Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει σήμερα η ΚΟ της ΝΔ
  • [02] Τρεις επιλογές για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσεων οφειλών
  • [03] Με το βλέμμα στραμμένο στη Λευκωσία, όπου συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΚΤ
  • [04] Ν. Κορέα : «Καλά στην υγεία του» ο Αμερικανός πρεσβευτής, μετά την επίθεση που δέχτηκε
  • [05] «Ο κόσμος γύρισε ανάποδα κι εγώ θα γυρίσω ανάποδα μαζί του» λέει ο ήρωας της νέας ταινίας του Αλ. Αλεξίου
  • [06] «Οne Last Breath», το τραγούδι που στέλνει η Ελλάδα στη Eurovision
  • [07] Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο για την καρδιά πιο πολύ και από τη γυμναστική

  • [01] Συνεδριάζει σήμερα η ΚΟ της ΝΔ

    Συνεδριάζει, στις 2 το μεσημέρι στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Στη συνεδρίαση, πρόκειται να τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη στρατηγική του κόμματος το επόμενο διάστημα, αλλά θα γίνει και αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές αναμένεται να θέσουν το θέμα της διεξαγωγής ενός έκτακτου συνεδρίου, οπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν το μέλλον του κόμματος.

    Την Κυριακή, θα συνέλθει η Πολιτική Επιτροπή.

    [02] Τρεις επιλογές για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσεων οφειλών

    Εντός του Σαββατοκύριακου, όπως είχε εξαγγείλει και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Με βάση τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, η κυβέρνηση καταθέτει ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει δημοσιονομικό όφελος και ως εκ τούτου δεν είναι αντίθετο στη συμφωνία του Eurogroup, τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης. Πρόσθεσε, όμως, ότι θα υπάρξει ενημέρωση των εταίρων για όλες τις πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του Eurogroup της Δευτέρας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση σχεδιάζει την πολιτική της με έναν τρόπο ώστε να λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους.

    Mε βάση το νέο πλαίσιο που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών οι οφειλέτες τους δημοσίου θα έχουν τρεις επιλογές για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών τους. Η ρύθμιση θα αφορά χρέη που έγιναν ληξιπρόθεσμα ως 31 Ιανουαρίου 2015 και θα περιλαμβάνει τρεις φάσεις:

    Στην πρώτη φάση όσοι φορολογούμενοι εξοφλήσουν το σύνολο του χρέους τους, έως το τέλος Μαρτίου, θα δικαιούνται τη διαγραφή του συνόλου των προσαυξήσεων. Δηλαδή αν το αρχικό χρέος είναι 500 ευρώ και οι προσαυξήσεις 500 ευρώ και εξοφληθεί στο σύνολό της η αρχική οφειλή σβήνει αυτόματα και το όλο το ποσό των προσαυξήσεων. Αν η αρχική οφειλή είναι 200 ευρώ και οι προσαυξήσεις 500 ευρώ τότε με την εξόφλησή της θα διαγράφεται το σύνολο των προσαυξήσεων, δηλαδή τα 500 ευρώ. Θα προβλέπεται η εναλλακτική να εξοφληθεί το 50% ή άλλο ποσοστό της αρχικής οφειλής και να σβήσει αντίστοιχοι ποσοστό προσαυξήσεων.

    Η δεύτερη φάση θα έχει διάρκεια έως το τέλος Απριλίου διάστημα στο οποίοι οι οφειλέτες θα μπορούν εξοφλούν κάποιο μέρος της αρχικής οφειλής και να διαγράφεται αυτόματα ισόποσο τμήμα των προσαυξήσεων. Δηλαδή αν η αρχική οφειλή είναι 500 ευρώ και οι προσαυξήσεις 1.000 ευρώ και αποπληρώνονται τα 500 τότε θα διαγράφονται 500 ευρώ προσαυξήσεων.

