Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών είναι πιστωτικά αρνητικό, αναφέρει η Moody's
  • [02] Bloomberg: Η θέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για μία ευρωπαϊκή διάσκεψη χρέους είναι λογική
  • [03] Ξεκίνησε η δημόσια έρευνα για τον θάνατο του πρώην πράκτορα της KGB, Αλ. Λιτβινένκο
  • [04] Συγχαρητήρια επιστολή του Ραούλ Κάστρο στον Αλέξη Τσίπρα
  • [05] Συνελήφθησαν στο Βέλγιο τρεις ύποπτοι για διασυνδέσεις με τζιχαντιστικές οργανώσεις
  • [06] Εννέα βουλευτές και ένας γερουσιαστής εγκαταλείπουν το κίνημα Πέντε Αστέρων του Γκρίλο

  • [01] Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών είναι πιστωτικά αρνητικό, αναφέρει η Moody's

    Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών είναι πιστωτικά αρνητικό (credit negative) για την Ελλάδα, επειδή εντείνει τους κινδύνους αναχρηματοδότησης και ρευστότητας της χώρας, υπονομεύει την εμπιστοσύνη των καταθετών και έχει δυσμενή επίπτωση στις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξής της, αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's Investors Service. Ο οίκος αναφέρει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θέτει ερωτηματικά για την ικανότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης να συμφωνήσει μία ανανέωση του ελληνικού προγράμματος οικονομικής στήριξης με την τρόικα, σε ένα πλαίσιο καθυστερημένων εκταμιεύσεων και φιλόδοξων σχεδίων για δαπάνες.

    [02] Bloomberg: Η θέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για μία ευρωπαϊκή διάσκεψη χρέους είναι λογική

    Η θέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει να συγκληθεί μία «ευρωπαϊκή διάσκεψη χρέους» για τη μείωση των εξουθενωτικών βαρών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και άλλες χώρες που έχουν πληγεί πολύ από την κρίση είναι λογική, αναφέρει σε άρθρο γνώμης το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. «Το χρέος της Ελλάδας έχει ήδη ελαφρυνθεί κάπως, αλλά όχι αρκετά, για να γίνει βιώσιμη η δημοσιονομική της κατάσταση. Ο Τσίπρας ζητά μία διαγραφή του κατά το ένα τρίτο περίπου» αναφέρει το άρθρο, που επισημαίνει ότι «υπάρχει πληθώρα ιστορικών παραδειγμάτων για μία ελάφρυνση αυτής της κλίμακας».

    Ένα τέτοιο ιστορικό παράδειγμα θα έπρεπε να έχει ιδιαίτερη απήχηση στους Γερμανούς αξιωματούχους που είναι από τους πιο σταθερούς αντιπάλους μίας περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους, αναφέρει το άρθρο. «Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι πιστωτές της Γερμανίας αναγνώρισαν ότι η πλήρης αποπληρωμή των χρεών της χώρας θα έκανε πιο δύσκολη την ανάκαμψη της οικονομίας της και θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει όλη την Ευρώπη. Το 1953, συμφώνησαν να διαγράψουν περίπου το 50% των χρεών της Δυτικής Γερμανίας και να προβλέψουν την εξυπηρέτηση του υπόλοιπου, ανάλογα με τις οικονομικές επιδόσεις της. Οι πιστώτριες χώρες αναγνώρισαν τότε ότι η ελάφρυνση του χρέους ήταν προς το συμφέρον τους».

    Σήμερα, αναφέρει το Bloomberg, η Γερμανία αντιτίθεται στη διαγραφή χρεών και επιμένει στην εφαρμογή αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας, επειδή ανησυχεί ότι μία περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους θα ενθάρρυνε τις σπατάλες. «Τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά. Στην Ελλάδα, ο ένας στους τέσσερις είναι άνεργος και - με βάση μία εκτίμηση - σχεδόν ο μισός πληθυσμός είναι τώρα σε κατάσταση φτώχειας». Αυτή η επιβαλλόμενη οικονομική ταλαιπωρία δεν βελτιώνει την ικανότητα των χωρών να αποπληρώνουν τα χρέη τους ή να βοηθούν τις προοπτικές της οικονομίας της ΕΕ, αναφέρει το Bloomberg, προσθέτοντας: «Παρά τις μειώσεις δαπανών και τις αυξήσεις φόρων, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, ακόμη και η Γαλλία, δεν θα είναι σε θέση να μειώσουν το χρέος τους στο επιτρεπόμενο ανώτατο όριο του 60% του ΑΕΠ τους στο ορατό μέλλον».

