Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Σόιμπλε: Πρέπει να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα της Ελλάδας
  • [02] Υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων από την Αθήνα, ζήτησε ο Ζ. Γκάμπριελ
  • [03] «Η Ελλάδα ανάμεσα στα θέματα συζητήσεων Ομπάμα-Μέρκελ»
  • [04] Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 43-37 στο ημίχρονο
  • [05] Πολύτιμο «τρίποντο» για τον Πανθρακικό

  • [01] Β. Σόιμπλε: Πρέπει να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα της Ελλάδας

    Καταχώριση με τίτλο «Η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ» ανάρτησε νωρίτερα απόψε η γερμανική κυβέρνηση, σχετικά με τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών Γερμανίας και Ελλάδας σήμερα στο Βερολίνο.

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αρνείται ένα νέο κούρεμα του χρέους και επιμένει στην επίβλεψη του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Η αξιοπιστία είναι η βάση της εμπιστοσύνης, είπε ο Σόιμπλε μετά την συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε επιμένει ότι η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες. Κοινές λύσεις στο θέμα του χρέους δεν βρήκε σε αυτήν την συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Σόιμπλε στην κοινή συνέντευξη Τύπου. Ο Σόιμπλε τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθούν λύσεις για τα σημερινά προβλήματα της Ελλάδας. Η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ. "Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έρθει η Ελλάδα μόνιμα σε ένα δρόμο που θα έχει μέλλον".

    Η Γερμανία θα συνεισφέρει με όλες τις δυνάμεις της για να κρατηθεί η Ευρώπη σε πορεία με μέλλον. Το ζήτημα δεν είναι να δημιουργηθεί μια γερμανική Ευρώπη, αλλά μια βιώσιμη ανάπτυξη. Οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται προοπτικές. "Στηρίζουμε την προσπάθεια προκειμένου οι εύποροι στην Ελλάδα να καταβάλουν το συνεισφορά τους". Επανέλαβε την πρότασή του να βοηθήσει την Ελλάδα στη δημιουργία αποτελεσματικών φορολογικών αρχών.

    Σε ό,τι αφορά τις προεκλογικές υποσχέσεις από την πλευρά του σημερινού κυβερνώντος κόμματος, ο ίδιος σέβεται την απόφαση των Ελλήνων ψηφοφόρων, ωστόσο ελληνικά πολιτικά κόμματα έδωσαν κατά τον προεκλογικό αγώνα υποσχέσεις σε βάρος τρίτων.

    Ο Βαρουφάκης εκφράστηκε υπέρ μιας αποφασιστικής δημοσιονομικής πολιτικής. "Μπορείτε να περιμένετε από μας πως θα ενεργήσουμε με λογική για το συμφέρον του μέσου Ευρωπαίου και όχι μόνον του μέσου Έλληνα - καθώς και ακλόνητη στράτευση για μια βιώσιμη οικονομία"».

    [02] Υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων από την Αθήνα, ζήτησε ο Ζ. Γκάμπριελ

    «Κάθε χώρα έχει δικαίωμα να εκλέξει δημοκρατικά μια νέα κυβέρνηση και φυσικά κάθε κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να προσδιορίσει εκ νέου την πολιτική της, ειδικά όταν έχει μια καθαρή εκλογική εντολή. Ένα όμως πρέπει να είναι σαφές: οι συνέπειες, ειδικά οι οικονομικές συνέπειες ενός επαναπροσδιορισμού της ελληνικής πολιτικής, δεν μπορούν να μεταφέρονται σε άλλες χώρες και να πληρώνονται εκεί από τους φορολογούμενους», δήλωσε ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μετά το τέλος της συνάντησής του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και έκανε λόγο για «θέση αρχής» της γερμανικής κυβέρνησης. Ζήτησε δε την υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων από την Αθήνα. Από την πλευρά του ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι «μια κοινή ευρωπαϊκή πλατφόρμα που θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα νέο πρόγραμμα, πολύ σύντομα, το οποίο θα καταστήσει την ελληνική οικονομία βιώσιμη, σε μια Ευρώπη που αναπτύσσεται».

    Ο κ. Γκάμπριελ αναγνώρισε ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα αντιλαμβάνονται πλέον την ως τώρα πορεία ως «μη ανεκτή» και σημείωσε ότι η «Ατζέντα 2010», το πακέτο μεταρρυθμίσεων του πρώην Καγκελάριου Γκέρχαρντ Στρέντερ ήταν «ένα απαλό καλοκαιρινό αεράκι» μπροστά σε αυτό που αναγκάστηκαν να υποστούν οι άνθρωποι στην Ελλάδα. «Πρέπει όμως να το πούμε καθαρά: το ότι αναγκάστηκαν να τα υποστούν αυτά δεν είναι ευθύνη της ΕΕ ή της τρόικας, αλλά των προηγούμενων κυβερνήσεων στην Ελλάδα - ανεξάρτητα αν ήταν συντηρητικές, ή, δυστυχώς, και σοσιαλιστικές. Έφεραν τη χώρα σε τρομακτική κατάσταση και την εκμεταλλεύτηκαν και έκαναν και το κράτος, λίγο-πολύ, λάφυρο» τόνισε ο Γερμανός Αντικαγκελάριος και αρχηγός της SPD, ο οποίος πάντως δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να κάνει τα πάντα «ώστε να παραμείνουμε μαζί στην Ευρώπη, μαζί στην Ευρωομάδα». Σημείωσε μάλιστα ότι θεωρεί θετικό το γεγονός ότι και η κυβέρνηση έχει μια καθαρή τοποθέτηση κατά της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. «Αυτό που θέλουμε τώρα είναι η νέα κυβέρνηση να μας υποβάλει καθαρές προτάσεις», επί των οποίων θα γίνει διαβούλευση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να υπάρξει συμφωνία.

    [03] «Η Ελλάδα ανάμεσα στα θέματα συζητήσεων Ομπάμα-Μέρκελ»

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, βρίσκεται σε «στενή επαφή» με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, 'Αγκελα Μέρκελ, για διάφορα θέματα, όπως της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

    Ο κ. Έρνεστ ανέφερε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί με την Καγκελάριο Μέρκελ, τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ουάσιγκτον και ότι «η κατάσταση στην Ουκρανία θα περιλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος της συζήτησής τους».

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε επίσης στις επικείμενες επισκέψεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε Βρυξέλλες και Μόναχο για να συναντηθεί με Ευρωπαίους ηγέτες, σημειώνοντας ιδιαίτερα τις συζητήσεις «για τη βελτίωση της ασφάλειας και της οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία και τη θέσπιση αυστηρότερων οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία».

    [04] Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 43-37 στο ημίχρονο

    [05] Πολύτιμο «τρίποντο» για τον Πανθρακικό

    Πολύτιμο "τρίποντο" που τον απομακρύνει από τη ζώνη του υποβιβασμού πήρε ο Πανθρακικός, που επικράτησε 3-2 της Καλλονής στην Κομοτηνή, στην αυλαία της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι Εμπόου (15΄), Ιγκόρ (44΄πεν.) και Τσαμπούρης (50΄ αυτογκόλ) σκόραραν για τους νικητές, ενώ τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Μανούσος (20΄,74΄πεν.).

    Αποβλήθηκε ο Στέλιος Ηλιάδης των γηπεδούχων στο 73΄.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 February 2015 - 21:30:24 UTC