Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Βερολίνο ο Σταύρος Θεοδωράκης
  • [02] CNBC: Η φυγή εγκεφάλων είναι η πραγματική τραγωδία για την Ελλάδα
  • [03] Η Morgan Stanley θα καταβάλει 2,6 δισ. δολάρια στις αμερικανικές αρχές
  • [04] Τζ. Μπίσοπ: Ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό γυναικών που αναχωρεί για Ιράκ και Συρία
  • [05] Επίθεση αυτοκτονίας εναντίον οχήματος της τουρκικής πρεσβείας στο Αφγανιστάν

  • [01] Στο Βερολίνο ο Σταύρος Θεοδωράκης

    Στο Βερολίνο θα βρίσκεται σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Δεν θα ενισχύσουμε αυτούς που θέλουν να πάνε πίσω την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τους ευρωβουλευτές της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις των ευρωβουλευτών ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στην Ελλάδα έχουμε ένα πρόβλημα με τις λέξεις, πιθανότατα κάποιοι να εννοούν μεταρρυθμίσεις την οπισθοδρόμηση. Εμείς στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις θα είμαστε στο πλευρό του Τσίπρα».

    Και συνέχισε επισημαίνοντας: «Οι πρώτες αποφάσεις για την παιδεία δεν είναι μεταρρύθμιση είναι οπισθοδρόμηση». Σε ζητήματα όμως πραγματικής σύγκρουσης όπως για παράδειγμα η φοροδιαφυγή και ο περιορισμός της διαφθοράς, αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα ψηφιστούν από το Ποτάμι.

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης δέχθηκε πολλές ερωτήσεις γιατί ο Αλέξης Τσίπρας συνεργάζεται με «ένα ακροδεξιό κόμμα». «Αυτή είναι απάντηση που πρέπει να δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και όχι εγώ», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Ίσως η απάντηση βρίσκεται σε αυτό που είπε ο Βαρουφάκης στο BBC ότι με το Ποτάμι θα έπρεπε να διαπραγματευτούμε ενώ από τον Καμμένο πήραμε λευκή επιταγή», κατέληξε.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε επίσης ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης. Χωρίς τα διαπλεκόμενα βαρίδια της οικονομίας. Χωρίς συμφέροντα και συντεχνίες. Με αξιολόγηση και μείωση του δημοσίου. Με απελευθέρωση των επενδύσεων. Με προστασία στους αληθινά αδύνατους και όχι σε όλους αυτούς που παριστάνουν τους τυραννισμένους. Πρόοδος, μεταρρυθμίσεις, δικαιοσύνη! Χωρίς την αίσθηση δίκαιου επιμερισμού, το οποιοδήποτε πρόγραμμα θα πέσει στις ίδιες παγίδες».

    «Αν ήμουν Θεσμός, θα πίεζα περισσότερο τους Έλληνες για μεταρρυθμίσεις και όχι για περικοπές», επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης και τόνισε ότι «δεν υπάρχει ανάκαμψη με συνεχή λιτότητα».

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε επισης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Η συνάντηση έγινε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με τον Μάρτιν Σουλτς να δηλώνει ότι «οι προτάσεις που κατέθεσε και που θα καταθέσει το Ποτάμι τις επόμενες εβδομάδες, θα μπορούσαν να βοηθήσουν να υπάρξει ανάπτυξη και δουλειές στην Ελλάδα».

    [02] CNBC: Η φυγή εγκεφάλων είναι η πραγματική τραγωδία για την Ελλάδα

    «Η πραγματική τραγωδία για την Ελλάδα, η οποία παραβλέπεται από πολλούς οικονομολόγους, είναι η φυγή εγκεφάλων» αναφέρεται σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC. Όπως σημειώνεται, «τα στατιστικά στοιχεία για το άρθρο προέρχονται από την έρευνα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συγγραφέα Λόη Λαμπριανίδη.

    «Οι μισοί από τους 160.000 με 180.000 αποφοίτους πανεπιστημίων που έχουν φύγει από την Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, είναι κάτοχοι διδακτορικού» όπως σημειώνεται. Επιπλέον, αντλούνται στατιστικά στοιχεία από την έρευνα της Endeavor Greece και τη σχετική έκθεσή της, «σύμφωνα με την οποία, 200.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ελλάδα από την αρχή της κρίσης, πριν από πέντε χρόνια». Όπως τονίζεται, «ένα από τα πλέον ανησυχητικά στοιχεία είναι ότι η τάση για μετανάστευση δεν έχει υποχωρήσει, ενώ το 46% των Ελλήνων που ζουν στη χώρα σκοπεύουν να εγκατασταθούν στο εξωτερικό».

