Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, Β. Οικονόμου και Άντζ. Γκερέκου
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συναγερμός που θα ξυπνήσει την Ευρώπη από τον λήθαργο
  • [03] Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα
  • [04] Στο 25,8% υποχώρησε η ανεργία τον Οκτώβριο
  • [05] Moody's: Η πολιτική αβεβαιότητα είναι πιστοληπτικά αρνητική για τις ελληνικές τράπεζες
  • [06] Ηλεκτρονικά η ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ
  • [07] ΕΚΤ: Μόνο σε καθεστώς προγράμματος η παροχή ρευστότητας στις τράπεζες
  • [08] Σημαίες μεσίστιες και σιγή ενός λεπτού ως φόρος τιμής της ΕΕ στα θύματα της επίθεσης στην Charlie Hebdo
  • [09] Χώροι μουσουλμανικής λατρείας στόχος επιθέσεων σε τρεις πόλεις της Γαλλίας
  • [10] Νεκρή η αστυνομικός από τη σημερινή επίθεση στο Παρίσι
  • [11] Οι άνεμοι χτύπησαν και το Τατόι

  • [01] Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, Β. Οικονόμου και Άντζ. Γκερέκου

    Υποψήφιος με τη ΝΔ θα είναι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο Βασίλης Οικονόμου. «Ο βουλευτής περιφέρειας Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος. Ο κ. Οικονόμου είχε εκλεγεί παλαιότερα με το ΠΑΣΟΚ και στις τελευταίες εκλογές με τη ΔΗΜΑΡ.

    Διαβάστε επίσης: Υποψήφια με τη ΝΔ στην Κέρκυρα, η Άντζελα Γκερέκου

    [02] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συναγερμός που θα ξυπνήσει την Ευρώπη από τον λήθαργο

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συναγερμός που θα ξυπνήσει την ευρωπαϊκή ηγεσία από τον λήθαργο», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4 News, ενώ για την εσωτερική πολιτική τονίζει ότι είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί και έχει σχέδιο, «για το πώς θα σταματήσουμε αυτό το πάρτι της ανομίας».«Αυτό που διεκδικούμε», προσθέτει ο κ. Τσίπρας, «είναι μία ευρωπαϊκή διάσκεψη, ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού, το κοινό αυτό ευρωπαϊκό πρόβλημα. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς "κούρεμα" μεγάλου μέρους του χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή και ρήτρα ανάπτυξης», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να σταματήσει το πρόγραμμα λιτότητας, αλλά η ΕΕ να συνεχίσει να δανείζει χρήματα και πώς είναι σίγουρος ότι η Ευρώπη θα το κάνει αυτό, ο κ. Τσίπρας απαντά: «Στην πραγματικότητα εμείς δεν ζητάμε νέα δανεικά. Δεν έχουμε πρόθεση να ζητήσουμε νέα δανεικά για να ξεπληρώσουμε τα παλιά δάνεια. Φυσικά και θα διαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας, με όλους τους εταίρους μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε μαζί αυτό το κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα του μη βιώσιμου ελληνικού χρέους. Αυτό που διεκδικούμε είναι μία ευρωπαϊκή διάσκεψη, ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού το κοινό αυτό ευρωπαϊκό πρόβλημα. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς "κούρεμα" μεγάλου μέρους του χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή και ρήτρα ανάπτυξης.

    [03] Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα

    Υποψήφιος στη Β' Αθήνας και στη Βοιωτία, θα είναι ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κομμουνιστικού Κόμματος, θα είναι η Αλέκα Παπαρήγα.

    [04] Στο 25,8% υποχώρησε η ανεργία τον Οκτώβριο

    Στο 25,8% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον περασμένο Οκτώβριο, από 27,8% τον Οκτώβριο 2013, ενώ, παράλληλα, μειώθηκε οριακά σε σύγκριση με το 26% του Σεπτεμβρίου 2014. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.245.340 άτομα, με τον έναν στους δύο νέους έως 24 ετών να βρίσκεται εκτός εργασίας, παρά τα πεντάμηνα προγράμματα απασχόλησης.

    Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 104.263 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2013 (μείωση 7,7%) και κατά 13.491 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2014 (μείωση 1,1%).

    Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.585.234 άτομα και αυξήθηκε κατά 72.379 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2013 (αύξηση 2,1%) και κατά 6.853 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2014 (αύξηση 0,2%).

