Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Εγκρίθηκε έκθεση του Γ. Κύρτσου για οικονομική υποστήριξη πρώην εργαζομένων σε ΜΜΕ
  • [02] «Η Ελλάδα, αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής πραγματικότητας»
  • [03] ΥΠΕΞ Υεμένης: Η πτώση του Άντεν θα σημάνει το ξέσπασμα ενός ολοκληρωτικού «εμφυλίου πολέμου»
  • [04] Ανατέθηκε και επίσημα η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Νετανιάχου

  • [01] Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Εγκρίθηκε έκθεση του Γ. Κύρτσου για οικονομική υποστήριξη πρώην εργαζομένων σε ΜΜΕ

    Εγκρίθηκε σήμερα με ευρύτατη πλειοψηφία (532 υπέρ, 47 κατά, 10 αποχές) από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) η έκθεση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση υπέρ 928 πρώην εργαζομένων σε ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ της Αττικής, με βάση την πρόταση που υπέβαλε προ μηνών η Ελληνική κυβέρνηση και είχε εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ο εισηγητής εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γ. Κύρτσος υποστήριξε ότι πρέπει να καταβληθούν 5.046.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠΠ) γιατί τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ επλήγησαν από την οικονομική ύφεση και την πτώση της διαφήμισης κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας. Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια ο εισηγητής του ΕΚ, τα διαφημιστικά έσοδα των ΜΜΕ κινούνται στο 30% του επιπέδου του 2007, τελευταίου χρόνου στη διάρκεια του οποίου σημειώθηκε δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

    Οι 928 πρώην εργαζόμενοι προέρχονται από 16 ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ. Το ποσό που θα διατεθεί από το ΕΤΠΠ θα καλύπτει το 60% της συνολικής δαπάνης για την οικονομική υποστήριξη και την επαγγελματική επανένταξη των ενδιαφερομένων, με το υπόλοιπο 40% να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

    [02] «Η Ελλάδα, αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής πραγματικότητας»

    Η επανάσταση του 1821 είναι γνήσιο πνευματικό τέκνο του Διαφωτισμού και εκφραστής των αξιών του, επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του με θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση ως ευρωπαϊκό γεγονός» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

    Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η Ελληνική Επανάσταση «είναι γνήσιο πνευματικό τέκνο του Διαφωτισμού, ενσωμάτωσε τις ιδέες και τις αξίες που διακινήθηκαν από τη Φιλική Εταιρεία, αποτελεί την ένοπλη προσπάθεια να ανατραπεί το παλιό καθεστώς και επιδιώκει μην εγκαθίδρυση μιας νέας τάξης στο όνομα της ανεξαρτησίας των εθνών».

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε «Το 1821 είναι η πιο ευρωπαϊκή στιγμή του νεότερου ελληνισμού» και ότι την Ελληνική Επανάσταση «δεν μπορούμε να την κατανοήσουμε έξω από τις ευρωπαϊκές κοινωνικές επαναστάσεις εκείνης της εποχής». Μιλώντας για το σήμερα ανέφερε ότι η κριτική μελέτη του παρελθόντος «μας βοηθάει για το παρόν και το μέλλον», τονίζοντας πως η Ελλάδα «αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής πραγματικότητας», καθώς η Ελλάδα και η Ευρώπη βρίσκονταν πάντα σε αλληλεπίδραση.

    [03] ΥΠΕΞ Υεμένης: Η πτώση του Άντεν θα σημάνει το ξέσπασμα ενός ολοκληρωτικού «εμφυλίου πολέμου»

    Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Υεμένης προειδοποίησε σήμερα ότι «η πτώση του Άντεν στα χέρια των Χούτι θα σημάνει την έναρξη ενός ολοκληρωτικού εμφυλίου πολέμου» καθώς οι σιίτες αντάρτες απειλούν πλέον να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το προπύργιο του Προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι. Ο μεταβατικός υπουργός Εξωτερικών της Υεμένης Ριάντ Γιασίν προειδοποίησε επίσης εναντίον της «κυριαρχίας του Ιράν σε ολόκληρη την αραβική χερσόνησο»

    Ο Γιασίν έκανε τις δηλώσεις αυτές στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου μία ημέρα πριν από τη σύνοδο σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών που αποτελεί το προοίμιο της ετήσιας Συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου, που αναμένεται να γίνει το Σάββατο. Ο Γιασίν είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ότι προτίθεται να ζητήσει κατά τη σύνοδο αυτή των ΥΠΕΞ να υπάρξει άμεση αραβική «στρατιωτική» επέμβαση στη χώρα του.

    [04] Ανατέθηκε και επίσημα η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Νετανιάχου

    Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν ανέθεσε σήμερα και επίσημα στον Μπενιαμίν Νετανιάχου την εντολή σχηματισμού της τέταρτης κατά σειρά κυβέρνησής του, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη συγκυρία, που περιπλέκεται από την επιδείνωση των σχέσεων με τον Λευκό Οίκο.

    Δεν υπήρχε πρακτικά καμιά αμφιβολία για την εξέλιξη αυτή μετά τον εκλογικό θρίαμβο του ηγέτη της ισραηλινής Δεξιάς επί της Κεντροαριστεράς στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Μαρτίου, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο Νετανιάχου κατάφερε να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στην Κνέσετ, την ισραηλινή Βουλή: θα ελέγχει 67 επί του συνόλου των 120 εδρών του σώματος.

    Ο 65χρονος Νετανιάχου, ο οποίος αναδείχθηκε στην εξουσία ξανά το 2009, έπειτα από μια πρώτη θητεία από το 1996 ως το 1999, έχει 28 ημέρες, αν δεν αρκέσει η πρώτη προθεσμία των 14 ημερών, θα ανανεωθεί, για να σχηματίσει τη νέα κυβέρνησή του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 March 2015 - 20:30:22 UTC