    [03] Η Morgan Stanley θα καταβάλει 2,6 δισ. δολάρια στις αμερικανικές αρχές

    Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι θα καταβάλει 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στις αμερικανικές αρχές για την επίλυση των διαφορών που απορρέουν από την πώληση των ενυπόθηκων ομολόγων πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση.

    Αυτός ο συμβιβασμός με το Αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης είναι μια κατ 'αρχήν συμφωνία. «Η καταβολή του ποσού αυτού λύνει ορισμένα από τα έξοδα που το υπουργείο ήθελε να πληρώσει η εταιρεία μέσω της δικαστικής οδού» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η μικρότερη από τις έξι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ. Ωστόσο, «δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η εταιρεία και οι αμερικανικές αρχές θα συμφωνήσουν σχετικά με τους όρους του τελικού εγγράφου», προειδοποίησε η Morgan Stanley.

    [04] Τζ. Μπίσοπ: Ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό γυναικών που αναχωρεί για Ιράκ και Συρία

    Ένας ανησυχητικά αυξανόμενος αριθμός γυναικών στην Αυστραλία φεύγει για το Ιράκ και τη Συρία για να παντρευτεί τζιχαντιστές της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο, εκεί δεν τους περιμένει μια «ρομαντική περιπέτεια», προειδοποίησε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας. Τουλάχιστον 110 Αυστραλοί έχουν αναχωρήσει για τη Μέση Ανατολή προκειμένου να πολεμήσουν στις τάξεις των τζιχαντιστών, ενώ 30 με 40 γυναίκες βρίσκονται ανάμεσά τους ή τους υποστηρίζουν ενεργά στην Αυστραλία, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών ασφαλείας.

    «Δυστυχώς, βλέπουμε ανθρώπους όλο και πιο νέους που θέλουν να πάνε στη Συρία και το Ιράκ, ενώ υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός νέων γυναικών ανάμεσά τους», δήλωσε η Τζούλι Μπίσοπ όταν ρωτήθηκε σχετικά με την υπόθεση των τριών έφηβων κοριτσιών που πιστεύεται ότι έφυγαν από το Λονδίνο για να ενταχθούν στο ΙΚ.

    Η Μπίσοπ διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει δράση στους κόλπους της μουσουλμανικής κοινότητας ώστε να προειδοποιήσει για τους κινδύνους ενός τέτοιου ταξιδιού. Από την Ευρώπη, περίπου 550 γυναίκες έχουν ήδη κάνει αυτό το ταξίδι.

    [05] Επίθεση αυτοκτονίας εναντίον οχήματος της τουρκικής πρεσβείας στο Αφγανιστάν

    Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην Καμπούλ, όταν καμικάζι προσέκρουσε το παγιδευμένο αυτοκίνητό του σε όχημα της τουρκικής πρεσβείας, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων, ενός Τούρκου και ενός Αφγανού που περνούσε από το σημείο τη στιγμή εκείνη, ανακοίνωσαν η αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών. Η έκρηξη που έπληξε την καρδιά της αυστηρά φρουρούμενης συνοικίας όπου βρίσκονται οι ξένες πρεσβείες στην αφγανική πρωτεύουσα, σημειώθηκε κοντά στις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Γερμανίας και του Ιράν, σείοντας τα παράθυρα των παρακείμενων κτιρίων και θέτοντας σε ύψιστο συναγερμό το προσωπικό των πρεσβειών.

    Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη αμέσως μετά, λέγοντας πως στόχος ήταν αυτοκινητοπομπή των ξένων δυνάμεων και ότι η επίθεση προκάλεσε πολλούς τραυματισμούς. Είναι η δεύτερη φορά που αυτοκίνητο ξένης διπλωματικής αποστολής αποτελεί στόχο εξτρεμιστών ανταρτών στην Καμπούλ τους τελευταίους μήνες, μετά την επίθεση καμικάζι εναντίον βρετανικού οχήματος τον Νοέμβριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 February 2015 - 7:30:20 UTC