Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο πρωθυπουργός διατίθεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς
  • [02] Νομοθετική ρύθμιση για την παύση της μείωσης των επικουρικών συντάξεων
  • [03] Χωρίς τραμ αύριο από 10:00 έως 13:00
  • [04] Πιθανότητα 50% εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ βλέπει η Commerzbank
  • [05] ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,8% ο αποπληθωρισμός τον Ιανουάριο 2015
  • [06] Στο 19,995% αυξήθηκε η απόδοση των 3ετών ελληνικών ομολόγων
  • [07] Ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους του να επιλέξουν «την ικανότητα και όχι το χάος»
  • [08] Ένταλμα σύλληψης σε βάρος τριών πρώην διευθυντών της ελβετικής τράπεζας UBS
  • [09] Λήξη συναγερμού για ύποπτο φάκελλο στην Κοπεγχάγη

  • [01] Ο πρωθυπουργός διατίθεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς

    Ο πρωθυπουργός θα ενημερώνει για τις εξελίξεις όποιον πολιτικό αρχηγό το επιθυμεί, δηλώνουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

    Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ ζήτησε επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, απαντώντας στην πρόταση του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά για συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ανέφερε ότι το Ποτάμι θεωρεί πως την ευθύνη των χειρισμών την έχει η κυβέρνηση και αυτή οφείλει να ενημερώσει τα κόμματα διαμορφώνοντας όρους για κοινή στάση.

    Επίσης, αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους μας εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στον Real Fm.

    Ερωτηθείς αν θα είχε νόημα μια συνεννόηση μεταξύ των αρχηγών των άλλων κομμάτων, απάντησε: «Παρότι δεν έχει ζητηθεί, ξεκίνησαν χθες το βράδυ να συναντηθούν οι τρεις και να επικοινωνήσουν, ουσιαστικά το αντικυβερνητικό μέτωπο, ενώ δεν είναι αυτό. Εμείς έχουμε πει ότι όποιος ζητήσει (σσ.ενημέρωση) αμέσως δίνουμε, θα φροντίσουμε σήμερα να ενημερωθούν τα κόμματα».

    Ο κ. Φλαμπουράρης εμφανίστηκε καθησυχαστικός στο ενδεχόμενο η Γερμανία να επιμείνει στο τελεσίγραφο και να μπει η χώρα στην περιπέτεια να αντιμετωπίσει προβλήματα με τη ρευστότητα και την ομαλή λειτουργίας της Οικονομίας. «Το καταλαβαίνω αυτό, ο φόβος και η αγωνία είναι κατανοητή. Θέλω να καθησυχάσω τον κόσμο ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, θεωρώ και έτσι έχει δείξει η όλη διαδικασία αυτό το διάστημα, τις 20 μέρες, θα βρεθεί οπωσδήποτε λύση στη μέση του δρόμου προς το συμφέρον και των δύο και του ελληνικού του λαού και των λαών της Ευρώπης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    [02] Νομοθετική ρύθμιση για την παύση της μείωσης των επικουρικών συντάξεων

    Τρεις ρυθμίσεις υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημ. Στρατούλης, οι οποίες θα ισχύσουν άμεσα, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1. Οι ρυθμίσεις προβλέπουν παράταση ενός έτους της δυνατότητας ασφαλιστικής ικανότητας όσων έχουν πάνω από 50 ένσημα, αντί των 100 που ισχύουν, συνέχιση της πλήρους υγειονομικής περίθαλψης των ανασφάλιστων ηλικιωμένων του ΟΓΑ και σε ενάμιση μήνα επαναφορά της σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες στους οποίους έχει κοπεί. Επίσης, να δοθεί το ΕΚΑΣ με τους ισχύοντες όρους και προϋποθέσεις, χωρίς αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια. «Η μόνη εκκρεμότητα που έχουμε είναι για τους άνω των 65 με αναπηρία και στους επόμενους μήνες, θα λυθεί και αυτό. Σταματάμε με νομοθετική ρύθμιση τις μειώσεις που έχουν προγραμματιστεί στις επικουρικές συντάξεις. Θα κατατεθεί αύριο» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

    Ερωτώμενος για το πώς θα εξασφαλιστούν τα κονδύλια για τις παραπάνω εξαγγελίες, ο κ. Στρατούλης απάντησε ότι «μαζί με τις ρυθμίσεις που θα στείλουμε, θα υπάρχουν και μέτρα που θα αυξάνουν τα έσοδα».

    Ξεκαθάρισε εκ νέου και παρά τις απαιτήσεις των εταίρων, ότι δεν θα υπάρξει μείωση των επικουρικών συντάξεων.

    Για το θέμα των οφειλών προς τα ταμεία, σημείωσε ότι σε συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, σχεδιάζεται πλάνο για τη ρύθμιση και των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικής ομάδας του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), υπεύθυνης για τη διευθέτηση των χρεών.

