Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο για τη συμφωνία στο Eurogroup
  • [02] Τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία στο Eurogroup
  • [03] Χαλάει από αύριο ο καιρός
  • [04] Δωρεάν περίθαλψη με διαβάθμιση στους πολίτες υπόσχεται ο υπουργός Υγείας

  • [01] Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο για τη συμφωνία στο Eurogroup

    Οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup θα είναι το αντικείμενο του Κυβερνητικού Συμβουλίου, το οποίο θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σήμερα το απόγευμα (17:00).

    Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο θα γίνει αναλυτική ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και συνολική αποτίμηση των εξελίξεων που οδήγησαν στη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων εταίρων της στο χθεσινό Eurogoup.

    [02] Τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία στο Eurogroup

    «Το χειρότερο αποφεύχθηκε για την ώρα. Κι αυτό είναι θετικό» δηλωσε ο Κώστας Καραγκούνης αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε παράλληλα ότι η νέα κυβέρνηση επανέρχεται στο σημείο που παρέλαβε από την προηγούμενη, αλλά, όπως είπε, υπό πολύ χειρότερες συνθήκες. «Με παράταση του ίδιου Μνημονίου για τέσσερις μήνες, με αξιολόγηση από την ίδια τρόικα, και οδηγώντας στη συνέχεια σε νέο Μνημόνιο. Κι όλα αυτά την ώρα που η προηγούμενη κυβέρνηση θα έβγαινε οριστικά από τα Μνημόνια στο τέλος Φεβρουαρίου...» συμπλήρωσε ο κ. Καραγκούνης.

    Θετική χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή του, το Ποτάμι τη συμφωνία στο Eurogroup, ενώ επισημαίνει στην κυβέρνηση να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και προβλέπει η συμφωνία και δεσμεύεται ότι θα την στηρίξει. «Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε απ' ό,τι φαίνεται τελικά τον δρόμο της λογικής, δρόμο που από την αρχή το Ποτάμι στήριξε. Είναι σημαντικό βέβαια να δούμε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας αλλά από ότι φαίνεται το εφιαλτικό σενάριο ευτυχώς προς το παρόν απομακρύνθηκε. Η κοινωνία πρέπει να αρχίσει να επουλώνει τις πληγές της και η οικονομία σε ένα κλίμα ηρεμίας να πάρει μια ανάσα» σημειώνεται στη ανακοίνωση του Ποταμιού.

    Ανεξάρτητα από το πώς θα το ονομάσουν, η συμφωνία της κυβέρνησης αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά ξεκάθαρη επέκταση του μνημονίου, με αυστηρή επιτήρηση, με αξιολόγηση από τους θεσμούς (τρόικα) και κυρίως με συνέχιση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, αναφέρει το γραφείο τύπου του ΚΚΕ για τη συμφωνία της κυβέρνησης με το Eurogroup.

    «Το Μνημόνιο 3 ετοιμάζει η κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την εξέλιξη στο Γιούρογκρουπ και σημείωσε ότι «η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση μας πάει χιλιόμετρα πίσω». «H ανακούφιση επειδή δεν καταστραφήκαμε βγαίνοντας από το ευρώ δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση αντί να ακολουθήσει τη γραμμή μας, να βγει από το Μνημόνιο, να πάει στην προληπτική πιστωτική γραμμή, παραμένει στο Μνημόνιο και ετοιμάζει το Μνημόνιο 3.

    Η χώρα βαδίζει πλέον σε νέα κατεύθυνση. Αυτό που δεν έγινε εδώ και πέντε χρόνια το έκανε η νέα ελληνική κυβέρνηση: διαπραγμάτευση με σημαντικά οφέλη για τον ελληνικό λαό» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σε δηλώσεις του με αφορμή τις ανακοινώσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την απόφαση του Eurogroup.

    Όπως σημειώνει ο κ. Σακελλαρίδης «η αντίδραση του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει την κατανόησή μας. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά το μόνο που κατάφερε επί δυόμισι χρόνια ήταν να εφαρμόζει καταστροφικές πολιτικές της οποίες αποδεχόταν με παθητικότητα;». Επιπλέον, αναφέρει ότι «ο άλλος εταίρος, της πάλαι ποτέ μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά, κ. Ευ. Βενιζέλος, αντιγράφει το λεξιλόγιο των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών μιλώντας για τζάμπα μαγκιές». «Είναι κατανοητό ότι θα χρειαστούν καιρό να συνειδητοποιήσουν ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Θα πρέπει άμεσα να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα ώστε να βοηθήσουν τη χώρα, αν όντως αυτό επιθυμούν» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [03] Χαλάει από αύριο ο καιρός

    Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός, σύμφωνα με την ΕΜΥ, από αύριο το πρωί και από τα δυτικά. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, ενώ οι νοτιάδες στα πελάγη αναμένεται να φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

    Την Κυριακή αναμένεται να σημειωθούν, από τις πρωινές ώρες, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη Δ.Στερεά και την Πελοπόννησο και από το απόγευμα στη Δ.Μακεδονία , την Κ. Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά και το βράδυ στην Αν.Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

    Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανώς πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Δ. Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι νοτιάδες στα πελάγη θα φθάνουν τα 7 με 8 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ. Την Καθαρά Δευτέρα θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα .Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, από το απόγευμα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά.

    [04] Δωρεάν περίθαλψη με διαβάθμιση στους πολίτες υπόσχεται ο υπουργός Υγείας

    «Σε έναν χρόνο τίποτα στο δημόσιο νοσοκομείο δεν θα θυμίζει τη σημερινή κατάσταση», επισημαίνει σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών»ο υπουργός ΥγείαςΠαναγιώτης Κουρουμπλής και υπόσχεται δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη με διαβάθμιση στους πολίτες.

    Παράλληλα προαναγγέλλει την αποκάλυψη, την ερχόμενη εβδομάδα, σκανδάλου με ιδιωτικές εταιρείες. Μετά τις ασφαλιστικές εταιρείες που με την ανοχή, όπως καταγγέλλει, των προηγούμενων κυβερνήσεων ζούσαν «παρασιτικά» με τη δημόσια χρηματοδότηση, αναμένονται αποκαλύψεις για τις ιδιωτικές εταιρείες.

    Η Ελλάδα έχει ιδιωτική δαπάνη υγείας κοντά στα 45%-46% όταν το μέσο ποσοστό στην Ευρώπη είναι 25%, αναφέρει ο υπουργός Υγείας επισημαίνοντας πως αυτό και μόνο το στοιχείο δείχνει, ότι οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν ουσιαστικά ευνόησαν τον ιδιωτικό τομέα. Για την ΕΣΑΝ Α.Ε. ο υπουργός Υγείας δηλώνει ότι μπορεί και να μην την καταργήσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 February 2015 - 15:30:22 UTC