Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Στηριζόμαστε στην κοινωνία των πολιτών
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Θέλουμε να υπάρχει εθνική στρατηγική και εθνική συναίνεση
  • [03] Στη Ρώμη ο πρωθυπουργός
  • [04] Κλειστά τα σχολεία σε Μέτσοβο και Ζαγόρι λόγω χιονιού
  • [05] Κανονικά τα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα
  • [06] Αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό
  • [07] Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε κατάστημα στη Δραπετσώνα
  • [08] Η Αβάνα δημοσίευσε τις πρώτες, εδώ και σχεδόν έξι μήνες, φωτογραφίες του Φ. Κάστρο
  • [09] Φονική κακοκαιρία στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ
  • [10] Το βιβλίο που επιλέγει τους αναγνώστες του
  • [11] Το ελαφρύ τζόκινγκ είναι πολύ καλύτερο από το έντονο για τη μακροζωία

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Στηριζόμαστε στην κοινωνία των πολιτών

    Σαφές μήνυμα ότι στηρίζεται στην κοινωνία των πολιτών έδωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Άλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση του με εκπροσώπους ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι, όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής Νιαζί Κιζίλγιουρεκ και ο Γεώργιος Λόρδος. Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, χαρακτήρισε τη συνάντηση «μεγάλης πολιτικής σημασίας». Έδωσε, είπε, μηνύματα συνεργασίας και συμφιλίωσης για το κοινό μέλλον, για μια Κύπρο ειρηνική, ομόσπονδη, χωρίς ξένα στρατεύματα και εποίκους.

    Ο κ. Γεώργιος Λόρδος δήλωσε ότι ο 'Ελληνας πρωθυπουργός θεωρεί πολύ σημαντικές τις διάφορες ενέργειες για τη λύση του Κυπριακού, από τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. «Του είπαμε ότι έχουμε μεγάλες προσδοκίες από τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι προσβλέπουμε σε αυτόν» ανέφερε.

    Ο Αλ. Τσίπρας, που συναντήθηκε και με εκπροσώπους προσφυγικών σωματείων και την Παγκύπρια Επιτροπή Συγγενών Αγνουμένων, έστειλε σαφή μηνύματα στην Τουρκία και τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία κάλεσε να αναλάβουν πρωτοβουλίες για απόσυρση του «Μπαρμπαρός», ενώ απέρριψε κατηγορηματικά τετραμερή διάσκεψη, που να εξισώνει την Ελλάδα με την Τουρκία.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Θέλουμε να υπάρχει εθνική στρατηγική και εθνική συναίνεση

    «Θέλω να είμαστε σοβαροί, οργανωμένοι, συστρατευμένοι και να πάμε τη χώρα στην έξοδο από το μνημόνιο, στην ομαλότητα. Δεν θέλω να αποτύχει η κυβέρνηση. Εμείς θέλουμε να υπάρχει εθνική στρατηγική και εθνική συναίνεση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Στον Ενικό», στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

    Είπε ειδικότερα ότι πρέπει να φύγουμε από το μνημόνιο και όχι να το παρατείνουμε, να περάσουμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή και να πάμε και σε προληπτικό πρόγραμμα του ΔΝΤ. Είπε ότι «έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση ιδίως στην διεθνή δραστηριότητα της» και ότι «προς τα έξω πρέπει να είμαστε ενωμένοι». Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι η νέα κυβέρνηση θα αποκτήσει πολύ γρήγορα συνείδηση της ευθύνης της, θα κάνει στροφή και θα έρθει στον άξονα της εθνικής στρατηγικής που έχει πει το ΠΑΣΟΚ.

    Υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, αλλά ένα «παιχνίδι εντυπώσεων» και επαφές περιφερειακού χαρακτήρα.

    Αναφορικά με τις δηλώσεις του Μπάρακ Ομπάμα για την Ελλάδα, είπε ότι έχουν ειπωθεί ξανά και εκτίμησε ότι είναι μια δήλωση που στηρίζει ρητορικά και φιλικά τη χώρα, αλλά όμως δεν θα έχει επίπτωση στη συμπεριφορά του ΔΝΤ.

    Αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για τα μνημόνια, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε: «καλή ιδέα, θα την ψηφίσουμε και θα μετάσχουμε».

    Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι οριστικό ότι φεύγει από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

    [03] Στη Ρώμη ο πρωθυπουργός

    Στη Ρώμη θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι, στο πλαίσιο των ταξιδιών του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Στην Αθήνα επικρατεί ικανοποίηση από τις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι ενόψει της σημερινής συνάντησης των δύο ανδρών.

