Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Κώστας Καραγκούνης, νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ
  • [02] Οι πρώτες χωροταξικές αλλαγές στο κοινοβούλιο μετά τις εκλογές
  • [03] Τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του
  • [04] Το υπουργείο Άμυνας πιθανόν αναλαμβάνει ο Π. Καμμένος
  • [05] Ένας ένατος Γάλλος υπέκυψε στα τραύματά του μετά το δυστύχημα του ελληνικού F-16
  • [06] Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των δύο πιλότων
  • [07] Αξιολογεί εκ νέου θετικά τις παρεμβάσεις της τρόικας ο Β. Σόιμπλε
  • [08] Στην Αθήνα την Παρασκευή ο Γ. Ντάισελμπλουμ
  • [09] Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας έτοιμη να παρέμβει στην αγορά για να περιορίσει την ανατίμηση του φράγκου
  • [10] Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Αλ. Τσίπρα απέστειλε η Α. Μέρκελ
  • [11] Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε κοινά σημεία περιεχομένου, τονίζει ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν
  • [12] Το Facebook ανακοίνωσε ότι εκείνο ευθύνεται για την προσωρινή διακοπή στην πρόσβαση
  • [13] Χάκερ ανέλαβαν την ευθύνη για την «πτώση» των Facebook και Instagram

  • [01] Ο Κώστας Καραγκούνης, νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

    Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, είναι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ο οποίος ορίστηκε με απόφαση του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

    [02] Οι πρώτες χωροταξικές αλλαγές στο κοινοβούλιο μετά τις εκλογές

    Τις πρώτες χωροταξικές αλλαγές φέρνει στο κτίριο του κοινοβουλίου το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, με τον Αλέξη Τσίπρα να μετακινείται στο γραφείο του πρωθυπουργού, που βρίσκεται στον ισόγειο χώρο αριστερά της εισόδου των υπουργών και τον Αντώνη Σαμαρά να μετακινείται στο γραφείο που μέχρι πρότινος είχε ο Αλέξης Τσίπρας, επίσης στο ισόγειο του Μεγάρου.

    Σήμερα γίνεται η μεταφορά επίπλων, πινάκων και προσωπικών αντικειμένων.

    Μεταφέρονται επίσης ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στο γραφείο του πρωθυπουργού δεν παρέλαβαν πρωτόκολλο του πρώην πρωθυπουργού ούτε και σκληρούς δίσκους.

    Αλλά και από την πλευρά συνεργατών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται πως ούτε και εκείνοι παρέλαβαν πρωτόκολλο του πρώην αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού.

    [03] Τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, είχε χτες τηλεφωνική συνομιλία με τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά την οποία τον συνεχάρη για την εκλογή του, χαιρέτισε την πρόθεσή του να καταπολεμήσει τη διαφθορά και τόνισε την ανάγκη από κοινού συνεργασίας, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του γραφείου του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την επικοινωνία και αναφέρθηκε στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησής του, ιδιαίτερα σε σχέση με την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ελληνικής οικονομίας.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός χαιρέτισε την πρόθεση του Έλληνα ομολόγου του να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να ενισχύσει τη φορολογική διαφάνεια, θέματα στα οποία η Βρετανία αποδίδει εξίσου μεγάλη σημασία και τόνισε την προθυμία της βρετανικής κυβέρνησης για στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση στους τομείς αυτούς.

    Συζήτησαν επίσης θέματα εξωτερικής πολιτικής και αναγνώρισαν την ανάγκη να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ιδιαίτερα την απειλή των ξένων μαχητών.

    Κλείνοντας τη συνομιλία τους οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συζήτησή τους κατά την επόμενη συνάντησή τους στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον επόμενο μήνα».

    Διαβάστε επίσης: Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε κοινά σημεία περιεχομένου, τονίζει ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Αλ. Τσίπρα απέστειλε η Α. Μέρκελ

    [04] Το υπουργείο Άμυνας πιθανόν αναλαμβάνει ο Π. Καμμένος

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οργάνωση του κόμματος στο νέο σκηνικό που δημιουργείται μετεκλογικά, καθώς και η συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος αναλαμβάνει το υπουργείο Άμυνας, ενώ σε θέσεις υφυπουργών στην κυβέρνηση τοποθετούνται ο Τέρενς Κουίκ, ο Νίκος Νικολόπουλος, η Έλενα Κουντουρά και η Μαρία Κόλλια.

    Οι επιλογές έγιναν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με βάση την κοινοβουλευτική εμπειρία.

    [05] Ένας ένατος Γάλλος υπέκυψε στα τραύματά του μετά το δυστύχημα του ελληνικού F-16

    Ένας ένατος Γάλλος στρατιωτικός υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, την επομένη του δυστυχήματος ενός ελληνικού F-16, το οποίο συνετρίβη σε βάση στη νοτιοανατολική Ισπανία σκοτώνοντας επιτόπου οκτώ Γάλλους και δύο Έλληνες, ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Άμυνας.

