Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Σαμαράς έχει ήδη χάσει τις εκλογές
  • [02] Ευ. Μεϊμαράκης: Μπορεί να υπάρξουν ανατροπές της πρωτιάς μέχρι τις εκλογές
  • [03] Περιοδεία Αντ. Σαμαρά στην Αιτωλοακαρνανία
  • [04] Προβλήματα από την κακοκαιρία στο Ηράκλειο
  • [05] «Χωρίς την ολοκλήρωση του προγράμματος το κόστος για τη χώρα μεγεθύνεται υπέρμετρα»
  • [06] Τηλεοπτική σειρά θα σκηνοθετήσει ο Γούντι Άλεν

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Σαμαράς έχει ήδη χάσει τις εκλογές

    "Ο κ. Σαμαράς έχει ήδη χάσει τις εκλογές κι ευτυχώς για την Ελλάδα φεύγει" είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής και τόνισε πως την πρώτη πολιτική ήττα ο πρωθυπουργός την υπέστη με την άρνησή του να προσέλθει σε τηλεοπτικό διάλογο μαζί του. Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο λαός θα δώσει αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν ζητάει "λευκή επιταγή" από τους πολίτες, ξεκαθάρισε ότι δεν έρχεται για να επαναφέρει προνόμια, αλλά για να τα καταργήσει, και δεσμεύτηκε για πλήρη εφαρμογή του προγράμματος, που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, από την πρώτη κιόλας μέρα και ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

    Είπε ότι δεν βλέπει πια φόβο στους πολίτες, αλλά οργή και επισήμανε:"Η στρατηγική του φόβου έχει πέσει στο κενό. Η Ελλάδα δεν φοβάται. Όσο και αν προσπαθεί ο κ. Σαμαράς, και η ακροδεξιά του παρέα. Όσο και αν κραυγάζει το σύστημα της διαπλοκής. Και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, που τα τελευταία χρόνια πλούτισαν σε βάρος της αξιοπρέπειας του λαού μας. Ο λαός τους γυρίζει την πλάτη. Παίρνει τη ζωή του στα χέρια του. Ας το πάρουν λοιπόν απόφαση οι κήρυκες της πολιτικής των Μνημονίων. Αυτοί που έσκισαν σε μια νύχτα τα Ζάππεια, για ένα κόκκαλο εξουσίας. Αυτοί που δέχτηκαν να συγκυβερνήσουν την Ελλάδα με την τρόικα: Ας το πάρουν απόφαση: Ο λαός δεν έχει πια τίποτα να περιμένει από αυτούς. Δεν μπορούν πια, ούτε να τον φοβίσουν, ούτε να τον εκβιάσουν".

    [02] Ευ. Μεϊμαράκης: Μπορεί να υπάρξουν ανατροπές της πρωτιάς μέχρι τις εκλογές

    Την πεποίθησή του ότι δεν έχει κριθεί η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ -όπως προβλέπεται από τις δημοσκοπήσεις- και ότι θα μπορούσε να ανατραπεί μέχρι τις εκλογές, τονίζει με αποκλειστική τηλεοπτική συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος στη Β Αθήνας με τη ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμάράκης. Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι «η ασάφεια των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά πυροδοτεί την τρομοκράτηση και τον φόβο της κοινής γνώμης και όχι η ίδια η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ» και ότι τρίτο κόμμα θα αναδειχθεί «κόμμα του δημοκρατικού τόξου», καθώς -όπως σημειώνει- οι πολίτες δεν θα δώσουν μεγάλα ποσοστά σε ακραίες και λαϊκίστικές κραυγές και μορφώματα.

