Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής ο Χρύσανθος Λαζαρίδης
  • [02] «Αγρίεψε» πάλι ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα
  • [03] Εμπορική δυστοκία τα Χριστούγεννα, εκτιμά η ΕΣΕΕ
  • [04] Νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ για 50.000 ιδιοκτήτες ακινήτων
  • [05] Απάντηση του ΥΠΟΙΚ στον Αλ.Τσίπρα αναφορικά με την έκδοση εντόκων γραμματίων
  • [06] Γαλλία: 5.000 αστυνομικοί για την προστασία της εβραϊκής κοινότητας
  • [07] Στο Παρίσι ο Τζον Κέρι, την Παρασκευή
  • [08] Η συχνή χρήση έξυπνων κινητών και ταμπλετών αυξάνει τις ρυτίδες σε λαιμό και πρόσωπο

  • [01] Δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής ο Χρύσανθος Λαζαρίδης

    «Δεν θα είμαι υποψήφιος» στις επερχόμενες εκλογές, δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Μέγκα, ο έως σήμερα βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Χρύσανθος Λαζαρίδης.

    [02] «Αγρίεψε» πάλι ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα

    «Αγρίεψε» πάλι ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τους κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, την πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Ήλιος με... δόντια επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, όπου τα ξημερώματα οι θυελλώδεις άνεμοι δημιούργησαν προβλήματα, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά του νομού. Ο υδράργυρος νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη έδειξε 6 βαθμούς. Βροχές έπεσαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας.

    Στη Φλώρινα, όπου χιόνισε τις προηγούμενες ώρες, το θερμόμετρο το πρωί έπεσε κάτω από το μηδέν (-2). Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσο οδηγοί κινούνται στις επαρχιακές οδούς Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου, από το 1ο έως το 30ό χλμ.), Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 28ο χλμ.), Αμυνταίου - Καστοριάς (μέσω Λεχόβου), Φλώρινας - Νυμφαίου (από το 12ο έως το 21ο χλμ.). Το ίδιοι ισχύει για τις εθνικές οδούς Φλώρινας - Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας, από το 1ο έως το 25ο χλμ.), Φλώρινας - Κοζάνης (από το 1ο έως το 22ο χλμ.), Φλώρινας - Νίκης (από το 1ο έως το 17ο χλμ.), όπως επίσης στο ορεινό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας.

    [03] Εμπορική δυστοκία τα Χριστούγεννα, εκτιμά η ΕΣΕΕ

    Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται άνω του 30% την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, μία στις τέσσερις 20%-30% και οι υπόλοιπες σε ποσοστό έως 20%, ενώ υπήρξαν και μεμονωμένες περιπτώσεις που δήλωσαν πτώση άνω του 40%. Αντίθετα, η πλειονότητα των επιχειρήσεων (60%) που εμφάνισαν αύξηση των κερδών σε σύγκριση με πέρυσι κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα της τάξης έως 10%. Αυτά προκύπτουν από έρευνα του ΙΝΕΜΥ- ΕΣΕΕ για την κίνηση της αγοράς την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ σχετικά με τις χειμερινές εκπτώσεις που ξεκίνησαν σήμερα, εκτιμάται ότι θα υπάρξει κάμψη της τάξεως του 5% έως 8%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

    Διαβάστε επίσης: Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις

    [04] Νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ για 50.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

    Νέα εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ θα σταλούν τις επόμενες μέρες σε 50.000 ιδιοκτήτες ακινήτων. Πρόκειται για τους φορολογούμενους που υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9. Για τους περίπου 40.000 από αυτούς, με βάση τα νέα στοιχεία, προέκυψε ότι δικαιούνται την έκπτωση 50% από τον φόρο ή πλήρη απαλλαγή ενώ για τους υπόλοιπους 10.000 η εκκαθάριση έδειξε ότι χάνουν την απαλλαγή και τις εκπτώσεις.

    Σημειώνεται ότι για τους ιδιοκτήτες για τους οποίους θα προκύψουν μειώσεις φόρου, στις επόμενες δόσεις που απομένουν, θα γίνει συμψηφισμός των ποσών που έχουν καταβληθεί. Τα νέα εκκαθαριστικά θα μπορούν να τα βρουν οι φορολογούμενοι στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο TAXISnet.

