Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο καθηγητής Π. Μήτκας νέος Πρύτανης του ΑΠΘ
  • [02] Έριξαν μολότοφ στη Συνεταιριστική τράπεζα Πελοποννήσου στην Κόρινθο
  • [03] Επιστρέφει χρήματα που έλαβε από τη Siemens ο Τ. Μαντέλης
  • [04] Εγκαταλείφθηκε απο το πλήρωμα το πλοίο «Mare»

  • [01] Ο καθηγητής Π. Μήτκας νέος Πρύτανης του ΑΠΘ

    Ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Περικλής Μήτκας, εξελέγη, με ποσοστό 83%, Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις επαναληπτικές πρυτανικές εκλογές, που διεξήχθησαν σήμερα με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

    Ο κ.Μήτκας έλαβε 1.278 ψήφους. O δεύτερος υποψήφιος, καθηγητής του Τμήματος Χημείας Ανδρέας Γιαννακουδάκης, έλαβε 261 ψήφους και ποσοστό 17%, ενώ υπήρξαν 67 λευκά.

    Η συμμετοχή στις επαναληπτικές πρυτανικές εκλογές κυμάνθηκε στα επίπεδα της εκλογικής διαδικασίας του περασμένου Ιουνίου. Από τους 2010 εκλέκτορες - μέλη ΔΕΠ - ψήφισαν 1.606, που αντιστοιχεί σε ποσοστό συμμετοχής 79,9%.

    [02] Έριξαν μολότοφ στη Συνεταιριστική τράπεζα Πελοποννήσου στην Κόρινθο

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων στη Κόρινθο, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα τοποθέτησαν και προκάλεσαν έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε τράπεζα της πόλης.

    Ειδικότερα, προκλήθηκε έκρηξη και πυρκαγιά μικρής έκτασης, στην είσοδο του κεντρικού καταστήματος της Συνεταιριστικής τράπεζας Πελοποννήσου, όταν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, έριξαν δύο αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ και προκάλεσαν υλικές ζημιές.

    [03] Επιστρέφει χρήματα που έλαβε από τη Siemens ο Τ. Μαντέλης

    Την επιστροφή χρημάτων που έλαβε από τη Siemens προανήγγειλε ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, ο οποίος δικάζεται για την υπόθεση της δωροδοκίας, προκειμένου να πετύχει ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση από το δικαστήριο.

    Ο πρώην υπουργός Μεταφορών, που από τον Νοέμβριο του 2013 λογοδοτεί με άλλους τέσσερις κατηγορουμένους για το ποσό των 230.000 ευρώ που είχε λάβει σε δύο δόσεις από τη μητρική Siemens, με αίτημά του προς τον εισαγγελέα Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Π. Παναγιωτόπουλο ζητά να επιστρέψει στο αποκαλούμενο «ταμείο κλεμμένων» επίδικα χρήματα με σκοπό να εφαρμοστεί ο νόμος για ευνοϊκότερη ποινή.

    Η υπόθεση αφορά το συνολικό ποσό των περίπου 450.000 μάρκων που έλαβε ο πρώην υπουργός από τη γερμανική εταιρεία, το 1998 και το 2000, χρήματα τα οποία, κατά τη δικογραφία, αποτελούσαν «δώρο» της Siemens για την επιλογή της στο έργο ψηφιοποίησης κέντρων του ΟΤΕ με τη σύμβαση 8002, το 1997.

    [04] Εγκαταλείφθηκε απο το πλήρωμα το πλοίο «Mare»

    Από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τύπου «Σικόρσκι» παρελήφθησαν σώα και καλά στην υγεία τους, τα έξι μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Mare», με σημαία Αγ. Βικεντίου, που έχει αγκυροβολήσει από το πρωί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι εντάσεως 9 με 10 μποφόρ) μισό ναυτικό μίλι από την περιοχή Κολυμπάρι Χανίων.

    Το πλήρωμα του πλοίου, όλοι αλλοδαποί, μεταφέρθηκε στη Σούδα, ενώ τρία ρυμουλκά αναμένεται να καταπλεύσουν στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται αγκυροβολημένο το «Mare», προκειμένου να το συγκρατήσουν έτσι ώστε να μην παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους.

    Ο καπετάνιος, Τούρκος υπήκοος, παρά το ότι το μεσημέρι είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση ελεγχόμενη στο πλοίο, ζήτησε τελικά από τις λιμενικές Αρχές αργά το απόγευμα, την εγκατάλειψή του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 January 2015 - 17:30:20 UTC