Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 3,5% δίνει δημοσκόπηση της Pulse RC
  • [02] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,2% έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της GPO
  • [03] Επίθεση αντιεξουσιαστών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής
  • [04] Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Πέμπτη λόγω του χιονιά
  • [05] Άρπαξαν 110.000 ευρώ από ΑΤΜ τράπεζας στην Καβάλα
  • [06] Δεν έχει σβήσει η φωτιά στο Νοrman Atlantic
  • [07] Α. Μέρκελ: Επιδίωξή μου η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
  • [08] Συγκεντρώσεις στη Γαλλία και σε ευρωπαϊκές πόλεις για τα θύματα της επίθεσης στη Charlie Hebdo
  • [09] Στους «16» του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός - Αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ

  • [01] Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 3,5% δίνει δημοσκόπηση της Pulse RC

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,5% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει δημοσκόπηση της Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.

    Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% και η ΝΔ 25,5% (στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, την 21η Δεκεμβρίου, τα ποσοστά ήταν 28,5% και 25% αντίστοιχα). Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-Δημ. Παράταξη, «Το Ποτάμι» και η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%.

    Άλλο κόμμα επιλέγει το 4% του δείγματος. Οι επιλογές Λευκό/'Ακυρο/Αποχή συγκεντρώνουν 5%, ενώ 9,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν.

    Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (εκτίμηση χωρίς αποχή, λευκό και άκυρο) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,5% και η ΝΔ 27%. Και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-Δημ. Παράταξη, «Το Ποτάμι» και η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%. Η επιλογή Άλλο κόμμα συγκεντρώνει 4%. Το 9,5% του δείγματος είναι αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν.

    [02] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,2% έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της GPO

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,2% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

    Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5% και η ΝΔ 25,3%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,8%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,6%, ο ΛΑ.Ο.Σ με 2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

    ' Αλλο κόμμα επιλέγει το 2% του δείγματος. Το Λευκό/Άκυρο συγκεντρώνει 0,9%, ενώ ένα 13,1% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν έχουν αποφασίσει.

    Στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό για μετά τις εκλογές», τον Αντώνη Σαμαρά επέλεξε το 40,3% και τον Αλέξη Τσίπρα το 34,9%. Ένα 23,5% απάντησε «Κανένας».

    Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5 - 7 Ιανουαρίου 2015.

    [03] Επίθεση αντιεξουσιαστών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

    Τριάντα επτά προσαγωγές έγιναν απόψε από την αστυνομία στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου μετά από επίθεση ομάδας ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δηλιγιάννη, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.

    Περίπου 40 άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη και κουκούλες επιτέθηκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής όπου προξένησαν φθορές εξωτερικά. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί των ομάδων ΔΙΑΣ αλλά οι νεαροί κινήθηκαν προς τον σταθμό Λαρίσης όπου επιβιβάστηκαν στο Μετρό. Αστυνομικές δυνάμεις τους περίμεναν στο σταθμό Πανεπιστημίου όπου προχώρησαν στις 37 προσαγωγές.

    [04] Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Πέμπτη λόγω του χιονιά

    Σύμφωνα με νεότερες ανακοινώσεις, θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, κλειστά λόγω παγετού, ιδιαίτερα στις πρωινές ώρες, τα σχολεία στους εξής δήμους της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών: -Δήμος Αγίας Παρασκευής -Δήμος Αμαρουσίου -Δήμος Βριλησσίων -Δήμος Νέου Ηρακλείου -Δήμος Κηφισιάς -Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης -Δήμος Μελισσίων - Πεντέλης -Δήμος Παπάγου - Χολαργού -Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού -Δήμος Χαλανδρίου

    Επίσης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα παραμείνουν αύριο κλειστά τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στον δήμο Παλλήνης. Σύμφωνα με νεότερη απόφαση του δημάρχου Παλλήνης, Αθανάσιου Ζούτσου, η λειτουργία των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναστέλλεται για την Πέμπτη και στις τρεις δημοτικές ενότητες, Ανθούσας, Γέρακα και Παλλήνης.

    Εξάλλου, σε αναστολή λειτουργίας σχολείων σε δήμους της Ανατολικής Αττικής προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

    Με σημερινή απόφασή του προχωρά -λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών- στο κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Θρακομακεδόνων, Βαρυμπόμπης, Ολυμπιακού Χωριού του Δήμου Αχαρνών, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Διονύσου, δηλ. Διόνυσος, Κρυονέρι, Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Άνοιξη, Σταμάτα, Ροδόπολη, στα δημοτικά διαμερίσματα Αφιδνών, Αυλώνα, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Καλάμου, Πολυδενδρίου, Μαλακάσας του Δήμου Ωρωπού και στα δημοτικά διαμερίσματα Βαρνάβα και Γραμματικού του Δήμου Μαραθώνα.

