Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: Εντός του Σαββατοκύριακου το ν/σ για τις 100 δόσεις
  • [02] Συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το μεταναστευτικό, θα επιδιώξει η κυβέρνηση
  • [03] Προτεραιότητα, η ολοκλήρωση του σχεδίου των έξι μεταρρυθμίσεων
  • [04] Έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο πριν από το 2016 προβλέπει ο Μ. Ντράγκι
  • [05] Συνάντηση Αχμέτ Νταβούτογλου με Μπαν Κι Μουν σήμερα, στον ΟΗΕ
  • [06] Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: Εντός του Σαββατοκύριακου το ν/σ για τις 100 δόσεις

    Εντός του Σαββατοκύριακου, όπως είχε εξαγγείλει και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

    Με βάση τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, η κυβέρνηση καταθέτει ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει δημοσιονομικό όφελος και ως εκ τούτου δεν είναι αντίθετο στη συμφωνία του Eurogroup, τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης. Πρόσθεσε, όμως, ότι θα υπάρξει ενημέρωση των εταίρων για όλες τις πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του Eurogroup της Δευτέρας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση σχεδιάζει την πολιτική της με έναν τρόπο ώστε να λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους.

    Διευκρίνισε, επίσης, ότι «δεν υπάρχει καμία άφιξη, καμία επίσκεψη και κανένα σχέδιο για έλευση της τρόικας σε επίπεδο συναντήσεων με πολιτικά πρόσωπα ούτε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων».

    [02] Συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το μεταναστευτικό, θα επιδιώξει η κυβέρνηση

    Για «μαραθώνιους παραπληροφόρησης και ξενοφοβικής υστερίας» που «δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή μιας νηφάλιας, υπεύθυνης και ανθρωπιστικής συζήτησης σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα», κάνουν λόγο κυβερνητικοί κύκλοι αναφερόμενοι στο κλίμα που δημιουργήθηκε με την υπόθεση της διαταγής για τους μετανάστες.

    Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι «θα επιδιώξει να διεξαχθεί αυτή η συζήτηση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι η συγκεκριμένη διαταγή, ενώ «κοινοποιήθηκε» σε συγκεκριμένα ΜΜΕ από χθες (Τρίτη) το απόγευμα, στα αρμόδια υπουργεία έφτασε μόλις σήμερα (Τετάρτη) το πρωί».

    [03] Προτεραιότητα, η ολοκλήρωση του σχεδίου των έξι μεταρρυθμίσεων

    Η ολοκλήρωση του σχεδίου των έξι μεταρρυθμίσεων, που θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών στους Ευρωπαίους ομολόγους του, βρίσκεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ενόψει και του Eurogroup της Δευτέρας. Χθες συνεδρίασε, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το κυβερνητικό συμβούλιο για την Οικονομική Πολιτική. Στο τραπέζι τέθηκαν «όλα τα θέματα», όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, κατά την εξόδό του από το Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για τη Σύνοδο της ΕΚΤ. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «ο κ. Στουρνάρας θα συμβάλει τα μέγιστα για την πλήρη αποκατάσταση, και με όλα τα "εργαλεία", της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας».

    Ο διοικητής της ΤτΕ θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό αμέσως μετά την επιστροφή του αργά σήμερα το βράδυ, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

    Υπενθυμίζεται οτι η κυβέρνηση ξεκινά τις συζητήσεις με τους θεσμικούς εταίρους το πακέτο των έξι μεταρρυθμίσεων και με στόχο μια νέα συμφωνία. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι έξι μεταρρυθμίσεις είναι η προσπάθεια καταπολέμησης του τρίπτυχου της φτώχειας (σίτιση - στέγη - ενεργειακή επάρκεια) που θα συνδυαστεί με τη διοικητική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη όλη η χώρα (π.χ. χρήση της έξυπνης Κάρτας του Πολίτη), το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, η μεταρρύθμιση φορολογικής διοίκησης, η ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου και η δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων αποτελούμενο από αυστηρά προσωρινούς ελεγκτές

    [04] Έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο πριν από το 2016 προβλέπει ο Μ. Ντράγκι

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «η Κύπρος είναι σε τροχιά εξόδου από το μνημόνιο νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα του 2016».

    Ο κ. Ντράγκι, ο οποίος μιλούσε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στη σταθεροποίηση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος. Χαρακτήρισε εντυπωσιακά τα επιτεύγματα της Λευκωσίας, τα οποία , τόνισε, «πρέπει να τύχουν σεβασμού από όλη την Ευρώπη». Ωστόσο, ο κ. Ντράγκι δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, λέγοντας πως η κυπριακή οικονομία και ο χρηματοπιστωτικός τομέας αντιμετωπίζουν ακόμη μεγάλες προκλήσεις.

    «Χρειάζονται επιπρόσθετα βήματα για επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του συστήματος και μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων», επεσήμανε. Ο Μάριο Ντράγκι παρατήρησε ότι υπάρχει συνεχής καθυστέρηση για έγκριση της εφαρμογής του νόμου των εκποιήσεων, υποδεικνύοντας ότι πρέπει να εφαρμοστεί το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

    [05] Συνάντηση Αχμέτ Νταβούτογλου με Μπαν Κι Μουν σήμερα, στον ΟΗΕ

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και σήμερα θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν.

    Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και το Κυπριακό. Στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνεται η κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ, το θέμα της τρομοκρατίας, το προσφυγικό ζήτημα και το Ισλαμικό Κράτος. Επίσης, θα συζητηθεί το Ουκρανικό και άλλα περιφερειακά ζητήματα.

    [06] Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα

    Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε σήμερα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα, Μαρκ Λίπερτ, κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ που πραγματοποιείτο στη Σεούλ με θέμα την επανένωση της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, δήλωσαν αστυνομικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.

    Ο Λίπερτ, 42 ετών, τραυματίστηκε στο πρόσωπο χωρίς όμως να κινδυνεύσει η ζωή του και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την πράξη βίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Χαρφ. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε τον Λίπερτ προκειμένου να του ευχηθεί ταχεία ανάρρωση, δήλωσε ο αξιωματούχος.

    Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία και αναγνωρίστηκε ως ο 55χρονος Κιμ Κι-Τζονγκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 March 2015 - 7:30:24 UTC