Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετά την εξασθένηση των ανέμων θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση ρυμούλκησης του επιβατηγού «Βιτσέντζος Κορνάρος»
  • [02] Πολυετείς ποινές κάθειρξης για τη μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ
  • [03] Ακυρώνεται ο διαγωνισμός του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος
  • [04] Πολλά εμπόδια στην επιχείρηση ρυμούλκησης του επιβατηγού «Βιτσέντζος Κορνάρος»
  • [05] Διευκρινίσεις του ΤΧΣ για την επιστροφή των ομολόγων του EFSF
  • [06] Εκρήξεις στην πρωτεύουσα της Υεμένης
  • [07] Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 35-35 στο ημίχρονο

  • [01] Μετά την εξασθένηση των ανέμων θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση ρυμούλκησης του επιβατηγού «Βιτσέντζος Κορνάρος»

    Μετά την εξασθένηση των ανέμων αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση ρυμούλκησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», που έχει προσαράξει από χθες βράδυ με 227 επιβάτες σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, ενώ στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

    Το ρυμουλκό που είχε αναχωρήσει από τη Μύκονο με προορισμό το σημείο όπου βρίσκεται το «Βιτσέντζος Κορνάρος», λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ, αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια.

    Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πλοίαρχο για την άμεση ενημέρωση της κατάστασης του πλοίου, του πληρώματος και των επιβατών.

    Επίσης, έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες για την παροχή σίτισης και ενδιαίτησης των επιβατών.

    [02] Πολυετείς ποινές κάθειρξης για τη μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ

    Με πολυετείς ποινές κάθειρξης έπεσε η αυλαία της δίκης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την αποκαλούμενη «απάτη-μαμούθ» στο ΙΚΑ Καλλιθέας, για την οποία λογοδότησαν έξι γυναίκες υπάλληλοι του Ιδρύματος και ο σύζυγος μίας εξ αυτών.

    Μετά από διαδικασία δύο ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας απεβίωσε μέσα στη δικαστική αίθουσα ένας από τους κατηγορούμενους, επίσης σύζυγος μίας εκ των κατηγορουμένων, το δικαστήριο καταδίκασε τις πέντε υπαλλήλους του Ιδρύματος και τον σύζυγο μίας εξ αυτών για σειρά κακουργηματικών πράξεων που τους αποδίδεται ότι τέλεσαν ως εγκληματική οργάνωση επί σχεδόν μία δεκαετία. Επέβαλε, επίσης, χρηματικές ποινές ύψους από 120.000 έως 150.000 ευρώ, ενώ διέταξε τη δήμευση των περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων, αυτοκινήτων καθώς και 1 εκατομμυρίου ευρώ, των καταδικασθέντων που τελούσαν ήδη υπό κατάσχεση.

    Με την απόφαση του δικαστηρίου καταδικάστηκαν οι υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας:

    Ελένη Μπουραζάνη σε 37 χρόνια κάθειρξη και 150.000 ευρώ χρηματική ποινή

    Χριστίνα Πατεράκη σε 31 χρόνια και 150.000 ευρώ

    Χρυσούλα Φέρρα σε 33 χρόνια και 120.000 ευρώ

    Μυρσίνη Θωμάκου σε 33 χρόνια και 120.000 ευρώ

    Χριστίνα Σουρίδη σε 38 χρόνια και 150.000 ευρώ

    Για τις πέντε γυναίκες η εκτιτέα ποινή είναι τα 25 έτη, ενώ το δικαστήριο αρνήθηκε στις τέσσερις από αυτές να δώσει αναστολή στην έφεση τους και έτσι θα οδηγηθούν στη φυλακή. Ανασταλτικό αποτέλεσμα δόθηκε μόνο στη Χρυσούλα Φέρρα, καθώς είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, ενώ ο σύζυγος της, Παναγιώτης- Αλέξανδρος Αιματίδης, ήταν ο κατηγορούμενος που απεβίωσε κατά τη διάρκεια της δίκης.

    Καταδικαστική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου και για τον σύζυγο της Ελένης Μπουραζάνη, Κωνσταντίνο Καραϊσκο, στον οποίο επιβλήθηκε 4ετής φυλάκιση και 60 χιλιάδες ευρώ χρηματική ποινή με αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του.

    Το δικαστήριο κήρυξε αθώα την έκτη υπάλληλο του Ιδρύματος, Περσεφόνη Νασοπούλου, προϊσταμένη του τμήματος παροχών του ΙΚΑ Καλλιθέας.

    [03] Ακυρώνεται ο διαγωνισμός του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος

    Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για την ολοκλήρωση της κατασκευής του οδικού τμήματος Πάτρα - Πύργος με απόφαση του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη, προκειμένου να εξεταστεί εκ νέου ο τρόπος δημοπράτησης του έργου παράλληλα με την ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ.

    Σύμφωνα με την απόφαση, που δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το σκεπτικό είναι πως με βάση την ειδική διάταξη 46516/2014 το έργο εγκρίνεται υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία πριν την οριστική έγκριση του φακέλου μεγάλου έργου στην ΕΕ. Αναφέρει πως πρόκειται για παρέκκλιση με απόφαση του τότε υπουργού ΠΟΜΕΔΙ ώστε το στάδιο της κατάθεσης των προσφορών να μην είναι ενιαίο αλλά να διαιρείται σε 2 διακριτά επί μέρους στάδια.

