Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία ο πρωθυπουργός
  • [02] Πτώσεις δένδρων από τους ισχυρούς ανέμους, στη Θεσσαλονίκη
  • [03] Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις
  • [04] Φάρσα το τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας στα γραφεία της εφημερίδας «Le Soir»
  • [05] Τρία βραβεία για το «Boyhood» - Στο «Ξενοδοχείο Grand Budapest» η Χρυσή Σφαίρα καλύτερης κωμωδίας
  • [06] Χρυσές Σφαίρες: Στους Μ. Κίτον και Έ. Άνταμς τα βραβείο α΄ ανδρικού και α΄ γυναικείου ρόλου σε κωμωδία
  • [07] Οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν πιο υγιή καρδιά

  • [01] Σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία ο πρωθυπουργός

    Διήμερη περιοδεία σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία, πραγματοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Σήμερα, στις 19.00, θα μιλήσει στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac στα Γιάννενα. Αύριο Τρίτη, στις 19.00, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Αγρίνιο, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις».

    Στο μεταξύ, σχέδιο φορολογικών μεταρρυθμίσεων που δεν θα επιβαρύνουν τα ελλείμματα, αλλά θα ενισχύουν την αναπτυξιακή διαδικασία, προανήγγειλε σε διακαναλική σύνδεση, το Σάββατο, ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, ο οποίος δεσμεύτηκε για ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος. «Δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις σε συντάξεις και εισοδήματα. Τώρα μπαίνουμε σε ανάπτυξη και θα υπάρχουν αυξήσεις. Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κι άλλο, θα παραμείνει πλήρως προστατευμένη η πρώτη κατοικία» ανέφερε μεταξύ άλλων.

    [02] Πτώσεις δένδρων από τους ισχυρούς ανέμους, στη Θεσσαλονίκη

    Με βόρειους, βόρειο-δυτικούς ανέμους εντάσεως 5 Μποφόρ, ξύπνησε σήμερα η Θεσσαλονίκη, με την υγρασία σε ποσοστό 66% και τη θερμοκρασία στους 5 βαθμούς Κελσίου. Οι ισχυροί άνεμοι, προκάλεσαν την πτώση δέντρων στη Σταυρούπολη, στο Ωραιόκαστρο, στην οδό Δωδεκανήσου, αλλά και στην παλαιά Εθνική Οδός του Κιλκίς, στην περιοχή του ξενοδοχείου ΤΑΝΙΑ, όπου προκλήθηκε πτώση καλωδίου της ΔΕΗ.

    Στους 6 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 66% με εναλλαγή συννεφιάς και βροχής, είναι η θερμοκρασία στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στην Έδεσσα, στη Βέροια, στις Σέρρες, στην Καστοριά, στα Γρεβενά, αλλά και στη Φλώρινα. Στους 4 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 88% και συννεφιά, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο.

    Χιονοπτώσεις στα χιονοδρομικά κέντρα της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, αναμένεται να σημειωθούν σήμερα.

    [03] Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις

    Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 18 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων πέραν της αναγραφής της παλαιάς και νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

    [04] Φάρσα το τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας στα γραφεία της εφημερίδας «Le Soir»

    Λήξη συναγερμού σήμανε η βελγική αστυνομία στα γραφεία της γαλλόφωνης εφημερίδας Le Soir που είχαν εκκενωθεί χθες, έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας. Όπως ανακοίνωσε η Εισαγγελία των Βρυξελλών, η έρευνα της αστυνομίας δεν εντόπισε τίποτα το ύποπτο, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός «υπόπτου» για τη φάρσα, ο οποίος είναι γεννηθείς το 1962.

    Σύμφωνα με τη συντάκτρια της εφημερίδας Μπεατρίς Ντελβό, ο ύποπτος του απειλητικού τηλεφωνήματος είναι κάποιος που ήθελε να εκδικηθεί για μια προσωπική υπόθεση. Η ίδια η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι ο άνθρωπος αυτός ονομάζεται Τιερί Καρέν, είναι 53 χρονών και πρώην εργαζόμενος σε τυπογραφίο, ο οποίος το 1999 είχε συλληφθεί για απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο φλαμανδικό αυτονομιστικό κόμμα Vlaams Belang.

    [05] Τρία βραβεία για το «Boyhood» - Στο «Ξενοδοχείο Grand Budapest» η Χρυσή Σφαίρα καλύτερης κωμωδίας

    Στην ταινία «Boyhood» απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερης δραματικής ταινίας, στον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας, στην Πατρίσια Αρκέτ το βραβείο β΄γυναικείου ρόλου σε δραματική ταινία. Η ταινία Boyhood (Μεγαλώνοντας), μοναδική στο είδος της, γυριζόταν επί δώδεκα χρόνια με τους ίδιους ηθοποιούς, βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας και αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς καθώς έλαβε τρία βραβεία. Ο σκηνοθέτης της Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας και η Πατρίσια Αρκέτ με το βραβείο β΄γυναικείου ρόλου σε δραματική ταινία.

