Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ληξιπρόθεσμες και προστασία α' κατοικίας, από τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης
  • [02] Η συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να επικυρωθεί από τη Βουλή, υποστηρίζουν στη ΝΔ - «Εμείς θα την ψηφίσουμε»
  • [03] Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό
  • [04] Νέες διώξεις για την υπόθεση της Proton Bank
  • [05] Πτωτικά κινείται σήμερα το ΧΑ
  • [06] Π. Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση των μεταρρυθμίσεων που προτείνει
  • [07] «Τρύπα» περίπου 1 δισ. ευρώ στον τζίρο των χειμερινών εκπτώσεων, εκτιμά η ΕΣΕΕ
  • [08] «Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Συρίας» επαναλαμβάνουν το Παρίσι και το Λονδίνο
  • [09] Η Γερμανία στέκεται αλληλέγγυα προς την Ελλάδα με πολλούς τρόπους, υποστήριξε ο Πρόεδρος της Γερμανίας
  • [10] Εγκρίθηκε από την Bundestag, με συντριπτική πλειοψηφία, η παράταση του ελληνικού προγράμματος

  • [01] Ληξιπρόθεσμες και προστασία α' κατοικίας, από τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης

    Η προώθηση του κυβερνητικού έργου, βρέθηκε, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της έκτακτης σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το οικονομικο επιτελείο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο πρώτα νομοσχέδια που θα προωθήσει η κυβέρνηση αφορούν τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό μέσα στην ημέρα ή αύριο να συγκληθεί το κυβερνητικό συμβούλιο.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    [02] Η συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να επικυρωθεί από τη Βουλή, υποστηρίζουν στη ΝΔ - «Εμείς θα την ψηφίσουμε»

    Η επέκταση για τέσσερις ακόμα μήνες του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, πρέπει να περάσει από την ελληνική Βουλή, τονίζει η ΝΔ με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

    «Πρόκειται για μια απόφαση που περιλαμβάνει τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο» σημείωσε ο Κ. Καραγκούνης. Εξήγησε ότι πρέπει να ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο διότι κάθε προηγούμενη τροποποίησή της επίσης είχε εγκριθεί από τη Βουλή -και τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Δεκέμβριο του 2012- και αν δεν συμβεί το ίδιο και αυτή τη φορά αυτό μπορεί να δημιουργήσει ερωτηματικά και επιπλοκές στο εξωτερικό.

    Παράλληλα, υπενθύμισε ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση όταν περνούσε επείγουσες αποφάσεις με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου(ΠΝΠ), παρά το γεγονός ότι και οι ΠΝΠ έρχονταν προς κύρωση στη Βουλή μέσα σε 40 ημέρες.

    «Τώρα στην πρώτη κρίσιμη απόφασή του ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν θα την περάσει καθόλου από τη Βουλή. Αυτό ξεπερνά την πολιτική υποκρισία και γίνεται ανοικτός εμπαιγμός» τόνισε ο κ. Καραγκούνης. Διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μπορεί να φοβάται ότι πολλοί βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν την απόφαση που μέχρι χθες πανηγύριζε». «Ας μην ανησυχεί. Εμείς θα την ψηφίσουμε. Είναι πια σαφές ότι η συμφωνία είναι χειρότερη από τη δική μας, αφού εμείς ετοιμάζαμε την πλήρη έξοδο από το μνημόνιο, αλλά εδώ που έφερε τα πράγματα, δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια» ανέφερε.

