Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Θα μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου
  • [02] Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο- Δεν εκτελούνται τα περισσότερα δρομολόγια των πλοίων
  • [03] Γ. Βαρουφάκης: Η χώρα ζητεί χώρο, χρόνο και ανάσες
  • [04] Άγγελα Μέρκελ: Δεν τίθεται θέμα κουρέματος χρέους και πολεμικών αποζημιώσεων
  • [05] Νεογέννητα υποβλήθηκαν σε τεστ DNA, μετά την έκρηξη σε μαιευτήριο του Μεξικού

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Θα μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου

    Αμετακίνητος στις προεκλογικές του δεσμεύσεις θα παραμείνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ο ίδιος διαβεβαίωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σε σύσκεψη που συγκάλεσε, το βράδυ της Παρασκευής, στο Μέγαρο Μαξίμου για την αποτίμηση των επισκέψεων Σουλτς και Ντάισεμπλουμ.

    Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τόνισε στους συνεργάτες του ότι «Οι προκάτοχοί μου επέλεξαν άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Έχασαν τη στήριξη του λαού και έπεσαν. Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου». Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η τοποθέτηση αυτή επιβεβαιώνει την σταθερή πολιτική θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά έναντι των δανειστών.

    [02] Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο- Δεν εκτελούνται τα περισσότερα δρομολόγια των πλοίων

    Συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.Από τα λιμανιά του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαύριου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα πλοία κλειστού τύπου φθάνουν μόνο μέχρι την Αίγινα.

    Επίσης θα πραγματοποιηθεί το πρωϊνό δρομολόγιο του καταμαράν «Flyingcat1» στις 9 το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά, για Πόρο, Υδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες, Πόρτο Χέλι.Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Βόλος-Σποράδες, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Καβάλα Πρίνου-Κεραμωτή. Από την Ηγουμενίτσα για την Κέρκυρα τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Ανοιχτή παραμένει προς το παρόν η γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά. Κλειστό είναι το Ρίο-Αντίρριο. Το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους πρακτορεία.

    [03] Γ. Βαρουφάκης: Η χώρα ζητεί χώρο, χρόνο και ανάσες

    «Η χώρα ζητεί χώρο, χρόνο και ανάσες» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ δηλώνει ότι «δεν υπάρχει θέμα να σκίσουμε το προηγούμενο πρόγραμμα». Ο υπουργός αναφέρει ότι στο πλαίσιο των επαφών με τους εταίρους, θα υπάρξει συνάντηση και με τον Γερμανό ομόλογό του, Β. Σόιμπλε. Επισημαίνει, παράλληλα, ότι οι ελληνικές προτάσεις για το χρέος έχουν μικρότερο κόστος για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, σε σύγκριση με εκείνες των δανειστών και δηλώνει ότι «το κράτος έχει συνέχεια» και θα παραμείνουν ανέπαφες ορισμένες συμφωνίες που έχουν ήδη γίνει με ιδιώτες επενδυτές.

    «Δεν υπάρχει θέμα να σκίσουμε το προηγούμενο Πρόγραμμα, δεν υπάρχει θέμα να κάνουμε αίτηση επέκτασης του προηγούμενου Προγράμματος. Η Ευρώπη είναι πάρα πολύ επιδέξια στο να βρίσκει ευφημισμούς, φράσεις που να ικανοποιούν όλους» τονίζει ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει: «Αυτό που χρειάζεται ουσιαστικά είναι μια "γέφυρα" μεταξύ του παλαιού προγράμματος, το οποίο εμείς απορρίπτουμε και της νέας συμφωνίας η οποία θα προκύψει μετά από τη διαπραγμάτευσή μας».

    Αυτό που ουσιαστικά ζητάμε, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, είναι «ένας δημοσιονομικός χώρος» κάποιες ανάσες, σημειώνοντας ότι «στο πλαίσιο αυτού του χώρου και του χρόνου να μπορούμε να συζητήσουμε και να διαβουλευτούμε με τους εταίρους μας, έτσι ώστε να έρθουμε στη νέα συμφωνία, η οποια ουσιαστικά θα τερματίσει το ελληνικό πρόβλημα και θα καταστήσει την ελληνική κοινωνική οικονομία βιώσιμη».

    [04] Άγγελα Μέρκελ: Δεν τίθεται θέμα κουρέματος χρέους και πολεμικών αποζημιώσεων

    Δεν τίθεται θέμα πολεμικών αποζημιώσεων αλλά και «κουρέματος» χρέους, τονίζει η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ και επαναλαμβάνει ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να δείχνει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που έχουν χτυπηθεί από την κρίση, εάν οι ίδιες καταβάλλουν προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις και εξοικονόμηση.