    Ο τραυματίας αυτός είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Λα Παθ στη Μαδρίτη, διευκρίνισε ο Μανουέλ Βάσκες, εκπρόσωπος του υπουργείου. Άλλοι εννέα Γάλλοι, καθώς και ένδεκα Ιταλοί, τραυματίσθηκαν στο δυστύχημα.

    Μεταξύ των Γάλλων, πέντε εξακολουθούν να βρίσκονται "σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση", τρεις στο νοσοκομείο της Λα Παθ και δύο στο νοσοκομείο του Αλμπαθέτε, κοντά στη βάση του Λος Γάνος, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα. Οι τέσσερις άλλοι βγήκαν από το νοσοκομείο.

    Ένας Ιταλός τραυματίας παραμένει επίσης σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο της Μαδρίτης. "Πέντε άλλοι πρόκειται να εγκαταλείψουν το νοσοκομείο του Εγίν, στο Αλμπαθέτε μέσα στις επόμενες ώρες", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Οι πέντε άλλοι Ιταλοί έχουν ήδη βγει από το νοσοκομείο.

    [06] Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των δύο πιλότων

    Τριήμερο στρατιωτικό πένθος κηρύσσεται στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 29 Ιανουαρίου, με αφορμή το δυστύχημα στην αεροπορική βάση του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, οι πιλότοι του διθέσιου F-16.

    Σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας, έπειτα από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.

    Ο αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς μεταβαίνει σήμερα στην αεροπορική βάση του Los Llanos, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

    [07] Αξιολογεί εκ νέου θετικά τις παρεμβάσεις της τρόικας ο Β. Σόιμπλε

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκαγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αξιολόγησε θετικά τις ως σήμερα παρεμβάσεις της τρόικας σε χώρες της ευρωζώνης.

    Παράλληλα χαρακτήρισε χάσιμο χρόνου οποιαδήποτε απόπειρα επαναδιαπραγμάτευσης «στα φορολογικά ζητήματα».

    Επί του θέματος αυτού, ο Γερμανός υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι κατά το παρελθόν, οι ελληνικές Αρχές δεν ανταποκρίθηκαν θετικά στις ευρωπαϊκές παραινέσεις για αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας αναγνώρισε ότι ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει περισσότερο από άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό οφείλεται στα λάθη της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, σε βάθος χρόνου.

    Ως προς τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα αφού ανέφερε ότι η ετυμηγορία του ελληνικού λαού είναι σεβαστή, σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση είναι ένας «ενδιαφέρων συνδυασμός» διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων.

    [08] Στην Αθήνα την Παρασκευή ο Γ. Ντάισελμπλουμ

    Η εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Γ. Ντάισελμπλουμ θα μεταβεί την Παρασκευή στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας.

    [09] Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας έτοιμη να παρέμβει στην αγορά για να περιορίσει την ανατίμηση του φράγκου

    Η ελβετική κεντρική τράπεζα (SNB) είναι έτοιμη να παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος για να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική της, μετά την κατάργηση της ελάχιστης ισοτιμίας των 1,20 φράγκων ανά ευρώ πριν από 12 ημέρες, δήλωσε ο αντιπρόεδρός της.

    «Η κατάργηση του κατώτατου ορίου της ισοτιμίας σημαίνει ότι γίνεται πιο περιοριστική η νομισματική πολιτική. Αποδεχόμαστε αυτό, αλλά μόνο μέχρι ενός σημείου. Είμαστε βασικά έτοιμοι να παρέμβουμε στην αγορά συναλλάγματος», δήλωσε ο Ζαν Πιερ Νταντίν σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα TagesAnzeiger.

    Οι δηλώσεις του Νταντίν και η φημολογία που υπήρχε από χθες για παρεμβάσεις της SNB στην αγορά είχαν ως αποτέλεσμα να ανατιμηθεί το ευρώ -που είχε υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες κάτω από το 1 φράγκο- σε υψηλότερα επίπεδα.

    Πριν από λίγο, η ισοτιμία του ευρώ διαμορφωνόταν κοντά στα 1,03 φράγκα.

    [10] Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Αλ. Τσίπρα απέστειλε η Α. Μέρκελ

    Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον νέο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, στο οποίο επισημαίνει ότι αναλαμβάνει την εξουσία σε μια δύσκολη περίοδο και εκφράζει την ελπίδα η συνεργασία μαζί του να συμβάλει στην εμβάθυνση των παραδοσιακά καλών σχέσεων των δύο λαών. «Αναλαμβάνετε σε δύσκολη στιγμή, κατά την οποία βρίσκεστε ενώπιον μιας μεγάλης ευθύνης. Ελπίζω ότι η συνεργασία μαζί σας θα ενισχύσει περαιτέρω και θα εμβαθύνει την παραδοσιακά καλή και βαθιά φιλία μεταξύ των λαών μας. Για τη μελλοντική δουλειά σας ως πρωθυπουργού σάς εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία», αναφέρεται στο τηλεγράφημα, το οποίο έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα η Καγκελαρία.

