Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Όταν ο λαός δέχεται επίθεση, έχει υποχρέωση να ενωθεί
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Αναγκαίες οι φιλοευρωπαϊκές συμμαχίες
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Ζητάμε αυτοδυναμία ρήξης με το παλιό και το φθαρμένο
  • [04] Προσφυγές στο ΣτΕ για τις νέες μειώσεις των αποδοχών στις Ένοπλες Δυνάμεις
  • [05] «Birdman» και «Grand Budapest Hotel», τα μεγάλα φαβορί για τα Όσκαρ

  • [01] Π. Καμμένος: Όταν ο λαός δέχεται επίθεση, έχει υποχρέωση να ενωθεί

    Στη συνεργασία του Άρη Βελουχιώτη με τον Ναπολέοντα Ζέρβα, στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, παρέπεμψε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος σε ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Όταν ο λαός έχει να αντιμετωπίσει έναν εχθρό, όταν δέχεται επίθεση, έχει υποχρέωση να ενωθεί. Ο Γοργοπόταμος είναι το φωτεινό παράδειγμα, όπου Ζέρβας και ο Βελουχιώτης ένωσαν τις δυνάμεις τους στη μεγαλύτερη αντιστασιακή πράξη του Ελληνισμού. Έχουμε εθνική υποχρέωση να πάμε ενωμένοι στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι, να διαπραγματευτούμε και να διεκδικήσουμε το δίκαιο του ελληνικού λαού, είπε ο κ.Καμμένος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Επίκαιρα».

    Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ «μας χωρίζουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές», αλλά, όπως είπε, «οφείλει να μας ενώσει το συμφέρον της Ελλάδας».

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εκεί όπου οι ιδεολογίες τους συγκρούονται θα πρέπει να υπάρξει ο αμοιβαίος σεβασμός των «κόκκινων γραμμών», τις οποίες οι ΑΝΕΛ έχουν θέσει «ευθέως και για τα εθνικά και για τα θέματα Ελληνισμού Ορθοδοξίας».

    Στο μεταξύ, περιοδεία στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στους νομούς Πιερίας και Σερρών θα πραγματοποιήσει αύριο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Αναγκαίες οι φιλοευρωπαϊκές συμμαχίες

    «Στις 25 Ιανουαρίου δεν αποφασίζουμε ποιο κόμμα θέλουμε, αλλά σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας το απόγευμα στο δημαρχείο Περιστερίου.

    Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι το 2015 δεν θα υπάρχουν μνημόνια, δεν θα υπάρχουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και πως θα υπάρχει μόνο ανάπτυξη σε συνθήκες διαφορετικές από ό,τι χθες, «επειδή η Ελλάδα βγήκε από τη ζημιά που είχε πάθει και με τις θυσίες του λαού, θα έχουμε αυτή την ανάπτυξη».

    Ο κ. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη για συνεννόηση, συναίνεση και συμμαχίες. «Να αντιληφθούμε ότι δεν είναι κανένας μόνος σαν μονοκράτορας» είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε πως από όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, όλοι οι επόμενοι πρωθυπουργοί και ο ίδιος, συνέχισαν την φιλοευρωπαϊκή πολιτική για την Ελλάδα.

    Επ' αυτού σημείωσε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας, στην αρχή με τη συμμετοχή του κ. Κουβέλη και στο τέλος μόνο με τη συμμετοχή του Βαγγέλη Βενιζέλου, ήταν μια πρωτόγνωρη συμμαχία, γιατί είχε τον κοινό παρανομαστή, που λεγόταν Ευρώπη.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Ζητάμε αυτοδυναμία ρήξης με το παλιό και το φθαρμένο

    Η τρόικα φεύγει και παίρνει μαζί της το διεφθαρμένο, το διαπλεκόμενο πολιτικό προσωπικό που έριξε την Ελλάδα στα βράχια, ανέφερε, στην ομιλία του, σήμερα το απόγευμα στη Ρόδο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι μένουν μόνο έντεκα μέρες για να ξαναγράψει ο λαός μας ιστορία.

