Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για προσπάθεια αποδόμησης του ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκη, κάνουν λόγο πηγές του Μ. Μαξίμου
  • [02] Παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
  • [03] Θ. Φωτίου: Τι θα ισχύσει για ρεύμα, επίδομα ενοικίου, κάρτα σίτισης
  • [04] Αντ. Σαμαράς: Όχι σε έκτακτο συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας
  • [05] Τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ ζήτησε ο Ν. Δένδιας
  • [06] Διεκδίκησαν το αυτονόητο, την προτεραιότητα των πεζών στις διαβάσεις
  • [07] Πλημμύρισαν εκατοντάδες αγροτικές εκτάσεις στον νομό Σερρών

  • [01] Για προσπάθεια αποδόμησης του ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκη, κάνουν λόγο πηγές του Μ. Μαξίμου

    Για προσπάθεια αποδόμησης του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, μέσα από δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ ή με την προσθήκη «διευκρινίσεων» που αλλάζουν τελείως το νόημα των απαντήσεων, κάνουν λόγο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».

    Σύμφωνα με τις πηγές του Μεγάρου Μαξίμου «τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε μια προσπάθεια αποδόμησης του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη. Είτε με ειρωνικά σχόλια, είτε με ψευδείς ή ανακριβείς ειδήσεις. Δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ ή με την προσθήκη «διευκρινίσεων» αλλάζουν τελείως το νόημα των απαντήσεων, όπως έγινε με τη συγκεκριμένη συνέντευξη του υπουργού στην εφημερίδα «Corriere della Sera». Ο Γ. Βαρουφάκης δεν παραπέμπει ποτέ σε κανένα «δημοψήφισμα για το ευρώ». Η λέξη «ευρώ» είναι προσθήκη του δημοσιογράφου γι' αυτό και υπάρχει σε παρένθεση».

    Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές «δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Υπουργός Οικονομικών της χώρας είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Αν θέλουν κάποιον τύπου «Γκίκα Χαρδούβελη», που έλεγε «ναι» σε όλα, θα απογοητευθούν». «Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στο πλευρό της. Η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για ουσιαστική και πραγματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Αυτό, δηλαδή, που δεν έκανε ποτέ η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά» καταλήγουν οι πηγές.

    [02] Παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

    Παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της ΝΔ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ενώ παράλληλα, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, άσκησε κριτική για την τακτική του κόμματος μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

    Για την παραίτησή του από την θέση του αντιπροέδρου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επιθυμώ να δηλώσω ότι λόγω της συνεχούς ενασχόλησης με τα ευρωπαϊκά θέματα σε καθημερινή βάση και με το βάρος της ευθύνης ενός εκ των ισχυρότερων πολιτικών χαρτοφυλακίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θέτω στην διάθεση του προέδρου και της παράταξης την τιμητική θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ που κατέχω, ώστε στο στάδιο που ακολουθεί να καλυφθεί από ένα στέλεχος που θα είναι κοντά και καθημερινά στον αγώνα της παράταξής μας. Θεωρώ επίσης ότι η δεύτερη θέση του αντιπροέδρου από έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς θα ήταν ουσιαστική και χρήσιμη. Είναι ώρα να γεφυρώσουμε τις γενιές σε αυτή την παράταξη».

    Είπε ακόμη ότι στις 25 Ιανουαρίου «ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού λαού μας γύρισε την πλάτη. Δεν μπορούμε να αποδίδουμε την ήττα στην παροχολογία του αντιπάλου, πρέπει να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να κάνουμε αυτοκριτική. Να τελειώσουμε σήμερα με την φοβική ΝΔ».

    [03] Θ. Φωτίου: Τι θα ισχύσει για ρεύμα, επίδομα ενοικίου, κάρτα σίτισης

    Εντός Απριλίου θα εκδοθεί η προκήρυξη για την έναρξη των αιτήσεων όσων δικαιούνται βοήθειας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανθρωπιστική κρίση, ανέφερε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο». Η κ. Φωτίου διευκρίνισε ακόμα ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά και ότι θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια αλλά όχι τεκμήρια.

    Η αναπληρωτής υπουργός, αναφερόμενη στο επίδομα ενοικίου, εξήγησε ότι θα αφορά 30.000 νοικοκυριά και το ύψος του θα είναι από 70 έως 220 ευρώ, ενώ για τις επανασυνδέσεις ρεύματος, είπε ότι αφορά κύριες κατοικίες που οι παροχές είχαν διακοπεί μέχρι 31/12/2014, θα γίνουν χωρίς επιβάρυνση και ανεξάρτητα αν χρωστά ή όχι κανείς στη ΔΕΗ. Εξήγησε ακόμη ότι θα δοθούν στους δικαιούχους έως 300 κιλοβατόρες το μήνα έως το τέλος του έτους.

    Τέλος σχετικά με το επίδομα σίτισης η κ. Φωτίου επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί μέσω μιας κάρτας που θα δημιουργηθεί, με την οποία, όπως είπε, οι δικαιούχοι θα παίρνουν αποκλειστικά τροφή.

    [04] Αντ. Σαμαράς: Όχι σε έκτακτο συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας

    Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχος εξαπάτησης του ελληνικού λαού», ενώ έκανε ταυτόχρονα απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας. Ο κ. Σαμαράς απέκλεισε το έκτακτο συνέδριο και την αλλαγή ηγεσίας και προανήγγειλε πορεία στις κομματικές οργανώσεις για διάλογο με την κομματική βάση και αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος καθώς επίσης και συνολική ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού.

