Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Να σκεφτούν πιο φρόνιμα όσοι θέλουν να τσαλακώσουν την ελληνική κυβέρνηση»
  • [02] Σύσκεψη στη ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, για τις εξελίξεις στην οικονομία
  • [03] Αναβάλλεται η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ
  • [04] Τον περιορισμό της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA ζητά ο Χανς - Βέρνερ Ζιν
  • [05] Γ. Βαρουφάκης: Το επόμενο βήμα είναι ένα υπεύθυνο βήμα
  • [06] Αλλάζει ο τρόπος φορολόγησης εισοδημάτων ελευθέρων επαγγελματιών, εάν είναι ταυτόχρονα και μισθωτοί
  • [07] Στην 91η θέση, ανάμεσα σε 180 χώρες, κατατάσσεται η Ελλάδα για την Ελευθερία του Τύπου
  • [08] Οι έφηβοι χάνουν όλο και περισσότερο τον ύπνο τους τα τελευταία χρόνια

  • [01] «Να σκεφτούν πιο φρόνιμα όσοι θέλουν να τσαλακώσουν την ελληνική κυβέρνηση»

    «Όσοι θέλουν -για πολιτικές σκοπιμότητες- να τσαλακώσουν, να ταπεινώσουν την ελληνική κυβέρνηση για να στείλουν ένα μήνυμα με ευρύτερη πανευρωπαϊκή σημασία, να σκεφτούν πιο συνετά και πιο φρόνιμα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Είμαι αισιόδοξος ότι τις επόμενες μέρες θα βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση, ένα έντιμος προωθητικός συμβιβασμός» προσθέτει.

    Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει ότι «κανέναν δεν συμφέρει η ρήξη, γιατί θα είναι επιζήμια όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη, ακόμη και για την παγκόσμια οικονομία... Επιδιώκουμε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση προς το συμφέρον όλων, και της Ελλάδας και της ευρωζώνης. Όσοι μιλούν για ρήξη και μάλιστα οριστική βιάζονται. Οι προηγούμενοι είχαν μάθει να υπογράφουν έτοιμα κείμενα, ορισμένοι από αυτούς ομολογούσαν μάλιστα ότι τα ψήφιζαν χωρίς να τα έχουν διαβάσει» σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε ερώτηση για το κείμενο που παρουσίασε ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί στον κ. Βαρουφάκη πριν τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Παπαδημούλης απαντά: «Το κείμενο Μοσκοβισί μπορεί να ήταν ανεπίσημο, αλλά υπάρχει και δείχνει τον δρόμο για μια κοινά αποδεκτή λύση. Πενήντα χρόνια τώρα, η πολιτική ηγεσία αλλά και οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών έχουν αποκτήσει το know-how, έχουν γίνει εξπέρ να βρίσκουν κοινά αποδεκτές συμβιβαστικές λύσεις εκεί που υπάρχουν διαφωνίες. Έχει γίνει ήδη αρκετή προσπάθεια και το συμφέρον όλων είναι να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες».

    [02] Σύσκεψη στη ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, για τις εξελίξεις στην οικονομία

    Έκτακτη σύσκεψη για τα θέματα της οικονομίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα υπό τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού. Στη σύσκεψη μετέχουν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου και Χρύσανθος Λαζαρίδης.Στη ΝΔ εκφράζεται έντονη ανησυχία για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και ο Αντώνης Σαμαράς έχει καλέσει την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε ρήξη.

    Διαβάστε επίσης: Αναβάλλεται η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ

    [03] Αναβάλλεται η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ

    Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στο Eurogroup, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος. Νέα ημερομηνία συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα οριστεί στο επόμενο διάστημα.

    [04] Τον περιορισμό της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA ζητά ο Χανς - Βέρνερ Ζιν

    Τον περιορισμό της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από την Τράπεζα της Ελλάδος στα 42 δισ. ευρώ αντί των 65 δισ. ευρώ που ισχύει σήμερα (με απόφαση της ΕΚΤ) και την επιβολή από την κυβέρνηση περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, ώστε να σταματήσει η εκροή κεφαλαίων από τη χώρα και να διατηρηθούν φερέγγυες οι τράπεζες, ζητά ο Χανς - Βέρνερ Ζιν, ο πρόεδρος του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo, με άρθρο του στους Financial Times.

    Ο Ζιν θεωρεί ότι η ρευστότητα που δίνει η ΤτΕ στα πιστωτικά ιδρύματα μέσω του μηχανισμού παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό που θα μπορούσε να καταβάλλει η ίδια για να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο Ευρωσύστημα, σε περίπτωση που οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορέσουν να αποπληρώσουν τα δάνεια που θα έχουν λάβει. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η οικονομική δυνατότητα της ΤτΕ ανέρχεται σε 42 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 38 δισ. ευρώ αντιστοιχούν στη συμμετοχή της στο απόθεμα χρήματος των κεντρικών τραπεζών του ευρωσυστήματος. «Υπάρχει μία διαφορά 23 δισ. ευρώ. Επαναλαμβάνεται το λάθος που έγινε στην Κύπρο, όπου τα δάνεια που δόθηκαν μέσω του ELA ξεπέρασαν κατά 244% το ποσό που θα μπορούσε να αποπληρώσει η κεντρική τράπεζά της», υποστηρίζει ο Γερμανός οικονομολόγος.

