Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Δεν θα ψηφίζουμε νομοσχέδια που είναι αντίθετα στις αρχές μας
  • [02] Σε συναγερμό έχει κηρυχτεί ο βόρειος Έβρος
  • [03] Νέα άνοδος στο Χρηματιστήριο
  • [04] Η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την τρόικα, σύμφωνα με τη «Χάντελσμπλατ»
  • [05] Διευκρινιστική ανακοίνωση επί των τοποθετήσεων του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη
  • [06] Απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε στο «Norman Atlantic»
  • [07] Έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας στο κέντρο του Καΐρου

  • [01] Π. Καμμένος: Δεν θα ψηφίζουμε νομοσχέδια που είναι αντίθετα στις αρχές μας

    Αν ένα νομοσχέδιο είναι αντίθετο προς τις αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τις κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει, τότε δεν θα το ψηφίζουν, επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Όπως είπε ο κ. Καμμένος, όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχουν οι ΑΝΕΛ θα παίρνονται στο υπουργικό συμβούλιο. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η σχέση Εκκλησίας - Κράτους, καθώς αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι εκφράζουν ενστάσεις και για την απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών.

    Τόνισε, πάντως, ότι «αυτή η κυβέρνηση θα είναι μια εθνικά κυρίαρχη κυβέρνηση, η οποία δεν θα διοικείται από email και ξένα κέντρα, αλλά θα εκτελεί τις εντολές του ελληνικού λαού». Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε, επίσης, ότι έδωσε εντολή για την αποκατάσταση του επιδόματος παραμεθορίου στον Στρατό Ξηράς, ενώ, όπως είπε, θα ξεκινήσει η διαδικασία της μισθολογικής αποκατάστασης στους ένστολους.Παράλληλα, προανήγγειλε τη διαδικασία ελέγχου όλων των συμβάσεων για τα εξοπλιστικά προγράμματα, επισημαίνοντας ότι θα αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν και υποσχέθηκε πλήρη διαφάνεια σχετικά με το δημόσιο χρήμα που δίνεται για την ασφάλεια του ελληνικού.

    Υποστήριξε ότι υπάρχει παγκόσμιο θετικό κλίμα για να βρεθεί λύση για το χρέος, ενώ για τις σχέσεις με τη Ρωσία εκτίμησε ότι είναι θεσμικές και ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί.

    [02] Σε συναγερμό έχει κηρυχτεί ο βόρειος Έβρος

    Σε συναγερμό έχει κηρυχτεί η περιοχή του βόρειου Έβρου, μετά την αύξηση της παροχής των νερών τού ποταμού, στη διάρκεια της νύχτας. Στο Πύθιο, με όριο συναγερμού τα πέντε μέτρα και εβδομήντα εκατοστά, η στάθμη του ποταμού έχει ξεπεράσει τα έξι μέτρα και δώδεκα εκατοστά. Στη διάρκεια της χθεσινής δύσκολης νύχτας, οι αυξημένες παροχές νερού από τη γειτονική Βουλγαρία, μετά το άνοιγμα του φράγματος τού Ιβάιλοβγκραντ είχαν ως συνέπεια να σπάσει το ανάχωμα στη θέση Ωοειδές, στην περιοχή τού Δήμου Ορεστιάδας, με αποτέλεσμα το νερό να εισέλθει σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Η εκτίμηση των αρχών είναι ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται να πλημμυρίσουν περισσότερο από 30.000 στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις και αρκετά αντλιοστάσια.

    Το σπάσιμο του αναχώματος, πάντως, στην περιοχή Ωοειδές είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν κατοικημένες περιοχές και οικισμοί, όπως οι Καστανιές και η Βύσσα. Με το πρώτο φως της ημέρας, τα τεχνικά συνεργεία των κατά τόπους δήμων και της Περιφέρειας ΑΜΘ ξεκίνησαν λεπτομερή έλεγχο όλων των αναχωμάτων ώστε να επέμβουν άμεσα, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

    [03] Νέα άνοδος στο Χρηματιστήριο

    Νέα εκρηκτική άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, υπό το φως, όπως σημειώνουν πηγές της αγοράς, των χθεσινών προτάσεων του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη για το ελληνικό χρέος. Η αγορά επανέρχεται στα επίπεδα των 800 μονάδων με μοχλό το ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 799,96 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 5,90%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 29,105 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 7,08%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 4,21%. Από τους επιμέρους δείκτες, πτώση σημειώνει μόνο ο δείκτης των Χημικών (-0,10%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+11,50%), των Τηλεπικοινωνιών (+8,02%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+5,09%).

