Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξιτήριο από το Ωνάσειο για τον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή
  • [02] Την άσκηση «Πυρπολητής» παρακολούθησε ο Πάνος Καμμένος
  • [03] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Μ. Θεοδωράκη
  • [04] Tηλεφωνικές συνομιλίες του πρωθυπουργού με Αλ Σίσι και Χέλε Τόρνινγκ - Σμιτ
  • [05] Περαιτέρω εξειδίκευση των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων, ζητεί ο Γ. Ντάισελμπλουμ
  • [06] Η Μόσχα αποκλείει προς το παρόν οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα
  • [07] Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup στις 15:00
  • [08] Δ. Μάρδας: Στη λίστα οι ρυθμίσεις για 100 δόσεις και «κόκκινα» δάνεια
  • [09] Η σάουνα κάνει καλό στην καρδιά και χαρίζει έξτρα χρόνια ζωής
  • [10] Τα παιδιά που τρώνε φυστίκια από μωρά, δεν παθαίνουν αλλεργία

  • [01] Εξιτήριο από το Ωνάσειο για τον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή

    Πολύ καλή χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, οι θεράποντες γιατροί του, στον οποίο έδωσαν εξιτήριο από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, λίγο μετά τις 9:30 το πρωί. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος συμμετέχει στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, είχε εισαχθεί χθες στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη στεφανιογραφία.

    [02] Την άσκηση «Πυρπολητής» παρακολούθησε ο Πάνος Καμμένος

    Την πλήρη ικανοποίησή του για το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, παρακολουθώντας την άσκηση «Πυρπολητής 1/15» που διεξήχθη σε πολλαπλά μέτωπα με την ενεργοποίηση του συνόλου της δύναμης ταχείας αντίδρασης.

    Ο κ. Καμμένος μετέβη με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στα Μέγαρα, απ' όπου αναχωρούσαν μονάδες που συμμετείχαν στην άσκηση.

    Στη συνέχεια πήγε σε σημείο όπου διεξαγόταν επιχείρηση ανακατάληψης νήσου και στην οποία συμμετείχαν συνδυασμένα, προσωπικό και μέσα του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ειδικών Δυνάμεων.

    [03] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Μ. Θεοδωράκη

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε στην οικία του.

    Η συνάντηση των δύο ανδρών κράτησε μιάμιση ώρα και ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις.

    [04] Tηλεφωνικές συνομιλίες του πρωθυπουργού με Αλ Σίσι και Χέλε Τόρνινγκ - Σμιτ

    Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, προκειμένου να του εκφράσει τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού «για τη βάρβαρη εκτέλεση Αιγύπτιων πολιτών, που ήταν χριστιανοί, από δυνάμεις του τζιχαντισμού» είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη συζήτηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τονίσθηκε η σημασία αποκατάστασης- στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου- της ειρήνης και της σταθερότητας στη Λιβύη, με ενεργή στήριξη της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη ολοκληρωμένης και αποφασιστικής αντιμετώπισης του φαινομένου στην ευρύτερη περιοχή, με προστασία των χριστιανικών πληθυσμών και άλλων κοινοτήτων. Παράλληλα υπογραμμίσθηκε η σημασία ενίσχυσης της πολυεπίπεδης συνεργασίας Ελλάδας- Αιγύπτου που βασίζεται σε ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς.

    Ο πρωθυπουργός, είχε επίσης τηλεφωνική συνομιλία και με την πρωθυπουργό της Δανίας, Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, προκειμένου να της εκφράσει τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Κοπεγχάγη. Ο κ. Τσίπρας, υπογράμμισε ότι τέτοιες ενέργειες, που επιχειρούν να πλήξουν την ελευθερία της έκφρασης στην Ευρώπη και στοχοποιούν θρησκευτικές κοινότητες, όπως την εβραϊκή, συνιστούν επίθεση ενάντια σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και πρέπει να αντιμετωπιστούν ολοκληρωμένα, αποτελεσματικά και επί τη βάσει των δημοκρατικών μας αξιών.

