Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Χρειαζόμαστε οράματα για την Ευρώπη
  • [02] Ευρωπαϊκή λύση για το χρέος ζητεί ο αυστριακός συνασπισμός
  • [03] Τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις βοριάδες το σκηνικό του καιρού
  • [04] Κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ επιτέθηκαν κατά αστυνομικών στη Μασσαλία, την οποία επισκέπτεται ο Γάλλος πρωθυπουργός
  • [05] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Ο Αλ. Τσίπρας απάντησε εν μέρει στις ανησυχίες των Βρυξελλών
  • [06] Βομβιστικές επιθέσεις σήμερα στη Βαγδάτη με 15 νεκρούς

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Χρειαζόμαστε οράματα για την Ευρώπη

    H ΕΕ δεν μπορεί να είναι μόνο κυρώσεις και μνημόνια, αλλά πρέπει να υπάρχει περισσότερη δημοκρατία, με έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. «Χρειαζόμαστε οράματα για την Ευρώπη» υπογράμμισε ο κ. Κοτζιάς.

    [02] Ευρωπαϊκή λύση για το χρέος ζητεί ο αυστριακός συνασπισμός

    Ενώ στη Βιέννη πραγματοποιούνται οι συνομιλίες του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον καγκελάριο της Αυστρίας και αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, υπέρ μιας ευρωπαϊκής λύσης στην κρίση χρέους της Ελλάδας φέρεται να τάσσονται τα δύο κόμματα του αυστριακού κυβερνητικού συνασπισμού, Σοσιαλδημοκρατικό και συντηρητικό Λαϊκό, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων τους σε χθεσινοβραδινή εκπομπή της δημόσιας αυστριακής τηλεόρασης.

    Οι Αντρέας Σίντερ (Σοσιαλδημοκρατικό) και Ράινχολντ Λοπάτκα (Λαϊκό) επιβεβαίωσαν τις θέσεις που έχει διατυπώσει σε συνεντεύξεις του τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ενόψει των σημερινών συνομιλιών του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Αυστριακός καγκελάριος, για την προθυμία δηλαδή της Αυστρίας για συνομιλίες παράτασης της προθεσμίας αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.

    Οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων επισήμαναν πως η Ελλάδα χρειάζεται μία παράταση στο μέτρο του δυνατού, προκειμένου να μπορέσει να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της, με τον κ. Λοπάτκα να αναφέρει ως μια τέτοια παράταση 50, 60, 70 ή ακόμη και 100 χρόνια, αλλά παράλληλα, όπως σημείωσε, η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

    Παρατηρώντας ότι μια πολιτική που θα συνίσταται μόνο σε λιτότητα, σίγουρα δεν βοηθάει, ο κ. Σίντερ τόνισε πως πρέπει να δοθεί χρόνος για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, που θα πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργήσει οικονομική ανάπτυξη «προκειμένου κάποτε να πάρουμε πίσω τα χρήματα που έχουμε δανείσει».

    [03] Τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις βοριάδες το σκηνικό του καιρού

    Κακοκαιρία επικρατεί σε όλη τη χώρα με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές οι οποίες σημειώνονται και σε πεδινές περιοχές.

    Επικρατούν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στα πελάγη που φθάνουν και τα 10 μποφόρ.

    Στην Αττική επικρατούν από το πρωί νεφώσεις ενώ από το μεσημέρι θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ημιορεινά κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού.

    Τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα, όπου τις τελευταίες ώρες άλλαξε άρδην το σκηνικό του καιρού.

    Από τις πρώτες πρωινές ώρες χιονίζει σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη (Άγιος Αθανάσιος, Χορτιάτης, Λαγκαδάς κ.ά.), ενώ οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους, πριν από λίγο, και στο κέντρο της πόλης.

    Η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στη Δυτική Μακεδονία, όπου λόγω της χιονόπτωσης έμειναν αρκετά σχολεία κλειστά, θα επικρατήσουν συνθήκες παγετού καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

    Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε αρκετές περιοχές του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας.

    Χιονίζειαπότηνύχταστον νομόΙωαννίνωνμετοθερμόμετροναδείχνει-4βαθμούςστο Μέτσοβοκαι-3στοΑνατολικόΖαγόρι.

    Απότις6τοπρωί,χιονίζεικαιμέσαστηνπόλητωνΙωαννίνωνενώστηνΚόνιτσα σήμερα,δενθαλειτουργήσουντασχολείαλόγωσφοδρήςχιονόπτωσης.

    Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

    Ήδη, από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου.

    Τα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα, προς το παρόν, εκτελούνται κανονικά.

    [04] Κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ επιτέθηκαν κατά αστυνομικών στη Μασσαλία, την οποία επισκέπτεται ο Γάλλος πρωθυπουργός

    Κουκουλοφόροι οπλισμένοι με Καλάσνικοφ άνοιξαν σήμερα πυρ εναντίον αστυνομικών στη Μασσαλία της Γαλλίας, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ανακοίνωσε πηγή της αστυνομίας. Επίλεκτες αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν επί τόπου στα βόρεια προάστια της πόλης, είπε η αστυνομική πηγή τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς

    [05] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Ο Αλ. Τσίπρας απάντησε εν μέρει στις ανησυχίες των Βρυξελλών

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συμβούλευσε σήμερα τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να μην θεωρεί δεδομένο πως η ευρωζώνη απλώς θα δεχθεί όλες τις υποσχέσεις που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε στους Έλληνες ψηφοφόρους για την κατάργηση οικονομικών μεταρρυθμίσεων, αναφέρει σε τηλεφράφημά του το πρακτορείο Ρόιτερς. Μιλώντας πριν από συνομιλίες με τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ήσσονες εταίρους στον συνασπισμό της Άγγελας Μέρκελ, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε προς δημοσιογράφους ότι ο Αλέξης Τσίπρας «μόνον εν μέρει απάντησε» στις ανησυχίες των Βρυξελλών αναφορικά με τα σχέδιά του κατά τις προγραμματικές δηλώσεις που έκανε χθες στην Αθήνα.

    [06] Βομβιστικές επιθέσεις σήμερα στη Βαγδάτη με 15 νεκρούς

    Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη και στα περίχωρά της, ανακοίνωσαν η αστυνομία και ιατρικές πηγές.

    Πρόκειται για την τελευταία από μία σειρά φονικών επιθέσεων που πλήττουν την ιρακινή πρωτεύουσα εδώ και δύο εβδομάδες.

    Επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου ασφαλείας στη σιιτική συνοικία Καντιμίγια στοίχισε τη ζωή σε 13 αμάχους και προκάλεσε τον τραυματισμό περισσότερων από 30, είπαν οι ίδιες πηγές. Η συνοικία αυτή φιλοξενεί ένα από τα ιερότερα τεμένη του σιιτικού Ισλάμ και γίνεται συχνά στόχος τέτοιων επιθέσεων.

    Αργότερα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη βόμβα σε κεντρικό δρόμο βορείου προαστίου, ανακοίνωσαν η αστυνομία και ιατρικές πηγές.

    Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 February 2015 - 11:30:25 UTC