    «Βρισκόμαστε σήμερα, 40 μέρες μετά τις εκλογές και αρχίζουν να ομολογούν τα ψέματά τους» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Χάσαμε τις εκλογές αλλά διατηρήσαμε τις δυνάμεις μας, αν και ασκήσαμε μία εξαιρετικά δύσκολη αλλά απαραίτητη πολιτική για τον τόπο, με περικοπές και μεταρρυθμίσεις που ήταν δυσάρεστες για πολλούς. Κάντε σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε μόνο του και έχασε 31 ποσοστιαίες μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ σκορπίστηκε. Εμείς διατηρήσαμε τις δυνάμεις μας και παραμείναμε κόμμα εξουσίας. Όταν ένα κόμμα χάνει την εξουσία σημαίνει είτε ότι έκανε λάθος πολιτική, είτε ότι δεν ολοκλήρωσε το έργο του. Υπάρχει αμφιβολία ότι έπρεπε να κρατήσουμε την χώρα στο ευρώ; υπάρχει αμφιβολία ότι σώσαμε την χώρα;».

    Αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Eurogroup λέγοντας ότι ξεκινά με την παραδοχή ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έκανε μεγάλη πρόοδο και συνέχισε: «Παραλάβαμε 9,5% έλλειμμα και παραδώσαμε 1,5% πλεόνασμα. Παραλάβαμε 7% ύφεση και εφέτος προβλέπεται 2,5% ανάπτυξη. Αν δεν μας σταματούσαν φέτος θα βγαίναμε οριστικά από τα μνημόνια».

    Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Βαρουφάκη

    Απευθυνόμενος προς τα στελέχη του είπε: «Πρέπει να υπερασπιζόμαστε το κυβερνητικό μας έργο γιατί αυτό θα είναι η βάση σύγκρισης με τον ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε λέγοντας ψέματα. Υπάρχει ένα λάθος που δεν πρέπει να κάνουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Εύχεται την ώρα που θα έχει δικά του εσωτερικά προβλήματα, η ΝΔ να βυθίζεται στην εσωστρέφεια. Υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν η ΝΔ να βυθίζεται στην εσωστρέφεια τώρα που άρχισε το δημοσκοπικό ξεφούσκωμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τους κάνουμε αυτό το δώρο». Αναφέρθηκε στην αναφορά του κ. Βαρουφάκη για δημοψήφισμα λέγοντας ότι επαναλαμβάνουν το ολέθριο λάθος του κ. Παπανδρέου και βάζουν σε κίνδυνο την χώρα.

    [05] Τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ ζήτησε ο Ν. Δένδιας

    Τη θέση του για τη διεξαγωγή ενός εκτάκτου συνεδρίου της ΝΔ επανέλαβε ο Νίκος Δένδιας. Σε δήλωσή του προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο κ. Δένδιας τόνισε πως στόχος της ΝΔ του 27% είναι να ξαναγίνει το κόμμα η μεγάλη πλειοψηφική παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Για να γίνει αυτό ένας μόνο είναι ο δρόμος: Ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα όπου θα τεθούν όλα από την αρχή» δήλωσε ο κ. Δένδιας.

    [06] Διεκδίκησαν το αυτονόητο, την προτεραιότητα των πεζών στις διαβάσεις

    Το δικαίωμα των πεζών για προτεραιότητα έναντι των αυτοκινήτων στη διάσχιση του δρόμου διεκδίκησε η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών, σε μια συμβολική εκδήλωση στην οδό Γεωργίου Βιζυηνού στις Σαράντα Εκκλησιές Θεσσαλονίκης. Αντικείμενο της δράσης ήταν οι διαγραμμισμένες διαβάσεις «προτεραιότητας πεζών» που στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Ένωση, «είναι παγίδες θανάτου, μια και δεν εξασφαλίζουν την προτεραιότητα, παρά μόνο του αυτοκινήτου».

    Τα μέλη της Ένωσης Πεζών αλλά και κάτοικοι της περιοχής, με την παρουσία τους στις διαβάσεις υπενθύμισαν στους οδηγούς αυτοκινήτων την υποχρέωση παραχώρησης προτεραιότητας και ζήτησαν να αναδειχθούν καλύτερα οι διαβάσεις, με αποτροπή στάθμευσης αυτοκινήτων πάνω τους, ανύψωση του δαπέδου τους στο ύψος του πεζοδρομίου για να λειτουργεί αποτρεπτικά στην ταχύτητα των αυτοκινήτων και ειδικό νυχτερινό φωτισμό. Ζήτησαν ακόμη, την καθιέρωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου του ορίου ταχύτητας των 30 χιλιομέτρων σε περιοχές κατοικίας αλλά και τον συστηματικό έλεγχο των παραβάσεων.

    [07] Πλημμύρισαν εκατοντάδες αγροτικές εκτάσεις στον νομό Σερρών

    Σε απέραντες λίμνες έχουν μετατραπεί εκατοντάδες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, στις αγροτικές περιοχές του Θολού και Μύρκινου του δήμου Νέας Ζίχνης και Πεθελινού του δήμου Εμμανουήλ Παππά, από τα ορμητικά νερά του ποταμού Στρυμόνα που «φούσκωσε» μετά τη συνεχή βροχόπτωση στον νομό Σερρών , αλλά και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζει η γείτονα χώρα, η Βουλγαρία.

    Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η κινητοποίηση που ξεκίνησε, από χθες το απόγευμα, από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς καταστάσεις που αντιμετωπίζει ο νομός σε αγροτικές περιοχές, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωυσιάδη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «η κατάσταση είναι τραγική».

    Την ίδια ώρα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο οδικό δίκτυο Σερρών -Βροντούς προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο από το χιόνι, που απέκλεισε από χθες το μεσημέρι την ορεινή περιοχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 March 2015 - 12:30:24 UTC