Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις πληγείσες περιοχές του Έβρου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος
  • [02] Γ. Ντάισελμπλουμ: Δεν δίνουμε δάνεια - γέφυρες
  • [03] Η ειρήνη στην Ουκρανία, στο επίκεντρο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου

  • [01] Στις πληγείσες περιοχές του Έβρου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος

    Τις πληγείσες περιοχές του Έβρου Λαγυνά, Σουφλί και Πόρο επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο. Στο μεταξύ, προς σταθεροποίηση οδεύει η κατάσταση στην περιοχή, καθώς η στάθμη των νερών του ποταμού παρουσιάζει πολύ μικρή υποχώρηση.

    Την νύχτα που πέρασε οι τοπικές αρχές δεν έθεσαν σε εφαρμογή το αρχικό σχέδιο που είχαν εκπονήσει για ελεγχόμενη ανατίναξη από το στρατό συγκεκριμένου φράγματος κοντά στην περιοχή του Πόρου, ώστε να διοχετεύσουν την κοίτη του ποταμού προς τον κάμπο των Φερών, αποτρέποντας έτσι την εκδήλωση πλημμυρικού φαινομένου μέσα στον οικισμό του Πόρου.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ υπογράμμισε ότι ολόκληρη τη νύχτα αρχές, πολίτες και στρατός ήταν σε πλήρη επιφυλακή ώστε να μην πλημμυρίσουν κατοικίες στον Πόρο. Ο κ. Πέτροβιτς τόνισε ωστόσο, ότι εφόσον κριθεί αναγκαίο η έκρηξη του αναχώματος θα προχωρήσει καθώς πρόκειται για απόφαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας, αν και μια τέτοια εξέλιξη όπως σημείωσε θα είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν 80.000 στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον κάμπο των Φερρών. Σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς το επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων των αρχών μετατοπίζεται στο νότιο τμήμα του ποταμού όπου και εκβάλει στο Δέλτα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευχή το επόμενο 24ωρο να μην διοχετευθούν στον ποταμό από τη Βουλγαρία νέες ποσότητες νερού και να μην υπάρχουν βροχοπτώσεις.

    [02] Γ. Ντάισελμπλουμ: Δεν δίνουμε δάνεια - γέφυρες

    Οι χώρες της ευρωζώνης δεν θα εγκρίνουν το αίτημα της Ελλάδας για μία συμφωνία βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης κατά τη διάρκεια επαναδιαπραγμάτευσης του προγράμματος στήριξής της, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

    «Δεν κάνουμε δάνεια - γέφυρες» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ σε δημοσιογράφους στη Χάγη, όταν ρωτήθηκε για τα αιτήματα της Ελλάδας. Αναφερόμενος στο έκτακτο συμβούλιο Eurogroup που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (11 Φεβρουαρίου), ο επικεφαλής του δήλωσε: «Θα είναι ένα πρώτο βήμα για το πώς θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί τις επόμενες εβδομάδες, μήνες. Υποθέτω ότι πρέπει να γεφυρωθούν πολλές διαφορές».

    Εξάλλου μιλώντας στο Ρόιτερς, ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ υπογράμμισε ότι η 16η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική προθεσμία προκειμένου η Ελλάδα να ζητήσει, εάν το επιθυμεί, παράταση του προγράμματος, διότι σε ορισμένες χώρες η μεταβατική συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια.

    [03] Η ειρήνη στην Ουκρανία, στο επίκεντρο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου

    Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών σήμερα στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου, μία μέρα μετά την έγκριση γαλλογερμανικού ειρηνευτικού σχεδίου που θα τερματίσει 10 μήνες πολέμου, από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε ότι υπήρξε ένα σχέδιο συμφωνίας και ότι μια τηλεδιάσκεψη θα διεξαχθεί την Κυριακή μεταξύ των προέδρων της Πούτιν, Ποροσένκο, Ολάντ και Μέρκελ, για να συζητηθεί η πρόοδος όσον αφορά το σχέδιο συμφωνίας.

    Η καγκελάριος Μέρκελ αναμένεται να αρχίσει τις εργασίες της δεύτερης ημέρας της ετήσιας Διεθνούς Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο με παρέμβασή της το πρωί και, στη συνέχεια θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, του αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και του ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο. Τριμερής συνάντηση μεταξύ Μέρκελ, Μπάιντεν και Ποροσένκο έχει προγραμματιστεί το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ του Σεργκέι Λαβρόφ και του αμερικανού ομολόγου του Τζον Κέρι.

    Σύμφωνα με τη σύντομη ανακοίνωση του Πεσκόφ, οι "εποικοδομητικές και ουσιαστικές" διαπραγματεύσεις επέτρεψαν τη συμφωνία για ένα "πιθανό κοινό σχέδιο" που περιλαμβάνει τις ειρηνευτικές προτάσεις των Ολάντ και Μέρκελ, τους όρους που έθεσε το βράδυ της Πέμπτης, ο Ουκρανός πρόεδρος και τα αιτήματα που διατύπωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Πριν αναχωρήσει από το Βερολίνο, η Μέρκελ δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει επίλυση της ουκρανικής κρίσης για την προάσπιση της "ευρωπαϊκής ειρήνης". "Ο καθένας γνωρίζει ότι το πρώτο βήμα πρέπει να είναι η κατάπαυση του πυρός, αλλά αυτό δεν αρκεί και πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για μια συνολική διευθέτηση", είχε δηλώσει ο πρόεδρος Ολάντ.Σύμφωνα με την ουκρανική προεδρία, η γαλλο-γερμανική πρωτοβουλία "αφήνει ελπίδες για κατάπαυση του πυρός", την ώρα που σχεδόν 220 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους στους βομβαρδισμούς και τις μάχες μόνο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

    Εκεχειρία μερικών ωρών τέθηκε σε ισχύ χθες στο Ντεμπαλτσέβε, πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχεται από τον ουκρανικό στρατό, την οποία όμως φιλορώσοι αντάρτες έχουν σχεδόν περικυκλώσει. Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ εξετάζουν ακόμη το ενδεχόμενο προμήθειας όπλων στον ουκρανικό στρατό που γνωρίζει ήττες στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ που ελέγχουν οι αυτονομιστές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 February 2015 - 9:30:25 UTC