Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπό την αιγίδα του Πρ. Παυλόπουλου το πρόγραμμα ερευνών για το ναυάγιο των Αντικυθήρων
  • [02] Στις 3 Απριλίου η προπληρωμή δώρου Πάσχα και επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ
  • [03] Δ. Στρατούλης: Κάτω από το όριο της φτώχειας οι συντάξεις για το 44,8%
  • [04] Μήνυμα του Πολωνού σκηνοθέτη Κρ. Βαρλικόφσκι για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

  • [01] Υπό την αιγίδα του Πρ. Παυλόπουλου το πρόγραμμα ερευνών για το ναυάγιο των Αντικυθήρων

    Yπό την αιγίδα του και ζητώντας συνεχή ενημέρωσή λόγω της πρόδηλης εθνικής σημασίας του, έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, το ερευνητικό πρόγραμμα για το ναυάγιο των Αντικυθήρων, σε συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη.

    Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος δέχθηκε το πρωί τον δήμαρχο Κυθήρων, Στράτο Χαρχαλάκη, τον οποίο συνόδευε ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κασιμάτης.

    Ο δήμαρχος ενημέρωσε εκτενώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πορεία των ερευνών που αφορούν τα νέα ευρήματα του ναυαγίου των Αντικυθήρων και, κυρίως, για τον προγραμματισμό τους έως την ολοκλήρωσή τους.

    [02] Στις 3 Απριλίου η προπληρωμή δώρου Πάσχα και επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ

    Από την Παρασκευή 3 Απριλίου θα ξεκινήσει η καταβολή από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), του Δώρου Πάσχα για το 2015 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

    Την ίδια μέρα, θα καταβληθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

    Τα επιδόματα αυτά κανονικά καταβάλλονται από τις 03.04.2015 μέχρι και τις 19.04.2015.

    [03] Δ. Στρατούλης: Κάτω από το όριο της φτώχειας οι συντάξεις για το 44,8%

    Μειωμένος κατά 2.865 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, είναι ο αριθμός των συνταξιούχων της χώρας, της ο οποίος ανέρχεται σε 2.654.784 σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας.

    Τον Μάρτιο του 2015 πληρώθηκαν συνολικά 4.541.966 συντάξεις, από τις οποίες οι 2.902.477 ήταν κύριες και 1.639.489 επικουρικές, ενώ το συνολικό ποσό που κατέβαλαν τα ταμεία ανήλθε σε 2.346.571.801,10 ευρώ.

    «Τα στοιχεία της 22ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος ΗΛΙΟΣ είναι αποκαλυπτικά σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα που αφορούν το ύψος των συντάξεων για τη μεγάλη μερίδα των ασφαλισμένων και έρχονται να διαψεύσουν δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ και δηλώσεις εκπροσώπων των δανειστών της χώρας» δήλωσε με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης και πρόσθεσε:

    «Το 44,8% των συνταξιούχων (1.189.396 από 2.654.784) παίρνουν συντάξεις κάτω από το σταθερό όριο της σχετικής φτώχειας των 665 ευρώ, όπως ορίζεται από τα στοιχεία του 2013 της ΕΛΣΤΑΤ.

    Επιπλέον, από το σύνολο των 2.637.090 συνταξιούχων όλων των κατηγοριών (γήρατος, θανάτου, αναπηρίας), περίπου 1.511.000 (περίπου το 60%) λαμβάνει αποδοχές μέχρι 800 ευρώ και αφαιρουμένων των κρατήσεων και της περίθαλψης το τελικό ποσό πέφτει σε αρκετές περιπτώσεις και κάτω από τα 700 ευρώ. Μάλιστα, ειδικά η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων αναπηρίας λαμβάνει αποδοχές από 250 έως 540 ευρώ.

    Επίσης το 85,6% των συνταξιούχων είναι άνω των 61 ετών ειδικά στη γήρατος το ποσοστό είναι 89,4% (1.806.989 συνταξιούχοι από τους 2.021.315.

    Τα στοιχεία αυτά αποδομούν πλήρως τα επιχειρήματα εκπροσώπων των δανειστών της χώρας, καθώς βέβαια και της απελθούσας συγκυβέρνησης και τρόικας, που έκαναν λόγο για υψηλή μέση σύνταξη για τους Έλληνες ασφαλισμένους, καθώς και για υποτιθέμενα μεγάλα ποσοστά των κατηγοριών συνταξιούχων ή ΑμεΑ, που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν τα 62 χρόνια. Μια ρητορική στην οποία στηρίχτηκε η μέχρι την 25η Γενάρη κατεδάφιση συντάξεων, προνοιακών επιδομάτων αλλά και της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης συνολικά».

    [04] Μήνυμα του Πολωνού σκηνοθέτη Κρ. Βαρλικόφσκι για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

    Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (Δ.Ι.Θ.). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Δ.Ι.Θ. επιλέγει κάθε φορά από μια χώρα-μέλος του μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα του θεάτρου για να γράψει μήνυμα, το οποίο διαβάζεται σε όλα τα θέατρα και μεταδίδεται από τα Μ.Μ.Ε. σε όλο τον κόσμο. Φέτος το μήνυμα έγραψε ο Πολωνός σκηνοθέτης Krzysztof Warlikowski.

    Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου διαβάζεται σε κάθε θέατρο πριν από την παράσταση της 27ης Μαρτίου.

    Ειδικά στο ΚΘΒΕ το μήνυμα της Παγκόσμιας Μέρας θεάτρου θα διαβαστεί μια μέρα νωρίτερα - απόψε πριν την πρεμιέρα του Τσεχωφικού «Γλάρου» στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, καθώς οι απλήρωτοι επί δίμηνο ηθοποιοί, θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας αύριο, ματαιώνοντας κάθε θεατρική πράξη στο ΚΘΒΕ.

    Γεννημένος στην Πολωνία το 1962 ο Κριστόφ Βαρλικόφσκι είναι σήμερα ένας από τους πιο προβεβλημένους σκηνοθέτες της γενιάς του. Από το 2008 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Nowy Teatr (New Theater) στη Βαρσοβία.

    Στο μήνυμά του, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι αληθινοί δάσκαλοι του θεάτρου συχνά απαντώνται εκτός σκηνής. Και γενικώς δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για το θέατρο ως μηχανισμό αντιγραφής συμβάσεων ή αναπαραγωγής κοινοτυπιών. Επικεντρώνονται περισσότερο στην πηγή της παρόρμησης, τα πραγματικά ζωογόνα ρεύματα που τείνουν να υπερβούν τις θεατρικές αίθουσες και τα πλήθη που είναι διατεθειμένα να αντιγράψουν έναν οποιοδήποτε κόσμο. Αντιγράφουμε αντί να δημιουργούμε κόσμους που να εστιάζουν ή και να εξαρτώνται από τον διάλογο με το κοινό και τα υποδόρια συναισθήματά του. Ενώ στην πραγματικότητα τίποτα δεν μπορεί να αποκαλύψει καλύτερα από το θέατρο τα κρυμμένα πάθη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 March 2015 - 18:30:24 UTC