    Ο πρόεδρος της Βουλής λέει: «Πιστεύω ότι μέχρι να κλείσουν οι κάλπες απαιτείται να λαμβάνεις υπόψη τις δημοσκοπήσεις, αλλά να δίνεις τη μάχη σου και να εντείνεις την προσπάθειά σου με επιχειρήματα και πειθώ, ώστε να τους πείσεις, όταν έρθουν στην κάλπη, να μας ψηφίσουν. Θυμάμαι, το 2000 η ΝΔ κατέγραφε πρωτιά στις δημοσκοπήσεις, ακόμη και τα exit poll μας έδιναν πρώτους την Κυριακή κι όμως έχασε με 1,5% τις εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν ανατροπές στις μετρήσεις, άλλωστε δεν βγαίνουν πάντα όπως καταγράφονται».

    [03] Περιοδεία Αντ. Σαμαρά στην Αιτωλοακαρνανία

    Το δημαρχείο του Αγρινίου επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της περιοδείας στην Αιτωλοακαρνανία.

    Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε στο δημαρχείο ο Γιώργος Παπαναστασίου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών, ο δήμαρχος Αγρινίου έθεσε στον πρωθυπουργό μια σειρά από ζητήματα της περιοχής, αλλά και της αυτοδιοίκησης. Ειδικότερα, ο Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στα οδικά έργα που εκτελούνται στην περιοχή, όπως η Ιόνια Οδός, προσθέτοντας πως είναι ανάγκη να προχωρήσουν χωρίς εμπόδια, θέτοντας ταυτόχρονα και το ζήτημα της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Ακόμη αναφέρθηκε στο ζήτημα της χρηματοδότησης των δήμων, σε σχέση και με τις αυξημένες αρμοδιότητες.

    Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις προσπάθειες που έκανε η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων και υπογράμμισε ότι τα οδικά έργα που εκτελούνται στην περιοχή, θα δώσουν αναπτυξιακό αέρα σε όλη την Αιτωλοακαρνανία.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Μεσολόγγι επισκέφθηκε ο Αντ. Σαμαράς

    [04] Προβλήματα από την κακοκαιρία στο Ηράκλειο

    Σοβαρά προβλήματα στον νομό Ηρακλείου δημιουργεί το νέο κύμα κακοκαιρίας, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.

    Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ ποταμοί όπως του Δρακουλιάρη στις Μαλάδες κινδυνεύουν από υπερχείλιση.

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός, κυρίως για κομμένα δέντρα αλλά και για διάφορα αντικείμενα που ο αέρας παρασύρει στους δρόμους. Επίσης, έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, ενώ το απόγευμα επενέβη για απεγκλωβισμό 3 ατόμων μέσα στο αυτοκίνητο τους στην περιοχή του Καρτερού.

    [05] «Χωρίς την ολοκλήρωση του προγράμματος το κόστος για τη χώρα μεγεθύνεται υπέρμετρα»

    Στην εκτίμηση ότι χωρίς την ολοκλήρωση του προγράμματος για την Ελλάδα μέσα σε ένα αποδεκτό χρονικό διάστημα, το κόστος για τη χώρα μεγεθύνεται υπέρμετρα, προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Μάλιστα, προσδιόρισε τους ενδεχόμενους κινδύνους από τη μη ολοκλήρωση του Προγράμματος, στους εξής:

    «Πρώτον, υπάρχει απώλεια πόρων της τάξης των 7,2 δισ. ευρώ. Τα μισά προέρχονται από δάνεια της ΔΝΤ και τα υπόλοιπα μισά από την ευρωζώνη. Μάλιστα, τα 1,8 δισ. ευρώ από τα χρήματα της ευρωζώνης είναι καθαρή δωρεά, δεν αποτελούν νέο δάνειο. Είναι η επιστροφή στην Ελλάδα του κεφαλαιακού κέρδους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την αγορά ελληνικών ομολόγων σε πολύ χαμηλή τιμή.

