Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοικτοί οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί στον δήμο Ηρακλείου Αττικής
  • [02] Έκρηξη κοντά σε τέμενος, στην κεντροανατολική Γαλλία
  • [03] Νέοι πυροβολισμοί στο Παρίσι- Δύο τραυματίες
  • [04] Νέοι πυροβολισμοί στο Παρίσι - Τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίας
  • [05] Επτά συλλήψεις για την αιματηρή επίθεση στο Charlie Hebdo
  • [06] Ανακάλυψη - ορόσημο, το πρώτο νέο ισχυρό αντιβιοτικό μετά από 30 χρόνια

  • [01] Ανοικτοί οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί στον δήμο Ηρακλείου Αττικής

    Ανοικτοί θα παραμείνουν σήμερα οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Ηρακλείου Αττικής -σε αντίθεση με τα σχολεία- προκειμένου να φιλοξενήσουν τα παιδιά της πόλης. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου, τη λειτουργία τους επιτρέπει η ομαλή καιρική κατάσταση που επικρατεί από το πρωί. Τη μεταφορά των παιδιών κάνουν οι ίδιοι οι γονείς, ενώ όλοι οι σταθμοί είναι καλά θερμαινόμενοι.

    [02] Έκρηξη κοντά σε τέμενος, στην κεντροανατολική Γαλλία

    Έκρηξη σημειώθηκε μπροστά από εστιατόριο κεμπάμπ κοντά σε τέμενος στην πόλη Βιλφράνς-σιρ-Σαόν, στην κεντροανατολική Γαλλία.

    [03] Νέοι πυροβολισμοί στο Παρίσι- Δύο τραυματίες

    Μία αστυνομικός και ένας δημοτικός υπάλληλος τραυματίσθηκαν από πυρά αυτόματου όπλου στο προάστιο Μονρούζ, νότια του Παρισιού, και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές. Σήμερα το πρωί, ένας άνδρας πυροβόλησε με αυτόματο όπλο στην πλάτη δημοτικών αστυνομικών. Ο δράστης της επίθεσης διέφυγε, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ. Νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι ο ένοπλος συνελήφθη λίγη ώρα μετά την επίθεση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, «δεν υπάρχει διαπιστωμένη σχέση» αυτής της επίθεσης με την χθεσινή επίθεση κατά του Charlie Hebdo.

    Διαβάστε επίσης: Επτά συλλήψεις για την αιματηρή επίθεση στο Charlie Hebdo

    Έκρηξη κοντά σε τέμενος, στην κεντροανατολική Γαλλία

    [04] Νέοι πυροβολισμοί στο Παρίσι - Τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίας

    Ανδρας που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και ήταν οπλισμένος με πολυβόλο πυροβόλησε σήμερα κατά δημοτικών αστυνομικών σε προάστιο νότια του Παρισιού, τραυματίζοντας σοβαρά έναν από αυτούς, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές. Ενας ύποπτος συνελήφθη λίγη ώρα μετά την επίθεση στο προάστιο Μονρούζ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ μεταβαίνει επί τόπου.

    Διαβάστε επίσης: Επτά συλλήψεις για την αιματηρή επίθεση στο Charlie Hebdo

    [05] Επτά συλλήψεις για την αιματηρή επίθεση στο Charlie Hebdo

    Επτά άτομα κρατούνται στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στο Charlie Hebdo, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe1.

    Δικαστική πηγή είχε δηλώσει νωρίτερα ότι επτά άτομα, άνδρες και γυναίκες, που ανήκουν στο περιβάλλον των δύο καταζητούμενων αδελφών, που έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες της επίθεσης, έχουν συλληφθεί. Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε από την πλευρά του στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ότι οι δράστες της επίθεσης «τελούσαν χωρίς αμφιβολία υπό παρακολούθηση» από τις αστυνομικές και δικαστικές υπηρεσίες, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει «μηδενικός κίνδυνος» και επισημαίνοντας τις «δυσκολίες» που προκαλεί στην αστυνομία «ο μεγάλος αριθμός των ατόμων που συνιστούν εν δυνάμει κίνδυνο».

    Η γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο καταζητούμενων αδελφών, των Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, απηύθυνε έκκληση για μαρτυρίες και προειδοποιεί ότι οι δύο «είναι οπλισμένοι και επικίνδυνοι». Ο ύποπτος ως συνεργός τους, ο Χαμίντ Μουράντ, 18 ετών, παραδόθηκε στην αστυνομία του Σαρλεβίλ-Μεζιέρ όταν διαπίστωσε ότι το όνομά του κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    [06] Ανακάλυψη - ορόσημο, το πρώτο νέο ισχυρό αντιβιοτικό μετά από 30 χρόνια

    Επιτέλους, μετά σχεδόν 30 χρόνια, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν στα χέρια τους ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό, το οποίο στο μέλλον θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος κατά των μικροβίων, που γίνονται ολοένα πιο ανθεκτικά στα υπάρχοντα αντιβιοτικά. Οι επιστήμονες έκαναν λόγο για μια ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει τους «όρους του παιγνιδιού». Το αντιβιοτικό, η τειχοβακτίνη, που ανακαλύφθηκε σε δείγμα χώματος, μπορεί να «καθαρίσει» σοβαρές λοιμώξεις από παθογόνα σούπερ-μικρόβια όπως το MRSA, χωρίς να συναντήσει αντίσταση και χωρίς τοξικές παρενέργειες, όπως έδειξαν τα πρώτα πειράματα σε ποντίκια, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό, το BBC και το "Science". Το νέο αντιβιοτικό ήταν εξίσου αποτελεσματικό -αν όχι περισσότερο- με τη βανκομυκίνη, το ισχυρό αντιβιοτικό τελευταίας καταφυγής για τους γιατρούς.

    Εντός της επόμενης διετίας θα ακολουθήσουν δοκιμές σε ανθρώπους για να επιβεβαιώσουν την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του νέου αντιβιοτικού. Οι ερευνητές αισιοδοξούν πολύ, αν και άλλοι επιστήμονες εμφανίστηκαν πιο επιφυλακτικοί, καθώς στο παρελθόν αντιβιοτικά που δεν είχαν παρενέργειες στα πειραματόζωα, αποδείχτηκαν τελικά τοξικά στους ανθρώπους. Αν όλα πάνε καλά, το νέο αντιβιοτικό αναμένεται να είναι διαθέσιμο στα νοσοκομεία σε περίπου πέντε έως έξι χρόνια και πιθανώς αρχικά θα χορηγείται σε ενέσιμη μορφή και όχι σε χάπι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 January 2015 - 9:30:23 UTC