    [05] Περαιτέρω εξειδίκευση των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων, ζητεί ο Γ. Ντάισελμπλουμ

    Υπό αξιολόγηση βρίσκεται ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε χθες αργά το βράδυ, αλλά εγκαίρως, η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Τόνισε ότι η πρώτη αποτίμηση της Επιτροπής επί του ελληνικού καταλόγου είναι θετική και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διαδικασία θα προχωρήσει. Όπως είπε, τα θεσμικά όργανα θα αξιολογήσουν τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων και θα ενημερώσουν το Eurogroup που θα συνεδριάσει σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, ούτως ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία επικύρωσης της τετράμηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος από τα εθνικά κοινοβούλια.

    Σημείωσε ότι οι ελληνικές Αρχές θα πρέπει να εξειδικεύσουν περαιτέρω τις μεταρρυθμίσεις αυτές, το αργότερο ως το τέλος του Απριλίου. Επανέλαβε μάλιστα, ότι μόνο η εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος θα επιτρέψει την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των SMPs (κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα). «Το σημαντικό είναι το πρόγραμμα να βρίσκεται σε σωστή τροχιά» ανέφερε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

    Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι η πρόοδος που σημειώθηκε την τελευταία εβδομάδα, συνέβαλε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη και θα βοηθήσει την Ελλάδα να ανακάμψει και να επιστρέψει στη σωστή τροχιά. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η τετράμηνη παράταση δίνει στην Ελλάδα και στους εταίρους τους τον απαραίτητο χρόνο για να δουλέψουν σε μια μελλοντική συνεργασία. Επισήμανε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει διαφορετικό όραμα και επιθυμεί αλλαγές στις συμφωνίες. Όπως σημείωσε, το σημαντικό είναι η ελληνική κυβέρνηση να πετύχει τους βασικούς στόχους που αφορούν στην οικονομική σταθεροποίηση.

    Αναφορικά με την ευελιξία, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει εντατική συνεργασία και κοινή συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμα, να αντικατασταθούν κάποια μέτρα και να συνεχιστεί η χρηματοδότηση από την ευρωζώνη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει και να βάλει τη δική της πολιτική σφραγίδα στο πρόγραμμα». Σημείωσε, όμως ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τους βασικoύς στόχους του προγράμματος, τονίζοντας: «Να μη χανουμε χρόνο, ας περάσουμε στις πράξεις».

    Εξάλλου, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, απάντησε ότι -όπως ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζ.Κ. Γιούνκερ έχουν ήδη επισημάνει- το «GREXIT" δεν βρίσκεται υπό σηζήτηση. «Η ευρωζώνη πρεπει να μείνει ενωμένη στα δύσκολα» τόνισε και υπογράμμισε: «Επιθυμούμε το ίδιο που θελει η νεα ελληνική κυβέρνηση, να έχει η Ελλάδα τη θέση της στην ευρωζωνη». Ανέφερε, δε, ότι οι μόνοι που προετοιμάζονταν για GREXIT ήταν οι Βρετανοί, οι οποίοι δεν ανήκουν στην ευρωζώνη.

    Εξάλλου, ο Γ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο μιας επιπλέον υποστήριξης προς την Ελλάδα, μετά το καλοκαίρι. Ερωτηθείς αν μετά το καλοκαίρι η Ελλάδα θα μπορούσε να περάσει στη λεγόμενη ενισχυμένη προληπτική γραμμή πίστωσης (ECCL), επισήμανε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να προβλεφθεί κάτι τέτοιο. Τόνισε, πάντως, ότι για να μπορέσει μια χώρα να πάρει αυτήν την προληπτική γραμμή στήριξης θα πρέπει να έχει πρόσβαση στις αγορές και να μπορεί να χρηματοδοτείται.

    Σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, δήλωσε ότι το Eurogroup θα επανέλθει σε αυτό μετά την τετράμηνη παράταση και εφόσον η ελληνική κυβέρνηση έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που συνοδεύουν το πρόγραμμα.