    [05] Moody's: Η πολιτική αβεβαιότητα είναι πιστοληπτικά αρνητική για τις ελληνικές τράπεζες

    Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 25 Ιανουαρίου δημιουργεί πολιτική αβεβαιότητα που είναι πιστοληπτικά αρνητική (credit negative) για τις ελληνικές τράπεζες, σημειώνει ο οίκος Moody's σε σημερινή έκθεσή του (Credit Outlook). Στις τράπεζες περιλαμβάνονται η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank, η Alpha Bank και η Attica Bank.

    «Η πολιτική αβεβαιότητα όσον αφορά την ελληνική κυβέρνηση και η συνακόλουθη επανεμφάνιση της φημολογίας σχετικά με ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη πλήττει την εμπιστοσύνη των καταθετών και δυσχεραίνει την πρόσβαση των τραπεζών σε ρευστότητα» αναφέρει ο Moody's.

    Η φημολογία, σημειώνει ο οίκος, προέρχεται βασικά από το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις προηγείται το κόμμα της μείζονος Αντιπολίτευσης που είναι σθεναρά εναντίον των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που απαιτούνται για τη χρηματοδοτική στήριξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    [06] Ηλεκτρονικά η ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

    Με ηλεκτρονικό τρόπο θα γίνεται στο εξής η ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού. Έως και πέρυσι, στο τέλος κάθε χρόνου αποστέλλονταν αυτοκόλλητες ετικέτες στους άμεσα ασφαλισμένους, που είχαν ταμειακή ενημερότητα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη αυτών για την ηλικία μέχρι 18 ετών, για την απόδειξη της ασφαλιστικής τους ικανότητας, μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

    Από το τρέχον έτος, δεν θα αποστέλλονται αυτοκόλλητες ετικέτες στις παραπάνω περιπτώσεις, γιατί η ανανέωση έγινε ηλεκτρονικά, ούτε απαιτείται θεώρηση των βιβλιαρίων αυτών, εφόσον με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, από τις 02.06.2014, καταργήθηκε η κατ΄ έτος θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας. Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ, προσέλευση απαιτείται μόνο στις περιπτώσεις που οι άμεσα ασφαλισμένοι έχουν ενήλικα προστατευόμενα μέλη, οπότε και πρέπει να προσέλθουν οι ίδιοι στο περιφερειακό τμήμα που ανήκουν βάσει της επαγγελματικής έδρας, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι έχουν τις προϋποθέσεις και να καταθέσουν τα ανάλογα δικαιολογητικά για τα προστατευόμενα μέλη.

    [07] ΕΚΤ: Μόνο σε καθεστώς προγράμματος η παροχή ρευστότητας στις τράπεζες

    Μόνον έως το τέλος Φεβρουαρίου και υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται σε πρόγραμμα θα παρέχεται χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε γραπτή ανακοίνωση εκπροσώπου της, που εξέδωσε προ ολίγου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση, που εκδόθηκε κατόπιν ερωτημάτων εκπροσώπων του Τύπου, «η συνέχιση της (σ.σ. τραπεζικής) χρηματοδότησης (waiver) βασίζεται στην τεχνική επέκταση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έως το τέλος του Φεβρουαρίου 2015 και στην ύπαρξη ενός προγράμματος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Βασίζεται, επίσης, στην εκτίμηση μιας επιτυχούς ολοκλήρωσης της τρέχουσας αξιολόγησης και στην (σ.σ. επίτευξη) συναίνεσης σχετικά με την διάδοχη συμφωνία μεταξύ των Ελληνικών Αρχών, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ».

    Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση αυτή αφορά αξιόγραφα και λοιπούς τίτλους που καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες στην ΕΚΤ για την εξασφάλιση ρευστότητας.

    [08] Σημαίες μεσίστιες και σιγή ενός λεπτού ως φόρος τιμής της ΕΕ στα θύματα της επίθεσης στην Charlie Hebdo

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέτισε φόρο τιμής σήμερα το πρωί στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo με σιγή ενός λεπτού, ενώ οι σημαίες είναι μεσίστιες σε όλα τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Εκατό ευρωβουλευτές και υπάλληλοι μετείχαν στην τελετή αυτή που διοργανώθηκε στην πλατεία μπροστά από το Κοινοβούλιο "σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους γάλλους πολίτες, τις αρχές και τα θύματα της αιματηρής επίθεσης", σύμφωνα με τον πρόεδρο Μάρτιν Σουλτς.

    Το σύνθημα "Je suis Charlie" (Είμαι και εγώ Σαρλί) φωταγωγούσε επίσης το αέτωμα του Ευρωκοινοβουλίου.