    Στις υπόλοιπες περιοχές και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, σε περίπτωση που επικρατήσει παγετός, η λειτουργία ή μη των σχολείων μπορεί να αποφασισθεί με ευθύνη του διευθυντή του σχολείου.

    Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν αύριο σχολεία και νηπιαγωγεία στον νομό Ηρακλείου Κρήτης, λόγω των καιρικών συνθηκών.

    Κλειστά θα είναι και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Σουφλίου και Σαμοθράκης, εξαιτίας του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

    Όπως ανακοινώθηκε, στον δήμο Σουφλίου τα σχολεία θα είναι κλειστά στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2015 και στον δήμο Σαμοθράκης στις 8 Ιανουαρίου 2015.

    Ακόμη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Φλώρινας, εξαιτίας του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση θα ανοίξουν στους δήμους Γρεβενών, Εορδαίας Κοζάνης, Άργους Ορεστικού Καστοριάς και Πρεσπών Φλώρινας.

    [05] Άρπαξαν 110.000 ευρώ από ΑΤΜ τράπεζας στην Καβάλα

    Με λεία 110.000 ευρώ έφυγαν άγνωστοι δράστες, από τη Νικήσιανη Καβάλας, μετά τη διάρρηξη που έκαναν σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) σε υποκατάστημα της τράπεζας Alpha Bank.

    Το ΑΤΜ είχε ανεφοδιαστεί από τους υπάλληλους της τράπεζας λίγες ώρες νωρίτερα, με το ποσό των 120.000 ευρώ και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις των αστυνομικών Αρχών, οι δράστες ήταν πολύ καλά ενημερωμένοι και παραβίασαν το μηχάνημα με συσκευή οξυγονοκόλλησης. Αφού πήραν τα χρήματα έφυγαν ανενόχλητοι, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους περίοικους.

    Όπως επισημαίνουν πηγές Αστυνομίας, οι συστάσεις είναι επανειλημμένες στους υπαλλήλους των τραπεζών να μην προχωρούν σε εφοδιασμούς των ΑΤΜ, με ποσά άνω των 40.000 ευρώ σε μικρούς οικισμούς, καθώς σημειώνονται κρούσματα διαρρήξεων, κυρίως τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

    Οι άνδρες της Σήμανσης, που βρέθηκαν στο σημείο, δεν βρήκαν αποτυπώματα, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

    [06] Δεν έχει σβήσει η φωτιά στο Νοrman Atlantic

    Το εσωτερικό του πλοίου Norman Atlantic συνεχίζει να φλέγεται, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Στο μεταξύ, πηγές της εισαγγελίας του Μπάρι υποστηρίζουν ότι η πυρκαγιά θα μπορούσε, πιθανώς, να τεθεί υπό έλεγχο, γρηγορότερα από ό,τι συνέβη.

    Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι το πλοίο δεν έπρεπε να αποπλεύσει, από την Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη τις κάκιστες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

    Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι θα ερευνηθούν σε βάθος οι επαφές του καπετάνιου Αρτζίλιο Τζακομάτσι με την ναυλώτρια εταιρία, την AΝΕΚ, αλλά προσθέτει πως κατά την ανάκρισή του ο Τζακομάτσι , στις 31 Δεκεμβρίου, δεν ανέφερε ότι δέχθηκε πιέσεις για να αποπλεύσει από την Ηγουμενίτσα.

    [07] Α. Μέρκελ: Επιδίωξή μου η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τόνισε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Λονδίνο απόψε πως η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την οικονομία της τα τελευταία χρόνια και πρόσθεσε ότι αναμένει να συνεχιστεί αυτό, απορρίπτοντας τις εικασίες περί ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

    «Νομίζω ότι πρέπει κάποιος να πει στον κόσμο, και στις χρηματαγορές, ότι εγώ, ως η Γερμανίδα καγκελάριος, καθώς και η γερμανική κυβέρνηση, πάντοτε επιδιώξαμε (να εφαρμόζεται) μια πολιτική που προβλέπει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη» σημείωσε η Μέρκελ και πρόσθεσε ότι «οι δεσμεύσεις τις οποίες αναλάβαμε», οι δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν «ανάμεσα στην Ελλάδα και την τρόικα, την Ελλάδα και τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τηρήθηκαν κι έτυχαν σεβασμού».