    «Υπήρξε ήδη μία οικειοθελής παραίτηση των ιδιωτών πιστωτών, οι τράπεζες χάρισαν στην Ελλάδα ήδη δισεκατομμύρια. Δεν βλέπω ένα περαιτέρω κούρεμα χρέους» σημειώνει η κ. Μέρκελ, σε συνέντευξή της η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην «Hamburger Abendblatt» και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η άρνηση της ελληνικής πλευράς να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις σημαίνει και το τέλος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη, αναφέρει: «Όχι. Η ΕΕ συνεχίζει την μεταρρυθμιστική πολιτική. Η ΕΚΤ, η οποία είναι ανεξάρτητη, μπορεί να λάβει στο πλαίσιο της εντολής της αυτόνομα μέτρα, όπως τώρα την αγορά των κρατικών ομολόγων. Είναι όμως σαφές ότι τα λεφτά της ΕΚΤ δεν αντικαθιστούν μία συνεπή μεταρρυθμιστική πολιτική στα κράτη-μέλη του ευρώ. Το αντίθετο: Κάθε χώρα εργάζεται για την ανταγωνιστικότητά της και για μία σταθερή δημοσιονομική πολιτική χωρίς νέα χρέη. Η Γερμανία είναι με τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό στον σωστό δρόμο».

    «Βασίζεστε για αυτό και στον νέο έλληνα Πρωθυπουργό Τσίπρα; Κέρδισε τις εκλογές διότι καταφερόταν εναντίον της πολιτικής μεταρρυθμίσεων» ρωτά ο δημοσιογράφος, για να απαντήσει η καγκελάριος ότι «η Ευρώπη θα συνεχίσει να δείχνει αλληλεγγύη με την Ελλάδα, όπως και με άλλες χώρες, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από την κρίση, εάν αυτές οι χώρες κάνουν δικές τους προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις και εξοικονόμηση».

    Ειδικά, πάντως, σχετικά με το ενδεχόμενο ενός «κουρέματος» χρέους, απαντά «δεν το βλέπω», ενώ ερωτώμενη εάν η Ευρωζώνη θα άντεχε μία έξοδο των Ελλήνων, δηλώνει: «Στόχος της πολιτικής μας ήταν και είναι να παραμείνει η Ελλάδα μόνιμα μέρος της κοινότητας του Ευρώ. Για αυτό συνεισφέρουν η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι. Κατά τα άλλα, περιμένω πρώτα ποια σχέδια θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση».

    [05] Νεογέννητα υποβλήθηκαν σε τεστ DNA, μετά την έκρηξη σε μαιευτήριο του Μεξικού

    Σε τεστ DNA υπέβαλαν οι αρχές του Μεξικού 9 νεογέννητα μωρά τα οποία βρέθηκαν ζωντανά μετά την έκρηξη που σημειώθηκε την Πέμπτη σε ένα μαιευτήριο στα δυτικά της πρωτεύουσας. Τα βρέφη υπεβλήθησαν στις εξετάσεις προκειμένου να εντοπιστούν οι γονείς τους. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο νοσοκομείο ενώ μία νοσοκόμα και δύο βρέφη έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις αρχές. Δεκάδες άνθρωποι επέζησαν με μετρίας σοβαρότητας τραύματα τα οποία προκλήθηκαν κυρίως από θραύσματα γυαλιών.

    «Είναι σε εκκρεμότητα ακόμα 9 εξετάσεις DNA», δήλωσε ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού, Μιγκέλ Ανχέλ Μανκέρα. «Υπάρχουν γονείς που έχουν αναγνωρίσει τα παιδιά τους, ωστόσο τα βρέφη αυτά δεν είχαν βραχιόλια, οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανονισμούς για τον εντοπισμό των γονέων». Ο Μανσέρα δήλωσε ότι πολλά βρέφη επέζησαν επειδή οι μητέρες τους έπαιξαν το ρόλο της ασπίδας με το σώμα τους προκειμένου να τα προστατεύσουν κατά τη διάρκεια της έκρηξης. Αιτία της έκρηξης φαίνεται πως αποτελεί η διαρροή στο σωλήνα ενός φορτηγού παροχής φυσικού αερίου που τροφοδοτούσε τις δεξαμενές του νοσοκομείου, δήλωσαν αξιωματούχοι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 January 2015 - 9:30:20 UTC