    [05] Απάντηση του ΥΠΟΙΚ στον Αλ.Τσίπρα αναφορικά με την έκδοση εντόκων γραμματίων

    Διευκρινίσεις σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης εργαλείων άντλησης ρευστότητας όπως τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωση που εξέδωσε σε απάντηση τοποθετήσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην εφημερίδα REAL NEWS. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών «στη χθεσινή (11/1/2015) συνέντευξή του στην εφημερίδα REAL NEWS ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας ανέφερε σχετικά με τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο ότι εφόσον εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η νέα κυβέρνηση σκοπεύει να τα πληρώσει κανονικά ακόμα και αν η διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι σε εξέλιξη, χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία άντλησης ρευστότητας που κατ? επανάληψη έχουν χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, όπως κάνει κάθε κράτος, δηλαδή την έκδοση εντόκων γραμματίων».

    Ως εκ τούτου και «σε σχέση με αυτήν την τοποθέτηση του κ. Αλ. Τσίπρα, το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τα ακόλουθα:

    Ως γνωστόν, οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου γίνονται ιδιαίτερα επιτακτικές τον Μάρτιο. Και πράγματι, το ελληνικό Δημόσιο θα μπορούσε τότε να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τα ίδια εργαλεία δανεισμού με το παρελθόν, συγκεκριμένα την έκδοση εντόκων γραμματίων. Υπάρχουν, όμως δύο σημαντικοί περιορισμοί στη χρήση των εντόκων γραμματίων, που αν δεν τους υπερβεί η τότε κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με έλλειψη χρημάτων και ανήμπορη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες, όπως πληρωμές στους προμηθευτές, κλπ. Η έκδοση εντόκων γραμματίων δεν θα είναι απλή διαδικασία ρουτίνας.

    Πρώτον, το ελληνικό Δημόσιο σε συνεννόηση με τους δανειστές του, έχει τη δυνατότητα έκδοσης εντόκων γραμματίων συνολικού ποσού το πολύ έως 15 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό έχει ήδη καλυφθεί πλήρως από το Δεκέμβριο. Κατά συνέπεια, η έκδοση περαιτέρω εντόκων για τις χρηματοδοτικές ανάγκες του πρώτου τριμήνου δεν αποτελεί πράξη ρουτίνας. Απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των εταίρων και δανειστών για την υπέρβαση της συμφωνίας του ανώτατου ορίου των 15 δισ. ευρω. Απαιτείται λοιπόν ένα πρώτο αναγκαίο βήμα συνεννόησης με την πλευρά των δανειστών.

    Δεύτερον, θα πρέπει να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι δανειστές του ελληνικού Δημοσίου που θα επιθυμούν να αγοράσουν τα νέα έντοκα γραμμάτια. Ήδη σήμερα, μέσα στο κλίμα της αβεβαιότητας που επικρατεί, κανείς θεσμικός επενδυτής - ιδιαίτερα του εξωτερικού - δεν αγοράζει έντοκα γραμμάτια του ελληνικού Δημοσίου, εκτός από τις ελληνικές τράπεζες.

    [06] Γαλλία: 5.000 αστυνομικοί για την προστασία της εβραϊκής κοινότητας

    Η Γαλλία θα αναπτύξει περίπου 5.000 αστυνομικούς για την προστασία των 700 εβραϊκών σχολείων στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, μετά την επίθεση της Παρασκευής που είχε στόχο εβραϊκό σούπερ μάρκετ στο Παρίσι. Απευθυνόμενος στους γονείς μαθητών ενός εβραϊκού σχολείου στο νότιο Παρίσι, κοντά στην περιοχή όπου την Πέμπτη ένοπλος ισλαμιστής σκότωσε μία δημοτική αστυνομικό, ο υπουργός είπε ότι στο πλαίσιο των ενισχύσεων των μέτρων ασφαλείας στη γαλλική πρωτεύουσα θα αναπτυχθούν και στρατιώτες.