    Ο κ. Ρέντσι δήλωσε ότι «θέλουμε να μεταθέσουμε τη συζήτηση για την οικονομική πολιτική, τη λιτότητα προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις», κάτι που στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμήθηκε ότι «αποτελεί πρόσφορο έδαφος για μια παραγωγική συζήτηση μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Ιταλίας».

    Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τονίσει στον Ματέο Ρέντσι ότι «είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής ισορροπίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης» και παράλληλα, θα επισημάνει το γεγονός ότι αυτό απαιτεί και χρόνο και δημοσιονομικό χώρο. Επίσης ο πρωθυπουργός αναμένεται να σημειώσει στον Ιταλό ομόλογό του, ότι «η στροφή προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από την τρόικα που τους βάζει φραγμούς και ότι «επιτέλους η Ευρώπη πρέπει να εμπιστεύεται τους θεσμούς και τα όργανά της».

    [04] Κλειστά τα σχολεία σε Μέτσοβο και Ζαγόρι λόγω χιονιού

    Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις καταιγίδες, πυκνό χιόνι έπεφτε κατά τη διάρκεια της νύχτας, από τα Τζουμέρκα μέχρι και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, που ξημέρωσε στα λευκά, χωρίς όμως να δημιουργούνται προβλήματα στις μετακινήσεις. Στο Μέτσοβο και σε πολλά χωριά του Ζαγορίου τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, καθώς το χιόνι που έπεφτε από χθες το πρωί, ξεπερνά τα 50 εκατοστά και δυσκολεύονται οι μετακινήσεις.

    Ωστόσο, από χθες όλα τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου είναι στους δρόμους, προκειμένου να μένει ανοικτό το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

    [05] Κανονικά τα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα

    Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Αθήνα - Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, που είχε διακοπεί εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί από τη βροχόπτωση στο τμήμα Λιανοκλάδι - Τιθορέα, στον νομό Φθιώτιδας, και την υπερχείλιση του Σπερχειού ποταμού.

    [06] Αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

    Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Α/Κ Καλαμιάς έως Α/Κ Κοίλων τού Νομού Κοζάνης, που είχε διακοπεί για την ασφάλεια των οδηγών, εξαιτίας υπερχείλισης της παρακείμενης λεκάνης.

    [07] Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε κατάστημα στη Δραπετσώνα

    Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε υπό αδιευκρίνιστη αιτία, σε κατάστημα μαναβικής στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Μάρκου Μπότσαρη στη Δραπετσώνα. Από τη φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο ισόγειο και υπόγειο του καταστήματος.

    [08] Η Αβάνα δημοσίευσε τις πρώτες, εδώ και σχεδόν έξι μήνες, φωτογραφίες του Φ. Κάστρο

    Η επίσημη εφημερίδα «Γκράνμα» και άλλα επίσημα κουβανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν χθες, Δευτέρα, το βράδυ τις πρώτες εδώ και σχεδόν έξι μήνες φωτογραφίες του Φιντέλ Κάστρο, η κατάσταση της υγείας του οποίου αποτέλεσε τις τελευταίες εβδομάδες αντικείμενο επίμονων φημών. «Ο Φιντέλ είναι ένα εξαιρετικό ον» είναι ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύεται στην «Γκράνμα» και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, συνοδευόμενο από πολλές φωτογραφίες από μια συνάντηση ανάμεσα στον 88χρονο πατέρα της κουβανικής επανάστασης και τον επικεφαλής της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών Φοιτητών Ράντι Περντόμο Γκαρσία. Στις φωτογραφίες αυτές, ο Φιντέλ Κάστρο εικονίζεται με μπλε αθλητική φόρμα να συζητάει με τον Περντόμο Γκαρσία υπό το βλέμμα της συντρόφου του, της Ντάλια Σότο ντελ Βάγε.

    Στο άρθρο που συνοδεύει τις φωτογραφίες και υπογράφεται από τον φοιτητικό ηγέτη, αποκαλύπτεται πως οι φωτογραφίες τραβήχθηκαν στη διάρκεια μιας συνάντησης στις 23 Ιανουαρίου στην κατοικία του πρώην αρχηγού του κράτους στη δυτική Αβάνα. Η δημοσίευση αυτή γίνεται τη στιγμή που η κατάσταση της υγείας του «Κομαντάντε», ο οποίος δεν έχει εμφανισθεί δημοσίως εδώ και πάνω από ένα χρόνο, αποτελεί αντικείμενο επίμονων φημών. Οι τελευταίες δημοσιευμένες φωτογραφίες του χρονολογούνταν από τον Αύγουστο του 2014.