    Ανοδικά κινούνται 54 μετοχές, 6 πτωτικά και5 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Τεχνική Ολυμπιακή +13,50%, Eurobank +10,32%, Πειραιώς+9,09% και Εθνική +8,91%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κλουκίνας-Λάππας-2,90%, Ικτίνος -2,54%, ΕΛΤΟΝ -2,46% και Σαράντης -0,41%.

    [04] Η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την τρόικα, σύμφωνα με τη «Χάντελσμπλατ»

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την «τρόικα» των διεθνών δανειστών της Ελλάδας, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Χάντελσμπλατ». Η συζήτηση περί αποχώρησης αντανακλά ανησυχίες εντός της ΕΚΤ ότι το ευρείας κλίμακας σχέδιο της τράπεζας για την αγορά κρατικών ομολόγων, που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε συγκρούσεις συμφερόντων, προστίθεται στο δημοσίευμα.

    «Η ΕΚΤ θα επωφεληθεί της ευκαιρίας για να εξέλθει» δήλωσε μια γερμανική κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με τη Χάντελσμπλατ. Η νέα αριστερή ελληνική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχει δηλώσει πως θέλει τον τερματισμό του προγράμματος στήριξης και πως δεν θα συνεργασθεί με τους επιθεωρητές της τρόικα στην Αθήνα. Χωρίς να επικαλείται πηγή, η εφημερίδα αναφέρει επίσης πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πιθανό να εγκαταλείψει σύντομα την τρόικα, αφήνοντας σ' αυτήν μόνο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η «Χάντελσμπλατ» αναφέρει πως ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πιστεύει ότι η τρόικα δεν έχει λαμπρό μέλλον και εξετάζει ιδέες για ένα όργανο με περισσότερους δημοκρατικούς ελέγχους.

    [05] Διευκρινιστική ανακοίνωση επί των τοποθετήσεων του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη

    Ανακοίνωση με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις επί των τοποθετήσεων του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη ενώπιον επενδυτών στο Λονδίνο, εξέδωσε χθες η κυβέρνηση.

    Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, "επειδή δίνονται εσφαλμένες ερμηνείες σε τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών σε επενδυτές στο Λονδίνο, o Γιάνης Βαρουφάκης διευκρινίζει: «Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ευφημισμούς και εργαλεία χρηματοπιστωτικής μηχανικής ώστε να βγάλουμε την Ελλάδα από την χρεοδουλοπαροικία, θα το κάνουμε. Η ουσία, όμως, είναι μια. Το ελληνικό δημόσιο χρέος, θα γίνει βιώσιμο, θα ανοίξει η προοπτική της πραγματικής ανάπτυξης και ο ελληνικός λαός επιτέλους θα ανασάνει. Η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών δεν κάνουν πίσω, όσο κι αν θλίβονται ορισμένοι από την αποφασιστικότητα μας».

    [06] Απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε στο «Norman Atlantic»

    Απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε στο πλοίο «Norman Atlantic», το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες στις 28 Δεκεμβρίου. Εντοπίστηκε στο γκαράζ στη γέφυρα 4, όπου πιθανότατα ξέσπασε η πυρκαγιά, ενώ οι εισαγγελείς που ασχολούνται με την υπόθεση ανέβηκαν στο πλοίο. Τ

    ο πτώμα μεταφέρθηκε στο Μπάρι, όπου ιατροδικαστές θα πρέπει να προχωρήσουν σε νεκροψία, η οποία, όμως, αναμένεται να απαιτήσει πολύ χρόνο διότι θα χρειαστεί τεστ DNA. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη σορός που εντοπίζεται μετά τη ρυμούλκηση του πλοίου. Έτσι τα θύματα από τη ναυτική τραγωδία γίνονται 10 και οι αγνοούμενοι μειώνονται στους 18.

    [07] Έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας στο κέντρο του Καΐρου

    Αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη σήμερα στο κέντρο του Καΐρου, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας. Ο στόχος της έκρηξης που σημειώθηκε κοντά σε πολυσύχναστη πλατεία δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Παράλληλα, τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν στο αεροδρόμιο μετά τον εντοπισμό σήμερα το πρωί δύο βομβών σε διαφορετικούς τερματικούς σταθμούς του μεγαλύτερου αερολιμένα της πόλης, ανακοίνωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι βόμβες εντοπίστηκαν έπειτα από ηλεκτρονικό έλεγχο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις, αλλά η υπηρεσία ασφαλείας του αεροδρομίου εξετάζει επισταμένως το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.

    Ισλαμιστές που επιδιώκουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες βομβιστικές επιθέσεις αφότου ο στρατός ανέτρεψε το 2013 τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι των Αδελφών Μουσουλμάνων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 February 2015 - 9:30:22 UTC