    Αναφερόμενος στην περίπτωση της Κύπρου, ο Ζιν αναφέρει ότι όταν άρχισαν οι εκροές κεφαλαίων το 2012 από τη χώρα, η κεντρική τράπεζά της διατήρησε τη ρευστότητα των τραπεζών, δίνοντας σε αυτές δάνεια ύψους 11 δισ. ευρώ μέσω του ELA, τα οποία στην πραγματικότητα δανείσθηκαν από άλλες κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης. Όταν η Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου χρεοκόπησε, σημειώνει ο Ζιν, είχε λάβει 9,5 δισ. ευρώ από δάνεια μέσω του ELA και η Κύπρος έλαβε στη συνέχεια δάνειο διάσωσης 10 δισ. ευρώ για να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τα ευρωπαϊκά νομισματικά ιδρύματα. Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι ακόμη τόσο ακραία, αλλά κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, σημειώνει ο Ζιν.

    [05] Γ. Βαρουφάκης: Το επόμενο βήμα είναι ένα υπεύθυνο βήμα

    «Το επόμενο βήμα είναι ένα υπεύθυνο βήμα. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να συζητά προκειμένου να ενισχύσει τις πιθανότητες και να φτάσει σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τον Ευρωπαίο πολίτη είτε αυτός είναι Ελληνας, Ολλανδός ή Γερμανός, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γ. Βαρουφάκης προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΕΚΟΦΙΝ, στις Βρυξέλλες. Στην Ευρώπη ξέρουμε να συζητούμε ώστε να φτάσουμε σε μια πολύ καλή και αξιότιμη λύση μέσα από αρχικές διαφωνίες, υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.

    Ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ελπίδα η ελληνική πλευρά να υποβάλει αίτημα για επέκταση του προγράμματος και μόλις το πράξει, όπως σημείωσε, μπορούμε να επιτρέψουμε ευελιξία εντός του προγράμματος η οποία μπορεί να ενταχθεί στις πολιτικές προτεραιότητες των ελληνικών αρχών . Θα πρέπει να δούμε αν το πρόγραμμα παραμένει σε τροχιά που είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να προχωρήσουμε, ανέφερε και τόνισε ότι εξαρτάται από τους Ελληνες, τους οποίους δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε σε οτιδήποτε. «Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε με την ελληνική πλευρά το επόμενο διήμερο» κατέληξε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

    [06] Αλλάζει ο τρόπος φορολόγησης εισοδημάτων ελευθέρων επαγγελματιών, εάν είναι ταυτόχρονα και μισθωτοί

    Με βάση την κλίμακα των ελευθέρων επαγγελματιών θα φορολογηθούν οι μισθωτοί με μπλοκάκια για το εισόδημα τους από τα δελτία παροχής υπηρεσιών. Αυτό διευκρινίζει σε εγκύκλιο της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ.Σαββαΐδου, σχετικά με τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2014 και θα δηλωθούν εφέτος στην εφορία.

    Ειδικότερα, για το εισόδημα από μισθούς οι φορολογούμενοι θα φορολογηθούν με βάση την κλίμακα μισθωτών υπηρεσιών.

    Για το εισόδημα από το μπλοκ παροχής υπηρεσιών θα φορολογηθούν με βάση την κλίμακα των επαγγελματιών δηλαδή με συντελεστή 26% για εισόδημα ως 50.000 ευρώ και με συντελεστή 33% για τυχόν υπερβάλλον.

    [07] Στην 91η θέση, ανάμεσα σε 180 χώρες, κατατάσσεται η Ελλάδα για την Ελευθερία του Τύπου

    Από την 99η θέση το 2014, η Ελλάδα μεταφέρθηκε στην 91η το 2015 στην ετήσια έκθεση της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα» για την Ελευθερία του Τύπου σε παγκόσμιο επίπεδο (2015 World Press Freedom Index), ανάμεσα σε 180 χώρες που «βαθμολογούνται» από την οργάνωση.

    Σύμφωνα με την έκθεση, μετά την πτώση 56 θέσεων στον κατάλογο από το 2009 έως το 2014, η Ελλάδα έχει τώρα τη δεύτερη χαμηλότερη κατάταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (τελευταία είναι η Βουλγαρία στην 106η θέση).

    Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, οι λόγοι για την κατάταξη της Ελλάδας σ' αυτή τη θέση οφείλονται στην «αστυνομική βία κατά δημοσιογράφων σε διαδηλώσεις, στη μη καταδίκη αστυνομικών για τέτοιες περιπτώσεις», προσθέτοντας ότι «το κλίμα βίας έχει επίσης ενισχυθεί από τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων από μέλη της Χρυσής Αυγής» και «την ίδια στιγμή, η οικονομική κρίση είχε σοβαρές επιπτώσεις για την πολυφωνία στα δημόσια και ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης».

    [08] Οι έφηβοι χάνουν όλο και περισσότερο τον ύπνο τους τα τελευταία χρόνια

    Παρόλο που ο ύπνος είναι ζωτικός για την υγεία των εφήβων, οι τελευταίοι τον στερούνται όλο και περισσότερο. Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει ότι ο αριθμός των ωρών που κοιμούνται οι έφηβοι τα βράδια, εμφανίζει συνεχή μείωση κατά την τελευταία εικοσαετία. Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής την επίκουρο καθηγήτρια επιδημιολογίας Κάθριν Κέις, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Pediatrics» της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, μελέτησαν στοιχεία για τις συνήθειες του ύπνου άνω των 270.000 εφήβων κατά την περίοδο 1991 - 2012. Ως ελάχιστο όριο επαρκούς ύπνου τέθηκαν οι επτά ώρες το βράδυ.

    Τα κορίτσια και τα παιδιά (και των δύο φύλων) από χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα, καθώς και τα μειονοτικά παιδιά, είναι αυτά που εμφανίζουν αναλογικά το μεγαλύτερο πρόβλημα και είναι λιγότερο πιθανό να κοιμούνται συχνά τουλάχιστον επτά ώρες τα βράδια. Τα αγόρια και τα παιδιά από ανώτερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα συνήθως κοιμούνται περισσότερες ώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 February 2015 - 9:30:27 UTC