Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Κυριακή θα ξεκινήσουν οι προγραμματικές δηλώσεις
  • [02] Συλλαλητήρια με σύνθημα: «Δεν εκβιαζόμαστε»
  • [03] Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στην Ιεράπετρα
  • [04] Γ. Σταθάκης: Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου μπορεί να υπάρξει συμφωνία
  • [05] Ι. Στουρνάρας: Η ρευστότητα των τραπεζών είναι απολύτως διασφαλισμένη
  • [06] Συνάντηση Γ. Δραγασάκη με υψηλόβαθμα στελέχη του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ

  • [01] Την Κυριακή θα ξεκινήσουν οι προγραμματικές δηλώσεις

    Την Κυριακή το απόγευμα (στις 18:00) θα ξεκινήσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου.

    Κατά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου έγινε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενημέρωση σε ό,τι αφορά τις επαφές που είχε ο πρωθυπουργός σε Γαλλία, Ιταλία και Κύπρο, καθώς και στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τη θετική εικόνα που υπάρχει από αυτές. Επιπλέον, υπήρξε αποτίμηση της χθεσινοβραδινής κίνησης της ΕΚΤ (σχετικά με τους ελληνικά ομόλογα), καθώς και τοποθέτηση των υπουργών της κυβέρνησης επί των προγραμματικών δηλώσεων, οι οποίες θα ξεκινήσουν την Κυριακή με ομιλία του πρωθυπουργού, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν το βράδυ της Τρίτης.

    Σχετικά με τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι η κυβέρνηση θα ενημερωθεί εκτενέστερα από τους κυρίους Γ. Βαρουφάκη και Ευκ. Τσακαλώτο, μετά την επιστροφή τους από το Βερολίνο. Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφεραν «κρατάμε τα θετικά από τη συνάντηση αυτή, ξέρουμε ότι υπάρχουν διαφωνίες αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής λύση».

    Σύμφωνα με πληροφορίες το προσεχές Σάββατο αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Κυβερνητικό Συμβούλιο.

    [02] Συλλαλητήρια με σύνθημα: «Δεν εκβιαζόμαστε»

    Εικόνες «Αγανακτισμένων» του 2011 θύμιζε απόψε το Σύνταγμα, όπου πλήθος κόσμου συμμετείχε στο συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποκύπτουμε, δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω, νικάμε», που καλέστηκε αυθόρμητα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Μόνο που οι συγκεντρωμένοι σήμερα δεν διαμαρτύρονταν όπως το '11 κατά της μνημονιακής πολιτικής, αλλά δήλωναν τη στήριξή τους στη σημερινή κυβέρνηση, στους χειρισμούς της και στην ανατροπή του μνημονίου.

    Συγκεκριμένα, στο κείμενο-κάλεσμα αναφέρεται: «Στέλνουμε το μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι μας έχουν στο χέρι, ότι κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά. Η εποχή της γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε. Στηρίζουμε την αμετακίνητη στάση της κυβέρνησής μας. Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που περιμένουν από την Ελλάδα να στείλει το μήνυμα της αξιοπρέπειας και του τερματισμού της λιτότητας».

    Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ανάμεσά τους απολυμένοι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι πρόσφατα ξανακέρδισαν τις θέσεις τους, και οι απολυμένοι της ΕΡΤ, άρχισαν να συρρέουν από τις 18.00 μπροστά από τη Βουλή. Ιδιαίτερα πυκνό το πλήθος μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, από όπου πρόσφατα έφυγαν τα κάγκελα και πολλά ήταν τα παιδιά με τους γονείς τους που παρατηρούσαν τους τσολιάδες.

    Με ιδιαίτερα θερμά λόγια σχολίαζαν οι παρευρισκόμενοι την απόλυτη απουσία της αστυνομίας, συγκρίνοντας με παλιότερες συγκεντρώσεις.

    «Αποτελεί καθήκον μας να στηρίξουμε την υπέρβαση που γίνεται, δεν μπορούσα να κάτσω σπίτι μου» δηλώνει η Μαρία Πετρίδου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Ζήσαμε πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές, μέσα στο ψέμα και τη φαυλότητα, τώρα ξημερώνει μια άλλη μέρα» συμπληρώνει.