    [03] Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό

    Έκτακτη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [04] Νέες διώξεις για την υπόθεση της Proton Bank

    Νέα, κακουργηματικού βαθμού, ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την υπόθεση επισφαλών δανείων που χορηγούσε η Proton Bank. Η δίωξη, που ασκήθηκε ύστερα από εισαγγελική έρευνα, στρέφεται κατά στελεχών της τράπεζας και αφορά τις δανειοδοτήσεις δύο μελών του ΔΣ της Proton Bank, που αγγίζουν τα 38 εκατομμύρια ευρώ. Η νέα δικογραφία, η οποία δεν αφορά τον ήδη κατηγορούμενο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για τα επισφαλή δάνεια των 701 εκατομμυρίων ευρώ, έχει κατηγορούμενους τα μέλη της Επιτροπής Εγκρίσεων Πιστοδοτήσεων της Proton και δύο επιχειρηματίες πρώην μετόχους της«Ωμέγα Bank» η οποία είχε απορροφηθεί από την πρώτη. Σύμφωνα με την Εισαγγελία, η δίωξη αφορά το αδίκημα της απιστίας κατ' εξακολούθηση σχετικά με τα μέλη που υπηρετούσαν στην εν λόγω Επιτροπή της Proton Bank το καλοκαίρι του 2011 και το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην ανωτέρω πράξη που στρέφεται κατά των δύο επιχειρηματιών.

    [05] Πτωτικά κινείται σήμερα το ΧΑ

    Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκονται οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, με τις τραπεζικές μετοχές να είναι στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:35 διαμορφώνεται στις 870,37 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 3,78%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 33,22 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 4,17%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 3,05%.

    [06] Π. Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση των μεταρρυθμίσεων που προτείνει

    Η έξοδος οποιασδήποτε χώρας από την Ευρωζώνη θα έθετε το ερώτημα «ποια θα είναι η επόμενη;», δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για Οικονομικές και Χρηματοπιστωτικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό, λίγο πριν την ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή για την παράταση της βοήθειας στην Ελλάδα.

    «Εάν μία χώρα, οποιαδήποτε χώρα, φύγει, θα προκύψει το ερώτημα: Ποια θα φύγει μετά;» τόνισε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

    Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις διεθνείς δεσμεύσεις της και να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση όποιων πρόσθετων δαπανών προκύπτουν από τις οικονομικές πολιτικές της.

    «Οι μεταρρυθμίσεις που θέλει να ξεκινήσει η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να χρηματοδοτηθούν. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για τα χρέη. Θα μιλήσουμε γι' αυτά στον σωστό χρόνο. Αλλά, είναι σημαντικό για μένα να δηλώσω ότι δεν πρόκειται για περικοπή του χρέους - δεν υπάρχει κούρεμα» πρόσθεσε ο Επίτροπος.

    [07] «Τρύπα» περίπου 1 δισ. ευρώ στον τζίρο των χειμερινών εκπτώσεων, εκτιμά η ΕΣΕΕ

    Στο -17,3%, κυμάνθηκε μεσοσταθμικά η μείωση στη λιανική πώληση κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων, επαναφέροντας την αγοραστική κίνηση σε φθίνουσα πορεία και το ποσοστό της πτώσης του κύκλου εργασιών του πρώτου διμήνου του 2015, στα επίπεδα της μεταβολής μεταξύ των ετών 2011/2010 (-17,64%).

    Αυτό προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους, καθώς και με στοιχεία από μικρομεσαίες και μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις από όλη τη χώρα, και η οποία φέτος όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «δεν επιτρέπει να δημιουργούνται ψευδαισθήσεις για την πραγματικά επικρατούσα κατάσταση της ελληνικής αγοράς».

    Η μεσοσταθμική μείωση της αγοραστικής κίνησης το 2015 σε σχέση με τις χειμερινές εκπτώσεις του 2014 (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2014: τζίρος σε απόλυτα νούμερα 5,37 δισ. ευρώ και μείωση -2,37% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013), κυμαίνεται στα επίπεδα του -17,3%, ενώ ο εκτιμώμενος τζίρος για τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο θα διαμορφωθεί το 2015 περίπου στα 4,44 δισ. ευρώ, καταγράφοντας απώλειες 930 εκατ. ευρώ (μείωση -17,3% σε σχέση με τις χειμερινές εκπτώσεις του 2014).

