Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της εκτιμά το 75% των ερωτηθέντων σε έρευνα για τον ΣΚΑΪ
  • [02] Συνεδριάζουν σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Καταδικάζει η Ν.Δ την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του Ευρ. Στυλιανίδη
  • [04] Η Λευκωσία θα στηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας στην Ευρώπη
  • [05] Διαψεύδει ο υπ. Οικονομίας δημοσίευμα της WSJ περί προβλήματος ρευστότητας

  • [01] Η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της εκτιμά το 75% των ερωτηθέντων σε έρευνα για τον ΣΚΑΪ

    Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων πιστεύει το 75% των ερωτηθέντων της πρώτης δημοσκόπησης για την εκτίμηση των μετεκλογικών εξελίξεων, που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.Μάλιστα το 72% θεωρεί σωστή την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την τρόικα ενώ περίπου έξι στους δέκα (59%) εκτιμούν πως η σύγκρουση αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως εκτός από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που επικροτούν, σε ποσοστά 91,5% και 91% αντίστοιχα, τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές, με τη στρατηγική αντιπαράθεσης συμφωνεί και το 43% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το ευρώ προκαλεί φόβο στο 35,5% των ερωτηθέντων, το 9,5% ελπίζει σε μια τέτοια έκβαση, ενώ ένας στους τρεις δεν πιστεύει πως υπάρχει η δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

    [02] Συνεδριάζουν σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

    Η προετοιμασία της κυβέρνησης για τις προγραμματικές δηλώσεις θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης που θα γίνει σήμερα στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στις τρείς και στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις πέντε το απόγευμα. Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης θα αρχίσει αύριο, Κυριακή, και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη με ψηφοφορία.

    Στις σημερινές συνεδριάσεις θα γίνει αναλυτική συζήτηση για την στάση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου και στην Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου. Κατά τις προγραμματικές δηλώσεις η κυβέρνηση, αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά το κυβερνητικό της πρόγραμμα, αλλά και τους άξονες των θέσεών της για την συμφωνία -γέφυρα που προτείνει στους δανειστές.

    Η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί σταθερές τις θέσεις της και τον σχεδιασμό της στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, τονίζοντας ότι αρχικός στόχος είναι η συμφωνία σε ένα πρόγραμμα-γέφυρα που θα διασφαλίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου μέχρι τη σύναψη οριστικής συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους και στη συνέχεια θα κατατεθούν οι οριστικές ελληνικές προτάσεις. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Αθήνα θεωρεί ότι για να φτάσουμε σε επιτυχές αποτέλεσμα και για τις δύο πλευρές, θα πρέπει να δοθεί χρόνος στη διαπραγμάτευση.

    [03] Καταδικάζει η Ν.Δ την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του Ευρ. Στυλιανίδη

    Την απερίφραστη καταδίκη της για την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη εκφράζει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. «Η απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου θα πέσει στο κενό. Η Δημοκρατία ούτε εκβιάζεται, ούτε απειλείται», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

    Άγνωστοι δράστες, στις 5 το πρωί του Σαββάτου, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο του βουλευτή έξω από το σπίτι του στη Δροσιά.

    Από την φωτιά το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς. Η αστυνομία που έφτασε άμεσα στο σημείο, βρήκε υπολείμματα από πλαστικό μπουκάλι με επιγραφή εύφλεκτο υγρό.

    [04] Η Λευκωσία θα στηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας στην Ευρώπη

    Η Κύπρος θα στηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας κατά τις συζητήσεις που θα γίνουν σε Ευρωπαϊκά όργανα, δήλωσαν σήμερα κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι κατά τη συζήτηση του θέματος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τονίσει την ανάγκη η Ευρώπη να στραφεί σε πολιτικές ανάπτυξης.«Στη θέση αυτή υπήρξε συναντίληψη κατά τις επαφές του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο», είπε ο εκπρόσωπος.

    Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι συναντίληψη υπήρξε και στο ότι η κάθε χώρα θα πρέπει να προχωρήσει με το δικό της μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι αυτό που ζητά η Αθήνα είναι να της δοθεί χρόνος να το εφαρμόσει. Στην Κύπρο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, έχει γίνει εσωτερική δουλειά και θεωρούμε ότι το 2015 θα είναι χρονιά της ανάπτυξης. «Ταυτόχρονα ευελπιστούμε ότι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για να ξαναβγούμε σύντομα στις αγορές», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

    Εξ άλλου, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι στο Eurogroup της Τετάρτης θα στηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας. Ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις επαφές με την τρόικα στο πλαίσιο της άτυπης αξιολόγησης που περατώθηκε χθες, είπε ότι παρουσιάστηκαν οι επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας και η προσπάθεια μεταρρύθμισης. Πρόσθεσε πως έχει επιβεβαιωθεί ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά διόρθωσης και εξόδου από την ύφεση. Είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση κινείται σε δύο στόχους: Να συνεχίσει την πορεία προς την ανάκαμψη και την προσπάθεια για αποκατάσταση της πρόσβασης στις διεθνείς αγορές. Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ήδη άρχισαν να διαφαίνονται θετικές ενδείξεις όσον αφορά την έξοδο στις αγορές.

    [05] Διαψεύδει ο υπ. Οικονομίας δημοσίευμα της WSJ περί προβλήματος ρευστότητας

    Ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών Τουρισμού και Ναυτιλίας Γιώργος Σταθάκης διέψευσε αργά το βράδυ μέσω twitter, ότι στη συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους της Wall Street Journal αναφέρθηκε σε πρόβλημα ρευστότητας που θα αντιμετωπίσει το ελληνικό Δημόσιο τον Μάρτιο.

    Συγκεκριμένα η ανάρτηση στο twitter έχει ως εξής: Στη συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους της Wall Street Journal σε καμία περίπτωση δεν μίλησα για πρόβλημα ρευστότητας που θα αντιμετωπίσει το ελληνικό Δημόσιο τον Μάρτιο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι προγραμματικές δηλώσεις που θα παρουσιάσουμε στη Βουλή περιγράφουν το σχέδιο που θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες ταμειακές ροές. Δεν θα προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα μέχρι το καλοκαίρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 February 2015 - 11:30:26 UTC