    Θεσσαλονίκη

    Εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας έδωσαν απόψε το "παρών" στη συγκέντρωση συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση, που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα ελληνικά ομόλογα.

    "Η ΕΚΤ αποφάσισε σήμερα να σταματήσει να δέχεται ελληνικά ομόλογα. Οι ελληνικές τράπεζες στηρίζονται πλέον στον ELA. Δεν θα δεχθούμε το νέο εκβιασμό. Δεν θα δεχθούμε την επιστροφή του μνημονίου. Δε θα δεχθούμε την διάλυση της κοινωνίας και την συνέχιση της καταστροφής για τη χώρα μας" επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο κάλεσμα της συγκέντρωσης που έγινε μέσω Facebook.

    Οι διαδηλωτές ύψωσαν πανό που έγραφε: "Τέλος ο εκβιασμός. Κερδίζουμε τις ζωές μας πίσω". Για τις 16 Φεβρουαρίου έχει ανακοινωθεί νέα κινητοποίηση, πάλι στο Λευκό Πύργο, σε ένδειξη συμπαράστασης στην ελληνική αντιπροσωπεία που θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για να διαπραγματευθεί το ελληνικό χρέος.

    Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην κυέρνησης έγιναν ακόμη στα Χανιά και το Ηράκλειο.

    [03] Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στην Ιεράπετρα

    Σεισμική δόνηση εντάσεως 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18.17 στον υποθαλάσσιο χώρο της Ιεράπετρας Λασιθίου.

    Η δόνηση, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, προερχόταν από απόσταση 375 χιλιομέτρων Νότια Νοτιοανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρο της δόνησης προερχόταν από απόσταση 31 χιλιομέτρων Δυτικά νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας.

    Η δόνηση έγινε αισθητή στην Ανατολική Κρήτη και στο Ηράκλειο.

    [04] Γ. Σταθάκης: Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου μπορεί να υπάρξει συμφωνία

    Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου μπορεί να υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη.

    Όπως είπε ο υπουργός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα, η συμφωνία αυτή θα αφορά το πρόγραμμα «γέφυρα» που σε τρεις μήνες θα οδηγήσει σε νέα συμφωνία με τους πιστωτές, χωρίς τρόικα και βασισμένη στην ανάπτυξη.

    Ούτως ή άλλως, είπε ο υπουργός, μετά την 1η Ιουλίου 2015 δεν θα υπάρχει ανάγκη προγράμματος, ενώ πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα έχει τη προγενέστερη σύμφωνη γνώμη των Βρυξελλών διότι πρόθεση της χώρας είναι να τηρήσει τους κανόνες.

    [05] Ι. Στουρνάρας: Η ρευστότητα των τραπεζών είναι απολύτως διασφαλισμένη

    Η ρευστότητα των τραπεζών είναι απολύτως διασφαλισμένη και με τη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η ρευστότητα που διοχετεύει η ΕΚΤ στις τράπεζες θα γίνεται μέσω του μηχανισμού ELA. Αυτό ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον οποίο ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

    Ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε, επίσης, ότι η απόφαση της ΕΚΤ, να μην αποδέχεται τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου για την παροχή ρευστότητας από τις 11 Φεβρουαρίου, μπορεί να αρθεί στο μέλλον, όπως έγινε και στο παρελθόν, εφόσον η χώρα μας καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές.

    [06] Συνάντηση Γ. Δραγασάκη με υψηλόβαθμα στελέχη του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ

    Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς, τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σάιν και την επικεφαλής του γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Λια Μπούζις.

    Κατά τη συνάντηση γνωριμίας των δύο μερών, ο κ. Δραγασάκης ανέπτυξε το πρόγραμμα της κυβέρνησης που αφορά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στο νέο δημοσιονομικό πλαίσιο, στο νέο εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και στο ζήτημα της απομείωσης του δημόσιου χρέους.

    Η αμερικανική πλευρά άκουσε με ενδιαφέρον τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 February 2015 - 19:30:31 UTC