Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: «Αν και έλεγαν πως καταργούν το Μνημόνιο,τώρα υπέγραψαν την επέκτασή του»
  • [02] «Γάζωσαν» με καλάσνικοφ αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού
  • [03] ΥΠΟΙΚ Ιρλανδίας: Το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας θα κατέρρεε χωρίς συμφωνία
  • [04] Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Να μπει τέλος στην αυτοκαταστροφική λιτότητα
  • [05] Αυστριακός YΠΟΙΚ: Καλή λύση για την Ευρώπη και την Ελλάδα η συμφωνία
  • [06] «Λευκή» ισοπαλία για Πανθρακικό και Παναιτωλικό
  • [07] Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

  • [01] Αντ. Σαμαράς: «Αν και έλεγαν πως καταργούν το Μνημόνιο,τώρα υπέγραψαν την επέκτασή του»

    Eπίθεση στον Αλέξη Τσίπρα,εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι επιτυχία η επιστροφή στο Μνημόνιο, που υπεγράφη χθες. Ο Πρόεδρος της ΝΔ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως ουσιαστικά η κυβέρνηση επέστρεψε στο ίδιο ακριβώς σημείο, αλλά υπό πολύ χειρότερες συνθήκες. Αναφέρει,δε, ότι «αν και έλεγαν πως «καταργούν το Μνημόνιο»,τώρα υπέγραψαν την επέκτασή του για άλλους τέσσερις μήνες, με άλλο όνομα!» «Έλεγαν ότι «διώχνουν την Τρόικα». Και τώρα με την ίδια ακριβώς Τρόικα διαπραγματεύονται και θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στο νέο Μνημόνιο όπου οδηγούν τη χώρα. Και γι? αυτό επίσης υπέγραψαν χθες» τόνισε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα έβγαινε από τα Μνημόνια στα τέλη Φεβρουαρίου και στο τέλος του χρόνου πραγματικά δεν θα υπήρχε Τρόικα.

    Ο κ. Σαμαράς κατηγορεί την κυβέρνηση πως μιλά για «άδεια ταμεία» την ώρα που βασίζεται στα πλεονάσματα που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση και παρά το γεγονός ότι προεκλογικά καλούσαν τον κόσμο να μη πληρώσει φόρους

    «Τώρα υπέγραψαν τα πλεονάσματα των επομένων ετών. Και μόνο για το 2015 πήραν μια αφηρημένη υπόσχεση ότι θα μειωθεί ο στόχος. Γιατί; Όχι για να μοιράσουν χρήματα. Αλλά γιατί η οικονομία μπαίνει ξανά σε ύφεση και δεν θα μπορεί να βγάζει πραγματικά πλεονάσματα. Τα οποία, όμως, είναι το εισιτήριο για να μη χρειάζεσαι δανεικά, ώστε να βγεις από τα Μνημόνια» τόνισε ο κ. Σαμαράς. Ο Πρόεδρος της ΝΔ στη δήλωσή του επισημαίνει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν να κουρέψει το χρέος και τώρα, όπως τονίζει, πασχίζει να διασφαλίσει τη ρύθμιση που είχε εξασφαλίσει η ΝΔ από τον Νοέμβριο του 2012. Μάλιστα διερωτάται από που θα βρει η κυβέρνηση τα χρήματα για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας τους επόμενους μήνες.

    «Ποτέ δεν ειπώθηκαν τόσα πολλά ψέματα και δεν διαψεύστηκαν σε τόσο σύντομα χρόνο! Κι όχι μόνο προεκλογικά ψέματα. Και οι μετεκλογικές εξαγγελίες τους μπαίνουν τώρα υπό την έγκριση της Τρόικας. Θα τα υποβάλουν τη Δευτέρα και θα δούμε ποια θα γίνουν αποδεκτά και ποια όχι. Και με ποιο «ισοδύναμο αποτέλεσμα» το καθένα» τόνισε ο κ. Σαμαράς ο οποίος εκτίμησε πως αν και το χειρότερο αποφεύχθηκε για την ώρα, ο μεγάλος κίνδυνος δεν ξεπεράστηκε. «Τώρα απλώς έβαλαν την υπογραφή τους σε πράγματα από τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση προσπαθούσε - και είχε φτάσει πάρα πολύ κοντά - να απαλλάξει τον τόπο» δήλωσε. Ο κ. Σαμαράς κατήγγειλε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι υποστηρίζεί πως έγινε πρώτη φορά διαπραγμάτευση επισημαίνοντας ότι τελικά η χώρα γύρισε στο ίδιο σημείο, στο ίδιο Μνημόνιο, στην ίδια Τρόικα και στην προοπτική ενός νέου Μνημονίου, αλλά σε πολύ χειρότερες συνθήκες:

    «Με τις καταθέσεις να φεύγουν από τις τράπεζες, την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας να υποβαθμίζεται συνεχώς, την ανάκαμψη να κινδυνεύει να μετατραπεί σε ύφεση. Τα πλεονάσματα σε ελλείμματα. Και την αξιοπιστία της χώρας να έχει επιστρέψει στο χαμηλότερο σημείο. Αν αυτό λέγεται «επιτυχής διαπραγμάτευση», τότε το φιάσκο τι είναι;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς ο οποίος και απάντησε στα σενάρια περί αριστερής παρένθεσης.

