Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Είμαστε δίπλα στην Κύπρο μέχρι να βρεθεί μία δίκαιη λύση
  • [02] Τα πρώτα στοιχεία από το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Airbus
  • [03] Οι αρχές της Νιγηρίας κλείνουν τα σύνορα ενόψει των εκλογών
  • [04] Υεμένη: Οι αντάρτες Χούτι ανακοίνσαν ότι αιχμαλώτισαν τον υπουργό Άμυνας
  • [05] Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας των ηθοποιών του ΚΘΒΕ

  • [01] Π. Καμμένος: Είμαστε δίπλα στην Κύπρο μέχρι να βρεθεί μία δίκαιη λύση

    Η πορεία του σχεδιασμού για την ενίσχυση και για την περαιτέρω αμυντική σύζευξη Ελλάδος και Κύπρου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών Πάνος Καμμένος και Χριστόφορος Φωκαϊδης, στο υπουργείο, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

    «Η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός είμαστε δίπλα στην Κύπρο μέχρι να βρεθεί μία δίκαιη λύση, να επιστρέψουν στις κατοικίες τους, όλοι εκείνοι που εξεδιώχθησαν από την εισβολή και την κατοχή του 1974. Εύχομαι να έρθει η στιγμή που θα κάνουμε την επόμενη δοξολογία στον Απόστολο Ανδρέα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος. Παράλληλα επισήμανε ότι η σημερινή «παρουσία του υπουργού Άμυνας της Κύπρου, ενώπιον του συνόλου της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η μοίρα του ελληνισμού είναι κοινή, σε δύο χώρες διαφορετικές, με έναν λαό όμως που ανήκει στο ίδιο έθνος», κατέληξε.

    Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας εξέφρασε τη «βαθύτατη ευγνωμοσύνη για τη διαχρονική, αταλάντευτη αφειδώλευτη στήριξη της Ελλάδος στον αγώνα που διεξάγει ο κυπριακός Ελληνισμός για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδος μας». Παράλληλα υπογράμμισε ότι η παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, εκπροσωπώντας την κυπριακή κυβέρνηση, «επιβεβαιώνει και την ισχυρή μας βούληση, να βαδίσουμε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις κοινές απειλές και τα κοινά μας συμφέροντα».

    [02] Τα πρώτα στοιχεία από το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Airbus

    Οι ερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων οι οποίοι αναζητούν τα αίτια της συντριβής ενός Airbus A320 της εταιρείας Germanwings στις γαλλικές Άλπεις χθες Τρίτη κατάφεραν να ανακτήσουν ένα αξιοποιήσιμο ηχητικό απόσπασμα από το ένα από τα «μαύρα κουτιά» που βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας, ανακοίνωσε απόψε η εθνική υπηρεσία ερευνών και αναλύσεων για θέματα ασφαλείας της πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας (BEA).

    «Μόλις καταφέραμε να ανακτήσουμε ένα αξιοποιήσιμο ηχητικό αρχείο», είπε ο επικεφαλής της BEA Ρεμί Ζουτί κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, επισημαίνοντας ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα για τα αίτια της συντριβής. Οι ερευνητές δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να δώσουν «την παραμικρή εξήγηση ή ερμηνεία» για τα αίτια του δυστυχήματος στο οποίο έχασαν τη ζωή τους και οι 150 επιβαίνοντες στο επιβατικό αεροσκάφος της θυγατρικής χαμηλού κόστους της Lufthansa, τόνισε ο ίδιος.

    «Θα γίνει λεπτομερής δουλειά (με βάση) το αρχείο αυτό για να καταλάβουμε, να ερμηνεύσουμε τις συνομιλίες και τους ήχους που ακούγονται» είπε ο Ζουτί και πρόσθεσε ότι θα έχει περισσότερα, αναλυτικά στοιχεία «εντός ημερών» χάρη στα ανακτηθέντα δεδομένα από τον αυτόματο καταγραφέα συνομιλιών πιλοτηρίου (Cockpit Voice Recorder, CVR).

    [03] Οι αρχές της Νιγηρίας κλείνουν τα σύνορα ενόψει των εκλογών

    Οι αρχές της Νιγηρίας θα κλείσουν τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής από τα μεσάνυκτα της 25ης Μαρτίου ως τα μεσάνυκτα της 28ης Μαρτίου για να εγγυηθούν την ασφάλεια στη χώρα ενόψει των ιδιαίτερα αμφίρροπων βουλευτικών και προεδρικών εκλογών, γνωστοποίησε πριν από λίγο το υπουργείο Εξωτερικών.

    «Ο πρόεδρος Γκούντλακ Τζόναθαν ενέκρινε το κλείσιμο όλων των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της χώρας... για να επιτραπεί η ειρηνική διεξαγωγή των επικείμενων εκλογών» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ της Νιγηρίας Αμπουμπακάρ Μαγκάτζι σε μια ανακοίνωσή του, η οποία εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    [04] Υεμένη: Οι αντάρτες Χούτι ανακοίνσαν ότι αιχμαλώτισαν τον υπουργό Άμυνας

    Οι σιίτες αντάρτες Χούτι που υποστηρίζονται από κάποιες μονάδες του στρατού κατέλαβαν σήμερα μια αεροπορική βάση κοντά στο Άντεν και φαίνονται έτοιμοι να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το λιμάνι αυτό της νότιας Υεμένης, όπου έχει αναζητήσει καταφύγιο ο πρόεδρος της χώρας Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι.

    Αφού κατέλαβαν την αεροπορική βάση αλ Άναντ, οι Χούτι και οι στρατιώτες που έχουν συμμαχήσει μαζί τους, προωθήθηκαν στα 20 χιλιόμετρα έξω από το Άντεν, όπου βρίσκεται ο Χάντι, αφού διέφυγε από την πρωτεύουσα Σανάα τον Φεβρουάριο.

    Οι στρατιώτες στο στρατόπεδο Τζάμπαλ αλ Χαντίντ στο Άντεν πυροβόλησαν στον αέρα σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν σε πολίτες να εισέλθουν σε αυτό και να αρπάξουν όπλα, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, κάτι που φαίνεται να σημαίνει ότι ο Χάντι χάνει τον έλεγχο της πόλης.

    Οι μαχητές Χούτι έχουν φτάσει ως το Νταρ Σάαντ, ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση μισής ώρας με το αυτοκίνητο από το κέντρο του Άντεν, σύμφωνα με τους κατοίκους.

    Νωρίτερα αεροπλάνα έριξαν πυραύλους στη συνοικία της πόλης όπου βρίσκεται το μέγαρο στο οποίο διέμενε ο Χάντι, ο οποίος αναζήτησε καταφύγιο σε ασφαλές σημείο.

    Παράλληλα οι Χούτι ανακοίνωσαν ότι αιχμαλώτισαν τον υπουργό Άμυνας της Υεμένης, τον στρατηγό Μάχμουντ αλ Σουμπέιχι, στο νότιο τμήμα της χώρας.

    [05] Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας των ηθοποιών του ΚΘΒΕ

    Σε συνεχόμενες στάσεις εργασίας προχωρούν από τις 27 Μαρτίου οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος διεκδικώντας άμεση καταβολή των δεδουλευμένων για τους δυο τελευταίους μήνες.

    Παράλληλα επιδιώκουν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη, προκειμένου να αποσπάσουν δέσμευση για την οριστική επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του ΚΘΒΕ με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 March 2015 - 18:30:25 UTC