    Η Άγγελα Μέρκελ έκανε την τοποθέτηση αυτή στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

    «Η Ελλάδα έχει κάνει πράγματι πολλές θυσίες. Για πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα, αυτά ήταν πολύ δύσκολα χρόνια. Διανύσαμε πολύ δρόμο», σημείωσε η ίδια.

    «Και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα μπορέσουμε να φθάσουμε σε μια επιτυχή κατάληξη -καθοδηγούμενοι πάντοτε από την αρχή ότι από τη μια οι Έλληνες πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί και από την άλλη εμείς πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη», πρόσθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας.

    [08] Συγκεντρώσεις στη Γαλλία και σε ευρωπαϊκές πόλεις για τα θύματα της επίθεσης στη Charlie Hebdo

    Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν απόψε στο Παρίσι και σε πολλές πόλεις της Γαλλίας προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της πολύνεκρης επίθεσης εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Στο Παρίσι τουλάχιστον 35.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, κοντά στα κεντρικά γραφεία της Charlie Hebdo, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Στη δεύτερη και τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Μασσαλία (νοτιοανατολικά) και τη Λυών (κεντροανατολικά), οι άνθρωποι που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις υπολογίζονται σε 7.000 και μεταξύ 10.000 και 15.000 αντιστοίχως.

    Στην Τουλούζη (νοτιοδυτικά) περίπου 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της Ευρώπης χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα της επίθεσης στο Παρίσι.

    Στο Βερολίνο περίπου 500 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεντρώθηκαν απόψε μπροστά από τη γαλλική πρεσβεία. Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν κεριά και πανό που έγραφαν «Είμαι και εγώ Σαρλί» ή παλιά πρωτοσέλιδα της Charlie Hebdo, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου. Στις Βρυξέλλες πολλές εκατοντάδες άνθρωποι έδωσαν ραντεβού σε διαφορετικές περιοχές της πόλης: περίπου 200 άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο προξενείο της Γαλλίας, ενώ από 1.000 ως 1.500, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου κρατούσαν μολύβια και στυλό ως ένδειξη αλληλεγγύης, ενώ είχαν ανάψει κεριά και είχαν αναρτήσει ένα πανό σε ένα άγαλμα όπου είχαν γράψει το σύνθημα: «είμαι κι εγώ Σαρλί».

    Στην πλατεία Τραφάλγκαρ, στο κέντρο του Λονδίνου, πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν με τα πρόσωπα σκυθρωπά, συμπεριλαμβανομένων πολλών Γάλλων. Στη Μαδρίτη εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας, παρόντος και του πρεσβευτή Ζερόμ Μποναφόν. Φώναξαν συνθήματα όπως «ελευθερία της έκφρασης» ή επίσης «είμαστε όλοι Σαρλί» ενώ τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας μπροστά στη γαλλική σημαία.

    Πολλά στελέχη πολιτικών κομμάτων, μεταξύ των οποίων ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις με στόχο να εκφράσουν την υποστήριξή τους.

    Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Σουηδία, στην Αυστρία, στην Ολλανδία, στην Ελβετία.

    [09] Στους «16» του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός - Αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ

    Χωρίς να «πατήσει γκάζι» και υπό το βλέμμα του νέου του προπονητή, Βίτορ Περέιρα, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του Φωστήρα στον Ταύρο και με 7 βαθμούς πέρασε άνετα στην φάση των «16» του κυπέλλου (1ος όμιλος), ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν εκτός συνέχειας με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς.

    Το πέναλτι που εκτέλεσε στο 16΄ ο Φορτούνης (χέρι του Κακαρά) έδωσε το προβάδισμα στους Πειραιώτες. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους μετά το πλασέ του Ντοσεβί η μπάλα φάνηκε να περνάει ολόκληρη τη γραμμή της εστίας του Μπότου, γεγονός που δεν αντιλήφθηκε ο διαιτητής και ο βοηθός του.

    Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (47΄) ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με την κεφαλιά του Γκαζαριάν, ενώ στο 83΄ ο Διαμαντάκος σε κενή εστία, μετά από σέντρα του Γιαννούλη, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (0-2).

    Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει την Κέρκυρα εκτός έδρας και έτσι αποκλείστηκε από την συνέχεια του κυπέλλου Ελλάδας. Συγκεκριμένα οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου. Το αποτέλεσμα αυτό έδωσε στην Κέρκυρα την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού με τους Φαίακες να μαζεύουν 4 βαθμούς σε 3 αγώνες ενώ ο "δικέφαλος του Βορρά" κατετάγη στην τελευταία θέση του ομίλου με 2 βαθμούς.