    [08] «Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Συρίας» επαναλαμβάνουν το Παρίσι και το Λονδίνο

    Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ «δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Συρίας» στην οποία μαίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια ο εμφύλιος πόλεμος, επειδή αντιπροσωπεύει «την αδικία, την αταξία και τον τρόμο» επανέλαβαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Βρετανίας σε άρθρο τους που δημοσιεύεται από τις εφημερίδες «Λε Μοντ» και «αλ-Χαγιάτ». «Ο Μπασάρ αντιπροσωπεύει ταυτόχρονα την αδικία, την αταξία και τον τρόμο. Και εμείς, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, λέμε όχι και στα τρία» γράφουν οι Λοράν Φαμπιούς και Φίλιπ Χάμοντ, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για «το διάβημα αυτο-αποκατάσταση» στο οποίο προβαίνει, σύμφωνα με τους ίδιους, ο Σύρος πρόεδρος.

    Το άρθρο δημοσιεύεται την επομένη ενός αμφιλεγόμενου ταξιδιού στη Δαμασκό τεσσάρων Γάλλων βουλευτών, οι τρεις από τους οποίους συναντήθηκαν με τον Άσαντ, τον οποίο οι γαλλικές Αρχές χαρακτηρίζουν «χασάπη».

    Επίσης το άρθρο των Φαμπιούς και Χάμοντ δημοσιεύεται σε μια στιγμή που όλο και περισσότερες φωνές υψώνονται για να ζητήσουν μια επανάληψη των επαφών με το καθεστώς της Δαμασκού με στόχο την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που ελέγχουν μεγάλα τμήματα συριακού εδάφους και δημιουργούν τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη.

    [09] Η Γερμανία στέκεται αλληλέγγυα προς την Ελλάδα με πολλούς τρόπους, υποστήριξε ο Πρόεδρος της Γερμανίας

    Υπέρ της παράτασης του ελληνικού προγράμματος τάχθηκε ο Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία στέκεται αλληλέγγυα προς την Ελλάδα- με πολλούς τρόπους.

    «Δεν είμαστε ο μπαμπούλας, όπως μας παρουσιάζουν κάποιοι από τους πολιτικούς και από τα ΜΜΕ στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Γκάουκ μιλώντας στο ραδιόφωνο MDR-Info και επισήμανε ότι η χώρα του βοηθά όχι μόνο με καλά λόγια αλλά και διαθέτοντας πάρα πολλά μέσα στην Ελλάδα.

    «Το Κοινοβούλιο είναι έτοιμο να αναλάβει ευθύνη και ασχολείται με το θέμα με μεγάλη σοβαρότητα» διαβεβαίωσε ο Γερμανός Πρόεδρος και πρόσθεσε ότι η Μπούντεσταγκ έρχεται αντιμέτωπη με το ερώτημα «τι θα κέρδιζε η Ευρώπη εάν ένα μέρος της κοινότητας χανόταν».

    Για το θέμα των κοινωνικών προβλημάτων στην Ελλάδα δήλωσε: «Υπάρχουν αυτές οι δύσκολες καταστάσεις, ότι πρέπει να περάσεις μέσα από "την πεδιάδα των δακρύων" ώστε να έχεις μετά με μια μεταρρυθμισμένη κοινωνία και πάλι επιτυχίες».

    [10] Εγκρίθηκε από την Bundestag, με συντριπτική πλειοψηφία, η παράταση του ελληνικού προγράμματος

    Με 542 ψήφους υπέρ και 32 κατά και 13 αποχές εγκρίθηκε πριν από λίγο από το γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο η παράταση του ελληνικού προγράμματος. Υπέρ της σχετικής εισήγησης του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τάχθηκαν στο σύνολό τους τα κόμματα.

    Διαβάστε επίσης: Η Γερμανία στέκεται αλληλέγγυα προς την Ελλάδα με πολλούς τρόπους, υποστήριξε ο Πρόεδρος της Γερμανίας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 February 2015 - 11:30:27 UTC