    [11] Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε κοινά σημεία περιεχομένου, τονίζει ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν

    Τη σύμπτωση απόψεων με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία σειρά θεμάτων επισημαίνει ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεραϊχ».

    Όπως αναφέρει, οι Αυστριακοί Σοσιαλδημοκράτες συμμερίζονται τον προβληματισμό εάν με περικοπές και λιτότητα μπορεί να επανέλθει ανάκαμψη, σημειώνοντας πως για νέες θέσεις εργασίας απαιτούνται επενδύσεις, ενώ έχουν κοινή θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αυτών που συνιστούν κρατική περιουσία είναι ο λάθος δρόμος.

    Επίσης, ο κ. Φάιμαν διαπιστώνει σύμπτωση απόψεων με τον ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα κατά της φοροαπάτης και στο θέμα της φορολόγησης της μεγάλης περιουσίας. Υπονοώντας την περαιτέρω στάση και τους χειρισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη νέα ελληνική κυβέρνηση, ο Αυστριακός καγκελάριος υπογραμμίζει ότι χρειάζεται μία προσέγγιση και από τις δύο πλευρές, μία διαδικασία για να πλησιάσουν μεταξύ τους, ωστόσο καμία χώρα της ΕΕ δεν χρειάζεται απρόσκλητες συμβουλές από έξω για το πού θα κάνει οικονομία, ενώ κανείς δεν πρέπει να απειλεί ότι θα αποπέμψει κάποιον.

    Αναφερόμενος στο θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους, παρατηρεί ότι θα πρέπει να τηρούνται οι συμφωνίες, ωστόσο, εάν κάποιος έχει δυσκολίες μπορεί κανείς να τον στηρίξει και μία δυνατότητα θα ήταν η παράταση της διάρκειας των δανειακών συμβάσεων.

    Απαντώντας στην ερώτηση εάν έχει λήξει το θέμα της ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Φάιμαν εκφράζει την ελπίδα ότι αυτό έχει λήξει οριστικά, συμπληρώνοντας: «οι Έλληνες έχουν ευθύνη, πρέπει να τηρήσουν τις συμφωνίες, αλλά και η ΕΕ πρέπει να δώσει το χέρι».

    Για τον εάν θα υπάρξει μία ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, ο ίδιος σημειώνει πως χρειάζονται περισσότερα από μία αποσαφήνιση της πτυχής του χρέους και μία τέτοια διάσκεψη θα πρέπει να τεθεί σε ευρύτερη βάση.

    [12] Το Facebook ανακοίνωσε ότι εκείνο ευθύνεται για την προσωρινή διακοπή στην πρόσβαση

    Το Facebook --το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο-- και το Instagram --η δωρεάν εφαρμογή κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο-- ''έπεσαν" σήμερα το πρωί για μία ώρα και, όπως ανακοίνωσε αργότερα η εταιρεία, γι' αυτό ευθύνεται ένα εσωτερικό σφάλμα στο διαδικτυακό λογισμικό της.

    Η προσωρινή διακοπή της πρόσβασης στο Facebook φαίνεται ότι μεταδόθηκε και σε άλλα δίκτυα καθώς προκάλεσε προσωρινά προβλήματα και σε άλλες δημοφιλείς ιστοσελίδες, σύμφωνα με καταγγελίες χρηστών του Διαδικτύου και της κινητής τηλεφωνίας απ΄όλο τον κόσμο.

    Αρχικά, μία ομάδα χάκερ που συνδέεται και με άλλες πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις επιχείρησε να αναλάβει την ευθύνη για το πρόβλημα, αλλά σε ανακοίνωσή του το Facebook διαψεύδει τα περί ευθύνης τρίτων.

    [13] Χάκερ ανέλαβαν την ευθύνη για την «πτώση» των Facebook και Instagram

    Ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων το Facebook--το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο--το Instagram και άλλες δημοφιλείς ιστοσελίδες, «έπεσαν» σήμερα το πρωί για περίπου μία ώρα και λίγο αργότερα την ευθύνη για την προσωρινή διακοπή λειτουργίας τους ανέλαβε μία ομάδα χάκερ που συνδέεται και με άλλες πρόσφατες επιθέσεις τέτοιου είδους.

    Ένας λογαριασμός του Twitter που υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται από μία ομάδα χάκερ η οποία αυτοαποκαλείται «Lizard Squad» ανήρτησε μηνύματα που αφήνουν να εννοηθεί ότι ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση.

    Το Facebook, το Instagram και άλλα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν προσβάσιμα στους χρήστες από περίπου τις 0800 ώρα Ελλάδας και για μία ώρα, σύμφωνα με αναφορές χρηστών και σύμφωνε με ιστοσελίδες παρακολούθησης του κυβερνοχώρου στις ΗΠΑ, την Ασία και την Ευρώπη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 January 2015 - 11:30:24 UTC