    [09] Χώροι μουσουλμανικής λατρείας στόχος επιθέσεων σε τρεις πόλεις της Γαλλίας

    Χώροι μουσουλμανικής λατρείας έχουν δεχθεί επιθέσεις σε τρεις πόλεις της Γαλλίας από χθες το βράδυ, έγινε γνωστό από γαλλικές δικαστικές πηγές σήμερα, την επομένη της επίθεσης στο Charlie Hebdo. Τρεις εκπαιδευτικές χειροβομβίδες ρίχθηκαν στο τέμενος της Μανς, στην ανατολική Γαλλία, πυρά δέχθηκε μία μουσουλμανική αίθουσα προσευχής στο Πορ-λα-Νουβέλ της νότιας Γαλλίας, ενώ εστιατόριο κεμπάμπ, που συνορεύει με μουσουλμανικό τέμενος έγινε στόχος έκρηξης που «οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια» στην Βιλφράνς-σιρ-Σαόν, της κεντρο-ανατολικής Γαλλίας.

    [10] Νεκρή η αστυνομικός από τη σημερινή επίθεση στο Παρίσι

    Η αστυνομικός που είχε τραυματισθεί από τα πυρά ενόπλου άνδρα νωρίς σήμερα το πρωί στο Μονρούζ υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ το δεύτερο θύμα της επίθεσης, ένας δημοτικός υπάλληλος, βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

    Ο δράστης διέφυγε. Σημειώνεται πως χώροι μουσουλμανικής λατρείας έχουν δεχθεί επιθέσεις σε τρεις πόλεις της Γαλλίας από χθες το βράδυ. Ημέρα εθνικού πένθους η σημερινή για τη Γαλλία, εξαιτίας της χθεσινής πολύνεκρης επίθεσης κατά της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo. Εξάλλου, επτά άτομα κρατούνται στο πλαίσιο της έρευνας. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο καταζητούμενων αδελφών, των Σερίφ και Σαΐντ Κουασί. Οι δύο ύποπτοι ως δράστες της επίθεσης εντοπίσθηκαν το πρωί επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο Renault Clio και φέροντας βαρύ οπλισμό, έγινε γνωστό από πηγές της έρευνας. Ο ύποπτος ως συνεργός τους, ο Χαμίντ Μουράντ, παραδόθηκε στην αστυνομία του Σαρλεβίλ-Μεζιέρ όταν διαπίστωσε ότι το όνομά του κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Διαβάστε επίσης: Νέοι πυροβολισμοί στο Παρίσι- Δύο τραυματίες

    Έκρηξη κοντά σε τέμενος, στην κεντροανατολική Γαλλία

    Επτά συλλήψεις για την αιματηρή επίθεση στο Charlie Hebdo

    Χώροι μουσουλμανικής λατρείας στόχος επιθέσεων σε τρεις πόλεις της Γαλλίας

    Σημαίες μεσίστιες και σιγή ενός λεπτού ως φόρος τιμής της ΕΕ στα θύματα της επίθεσης στην Charlie Hebdo

    [11] Οι άνεμοι χτύπησαν και το Τατόι

    Μέρος της στέγης του Ιπποστασίου στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου καταπλακώθηκε από λεύκα, την πτώση της οποίας προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι των προηγούμενων ημερών. Η πτώση του δέντρου προκάλεσε μικρής έκτασης ζημιές στο διατηρητέο μνημείο. Όπως περιγράφεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος «Φίλοι Κτήματος Τατοΐου», «η πτώση της λεύκας έγινε κυρίως πάνω στον στάβλο του Γεωργίου Α', αλλά λόγω του οπλισμένου σκυροδέματος της στέγης δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο εν λόγω κτίριο».

    Ομάδα της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Αττικής πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο μετά το συμβάν (έγινε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς) και διαπίστωσε ότι δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κτίριο. «Το δέντρο αυτό ήταν σάπιο εσωτερικά, γι' αυτό και έπεσε. Όπως διαπιστώσαμε, δεν είναι σοβαρές οι ζημιές και δεν διατρέχει κίνδυνο το κτίριο. Επίσης, δεν κινδυνεύουν άμεσα τα κινητά μνημεία που φυλάσσονται σε αυτό», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της ΕΝΜΑ, Ορέστης Βαβατσιούλας. Αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί και πριν από τρία χρόνια, οπότε μία σάπια λεύκα είχε πέσει και ισοπεδώσει τη στέγη των Μαγειρείων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 January 2015 - 11:30:23 UTC