    » Η απώλεια του παραπάνω ποσού θα δυσχέραινε πολύ τη λειτουργία του κράτους, καθώς ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2015 οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου είναι μεγάλες, ενώ ευελιξία στη χρηματοδότηση δεν υπάρχει. Το κράτος έχει ήδη δανειστεί το μέγιστο δυνατό ποσό μέσω εντόκων γραμματίων (15δισ. ευρώ) και η πρόσβαση στην αγορά ομολόγων είναι απαγορευτική.

    Δεύτερον, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να επιστρέψει το ποσό των 11,4 δισ. ευρώ, που έχει σήμερα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Αυτά είναι χρήματα που δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν μέχρι σήμερα για την προστασία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Η επιστροφή τους θα μειώσει μεν το ελληνικό χρέος με το αντίστοιχο ποσό, αλλά θα ακυρώσει ένα ποσό ευρωπαϊκών χρημάτων που υπήρχε ως μαξιλάρι.

    Τρίτον, η Ελλάδα θα βρεθεί μόνη της να αντιμετωπίσει τις αγορές, όποτε τις χρειαστεί. Δεν θα υπάρχει ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης, κανένα δηλαδή μαξιλάρι ασφαλείας.

    Τέταρτον, χωρίς την ολοκλήρωση του Προγράμματος, η ΕΚΤ δεν θα παρέχει τη συνήθη ρευστότητα που παρέχει στις ελληνικές τράπεζες, και που τον Νοέμβριο ανέρχονταν σε περίπου 45 δισ. ευρώ. Οι τράπεζες θα αναγκαστούν να χρησιμοποιούν τον μηχανισμό του ELA (Emergency Liquidity Assistance) από την Τράπεζα της Ελλάδος, ο οποίος λειτουργεί με αποκλειστικό εγγυητή το ελληνικό δημόσιο και κοστίζει περισσότερο. Το επιπλέον κόστος θα πιέσει τα εγχώρια επιτόκια δανεισμού των επιχειρήσεων και νοικοκυριών ακόμα πιο ψηλά.

    Πέμπτον, θα εμφανιστεί τότε σχεδόν αδύνατη η υπαγωγή των ελληνικών τραπεζών στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης. Θα χάσει η Ελλάδα το τρένο της εύκολης χρηματοδότησης, το οποίο θα χρησιμοποιούν οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης».

    [06] Τηλεοπτική σειρά θα σκηνοθετήσει ο Γούντι Άλεν

    Ο Γούντι Άλεν, ένας από τους πλέον σημαντικούς δημιουργούς του σύγχρονου κινηματογράφου, θα σκηνοθετήσει την πρώτη του τηλεοπτική σειρά, που θα διανέμεται μέσω της υπηρεσίας διαδικτυακών μεταδόσεων του ιστότοπου της εταιρείας Amazon, η οποία καθιερώνεται στο πεδίο της διαδικτυακής τηλεόρασης και αναδεικνύεται σε σοβαρή ανταγωνίστρια των Netflix και Hulu.

    Η εντολή δόθηκε στον Γούντι Άλεν ο οποίος αναμένεται να αναλάβει να σκηνοθετήσει έναν κύκλο επεισοδίων διάρκειας 30 λεπτών, το σενάριο των οποίων θα γράψει ο ίδιος ο δημιουργός των ταινιών «Η Χάνα και οι αδελφές της», «Μέρες Ραδιοφώνου» και «Μανχάταν» διευκρίνισαν οι υπεύθυνοι της Amazon Studios σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν.

    «Δε γνωρίζω πώς θα τα καταφέρω. Δεν έχω καμία ιδέα και δε γνωρίζω καν από πού να ξεκινήσω. Κατά τη γνώμη μου, ο Ρόι Πράις (ο αντιπρόεδρος των Amazon Studios) θα μετανιώσει για την απόφαση που έλαβε» επισήμανε σε ανακοίνωσή του ο Γούντι Άλεν, γνωστός για τον αυτοσαρκασμό του, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο δημιουργικούς κινηματογραφιστές του Χόλιγουντ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 January 2015 - 19:30:21 UTC