβων, και όχι μόνο, η πολυμεταφραμένη Άλκη Ζέη, θα αναγορευτεί σε επίτιμη επίτιμη διδάκτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, την επόμενη Τετάρτη, 13 Μαΐου. Είχε προηγηθεί, τον Οκτώβριο του 2014, η αναγόρευσή της σε επίτιμη διδάκτορα του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια τιμή έχει αποσπάσει και από τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, το 2012.

    Πρώτο της μυθιστόρημα «Το καπλάνι της βιτρίνας» (1963) το οποίο έχει εμπνευστεί από τα πρώτα παιδικά της χρόνια στη Σάμο και είναι σχεδόν αυτοβιογραφικό. Ακολουθεί μια σειρά μυθιστορημάτων για παιδιά και το 1987 κυκλοφορεί το πρώτο της βιβλίο για μεγάλους «Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα», ενώ το 2013 θα κυκλοφορήσει το επίσης αυτοβιογραφικό «Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο». «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», «Κοντά στις ράγιες», «Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της», είναι μερικοί ακόμα από τους τίτλους βιβλίων της που κυκλοφορούν, από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο».

    [07] Στ. Κοντονής: Ικανοποίηση μετά τις συζητήσεις με UEFA και FIFA

    Το αίσιο τέλος των συζητήσεων με τις διεθνείς ομοσπονδίες, σχετικά με τις αντιρρήσεις τους σε ορισμένα άρθρα του αθλητικού νομοσχεδίου για τη βία στον ελληνικό αθλητισμό που θα τεθεί τα επόμενα 24ωρα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

    Σε δήλωσή του μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η τελική διαμόρφωση του κειμένου του νομοσχεδίου και εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την UEFA και τη FIFA για το διάλογο που είχαν, ο οποίος θα συνεχισθεί και στην επόμενη φάση, το ίδιο καλόπιστος και εποικοδομητικός, παρά «τις συνεχείς προσπάθειες πολλών να τον τορπιλίσουν».

    Τονίζει επίσης ότι από τη νέα χρονιά η Πολιτεία θα έχει λόγο και θα παρεμβαίνει στο αθλητικό γίγνεσθαι, για ν' αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη βία και τη διαφθορά στον αθλητισμό, όλες οι διαφορές στο ποδόσφαιρο θα επιλύονται αποκλειστικά από τακτικούς δικαστές, ενώ θα τεθούν σε λειτουργία τα συστήματα ηλεκτρονικής επιτήρησης και ονομαστικού εισιτηρίου σε όλους τους αγώνες. Τέλος ευχαριστεί όλα τα δημοκρατικά ελληνικά κόμματα για τη στήριξή τους στην προσπάθεια της Πολιτείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 May 2015 - 20:30:28 UTC