    Η νίκη μας θα είναι ταυτόχρονα και νίκη των λαών της Ευρώπης και ιδιαίτερα του ευρωπαϊκού Νότου, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι μόνο οι μύωπες του συντηρητισμού δεν βλέπουν τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην ήπειρο.

    Επίσης, ο κ. Τσίπρας έθεσε για μια ακόμη φορά την ανάγκη να εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μια καθαρή πλειοψηφία στην Βουλή. «Δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας, αλλά αυτοδυναμία ρήξης με το παλιό και το φθαρμένο» είπε.

    Αναφέρθηκε ακόμη σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν την νησιωτική Ελλάδα, δεσμευόμενος -μεταξύ άλλων- ότι δεν πρόκειται να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου και ότι θα προχωρήσει το θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου.

    Μας περιμένουν μέρες σκληρής δουλειάς αλλά έχουμε την όρεξη, το θάρρος και την αποφασιστικότητα να δώσουμε και να κερδίσουμε τη μάχη της προοδευτικής αλλαγής, κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

    [04] Προσφυγές στο ΣτΕ για τις νέες μειώσεις των αποδοχών στις Ένοπλες Δυνάμεις

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ατομικά 35 εν ενεργεία και συνταξιούχοι στρατιωτικοί και στρέφονται κατά της υπουργικής απόφασης με την οποία αναπροσαρμόσθηκαν οι αποδοχές και οι συντάξεις τους στα μειωμένα κατά 50% επίπεδα που προβλέπει ο νόμος 4307/2014.

    Χθες είχαν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για τον ίδιο λόγο η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και το συντονιστικό συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών.

    [05] «Birdman» και «Grand Budapest Hotel», τα μεγάλα φαβορί για τα Όσκαρ

    Η μαύρη κωμωδία «Birdman (ή Η Απρόσμενη Αρετή της Ασφάλειας)» του σκηνοθέτη Αλεχάντρο Ινιάριτου και η κωμωδία «Ξενοδοχείο Budapest Hotel» του σκηνοθέτη Γουές Άντερσον είναι τα μεγάλα φαβορί για την απονομή των βραβείων Όσκαρ, καθώς έκαστη έχει συγκεντρώσει 9 υποψηφιότητες, περιλαμβανομένου του βραβείου καλύτερης ταινίας.

    Επίσης, οι ταινίες «American Sniper», «Μεγαλώνοντας (Boyhood)», «Το Παιχνίδι της Μίμησης (The Imitation Game)», «Selma», «Η Θεωρία των Πάντων (Τhe theory of Everything)» και «Whiplash» θα συναγωνιστούν στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας.

    Τα δύο φαβορί ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η ταινία «The Imitation Game», με 8 υποψηφιότητες.

    Οι ταινίες «American Sniper» του Κλιντ Ίστγουντ και «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, έχουν συγκεντρώσει έκαστη 6 υποψηφιότητες.

    Το «Birdman», έλαβε επίσης την υποψηφιότητα του βραβείου πρώτου ανδρικού ρόλου για τον Μάικλ Κίτον, δεύτερου γυναικείου ρόλου για την Έμα Στόουν και δεύτερου ανδρικού ρόλου για τον Έντουαρντ Νόρτον.

    Αντίπαλοι του Μάικλ Κίτον είναι οι Στιβ Κάρελ για το «FoxCatcher», Μπράντλεί Κούπερ για το «American Sniper», Μπενεντίκτ Κάμπερμπατς για το «The Imitation Game» και Έντι Ρεντμάιν για το «Η θεωρία των Πάντων».

    Σε ό,τι αφορά το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου, η Τζούλιαν Μουρ ενδέχεται να καταφέρει αυτήν την χρονιά να κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία του πρώτου γυναικείου ρόλου για το «Still Alice» και η Ρις Γουίδερσπουν για το «Wild». Στην ίδια κατηγορία συναγωνίζονται οι Φελίσιτι Τζόουνς για το «Η θεωρία των Πάντων» και Ρόζαμουντ Πάικ για το «Gone Girl».

    Η τελετή απονομής των Όσκαρ θα διεξαχθεί την 22α Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες με οικοδεσπότη τον ηθοποιό Νιλ Πάτρικ Χάρις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 January 2015 - 17:30:21 UTC