    Τέλος, σχετικά με το στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι είναι κάτι που δεν μπορεί να αποφασίσει μονομερώς η ελληνική κυβέρνηση και ότι θα εξαρτηθεί από την εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος και από την οικονομική κατάσταση της χώρας.

    [06] Η Μόσχα αποκλείει προς το παρόν οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα

    Η Ρωσία «αποκλείει» αυτήν την χρονική στιγμή το ενδεχόμενο χορήγησης οποιασδήποτε οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Σεργκέι Στορτσάκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti.

    «Αυτή τη στιγμή, αποκλείω (οποιαδήποτε βοήθεια), διότι τέτοιοι πόροι δεν προβλέπονται από τον νόμο περί προϋπολογισμού» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας.

    [07] Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup στις 15:00

    Τη διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης της Ευρωομάδας (Eurogroup) στις 15:00 ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

    [08] Δ. Μάρδας: Στη λίστα οι ρυθμίσεις για 100 δόσεις και «κόκκινα» δάνεια

    Στόχος της κυβέρνησης είναι «να προσπαθήσουμε να βρούμε πόρους από πηγές που δεν αγγίχθηκαν στο παρελθόν», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

    Ο κ. Μάρδας επιβεβαίωσε ότι στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η κυβέρνηση βρίσκονται οι ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις και τα «κόκκινα» δάνεια.

    Ερωτηθείς για το τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποια από τα μέτρα που περιλαμβάνει η λίστα απορριφθούν από τους εταίρους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο».

    [09] Η σάουνα κάνει καλό στην καρδιά και χαρίζει έξτρα χρόνια ζωής

    Η συχνή σάουνα δεν κάνει κάποιον μόνο να ιδρώνει ξανά και ξανά, αλλά επίσης φαίνεται να μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο (εγκεφαλικό και έμφραγμα), αλλά και γενικότερα τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, σύμφωνα με μια νέα φινλανδική επιστημονική έρευνα, που έγινε σε βάθος χρόνου. Όσο περισσότερη ώρα μάλιστα αντέχει κανείς να μείνει στη σάουνα, τόσο περισσότερο ωφελείται η υγεία του.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καρδιολόγο Γιάρι Λαουκάνεν του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Φινλανδίας στο Κουόπιο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "JAMA Internal Medicine", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, μελέτησαν στοιχεία για 2.315 άνδρες ηλικίας 42 έως 60 ετών, τα οποία αφορούσαν μια μέση περίοδο 21 ετών. Οι άνδρες έκαναν σάουνα από δύο έως 90 λεπτά κάθε φορά και η θερμοκρασία κυμαινόταν από 40 έως 100 βαθμούς Κελσίου.

    [10] Τα παιδιά που τρώνε φυστίκια από μωρά, δεν παθαίνουν αλλεργία

    Τα παιδιά που κινδυνεύουν από αλλεργία στα φυστίκια, μπορούν να την αποφύγουν, αν τρώνε σχετικά προϊόντα με φυστίκι κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι υπάρχει δραστική μείωση κατά τουλάχιστον 80% στην αλλεργία από φυστίκια, αν ο οργανισμός ενός μικρού παιδιού εκτεθεί έγκαιρα σε αυτά.

    Η «αιρετική» έρευνα είναι η μεγαλύτερη του είδους της και η πρώτη που δείχνει ότι η πρώιμη κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευτεί κανείς από αλλεργίες.Έρχεται έτσι να ανατρέψει τις έως τώρα ιατρικές συμβουλές ότι τα μωρά δεν πρέπει να εκτίθενται σε φυστίκια, γιατί κινδυνεύει η ζωή τους. Όμως, άλλοι επιστήμονες συστήνουν προσοχή στους γονείς και επεσήμαναν πως είναι ακόμη πρόωρο να συστήσει κανείς στους γονείς να ταΐζουν μόνοι τους στο σπίτι τους με φυστίκια τα μωρά τους, προτού συνεννοηθούν με τον παιδίατρο ή κάποιο ειδικό αλλεργιολόγο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 February 2015 - 11:30:31 UTC