    [09] Φονική κακοκαιρία στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ

    Μία θανατηφόρα χιονοθύελλα που έπληξε την Κυριακή και τη Δευτέρα τις βορειοανατολικές πολιτείες της Αμερικής προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 7 ανθρώπων καθώς και ακυρώσεις σε πολλά μεγάλα αεροδρόμια. Η δεύτερη μεγάλη θύελλα μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, έπληξε τη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη με χιονοπτώσεις, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν σε Διεθνή Αεροδρόμια στη Βοστόνη, το Νιου Τζέρσεϊ και τη Νέα Υόρκη.

    Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες οδήγησαν στο θάνατο τουλάχιστον 7 ανθρώπων τη Δευτέρα. Μία γυναίκα στη Βοστόνη σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από εκχιονιστικό όχημα και 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε εθνικές οδούς της Νέας Υόρκης και της Ιντιάνα. Επίσης ένας φρουρός στο πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ έχασε τη ζωή του εξαιτίας της χιονόπτωσης ενώ ένας ακόμα άνθρωπος σκοτώθηκε σε ατύχημα με σνόουμομπίλ στο Μίτσιγκαν.

    Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι κακές καιρικές συνθήκες θα υποχωρήσουν σήμερα το βράδυ και το πρωί της Τρίτης θα υπάρχει ηλιοφάνεια.

    [10] Το βιβλίο που επιλέγει τους αναγνώστες του

    Αν ήσασταν βιβλίο, θα σας άρεσε να σας ανοίγει και να σας διαβάζει κάποιος κακοπροαίρετος και προκατειλημμένος εναντίον σας; Μάλλον όχι. Κάπως έτσι, φθάσαμε, λοιπόν, στην εποχή που δεν κρίνουν και δεν επιλέγουν μόνο οι αναγνώστες τα βιβλία, αλλά επίσης τα βιβλία κρίνουν και επιλέγουν τους (υποψήφιους) αναγνώστες τους. Ολλανδοί ερευνητές δημιούργησαν ένα βιβλίο που στο εξώφυλλό του διαθέτει μια κάμερα με λογισμικό αναγνώρισης των χαρακτηριστικών του προσώπου. Αν ο υποψήφιος αναγνώστης που παίρνει το βιβλίο του στα χέρια του, πιάνεται «στα πράσα» ότι τρέφει αρνητικά συναισθήματα για το βιβλίο, αυτό απλούστατα αρνείται να ανοίξει και κλειδώνει τον εαυτό του σαν στρείδι!

    Η ενσωματωμένη μικροσκοπική κάμερα «σκανάρει» το πρόσωπο του αναγνώστη και αν ανιχνεύσει σημάδια προκατάληψης ή αρνητικών διαθέσεων, ενεργοποιεί το κλείδωμα του βιβλίου. Μόνο εφόσον ο δυνητικός αναγνώστης έχει ουδέτερη έκφραση στο πρόσωπό του, τότε μέσω ενός ακουστικού σήματος ενεργοποιείται το ξεκλείδωμα του βιβλίου. Το βιβλίο θα παραμείνει κλειδωμένο ακόμη και αν το λογισμικό ανιχνεύσει υπερβολική έξαψη και συγκίνηση εκ μέρους του υποψήφιου αναγνώστη ή έντονο σκεπτικισμό.

    [11] Το ελαφρύ τζόκινγκ είναι πολύ καλύτερο από το έντονο για τη μακροζωία

    Η πολλή άσκηση είναι περιττή, αν όχι επιβλαβής, ενώ αντίθετα ωφελεί, αν γίνεται με μέτρο. Έτσι, το τζόκινγκ έχει καλύτερα αποτελέσματα, χαρίζοντας περισσότερα χρόνια ζωής, όταν είναι ήπιο και όχι έντονο, σύμφωνα με μια νέα δανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πολύ συχνό και εντατικό τζόκινγκ μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ» και να αποδειχτεί επιβλαβές για την υγεία.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Πέτερ Σνορ του Νοσοκομείου Φρεντέρικσμπεργκ της Κοπεγχάγης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μελέτησαν για 12 χρόνια σχεδόν 1.100 άτομα που έκαναν τζόκινγκ, σε σύγκριση με 413 που δεν έκαναν καθόλου. Η μελέτη κατέγραψε τις ώρες που έκανε τζόκινγκ ο καθένας μέσα στην ημέρα, τη συχνότητα μέσα στην εβδομάδα και τον ρυθμό της άσκησης, συσχετίζοντάς τα με την υγεία κάθε ατόμου. Το συμπέρασμα είναι ότι όσοι έκαναν τζόκινγκ «με το μαλακό», είχαν τον μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Οι μανιακοί με το τζόκινγκ είχαν ίδια πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα, με όσους προτιμούσαν... τον καναπέ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 February 2015 - 7:30:28 UTC