    Τέλος, στην τρίτη φάση της ρύθμισης οι οφειλέτες θα μπορούν έως το τέλος Μαΐου να αποπληρώσουν το χρέος τους σε έως 100 δόσεις. Και στη φάση αυτή θα προβλέπεται διαγραφή προσαυξήσεων αλλά σε μικρότερα ποσοστά από τις δύο παραπάνω επιλογές.

    Οι οφειλέτες που αξιοποιήσουν κάποια από τις δύο πρώτες επιλογές θα μπορούν για το υπόλοιπο της οφειλή τους να μπουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων αλλά χωρίς να δικαιούνται διαγραφή προσαυξήσεων.

    Διαβάστε επίσης: Γ. Σακελλαρίδης: Εντός του Σαββατοκύριακου το ν/σ για τις 100 δόσεις

    [03] Με το βλέμμα στραμμένο στη Λευκωσία, όπου συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΚΤ

    Στη Λευκωσία, όπου συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στρέφονται οι προβολείς του διεθνούς οικονομικού ενδιαφέροντος, με κύριο θέμα το πρόγραμμα του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, για την ποσοτική χαλάρωση στις χώρες της ευρωζώνης, το οποίο προβλέπει αγορές κρατικών και μη ομολόγων, ύψους 1,14 τρισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, θα γίνονται αγορές ομολόγων ύψους 60 δισ. ευρώ το μήνα. Η αγορά κρατικών και μη ομολόγων αναμένεται να αρχίσει αυτή την εβδομάδα.

    Κατά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ αναμένεται να ορισθεί η διάρκεια και το είδος των τίτλων που θα αγοράζει η κάθε Κεντρική Τράπεζα. Το ζήτημα της αγοράς ομολόγων είναι σημαντικό τόσο για τη Λευκωσία όσο και για την Αθήνα.

    Το ΔΣ της ΕΚΤ αναμένεται ότι θα ανακοινώσει σήμερα λεπτομέρειες, καθώς και την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης για αγορά ομολόγων ύψους 1,1 τρισ. ευρώ, με στόχο να χτυπηθεί ο αποπληθωρισμός στην Ευρωζώνη, που θεωρείται υπαίτιος για παράταση της ύφεσης και αύξηση της ανεργίας. Επίσης, αναμένεται ότι θα συζητηθεί και το ελληνικό ζήτημα και το τι θα κάνει η ΕΚΤ σε σχέση με τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών και κατ' επέκταση της ελληνικής οικονομίας.

    [04] Ν. Κορέα : «Καλά στην υγεία του» ο Αμερικανός πρεσβευτής, μετά την επίθεση που δέχτηκε

    Ο Αμερικανός πρεσβευτής Μαρκ Λίπερτ δήλωσε ότι είναι καλά στην υγεία του και κεφάτος μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αντιμετώπιση των τραυμάτων που υπέστη στο πρόσωπο και στο χέρι έπειτα από επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε νωρίς σήμερα το πρωί σε εκδήλωση στην κεντρική Σεούλ. «Είμαι καλά και πολύ κεφάτος! Οι Ρόμπιν, Σέτζουν, Γκρίγκσμπι κι εγώ πολύ συγκινημένοι από την υποστήριξη» έγραψε ο Λίπερτ στον λογαριασμό του στο Twitter αναφερόμενος στη σύζυγό του, στον νεογέννητο γιό τους και στον σκύλο τους. «Θα επιστρέψω το συντομότερο δυνατό για να προωθήσω τη συμμαχία ΗΠΑ-Νότιας Κορέας!».

    Ο 42χρονος Λίπερτ χρειάστηκε 80 ράμματα για το βαθύ τραύμα στο πρόσωπό του έπειτα από την επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι από έναν 55χρονο Κορεάτη, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία, στη διάρκεια εκδήλωσης στη νοτιοκορεατική πρωτεύουσα.