    «Ο μόνος που μπορεί να τους μετατρέψει σε «παρένθεση» είναι ο εαυτός τους! Τα ψέματα που λένε. Που έχουν κοντά ποδάρια. Η ανευθυνότητα που δείχνουν. Που ήδη άρχισε να αποκαλύπτεται. Και το χειρότερο: το ύφος και η αλαζονεία τους. Που είναι διχαστικά για την κοινωνία, αντιαισθητικά για κάθε σοβαρό Έλληνα και που αμαυρώνουν τη διεθνή εικόνα της χώρας. Όσο μιλάνε για «παρενθέσεις», το φόβο τους δείχνουν! Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους! Αν το μπορούν κι αν το αντέχουν» δήλωσε ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ θα επιδείξει την απαραίτητη ευθύνη.

    «Εμείς δεν θα δείξουμε την ανευθυνότητα που εκείνοι επέδειξαν όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Αλλά και δεν θα τους αφήσουμε να πάνε τη χώρα στα βράχια» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς.

    Διαβάστε επίσης:

    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία στο Eurogroup

    [02] «Γάζωσαν» με καλάσνικοφ αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού

    Αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού δολοφονήθηκε το απόγευμα κοντά στη Λαμία.

    Σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστά, το θύμα βγήκε από το σπίτι του, λίγο πριν από τις πεντέμισι το απόγευμα, στην περιοχή Κουβέλα, ανάμεσα στη Λαμία και την Στυλίδα, για να πάει για κυνήγι στην ευρύτερη περιοχή.

    Μόλις μπήκε στο αυτοκίνητό του, τύπου τζιπ, τον πλησίασε επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο βρίσκονταν δύο ή τρία άτομα και άνοιξαν πυρ εναντίον του με Καλάσνικοφ και εννιάρι πιστόλι.

    Το θύμα δεν μπόρεσε να αντιδράσει καθώς «γαζώθηκε» με πάνω από 20 σφαίρες στο θώρακα και το κεφάλι.

    [03] ΥΠΟΙΚ Ιρλανδίας: Το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας θα κατέρρεε χωρίς συμφωνία

    Το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας θα είχε καταρρεύσει μέσα σε λίγες ημέρες εάν η Αθήνα δεν είχε κάνει σημαντικούς συμβιβασμούς και δεν είχε πετύχει μια συμφωνία με τους υπουργούς της Ευρωζώνης, υποστήριξε σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν.

    "Η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα ήταν ότι το τραπεζικό σύστημά της θα παρέδιδε το πνεύμα την επόμενη Τετάρτη", είπε ο Νούναν σε δηλώσεις που έκανε στην ιρλανδική δημόσια τηλεόραση RTE, κατά το ετήσιο συνέδριο του κόμματος Fine Gael.

    "Ήταν ο πρώτος γύρος συνομιλιών για να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα δεν θα καταρρεύσει την επόμενη εβδομάδα. Από τη στιγμή που θα βρεθούν σε ασφαλή χώρο για τους επόμενους τέσσερις μήνες, θα υπάρξει άλλος ένας γύρος συνομιλιών που θα περιλαμβάνει τη διαπραγμάτευση ενός τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα", πρόσθεσε ο Ιρλανός υπουργός.

    Ο Νούναν, που στις διαπραγματεύσεις φέρεται να ακολούθησε τη "σκληρή γραμμή" απέναντι στην Ελλάδα που πρόκρινε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημείωσε ότι υπήρχε πολύ μικρό περιθώριο για παραχωρήσεις. "Το πολιτικό πρόβλημά τους (σ.σ. της Αθήνας) είναι ότι πρόκειται για μια ανατροπή της εκλογικής θέσης τους. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στο τραπέζι που θα μπορούσε να θεωρηθεί παραχώρηση... Πλέον συμβιβάζονται και συμβιβάζονται σημαντικά", πρόσθεσε.

    [04] Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Να μπει τέλος στην αυτοκαταστροφική λιτότητα

    Τους κινδύνους που κρύβει μια "αυτοκαταστροφική λιτότητα" επισήμαναν οι ηγέτες των ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων που συναντήθηκαν σήμερα στη Μαδρίτη, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι αναγκαίο να τηρούνται οι δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχει αναλάβει η Ελλάδα.