    [04] Πολλά εμπόδια στην επιχείρηση ρυμούλκησης του επιβατηγού «Βιτσέντζος Κορνάρος»

    Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής πότε θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση ρυμούλκησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», που έχει προσαράξει από χθες βράδυ με 227 επιβάτες σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, ενώ στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

    Οι 227 επιβάτες του πλοίου θα πρέπει να «οπλιστούν» με υπομονή, καθώς το ρυμουλκό που είχε αναχωρήσει από τη Μύκονο με προορισμό το σημείο όπου βρίσκεται το «Βιτσέντζος Κορνάρος», λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ, αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια.

    Το πλήρωμα του ρυμουλκού δήλωσε αδυναμία λόγω του μεγάλου κυματισμού και της ασφάλειας να προσεγγίσει το νησί και θα το επιχειρήσει αφού εξασθενήσουν οι άνεμοι.

    Σύμφωνα πάντως με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, και για αύριο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νότιοι άνεμοι 7 με 9 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση.

    [05] Διευκρινίσεις του ΤΧΣ για την επιστροφή των ομολόγων του EFSF

    Διευκρινίσεις αναφορικά με το ζήτημα της επιστροφής των μη χρησιμοποιηθέντων ομολόγων του EFSF έδωσε σήμερα με εκτενή του ανακοίνωση το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (TΧΣ). Ταυτόχρονα η διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου, σε δήλωσή της, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η επιστροφή των μη χρησιμοποιηθέντων ομολόγων ήταν μια ρητή απαίτηση του Eurogroup, η οποία μείωσε ισόποσα το δημόσιο χρέος διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα για δανεισμό εκ νέου του ποσού αυτού για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή αποκλειστικά για ανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανση τραπεζών».

    Αναλυτικότερα το ΤΧΣ επισημαίνει στην ανακοίνωσή του:

    «Το ΤΧΣ ιδρύθηκε το 2010, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Οικονομικής Προσαρμογής για την Ελλάδα, με αρχικό κεφάλαιο 1.500 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Μετά την απόφαση του Eurogroup της 21ης Φεβρουαρίου 2012 το EFSF εισέφερε στο ΤΧΣ το συνολικό ποσό 48.200 εκατ. ευρώ με τη μορφή ομολόγων του EFSF.

    Πέραν των κεφαλαιακών εισφορών, το ΤΧΣ είχε εισροές σε μετρητά ύψους 2.124 εκατ. ευρώ από αμοιβές αναδοχής από τις τράπεζες, τόκους καταθέσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος, πληρωμή τοκομεριδίων ομολόγων του EFSF, εξάσκηση των Warrants από επενδυτές, (v) έσοδα από εκκαθαρίσεις και εφάπαξ καταβολή από τις συστημικές τράπεζες.

    Στο πλαίσιο του σκοπού του, το ΤΧΣ χρησιμοποίησε για ανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανση των τραπεζών το συνολικό ποσό των 39.952 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα: 37.267 εκατ. ευρώ σε ομόλογα, 1.500 εκατ. ευρώ σε μετρητά από το αρχικό μετοχικό του κεφάλαιο και 1.185 εκατ.ευρώ σε μετρητά από ταμειακές του εισροές.

    Στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015 αποφασίστηκε ότι όλα τα μη χρησιμοποιηθέντα ομόλογα του EFSF, τα οποία κατείχε το ΤΧΣ, επιστρέφονται άμεσα στον EFSF. Τα μη χρησιμοποιηθέντα ομόλογα ανέρχονταν στο ποσό των 10.933 εκατ. ευρώ (δηλαδή η διαφορά μεταξύ 48.200 εκατ. ευρώ που έλαβε το ΤΧΣ από τον EFSF αφαιρουμένων των 37.267 εκατ. ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν από το ΤΧΣ).

    Σε υλοποίηση της ως άνω απόφασης του Eurogroup η Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (MFFA) τροποποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2015 βάσει της τρίτης Τροποποιητικής Σύμβασης. Το ΤΧΣ είχε επομένως την υποχρέωση να επιστρέψει όλα τα μη χρησιμοποιηθέντα ομόλογα στον EFSF μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2015. Η επιστροφή ποσού μικρότερου από το συνολικό ποσό των 10.933 εκατ., ευρώθα αποτελούσε ουσιώδη παράβαση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (MFFA) και της απόφασης του Eurogroup».

    [06] Εκρήξεις στην πρωτεύουσα της Υεμένης

    Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν αργά απόψε τη Σαναά, όπου ο διεθνής συνασπιμός υπό τη Σαουδική Αραβία εξαπολύει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι που έχουν καταλάβει την πρωτεύουσα της Υεμένης.

    Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή είπε ότι ακούστηκαν αντιαεροπορικά πυρά, σε απάντηση προφανώς για τα πλήγματα του συνασπισμού σε μια στρατιωτική βάση στο Αλ Ιστικμπάλ, στη δυτική είσοδο της Σαναά.

    Ο ηγέτης των ανταρτών Χούτι της Υεμένης απείλησε ότι ο λαός της χώρας θα αντιμετωπίσει την "εγκληματική, άδικη και αδικαιολόγηση επίθεση" της Σαουδικής Αραβίας.

    [07] Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 35-35 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 March 2015 - 20:30:25 UTC