Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το δημαρχιακό μέγαρο Περιστερίου θα επισκεφθεί ο Αντ. Σαμαράς
  • [02] Φ. Κουβέλης: Ψήφο στους Πράσινους-ΔΗΜΑΡ για προοδευτική κυβέρνηση μέσα στην Ευρώπη
  • [03] Η Ελλάδα μεταξύ των πέντε χωρών - μελών της ΕΕ με τη μεγαλύτερη αύξηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού
  • [04] Το εμβληματικό έργο του Βάγκνερ «Τριστάνος και Ιζόλδη», για πρώτη φορά από την Εθνική Λυρική Σκηνή

  • [01] Το δημαρχιακό μέγαρο Περιστερίου θα επισκεφθεί ο Αντ. Σαμαράς

    Επίσκεψη στο δημαρχιακό μέγαρο του Περιστερίου, θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 17:00, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπου θα έχει συνομιλία με τον δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, για ζητήματα κυρίως της Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί και με μέλη του δημοτικού συμβουλίου Περιστερίου. Τις επόμενες μέρες ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί σειρά οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του λεκανοπεδίου Αττικής.

    [02] Φ. Κουβέλης: Ψήφο στους Πράσινους-ΔΗΜΑΡ για προοδευτική κυβέρνηση μέσα στην Ευρώπη

    Τη στήριξη του εκλογικού σχήματος Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ, ως δύναμη εγγύησης, για να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και να κυβερνηθεί προς προοδευτική κατεύθυνση, ζητά ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στηWebTvτου ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αναφέρει ακόμη ότι«ταυτόχρονα η χώρα πρέπει να εξασφαλίζει τη σταθερή πορεία μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα».

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, συνεπικεφαλής της εκλογικής συνεργασίας με τους Πράσινους, υπογραμμίζει ότι κανένα κόμμα -ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ- μπορεί μόνο του να εξασφαλίσει την προοδευτική διακυβέρνηση και την αμετακίνητη πορεία της χώρας στη Ευρώπη.«Εάν έρθει πρώτος, δεν θα μπορέσει να ασκήσει την προοδευτική διακυβέρνηση αν δεν συνεργαστεί με φερέγγυες πολιτικές δυνάμεις»λέει.

    Ο Φώτης Κουβέλης υποστηρίζει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και προβάλλει ως στόχο της διαπραγμάτευσης, την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, περίοδο χάρητος και την αμοιβαιοποίηση μέρους του με την έκδοση ευρωομολόγων, που θα αναλάβει η ΕΚΤ.«Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με δεδομένο ότι κι άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, είναι υπερχρεωμένες, διαμορφώνουν τις συνθήκες για μια άλλη πολιτική αντιμετώπιση του ελληνικού δημόσιου χρέους»σημειώνει. «Η συμπαράταξη ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΑΡ μιλάει για τα συγκεκριμένα ζητήματα» λέει ακόμη και τονίζει την αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις κι όχι οι οριζόντιες απολύσεις, «όπως μέχρι τώρα γίνεται».

    Τέλος, απορρίπτει την κριτική που του ασκείται ότι με την άρνηση να ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι «τις ήθελαν τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος για διαφορετικούς λόγους» και επικαλείται την επίσπευση της διαδικασίας στη Βουλή.«Στη βάση των ασκούμενων πολιτικών δεν προέκυπτε πλειοψηφία 180 βουλευτών κι αυτό το ήξεραν και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος»λέει.

    Η τηλεοπτική συνέντευξη «φιλοξενείται» στηWebTvτου ΑΠΕ-ΜΠΕ

    [03] Η Ελλάδα μεταξύ των πέντε χωρών - μελών της ΕΕ με τη μεγαλύτερη αύξηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

    Η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ουγγαρία είναι οι χώρες- μέλη τής ΕΕ όπου η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση στη διάρκεια της κρίσης.

    Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και τις κοινωνικές εξελίξεις το 2014 (δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες), στην οποία επισημαίνεται ότι στις χώρες αυτές τα ποσοστά φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ήταν ήδη υψηλά πριν από την κρίση. Ειδικότερα για την Ελλάδα το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού αυξήθηκε από το 28,1% το 2008 σε 35,7% το 2013, ενώ η σοβαρή στέρηση βασικών αγαθών αυξήθηκε στη χώρα από το 11,2% το 2008, σε 20,3% το 2013. Εξάλλου, η μακροχρόνια ανεργία αυξήθηκε στην Ελλάδα από 3,7% το 2008 σε 18,6% το 2013 και το ποσοστό απασχόλησης στον οικονομικά ενεργά πληθυσμό (25-64 ετών) μειώθηκε την ίδια περίοδο από 61,9% σε 49,3%.

    Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία τα ποσοστά μετάβασης από τη μερική απασχόληση σε μόνιμες θέσεις εργασίας ήταν από τα χαμηλότερα στην ΕΕ στη διάρκεια της κρίσης, ενώ στην Ελλάδα και την Πορτογαλία 25% των απασχολούμενων που εργάζονταν με καθεστώς μερικής απασχόλησης βρέθηκαν άνεργοι ή ανενεργοί τον επόμενο χρόνο.

    [04] Το εμβληματικό έργο του Βάγκνερ «Τριστάνος και Ιζόλδη», για πρώτη φορά από την Εθνική Λυρική Σκηνή

    Την πρώτη πανελλήνια σκηνική παρουσίαση της όπερας του Βάγκνερ «Τριστάνος και Ιζόλδη», παρουσιάζει σε μια μεγαλειώδη παραγωγή, η Εθνική Λυρική Σκηνή, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 21 Ιανουαρίου και για τέσσερις μόνο παραστάσεις.

    Η νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αποτελεί την πρώτη της αναμέτρηση στην 75χρονη ιστορία της με το έργο ορόσημο της μουσικής ιστορίας, σε μια πλήρως σκηνοθετημένη μορφή από Έλληνα σκηνοθέτη, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε κλειστή αίθουσα και από ελληνικά μουσικά σύνολα υπό τη διεύθυνση Έλληνα αρχιμουσικού.

    Την Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΛΣ θα διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οργανισμού, Μύρων Μιχαηλίδης, την σκηνοθεσία υπογράφει ο διεθνής Έλληνας της όπερας Γιάννης Κόκκος, ενώ πρωταγωνιστούν μονωδοί διεθνούς ακτινοβολίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 January 2015 - 15:30:21 UTC