    "Πρέπει να χειριστούμε με σοβαρότητα τα δημοσιονομικά μας, να μην επιτρέψουμε να έχουμε δημοσιονομικά ελλείμματα και να τα μειώσουμε επειδή έχουμε ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές", είπε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, μιλώντας στους δημοσιγοράφους στο περιθώριο της συνόδου αυτής.

    "Είναι αναγκαίος ο περιορισμός του δημοσίου χρέους αλλά δεν γίνεται να έχουμε μείωση του δημόσιου χρέους χωρίς ανάπτυξη και απασχόληση", επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς.

    "Η λιτότητα για χάρη της λιτότητας, οι τιμωρητικές πολιτικές για τους λαούς, οδηγούν στην άνοδο του λαϊκισμού και αποδυναμώνουν την πιθανότητα να επανέλθουμε στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα στις χώρες μας", συνέχισε ο Βαλς ενώ ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Φελίπε Γκονθάλεθ, από την πλευρά του, ζήτησε να μπει ένα τέλος στην "αυτοκαταστρφική λιτότητα".

    Αυτό που διαφοροποιεί τους Σοσιαλιστές από τα αριστερά, αντιφιλελεύθερα κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και το Podemos στην Ισπανία είναι η "υπευθυνότητα", υποστήριξε η Ιράτσε Γκαρθία, η επικεφαλής των Ισπανών Σοσιαλιστών ευρωβουλευτών. "Υπάρχουν στόχοι που πρέπει να τηρηθούν. Για να μπορέσουμε να επενδύσουμε, πρέπει να ανταποκριθούμε στην αποπληρωμή". είπε.

    Η Ελλάδα είχε την "τιμητική" της στις συζητήσεις των Σοσιαλιστών ηγετών και ο Μανουέλ Βαλς χαιρέτισε και αυτός με τη σειρά του, μιμούμενος τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ νωρίτερα, τον "καλό συμβιβασμό" που επιτεύχθηκε στις διαπραγματεύσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωομάδας την Παρασκευή.

    [05] Αυστριακός YΠΟΙΚ: Καλή λύση για την Ευρώπη και την Ελλάδα η συμφωνία

    Ως καλή λύση για την Ευρώπη και την Ελλάδα αλλά και εξίσου καλό συμβιβασμό για την Αθήνα και την Ευρωζώνη, με τον κίνδυνο ενός «Grexit» να έχει απομακρυνθεί, εκτιμά τη χθεσινοβραδινή συμφωνία στο Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ, σε δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση. Σύμφωνα με τον κ. Σέλινγκ, η Αθήνα θα πρέπει να παρουσιάσει, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας κατάλογο δεσμευτικών προτάσεων για μεταρρυθμίσεις, που θα εξεταστούν, και την Τρίτη, έπειτα από τηλεδιάσκεψη αναμένεται το Eurogroup να δώσει το «πράσινο φως», ενώ αν οι θεσμοί δεν καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα, λέγοντας δηλαδή «όχι» στον κατάλογο αυτό, τότε θα υπάρξει άμεση σύγκληση του Eurogroup, αλλά ο ίδιος δεν πιστεύει πως θα συμβεί κάτι τέτοιο.

    Όπως ανέφερε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, σκοπός της παράτασης δεν είναι μια άνευ τέλους επέκταση του προγράμματος, αλλά να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος και οι Ελληνες να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προτάσεις, οι οποίες, εφ όσο ν γίνουν δεκτές από τους θεσμούς μπορούν να ενσωματωθούν στο νέο πρόγραμμα.

    [06] «Λευκή» ισοπαλία για Πανθρακικό και Παναιτωλικό

    Χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι στην Κομοτηνή μεταξύ του Πανθρακικού και του Παναιτωλικού, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Το ματς ήταν κακό σε θέαμα, με σημαντικότερη στιγμή το χαμένο πέναλτι για τους γηπεδούχους στο 82ο λεπτό με τον Ράφαελ ν' αποκρούει το σουτ του Ιγκορ. Κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο και σίγουρα οι φίλαθλοι στις εξέδρες δεν έμειναν ευχαριστημένοι από το θέαμα. Χωρίς καμιά, ουσιαστικά, οργανωμένη φάση μπροστά στις δύο εστίες κύλισε το πρώτο 45λεπτο με τις δύο ομάδες να παλεύουν στο χώρο της μεσαίας γραμμής για τον έλεγχο της κυκλοφορίας της μπάλας.

    [07] Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

    Μετά από τρεις αγωνιστικές, η Καλλονή επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας στη Μυτιλήνη του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το «χρυσό» γκολ των γηπεδούχων πέτυχε μόλις στο 3ο λεπτό ο Πετρόπουλος. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπέριος του ΠΑΣ Γιάννινα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 February 2015 - 17:30:23 UTC