Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Δεν μπορούμε να παριστάνουμε ότι η Ουκρανία είναι το μοναδικό πρόβλημα της Ευρώπης
  • [02] Παραμένουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα
  • [03] «Δεν είμαστε κολλημένοι στις καρέκλες, μπορούμε να προκηρύξουμε εκλογές ή δημοψήφισμα»
  • [04] Aκόμη δύο συλλήψεις για τον φόνο του Μπ. Νεμτσόφ
  • [05] «Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι για την εξαφάνιστη της πτήσης MH370 ευθύνεται το πλήρωμα»

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Δεν μπορούμε να παριστάνουμε ότι η Ουκρανία είναι το μοναδικό πρόβλημα της Ευρώπης

    «Η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής κρίσης. Μας κοστίζει πάρα πολύ το γεγονός ότι έχουμε εμπάργκο στην αγροτική μας παραγωγή και η ΕΕ πρέπει να συζητήσει ειλικρινά τι θα γίνει με τα οικονομικά προβλήματά μας, τα οποία οφείλονται στις κυρώσεις», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

    Στο ίδιο ρεπορτάζ, από το άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στην Λετονία, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση της ελληνικής πλευράς στις συνομιλίες για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, επισήμανε ότι στο μέσο του έτους θα πρέπει να επανεξεταστεί τι θα είναι απαραίτητο, τόνισε ότι θα ήταν κρίμα να χαλάσει η συνοχή της ΕΕ στο συγκεκριμένο θέμα και πρόσθεσε ότι «θα μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες με τους Έλληνες - οι ανακοινώσεις δεν ακούγονται καλά, αλλά έχουμε ακόμη χρόνο για να κάνουμε την απαραίτητη προσπάθεια να τους πείσουμε».

    «Η πορεία της ΕΕ έναντι της Ρωσίας έχει την επιρροή και της Ελλάδας και για αυτό είμαι ικανοποιημένος», δηλώνει ο κ. Κοτζιάς και προσθέτει ότι από την ελληνική εμπειρία, οι κυρώσεις δεν είναι πάντα εποικοδομητικές ή επιτυχείς.

    Σε άλλη συνέντευξή του, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δεύτερου καναλιού στην δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ZDF, ο κ. Κοτζιάς «εκνευρισμένος», όπως αναφέρεται, επισημαίνει ότι «δεν μπορούμε να παριστάνουμε ότι η Ουκρανία είναι το μοναδικό πρόβλημα της Ευρώπης» και εκτιμά ότι η Ευρώπη επικεντρώνεται υπερβολικά στο θέμα της Ρωσίας. «Δεν ξέρω, για παράδειγμα, κανέναν φιλορώσο αυτονομιστή ο οποίος να πραγματοποίησε επίθεση στην δυτική Ευρώπη. Ήταν τζιχαντιστές από το Παρίσι, από το Βέλγιο», λέει χαρακτηριστικά και αναφέρει το παράδειγμα της κατεχόμενης Κύπρου ως ανάλογο με αυτό της προσάρτησης της Κριμαίας, όπου όμως δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις στην Τουρκία.

    Ο κ. Κοτζιάς σημειώνει ότι η Ευρώπη πρέπει να αναπτύξει οράματα και όχι να δυσφημεί μεμονωμένες χώρες.

    [02] Παραμένουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα

    Χωρίς βελτίωση εξακολουθεί να είναι ο καιρός στη βόρεια Ελλάδα με αποτέλεσμα να παραμένουν τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τη χιονόπτωση. Στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης στις διαβάσεις των ποταμών Ηφαίστου, Κομψάτου, Ιμέρου, Τρελοχείμαρρου, Λίσσου, Έβρινου, Αετοκορυφής και Λοφαρίου, η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

    Εκτροπή κυκλοφορίας φορτηγών άνω 3,5 τόνων, για την αποφυγή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος λόγω ισχυρών πλαγιομετωπικών ανέμων, έχει γίνει στην Εγνατία Οδό (από Α/Κ Δυτικό Κόμβο Κομοτηνής προς Α/Κ Ιάσμου) μέσω της Εθνικής Οδού Κομοτηνής - Ξάνθης και στην Εγνατία Οδό (από Α/Κ Βαφεϊκων έως Α/Κ Ιάσμου) μέσω Π.Ε.Ο Ξάνθης - Λάγους. Στην Αλεξανδρούπολη, η σιδηροδρομική συγκοινωνία έως Ορμένιο έχει διακοπεί από υπερκάλυψη υδάτων των γραμμών του ΟΣΕ και η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία.

    Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Ξάνθης, Ροδόπης, Δράμας, Ημαθίας, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών. Στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας των κακών και ακατάλληλων καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε για τις 29 Μαρτίου λαϊκός ποδηλατικός αγώνας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Σέιχ-Σου.