    Η διαγραφή χρέους, που θα συνδέεται με οικονομικές μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη, θα βοηθούσε, τονίζει το άρθρο.

    [03] Ξεκίνησε η δημόσια έρευνα για τον θάνατο του πρώην πράκτορα της KGB, Αλ. Λιτβινένκο

    Ξεκίνησε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών η πολυαναμενόμενη έρευνα για τον θάνατο του πρώην κατασκόπου της KGB Αλεξάντερ Λιτβινένκο, εννέα χρόνια μετά τη δηλητηρίαση του το 2006 στο Λονδίνο.

    Από τη νεκρική του κλίνη ο επικριτής του Κρεμλίνου Λιτβινένκο, που είχε λάβει τη βρετανική υπηκοότητα, είχε κατηγορήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι διέταξε τον φόνο του και οι βρετανικές Aρχές αναφέρουν ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να ασκηθούν διώξεις εναντίον δύο πρώην πρακτόρων της KGB για τη δολοφονία του.

    Η Ρωσία εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατό του.

    Η βρετανική αστυνομία πιστεύει ότι ο Λιτβινένκο δηλητηριάστηκε όταν ήπιε ένα τσάι μ' ένα σπάνιο ραδιενεργό ισότοπο, το πλουτώνιο-210, τον Νοέμβριο του 2006 στο Millenium Hotel, ένα πολυτελές ξενοδοχείο του Λονδίνου, όπου συναντήθηκε με τους Ρώσους κατασκόπους Αντρέι Λουγκοβόι και Ντμίτρι Κόβτουν. Πέθανε τρεις εβδομάδες αργότερα.

    [04] Συγχαρητήρια επιστολή του Ραούλ Κάστρο στον Αλέξη Τσίπρα

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κούβας Ραούλ Κάστρο απέστειλε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιστολή στην οποία αναφέρει: «Σύντροφε Τσίπρα, »Σας συγχαίρω εγκάρδια για την εκλογική νίκη του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Δεχτείτε τη βεβαιότητα της βαθύτερής μου εκτίμησης».

    [05] Συνελήφθησαν στο Βέλγιο τρεις ύποπτοι για διασυνδέσεις με τζιχαντιστικές οργανώσεις

    Η βελγική αστυνομία συνέλαβε κι έθεσε υπό κράτηση τρεις άνδρες που συνδέονται με «εξτρεμιστικές οργανώσεις» στην πόλη του δυτικού Βελγίου Κόρτρικ, ενώ κατά την έρευνα που πραγματοποίησε στα σπίτια τους βρήκε οπλισμό, ανακοίνωσαν σήμερα οι εισαγγελείς.

    Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η αστυνομία σκότωσε δύο ενόπλους στην Βερνιέ του ανατολικού Βελγίου στη διάρκεια μίας από τις πολλές εφόδους που πραγματοποίησε εναντίον ισλαμιστικής οργάνωσης, η οποία σύμφωνα με τις αρχές σχεδίαζε επιθέσεις κατά της αστυνομίας.

    Εκπρόσωπος της εισαγγελίας επιβεβαίωσε τις συλλήψεις και είπε ότι εξετάζεται αν οι τρεις συλληφθέντες συνδέονται με την εν λόγω ισλαμιστική οργάνωση.

    [06] Εννέα βουλευτές και ένας γερουσιαστής εγκαταλείπουν το κίνημα Πέντε Αστέρων του Γκρίλο

    Εννέα βουλευτές και ένας γερουσιαστής αποφάσισαν σήμερα το πρωί να δημοσιοποιήσουν την απόφασή τους να εγκαταλείψουν το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο. «Θέλουμε να αλλάξουμε την Ιταλία και επιθυμούμε να το κάνουμε με συνοχή και αίσθημα ευθύνης», υπογράμμισαν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι δέκα αποχωρήσαντες από το κίνημα του Ιταλού πολιτικού και ηθοποιού. Παράλληλα, τόνισαν ότι «στα Πέντε Αστέρια δεν υπάρχει ανοικτή, ελεύθερη και πλουραλιστική ανταλλαγή απόψεων».

    Οι εννέα βουλευτές και ο ένας πρώην γερουσιαστής του κινήματος του Γκρίλο πρόκειται να προσχωρήσουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των ανεξάρτητων, αλλά θα δημιουργήσουν, όπως ανακοίνωσαν, πολιτική δύναμη η οποία θα ονομάζεται «Ελεύθερη Εναλλακτική».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 January 2015 - 13:30:22 UTC