    Με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης κωμωδίας βραβεύτηκε η ταινία «Ξενοδοχείο Grand Budapest» του Αμερικανού Γουές 'Αντερσον κατά την 72η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών που διεξήχθη χθες βράδυ στο Λος Αντζελες. Το φιλμ με τους Ραλφ Φάινς και Μπιλ Μάρεϊ, μεταξύ άλλων ήταν το μεγάλο φαβορί μαζί με τις ταινίες «Birdman, «Into the Woods, «Pride» και «St.Vincent».

    Οι Χρυσές Σφαίρες είναι κινηματογραφικά και τηλεοπτικά βραβεία που απομένονται κάθε χρόνο, ένας θεσμός στις ΗΠΑ από το 1944.

    [06] Χρυσές Σφαίρες: Στους Μ. Κίτον και Έ. Άνταμς τα βραβείο α΄ ανδρικού και α΄ γυναικείου ρόλου σε κωμωδία

    Ο ηθοποιός Μάικλ Κίτον απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα α΄ανδρικού ρόλου σε κωμωδία για την ερμηνεία του στην ταινία «Birdman» (Η απρόσμενη αρετή της αφέλειας). Στην ταινία, ο Κίτον υποδύεται έναν πρώην διάσημο ηθοποιό που σε νεαρή ηλικία είχε ερμηνεύσει ρόλο σούπερ ήρωα και η επιτυχία εκείνης της ταινίας επισκιάζει την καριέρα του για πολλά χρόνια, ενώ κάνει δυσκολότερη την προσπάθειά του να ανεβάσει ένα θεατρικό έργο, με το οποίο, μεταξύ άλλων, θέλει να ανακτήσει την παλιά του δόξα.

    Η ηθοποιός 'Ειμι Ανταμς απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα α΄γυναικείου ρόλο σε κωμωδία για τον ρόλο της στην ταινία «Μεγάλα Μάτια» κατά την 72η τελετή απονομής των αμερικανικών κινηματογραφικών βραβείων που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Λος Αντζελες. Η 40χρονη ηθοποιός που υποδύεται μια ζωγράφο στην ταινία του Τιμ Μπάρτον δήλωσε μάλλον ειρωνικά κατά την απονομή του βραβείου ότι η τιμητική αυτή διάκριση ήταν τόσο «απρόσμενη» που «δεν είχε τον χρόνο να βάλει κραγιόν στα χείλη της».

    [07] Οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν πιο υγιή καρδιά

    Σημαντικά καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία έχουν οι άνθρωποι που βλέπουν αισιόδοξα τη ζωή, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ροζαλία Χερνάντεζ του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα υγείας "Health Behavior and Policy Review", εξέτασαν τη σχέση μεταξύ αισιοδοξίας και υγείας της καρδιάς σε πάνω από 5.100 ενήλικες ηλικίας 45 έως 84 ετών. «Τα άτομα με τα μεγαλύτερα επίπεδα αισιοδοξίας έχουν διπλάσια πιθανότητα να διαθέτουν ιδανική καρδιαγγειακή υγεία, σε σύγκριση με τους πιο απαισιόδοξους συνομηλίκους τους», δήλωσε η Ροζαλία Χερνάντεζ.

    Η καρδιαγγειακή υγεία μετρήθηκε με βάση επτά δείκτες: πίεση αίματος, δείκτης σωματικής μάζας, επίπεδο σακχάρου και χοληστερίνης στο αίμα, διατροφή, σωματική δραστηριότητα και κάπνισμα. Παράλληλα, αξιολογήθηκε μέσω ερωτηματολογίων γενικότερα το επίπεδο ψυχικής υγείας και ειδικότερα της αισιοδοξίας καθενός ατόμου. Η στατιστική ανάλυση έδειξε πως ό βαθμός καρδιαγγειακής υγείας αυξάνει ανάλογα με τον βαθμό αισιοδοξίας. Όσο πιο αισιόδοξοι είναι οι άνθρωποι, τόσο πιο υγιή καρδιά έχουν.

    Όσον αφορά επιμέρους δείκτες, οι πιο αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν σημαντικά χαμηλότερο σάκχαρο και λιγότερη χοληστερίνη, είναι περισσότερο δραστήριοι σωματικά, έχουν πιο φυσιολογικό βάρος και είναι λιγότερο πιθανό να καπνίζουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 January 2015 - 7:30:21 UTC