    [03] «Δεν είμαστε κολλημένοι στις καρέκλες, μπορούμε να προκηρύξουμε εκλογές ή δημοψήφισμα»

    Υπό τον τίτλο «Η Αθήνα δεν θα ζητήσει άλλα δάνεια και δεν είμαστε κολλημένοι στις καρέκλες» η ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε Ντελά Σέρα» φιλοξενεί σήμερα συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Ο Έλληνας υπουργός μιλάει για τη σημασία που έχει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Ελλάδα, για τις επενδύσεις, για τους κινδύνους που προκαλούν οι συζητήσεις περί Grexit, για τις σχέσεις του με τον Μάριο Ντράγκι, αλλά και για την ρευστότητα δηλώνοντας ότι: «Μπορώ μόνον να πω ότι έχουμε τα αναγκαία χρήματα για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, για τα υπόλοιπα θα δούμε».

    «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ένα νέο δάνειο, δεν θα επιστρέψουμε στον μηχανισμό του δανείου έναντι ενός προγράμματος που πρέπει να σεβαστούμε» αναφέρει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στην συνέντευξή του και αποσαφηνίζει ότι από τώρα μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και στην συνέχεια θα πρέπει να αρχίσει μια δεύτερη φάση, ένα δεύτερο επίπεδο, με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Με ένα «συμβόλαιο για την ανάπτυξη που να βασίζεται σε μια λογική φορολογική προσέγγιση».

    Σε ερώτηση της Κοριέρε Ντέλα Σέρα αν μια μη επίτευξη συμφωνίας με τις Βρυξέλλες θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα, ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά: «θεωρώ ότι η κυβέρνηση θα επιβίωνε, ούτως η άλλως. Η μεγάλη μας δύναμη είναι η σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο: εμείς δεν λέμε ψέματα στους Έλληνες. Μετά από πέντε χρόνια στα οποία η ιθύνουσα τάξη δήλωνε ότι ήθελε να σώσει την χώρα και έριχνε όλο το βάρος στις πλάτες των φτωχών, ο κόσμος καταλαβαίνει. Με σταματάει στον δρόμο και μου ζητά μόνον να πω την αλήθεια και να ξαναδώσω αξιοπρέπεια στην χώρα».

    Η ιταλική εφημερίδα επιμένει και ρωτά τον υπουργό: «αν όμως οι Βρυξέλλες δεν δεχθούν το σχέδιό σας;» «Θα μπορούσαν να υπάρξουν προβλήματα. Αλλά, όπως μου είπε ο πρωθυπουργός μου, δεν είμαστε κολλημένοι στις καρέκλες. Μπορούμε να προκηρύξουμε και πάλι εκλογές, να προκηρύξουμε δημοψήφισμα» (για το ευρώ, αποσαφηνίζει η Κοριέρε).

    [04] Aκόμη δύο συλλήψεις για τον φόνο του Μπ. Νεμτσόφ

    Ακόμη δύο άνδρες συνελήφθησαν σήμερα στη Ρωσία στο πλαίσιο της έρευνας για τον φόνο του επικριτή του Κρεμλίνου Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος σκοτώθηκε με τέσσερις σφαίρες το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου στη Μόσχα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Ria Novosti. Ο Άλμπερτ Μπαραχάγεφ, γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Δημοκρατίας την Ινγκουσετίας, δήλωσε το Ria Novosti ότι δύο ακόμη άνδρες συνελήφθησαν σε σχέση με τον φόνο του 55χρονου πρώην πρωθυπουργού.

    Ένας από τους δύο υπόπτους είναι ο μικρότερος αδελφός του Άνζορ Γκουμπάσεφ, ο οποίος συνελήφθη χθες Σάββατο μαζί με τον Ζάουρ Νταντάγεφ στην Ινγκουσετία από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB). Τόσο ο Γκουμπάσεφ όσο και ο Νταντάγεφ κατάγονται από την περιοχή του Καυκάσου και κάποια μέλη των οικογενειών τους ζουν στην Ινγκουσετία.

    [05] «Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι για την εξαφάνιστη της πτήσης MH370 ευθύνεται το πλήρωμα»

    Η έρευνα για την εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο βάσει του οποίου να μπορούν να αποδοθούν ευθύνες στο πλήρωμα του αεροπλάνου για το συμβάν, ενώ δεν αποκάλυψε και κανένα τεχνικό πρόβλημα στο Boeing 777, εκτιμούν οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες στην προκαταρκτική τους έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα, ακριβώς ένα χρόνο μετά την εξαφάνισή της.

    «(Δεν υπάρχει) καμία ένδειξη για κοινωνική απομόνωση, αλλαγή στις συνήθεις ή τα ενδιαφέροντα, αμέλειας του εαυτού τους, κατανάλωσης αλκοόλ ή ναρκωτικών τόσο στον πιλότο όσο και στον πρώτο αξιωματικό (συγκυβερνήτη) και το πλήρωμα», αναφέρει το έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα στην Κουάλα Λουμπούρ. Επίσης από την έρευνα δεν εντοπίστηκαν στοιχεία κάποιου μηχανικού προβλήματος στο Μπόινγκ 777.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 March 2015 - 10:30:23 UTC