    [03] Χωρίς τραμ αύριο από 10:00 έως 13:00

    Ακινητοποιημένοι θα είναι αύριο, από τις δέκα το πρωί έως και τη μια μετά το μεσημέρι, οι συρμοί του τραμ, λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

    [04] Πιθανότητα 50% εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ βλέπει η Commerzbank

    Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αυξήθηκε στο 50% από το 25%, αναφέρει σε σημείωμά της η γερμανική τράπεζα Commerzbank μετά τη διακοπή του χθεσινού Eurogroup, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

    [05] ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,8% ο αποπληθωρισμός τον Ιανουάριο 2015

    Με μείωση 2,8% «άνοιξε» το 2015 ο πληθωρισμός, από πτώση 2,6% τον περασμένο Δεκέμβριο και έναντι μείωσης 1,5% τον Ιανουάριο 2014.

    Η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, αυξήσεις τιμών σε νωπά λαχανικά (23,8%), νωπά ψάρια (2,3%), οινοπνευματώδη ποτά (2,3%) και ελαιόλαδο (1,7%).

    Στον αντίποδα, μειώσεις τιμών σημειώθηκαν, μεταξύ άλλων, σε βενζίνη (5,9%), πετρέλαιο θέρμανσης (9%), αρνί- κατσίκι (4,1%) και πουλερικά (2%).

    Σε ετήσια βάση, ανατιμήσεις καταγράφηκαν σε νωπά λαχανικά (14,2%), τιμολόγια ΔΕΗ (4,9%), καπνό (3,5%) και ελαιόλαδο (3,5%). Αντίθετα, μειώθηκαν οι τιμές, μεταξύ άλλων, σε πετρέλαιο θέρμανσης (31,5%), βενζίνη (16,1%), φυσικό αέριο (3,6%), νωπές πατάτες (22,8%), ζάχαρη (18,1%), νωπά φρούτα (6%) και ένδυση- υπόδηση (2,9%).

    [06] Στο 19,995% αυξήθηκε η απόδοση των 3ετών ελληνικών ομολόγων

    Η απόδοση των 3ετών ελληνικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 242 μονάδες βάσης (2,42 ποσοστιαίες μονάδες) στο 19,995%, ενώ η ισοτιμία του ευρώ που υποχώρησε χθες μετά το αδιέξοδο στο Eurogroup, δεν μεταβλήθηκε σημαντικά σήμερα και κυμαίνεται στα 1,1349 δολάρια.

    [07] Ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους του να επιλέξουν «την ικανότητα και όχι το χάος»

    Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Eυρωζώνη βρίσκονται σε μια «κρίσιμη στιγμή» προειδοποίησε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν και κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους του να επιλέξουν «την ικανότητα και όχι το χάος».

    «Φθάνουμε σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη και βρίσκομαι εδώ για να ζητήσω απ' όλα τα μέρη να καταλήξουν σε μια συμφωνία, επειδή το να μην υπάρξει μία συμφωνία θα είχε σοβαρές συνέπειες για την οικονομία και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα» δήλωσε ο Βρετανός υπουργός κατά την άφιξή του σε μια σύνοδο με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

    «Στη Βρετανία έχουμε ένα μακροπρόθεσμο οικονομικό σχέδιο και μπορούμε να προστατευόμαστε καλύτερα, όμως αυτό που η Βρετανία έχει αληθινά ανάγκη να δει, είναι η ικανότητα και όχι το χάος» πρόσθεσε ο κ. Όσμπορν.

    [08] Ένταλμα σύλληψης σε βάρος τριών πρώην διευθυντών της ελβετικής τράπεζας UBS

    Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος τριών πρώην διευθυντών της UBS από Γάλλους δικαστικούς, οι οποίοι άνοιξαν έρευνα (απαγγελία κατηγοριών) σε βάρος της ελβετικής τράπεζας για διακεκριμένο ξέπλυμα φορολογικής απάτης και της επέβαλαν εγγύηση ρεκόρ 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ, πληροφορήθηκε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο από συγκλίνουσες πηγές.

    Στην έρευνα αυτή, η τράπεζα είναι ύποπτη ότι συμμετείχε σε ένα σύστημα παράνομης αναζήτησης πλούσιων Γάλλων πελατών για να ανοίξουν λογαριασμούς στην Ελβετία, εν αγνοία της εφορίας.

    Οι Γάλλοι δικαστικοί εξέδωσαν αυτά τα εντάλματα σύλληψης τον Ιανουάριο επειδή οι τρεις πρώην διευθυντές δεν απάντησαν σε μια κλήτευση, διευκρίνισε δικαστική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    [09] Λήξη συναγερμού για ύποπτο φάκελλο στην Κοπεγχάγη

    Ακίνδυνος αποδείχθηκε ο ύποπτος φάκελλος που εντοπίσθηκε νωρίτερα στο καφέ της Κοπεγχάγης, όπου σημειώθηκε η επίθεση του Σαββάτου, μετά την εκκένωση της περιοχής και την επέμβαση ομάδας πυροτεχνουργών . Ο ύποπτος φάκελλος περιείχε επιστολή η οποία αναφερόταν στην επίθεση και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών. Η αστυνομία της Κοπεγχάγης ανακοίνωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της νύκτας προχώρησε σε μία σύλληψη, χωρίς να διευκρινίσει εάν αυτή είχε σχέση με τις επιθέσεις του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ekstra Bladet, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Νέρεμπρο της Κοπεγχάγης όπου σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής από τα πυρά της αστυνομίας ο ύποπτος ως δράστης των επιθέσεων στο καφέ και τη συναγωγή.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 February 2015 - 11:30:27 UTC