Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Φλαμπουράρης: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας
  • [02] Η Πλατφόρμα 2010 του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει την κυβέρνηση
  • [03] Yπέρ της παράτασης της δανειακής σύμβασης οι συντηρητικοί της Μέρκελ
  • [04] Τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις στο Κάιρο

  • [01] Αλ. Φλαμπουράρης: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας

    Καθησυχαστικός αναφορικά με το πρόβλημα ρευστότητας εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης.

    «Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας αλλά νομίζουμε ότι, άμεσα με τα μέτρα που θα ξεκινήσουμε θα υπάρξει ρευστότητα» είπε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Mega και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη φορολογία και την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

    Σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή της δόσης του ΔΝΤ, σημείωσε: «Αν δεν έχουμε μαζέψει το 1,4 και έχουμε μαζέψει 0,8 θα ζητήσουμε παράταση δύο μηνών», ενώ ερωτηθείς σχετικά υποστήριξε ότι «δεν θα γίνει πιστωτικό γεγονός, δεν τους συμφέρει ούτε αυτούς ούτε εμάς».

    Για τον ΦΠΑ ο κ. Φλαμπουράρης εξέφρασε την εκτίμησή ότι δεν χρειάζεται να αυξηθεί διότι, όπως επισήμανε, η αύξησή του δεν φέρνει τα έσοδα.

    [02] Η Πλατφόρμα 2010 του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει την κυβέρνηση

    Στήριξη στην κυβέρνηση και τη διαπραγματευτική της τακτική, προσφέρει η «Πλατφόρμα 2010» (Παπαδημούλης, Δούρου, Μπαλάφας, Στάικος, Ρήγας, Αναγνωστοπούλου, Ζαχαριάδης, Μανταδάκης κτλ), με σημερινή ανακοίνωσή της στην οποία επισημαίνει ότι με τη Συμφωνία των Βρυξελλών άρχισε ουσιαστικά η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, που όπως αποδείχθηκε δεν υπήρξε ποτέ επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης.

    Η Πλατφόρμα 2010 επισημαίνει ότι με βάση τη συμφωνία αυτή, η ελληνική πλευρά κερδίζει χρόνο ώστε να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση για τη μετάβαση από την πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας και της ανασφάλειας στην ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Προσθέτει ότι το αίτημα της κυβέρνησης για την παράταση της δανειακής σύμβασης έγινε δεκτό παρά την σχετική φιλολογία περί του αντιθέτου.

    Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι τα μέτρα που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση -και θα ίσχυαν αν κέρδιζε τις εκλογές, οδηγώντας σε παραπέρα ύφεση- αποτράπηκαν, όπως και οι προβλέψεις για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων που ξεπερνούσαν τις δυνατότητες και τις αντοχές της κοινωνίας.

    Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στη δύσκολη φάση που βρισκόμαστε, απαιτούνται από την ελληνική κυβέρνηση λεπτοί χειρισμοί, προσεκτικές κινήσεις και πρωτοβουλίες.

    [03] Yπέρ της παράτασης της δανειακής σύμβασης οι συντηρητικοί της Μέρκελ

    Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της Χριστιανοδημοκρατικής και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU) ψήφισαν υπέρ της παράτασης της δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα, σήμερα, παραμονή της ψηφοφορίας στη γερμανική κάτω Βουλή (Bundestag) για το θέμα.

    Στη δοκιμαστική ψηφοφορία, 22 βουλευτές τάχθηκαν κατά της παράτασης και 3 απείχαν.

    Συνολικά, 311 βουλευτές απαρτίζουν την κοινοβουλευτική ομάδα των συντηρητικών της Αγγ. Μέρκελ. Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού, ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της παράτασης.

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας έθεσαν σε δοκιμασία την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ότι η παράταση της δανειακής σύμβασης μπορεί να ανακληθεί, εάν η χώρα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, σύμφωνα με πληροφορίες των συμμετασχόντων βουλευτών.

    Βουλευτές που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας δήλωσαν ότι ο Βόλφαγκνγκ Σόιμπλε είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης «θέτει σε δοκιμασία την αλληλεγγύη των ευρωπαίων εταίρων» με συνεντεύξεις στις οποίες επαναφέρει τη συζήτηση για ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους και εκφράζει αμφιβολίες για την ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει τα διεθνή της χρέη.

    [04] Τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις στο Κάιρο

    Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά την έκρηξη βόμβας μπροστά σε πιτσαρία του Καΐρου, ενώ ακόμη τρεις βομβιστικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν κατά καταστημάτων δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου. Το θύμα κατέληξε στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε έχοντας ακρωτηριασθεί και στα δύο πόδια. Ακόμη δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την βομβιστική αυτή επίθεση.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 February 2015 - 9:30:23 UTC