Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακύρωση των αυξήσεων στο ρεύμα ανήγγειλε ο Π. Λαφαζάνης
  • [02] «Ανάσα» στα δημόσια έσοδα προσδοκά το υπουργείο Οικονομικών
  • [03] Γ. Βαρουφάκης: «Ελπίζω ο Ρέντσι να εκμεταλλευθεί όσα κάνουμε στην Ελλάδα»
  • [04] Ένας από τους γιούς του Ιρανού πρώην προέδρου Ραφσαντζανί καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 15 ετών

  • [01] Ακύρωση των αυξήσεων στο ρεύμα ανήγγειλε ο Π. Λαφαζάνης

    Την ακύρωση των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος που αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με την αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ ανήγγειλε με σημερινή δήλωσή του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότηςης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Ο υπουργός καλεί αφενός τη ΡΑΕ να επανεξετάσει την απόφασή της, δηλώνει ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση θα εξαντλήσει όλους τους τρόπους για την ακύρωση των αυξήσεων.

    Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνει τα εξής:

    «Η απόφαση της ΡΑΕ, που ελήφθη στις 30/12/2014 σε συμπαιγνία με την προηγούμενη κυβέρνηση, κρατήθηκε «κρυφή» από τον ελληνικό λαό ως τις αρχές του Μάρτη και προβλέπει αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά, αγρότες και παραγωγικές επιχειρήσεις, είναι κάτι παραπάνω από προκλητική και κοινωνικά επαχθέστατη, ενώ η μεθόδευση δημοσιοποίησής της υπήρξε απολύτως σκανδαλώδης.

    Αυτή η απόφαση, μάλιστα, είναι διπλά απαράδεκτη επειδή λαμβάνεται σε περίοδο κρίσης, όπου τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος πνίγουν επιπροσθέτως την ελληνική οικονομία και τους πολίτες.

    Καλούμε την ΡΑΕ να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει αμέσως την απόφασή της, ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις και να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

    Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το υπουργείο θα εξαντλήσει όλους τους δυνατούς τρόπους, και υπάρχουν αυτοί οι τρόποι, προκειμένου να ακυρωθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που προκαλούν το δοκιμαζόμενο λαό μας και βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πρόγραμμα και την πολιτική της κυβέρνησης.»

    [02] «Ανάσα» στα δημόσια έσοδα προσδοκά το υπουργείο Οικονομικών

    Την ανταπόκριση των φορολογουμένων για την εξόφληση ή τακτοποίηση των οφειλών τους εντός της νέας προθεσμίας, της 27ης Μαρτίου, που προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προσδοκά το υπουργείο Οικονομικών. Στο υπουργείο θεωρούν ότι η νέα ρύθμιση αποτελεί ευκαιρία για τους φορολογούμενους να εξοφλήσουν με πολύ ευνοϊκό τρόπο τις οφειλές τους και εκτιμούν ότι θα υπάρξει αυξημένη ανταπόκριση η οποία θα δώσει ανάσα στα δημόσια έσοδα.

    Στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή προβλέπεται η δυνατότητα στους οφειλέτες να καταβάλουν μέρος ή το σύνολο χρεών που έχουν προς την εφορία κερδίζοντας παράλληλα ίσο ποσοστό των προσαυξήσεων με το κεφάλαιο που εξοφλείται.

    Ειδικότερα σύμφωνα με την τροπολογία «οποιαδήποτε εκούσια καταβολή , έως και τις27 Μαρτίου 2015, συνολικής ή μέρους βεβαιωμένηςστη Φορολογική Διοίκηση οφειλής εκτός ρύθμισης ή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής ή δικαστικά επικυρωμένης συμφωνίας, απαλλάσσεται κατά ποσοστό 100% από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής που τη βαρύνουν. Ως προς τις οφειλές που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση , διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή δικαστικά επικυρωμένη συμφωνία, ισχύει η ίδια απαλλαγή για την εκούσια εξόφληση, του συνόλου της υπολειπόμενης βασικής οφειλής».

    [03] Γ. Βαρουφάκης: «Ελπίζω ο Ρέντσι να εκμεταλλευθεί όσα κάνουμε στην Ελλάδα»

    Αναλυτική συνέντευξη παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην ιταλική εφημερίδα «Ιλ Μεσσατζέρο», με τίτλο «Ελπίζω ο Ρέντσι να εκμεταλλευθεί όλη την δουλειά της Αθήνας».

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προβολή του από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο υπουργός Οικονομικών, μεταξύ των άλλων τονίζει ότι «δεν αγαπά την προβολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, διότι όσο σε ανεβάζουν, τόσο κινδυνεύεις να πονέσεις όταν πέσεις».

    Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξηγεί ότι «ο υπουργός Οικονομικών μιας χώρας με μεγάλα χρέη θεωρείται ένας αδύναμος κρίκος. Αν επιτίθενται σε εμένα, φτάνουν στον πρωθυπουργό και στο σύνολο της κυβέρνησης. Η δολοφονία ενός προσώπου (character assassination) είναι μια εν δυνάμει προβλεπόμενη κορύφωση: δεν εκπλήσσομαι και ούτε ταράσσομαι».

    Σε ερώτηση αν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στον ίδιο και στον Αλέξη Τσίπρα, ο κύριος Βαρουφάκης απαντά: «είναι αυτό που προσπαθούν να διαρρεύσουν οι εχθροί. Αυτή είναι η μέθοδος, έτσι; Προσπαθούν να μας διχάσουν εδώ και αρκετό καιρό, αλλά θα αποτύχουν με θεαματικό τρόπο, διότι ο Αλέξης και εγώ είμαστε πολύ κοντά. Μπήκα σε αυτή την προσπάθεια για να τον βοηθήσω και για να βοηθήσω την χώρα. Αυτό που δεν με ενδιαφέρει καθόλου είναι η πολιτική εξουσία».

    [04] Ένας από τους γιούς του Ιρανού πρώην προέδρου Ραφσαντζανί καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 15 ετών

    O Μεχντί Χασεμί, ένας από τους γιούς του πρώην προέδρου του Ιράν Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί, καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 15 ετών για αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με την ασφάλεια, καθώς και για οικονομικά εγκλήματα, μετέδωσαν σήμερα τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

    Ο Χασεμί κρίθηκε ένοχος για υποθέσεις οι οποίες συνδέονται "με την εθνική ασφάλεια", καθώς και για "απάτη και κατάχρηση κεφαλαίων", σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της δικαστικής αρχής Γολαμχοσεΐν Μοχσενί-Εζεϊέ. Η ετυμηγορία μπορεί να εφεσιβληθεί μέσα σε 20 ημέρες.

    Ηλικίας 45 ετών, ο Χασεμί είχε υποστηρίξει ενεργά το 2009 τον μεταρρυθμιστή υποψήφιο Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί, ο οποίος είχε απορρίψει την εκλογή του συντηρητικού πρώην προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ καταγγέλλοντας μαζική νοθεία.

    Απειλήθηκε με σύλληψη και την ίδια χρονιά εγκατέλειψε το Ιράν για να εγκατασταθεί στη Βρετανία, πριν επιστρέψει το Σεπτέμβριο του 2012 στην Τεχεράνη όπου και συνελήφθη.

    Απελευθερώθηκε πάντως με εγγύηση σχεδόν τρεις μήνες αργότερα ενώ ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη από τη δικαιοσύνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 March 2015 - 16:30:26 UTC