    Ο Πανιώνιος προκρίθηκε στους "16" του κυπέλλου Ελλάδας, με τη νίκη του 4-0 επί της Παναχαϊκής στη Νέα Σμύρνη. Οι "κυανέρυθροι" έφτασαν τους 5 βαθμούς, έναν περισσότερο από την ομάδα της Πάτρας και πήραν τη δεύτερη προνομιούχο θέση του 1ου ομίλου, πίσω από τον Ολυμπιακό. Από δύο γκολ πέτυχαν οι Γιάννου (19΄,67΄) και Κολοβός (54΄-πεν., 56΄).

    Στη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα, αφού στον 3ο και τελευταίο αγώνα για τον 2ο όμιλο της διοργάνωσης επικράτησε στους «Ζωσιμάδες» με 2-1 του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Αντίθετα δεν τα κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι.

    Ο ΠΑΣ, στον οποίο αρκούσε και η ισοπαλία για να προκριθεί, μπήκε από την αρχή πιο επιθετικά και στο 25΄ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Γιάκο, μετά από λάθος γύρισμα της μπάλας από τον Μπερτέν στον τερματοφύλακα της ομάδας του. Τρία λεπτά αργότερα ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι. Συγκεκριμένα, στο 36΄ μετά από λάθος του Σκόνδρα, κάτοχος της μπάλας έγινε ο Τσούτσης ο οποίος πλάσαρε με επιτυχία τον Σωτηρίου.Στο Β΄ ημίχρονο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα με πέναλτι του Μανιά στο 64΄, το οποίο υπέδειξε ο διαιτητής Παπαπέτρου σε ανατροπή του Γιάκου.

    Εκτός της φάσης των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας έμεινε η Καλλονή, παρά την επιβλητική νίκη 5-0 επί του Αιγινιακού στη Μυτιλήνη, σε αναμέτρηση για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 7ου ομίλου, καθώς την ίδια ώρα ο Τύρναβος πήρε το βαθμό που χρειαζόταν στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λάρισα (1-1).

    Πρωτιά με νίκη για τον Λεβαδειακό. Η ομάδα του Παντελίδη, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τον 4ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας επικράτησε 2-0 του Εθνικού Γαζώρου στο δημοτικό στάδιο Σερρών και κατέκτησε την πρώτη θέση με επτά βαθμούς, την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τη φάση των ομίλων χωρίς να κατακτήσουν βαθμό. Τα τέρματα των νικητών σημείωσε ο Μιλοσάβλιεφ στο 41ο και 80ο λεπτό.

    Στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκαν Τύρναβος και Αστέρας Τρίπολης που αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Αλκαζάρ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τον 7ο όμιλο της διοργάνωσης. Το θεσσαλικό συγκρότημα προηγήθηκε στο 37΄ με τον Καραμανλή, ενώ οι Αρκάδες ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+1΄) με τον Μούκαμ.

    Βέροια και Απόλλωνας Σμύρνης «μοιράστηκαν» βαθμούς στη μεταξύ τους αναμέτρηση και εξασφάλισαν την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

    Πανηγυρική πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Ηρακλής, αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Πλατανιά στην έκπληξη του 4ου ομίλου.Ο «γηραιός» σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων, αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τους Κρήτες στο γήπεδο των Περιβολίων με αποτέλεσμα να φτάσει τους πέντε βαθμούς. Ο Πλατανιάς με μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα έμεινε στην τρίτη θέση της κατάταξης με τέσσερις βαθμούς.

    Την πρώτη της νίκη στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας σημείωσε η Ερμιονίδα. Το συγκρότημα του Μπολάνο, χωρίς άγχος αφού είχε «αποχαιρετήσει» από την προηγούμενη κιόλας αγωνιστική την υπόθεση πρόκριση, επικράτησε 2-0 του Εργοτέλη στο γήπεδο του Κρανιδίου και έκλεισε με τις καλύτερες των εντυπώσεων την παρουσία του στον εφετινό θεσμό. Την ίδια τύχη είχαν και οι Κρήτες που κατέλαβαν την τέταρτη και τελευταία θέση στον 6ο όμιλο με μόλις ένα βαθμό σε τρεις αγώνες. Τα γκολ της Ερμιονίδας σημείωσαν οι Στάικος (4`) και Κουτσοσπύρος (37`).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 January 2015 - 21:30:23 UTC