Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Πολύ σημαντική η παροχή ενέργειας και ασφάλειας
  • [02] Επανασύνδεση ρεύματος σε 98 νοικοκυριά μέσω της Περιφέρειας Αττικής
  • [03] «Πιθανή η εξαίρεση της Ελλάδας από το ρωσικό εμπάργκο»

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Πολύ σημαντική η παροχή ενέργειας και ασφάλειας

    «Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό γεγονός είναι ότι πέντε χώρες, τρεις από τις οποίες δεν ανήκουν στην ΕΕ, συνεργάζονται» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Σερβίας, πΓΔΜ, Ουγγαρίας και του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, στη Βουδαπέστη, με θέμα την Ενεργειακή Συνεργασία στην Κεντρική και Νότιο Ευρώπη.

    «Τις μέρες αυτές» πρόσθεσε «η συνεργασία για πολλά θέματα της ζωής μας είναι το πιο σημαντικό γεγονός» και κυρίως «θέματα ενεργειακής ασφάλειας σε μια παγκόσμια κοινότητα, με πολλά αναπάντητα ερωτήματα για την ασφάλεια. Το να παρέχουμε ενέργεια και ασφάλεια είναι πολύ σημαντικό».

    Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι «σε έναν κόσμο στον οποίο πολλά κράτη θεωρούν ότι πρέπει να εφαρμόσουν λιτότητα ως οικονομική πολιτική, είναι πολύ σημαντικό να βρίσκονται εναλλακτικές λύσεις, όπως πιστώσεις με χαμηλό κόστος ή ανταγωνιστικότητα μέσω φθηνής ενέργειας. Η συνεργασία μας, συνεπώς, είναι σημαντική για το μέλλον των λαών μας, της οικονομίας καθώς μπορεί να μεταμορφώσει όλη την περιοχή».

    [02] Επανασύνδεση ρεύματος σε 98 νοικοκυριά μέσω της Περιφέρειας Αττικής

    Σε 98 νοικοκυριά, στα οποία είχε διακοπεί το ρεύμα, παρενέβη η Περιφέρεια Αττικής και αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρίστος Καραμάνος κατά τη διάρκεια του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

    Όπως είπε στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό Ρεύμα για όλους», έγιναν 325 αιτήσεις. Από αυτές, σε 98 περιπτώσεις παρενέβη η Περιφέρεια Αττικής, σε εννέα περιπτώσεις δεν παρενέβη διότι υπήρχε διαπιστωμένη ρευματοκλοπή και στις υπόλοιπες δεν υπήρχε διακοπή ρεύματος, αλλά οι καταναλωτές προσήλθαν στην Περιφέρεια με λ/σμούς διακοπής ρεύματος. Όπως είπε ο κ. Καραμάνος, οι τελευταίες περιπτώσεις μπορεί να ενταχθούν σε καθεστώς προστασίας μέσω της Περιφέρειας Αττικής.

    Υπάρχουν 7.000 - 10.000 νοικοκυριά που εκτιμάται ότι έχουν παρατύπως επανασυνδέσει την κομμένη παροχή ρεύματος, είπε ο κ. Καραμάνος προσθέτοντας ότι και αυτά τα νοικοκυριά θα μπορούσαν να ενταχθούν σε καθεστώς προστασίας. Σε ό,τι αφορά το κόστος των 98 συνδέσεων, ο κ. Καραμάνος είπε ότι το ποσό που έχει δεσμευθεί να πληρώσει η Περιφέρεια Αττικής στη ΔΕΗ για τις επανασυνδέσεις ανέρχεται σε 35.000 ευρώ.

    [03] «Πιθανή η εξαίρεση της Ελλάδας από το ρωσικό εμπάργκο»

    Ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας Νικολάι Φιοντόροφ δήλωσε σήμερα ότι δεν αποκλείει η χώρα του να εξαιρεθούν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ουγγαρία από το εμπάργκο που έχει επιβάλει η Μόσχα στις εισαγωγές τροφίμων από τη Δύση.

    Το ρωσικό εμπάργκο, που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις αρχές Αυγούστου, επιβλήθηκε σε αντίποινα για τις δυτικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας εξαιτίας του ρόλου της Μόσχας στην κρίση στην Ουκρανία.

    «Ο κατάλογος των χωρών έχει καθοριστεί έπειτα από αίτημα του Ρώσου προέδρου (Βλαντίμιρ Πούτιν) και σε αυτό το πλαίσιο εμείς, η κυβέρνηση, ενδέχεται να έχουμε προτάσεις όσον αφορά (...) τις σχέσεις με κάποιες χώρες και ίσως να έχουμε προτάσεις για την εξαίρεση κάποιων χωρών από τον κατάλογο αυτό» επεσήμανε ο Φιοντόροφ.

    Ο Ρώσος υπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει πρωτοβουλίες που αφορούν τις εισαγωγές τροφίμων από «την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Κύπρο».

    Παρόλα αυτά μια συμφωνία για την εξαίρεση της Ελλάδας από τον κατάλογο των χωρών εναντίον των οποίων έχει επιβληθεί εμπάργκο είναι απίθανο να συναφθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αύριο και μεθαύριο στη Μόσχα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Φιοντόροφ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 April 2015 - 20:30:22 UTC