    [05] «Ο κόσμος γύρισε ανάποδα κι εγώ θα γυρίσω ανάποδα μαζί του» λέει ο ήρωας της νέας ταινίας του Αλ. Αλεξίου

    Στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα διαγωνίζεται η ταινία του Αλέξη Αλεξίου «Τετάρτη 04:45», ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Στέλιο Μάινα, σε απρόσμενο ρόλο της κινηματογραφικής του καριέρας. Πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της, στο νεοϋορκέζικο Φεστιβάλ (15-26 Απριλίου), η ταινία κάνει έξοδο στις ελληνικές αίθουσες την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Μαρτίου.

    «Ο κόσμος γύρισε ανάποδα, κι εγώ θα γυρίσω ανάποδα μαζί του» λέει ο ήρωας της ταινίας Στέλιος Δημητρακόπουλος (τον υποδύεται ο Στέλιος Μάινας), καθώς εξαναγκάζεται να βυθιστεί όλο και περισότερο στη σκοτεινή πλευρά της Αθήνας και ταυτόχρονα κρατά αποστάσεις από τον υπόκοσμο.

    Ο χρόνος για τον Στέλιο Δημητρακόπουλο μετρά αντίστροφα, από την αρχή της ταινίας και μέχρι να αδειάσει η κλεψύδρα, «ο απογοητευμένος νεοέλληνας που η φιλοδοξία και τα μεγάλα του όνειρα τον οδηγούν στην καταστροφή, επιχειρεί να δώσει λύση με μια βίαιη κάθαρση» σημειώνει ο σκηνοθέτης Αλέξης Αλεξίου, που υπογράφει και το σενάριο. Ξεκίνησε τη συγγραφή του το 2008, αμέσως μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του, «Ιστορία 58». Ποιες ήταν οι προθέσεις του για την «Τετάρτη 0.4:45»; «Σαφώς ήθελα να γυρίσω μια ταινία είδους, ένα νουάρ, ένα "γκαγκστερικό δράμα", είδος που δεν έχει ευδοκιμήσει ιδιαίτερα στην Ελλάδα» απαντά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σκηνοθέτης.

    [06] «Οne Last Breath», το τραγούδι που στέλνει η Ελλάδα στη Eurovision

    Με το τραγούδι «Οne Last Breath», θα ταξιδέψει η Ελλάδα στη Βιέννη, όπου θα διεξαχθεί ο 60ος Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός της Eurovision. Η ερμηνεύτρια του τραγουδιού Μαρία-Έλενα Κυριάκου, εντυπωσίασε με τη μπαλάντα της και τη φωνή της, σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη μουσική σκηνή «Έναστρον».

    Η Μαρία-Έλενα Κυριάκου θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης στις 19 Μαΐου, ενώ θα είναι εκείνη που θα ανοίξει το διαγωνιστικό κομμάτι της βραδιάς στη Βιέννη, καθώς η Ελλάδα κληρώθηκε πρώτη σε σειρά. Ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου και ο τελικός θα διεξαχθεί στις 23 Μαΐου.

    [07] Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο για την καρδιά πιο πολύ και από τη γυμναστική

    Οι άνθρωποι που ακολουθούν πιστά την μεσογειακή διατροφή, έχουν κατά μέσο όρο 47% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρδιοπάθεια μέσα στην επόμενη δεκαετία, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που δεν ακολουθούν τις ίδιες διατροφικές συνήθειες. Αυτό συμπεραίνει μια νέα ελληνική επιστημονική έρευνα, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Μάλιστα, οι ερευνητές συμπέραναν ότι η Μεσογειακή διατροφή λειτουργεί πιο προστατευτικά για την καρδιά από ό,τι η σωματική άσκηση.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών Δημοσθένη Παναγιωτάκο και την Εκάβη Γεωργουσοπούλου, ανέλυσαν δειγματοληπτικά στοιχεία για πάνω από 2.500 Έλληνες ηλικίας 18 έως 89 ετών. Η έρευνα συσχέτισε, σε βάθος δεκαετίας, τις διατροφικές συνήθειες καθενός ατόμου με την κατάσταση της υγείας του. Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για την παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, αυτή περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα, λαχανικά, πλήρη δημητριακά, ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο, ψάρια και κόκκινο κρασί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 March 2015 - 9:30:24 UTC