    Η ανακοίνωσή του γίνεται μία ημέρα μετά τη διαβεβαίωση που παρείχε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προς τους ηγέτες της γαλλοεβραϊκής κοινότητας ότι η κυβέρνησή του θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τα εβραϊκά ιδρύματα στη χώρα και αν χρειαστεί θα αναπτύξει και στρατό. Δεν είναι σαφές αν οι στρατιώτες περιλαμβάνονται στα 5.000 μέλη της αστυνομίας που θα αναπτυχθούν. Ήδη, περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρο στο Παρίσι μετά τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας, αλλά οι 5.000 επιπλέον θα είναι επιφορτισμένοι με την προστασία των 600.000 μελών της εβραϊκής κοινότητας της χώρας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί πολυάριθμες επιθέσεις από ισλαμιστές τρομοκράτες.

    [07] Στο Παρίσι ο Τζον Κέρι, την Παρασκευή

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μεταβεί την Παρασκευή στο Παρίσι για συνομιλίες με τις γαλλικές αρχές μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στη Γαλλία που προκάλεσαν τον θάνατο 17 ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα και, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του για τα θύματα της επίθεσης κυρίως στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo. «Θα ταξιδέψω την Πέμπτη και θα βρίσκομαι εκεί την Παρασκευή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Ινδία, διευκρινίζοντας ότι θέλει να «δείξει τη σχέση που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και του παλαιότερου συμμάχου μας».

    «Η σχέση με τη Γαλλία δεν στηρίζεται σε μια ιδιαίτερη στιγμή ή ημέρα. Είναι μια διαρκής σχέση, πολύ βαθιά ριζωμένη στις κοινές αξίες, κυρίως την αξία της ελευθερίας της έκφρασης». «Από την πρώτη στιγμή προσφέραμε τις υπηρεσίες μας των μυστικών πληροφοριών, της επιβολής του νόμου και όλες τις προσπάθειές μας», δήλωσε ο Κέρι απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Καμιά τρομοκρατική ενέργεια, καμιά ομηρεία σε παντοπωλείο, ούτε δύο άνδρες με Καλάσνικοφ θα εμποδίσουν ποτέ τους πολίτες που πραγματοποιούν πορεία για τη δημοκρατία» τόνισε αναφερόμενος στη μεγαλειώδη διαδήλωση στο Παρίσι, στην οποία οι ΗΠΑ εκπροσωπήθηκαν από την υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για την Ευρώπη Βικτόρια Νούλαντ και τον Aμερικανό πρεσβευτή στη Γαλλία.

    [08] Η συχνή χρήση έξυπνων κινητών και ταμπλετών αυξάνει τις ρυτίδες σε λαιμό και πρόσωπο

    Ρυτίδες γύρω από το λαιμό και σακούλιασμα του δέρματος στα μάγουλα, από το συνεχές σκύψιμο πάνω από τις οθόνες, προκαλεί η συχνή χρήση «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) και υπολογιστών - ταμπλετών (tablets), όπως υποστηρίζουν Βρετανοί δερματολόγοι, πράγμα που δεν θα ευχαριστήσει τις νεαρές γυναίκες. Η νέα προειδοποίηση ακολουθεί άλλες ότι οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, ιδίως όταν χρησιμοποιούνται τα βράδια, δυσκολεύουν τον ύπνο.

    Οι δερματολόγοι προειδοποιούν ότι το συνεχές σκύψιμο πάνω από την οθόνη χαλαρώνει το δέρμα και σακουλιάζει τα μάγουλα, δημιουργώντας ιδίως μια χαρακτηριστική ρυτίδα πάνω από την κλείδα. Η κατάσταση αυτή συναντάται κυρίως σε άτομα 18 έως 39 ετών, που διαθέτουν κατά μέσο όρο τρεις ψηφιακές συσκευές και σκύβουν πάνω από την οθόνη τους γύρω στις 150 φορές την ημέρα. Ενώ παλιότερα οι γυναίκες ανησυχούσαν κυρίως για τις ρυτίδες από το στόμα τους και πάνω, οι δερματολόγοι επισημαίνουν ότι, εξαιτίας της νέας τεχνολογίας, το πρόβλημα έχει πια επεκταθεί στο κάτω μέρος του προσώπου, στον λαιμό και στο πάνω μέρος του στήθους. Η συχνή χρήση οθονών έρχεται να προστεθεί στην φυσιολογική φθορά, στην μείωση της ελαστικότητας και στη χαλάρωση του δέρματος με το πέρασμα του χρόνου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 January 2015 - 9:30:26 UTC