Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κερδοσκόπων της δραχμής»
  • [02] Δεν θα ψηφίσουν οι 18άρηδες στις 25 Ιανουαρίου
  • [03] Χωρίς ρεύμα η Τήνος

  • [01] «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κερδοσκόπων της δραχμής»

    Μήνυμα αισιοδοξίας και βεβαιότητα νίκης έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Χαλκίδα, όπου επανέλαβε την σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

    «Έρχομαι να σας μεταφέρω το μήνυμα της νίκης που θα λυτρώσει τον ελληνικό λαό» είπε ο κ. Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του και πρόσθεσε: «θα πάρουν σε αυτές τις εκλογές την ίδια απάντηση που πήραν και στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου. Σας λέω με βεβαιότητα ότι δεν θα νικήσει απλώς η παράταξη αλλά θα νικήσει η Ελλάδα σε αυτές τις εκλογές. Βρίσκονται σε σύγχυση και σε συνέδρια διαρκείας. Λένε ότι κάνουμε εμείς εκστρατεία φόβου. Εκείνοι τρομοκρατούν τον κόσμο με αυτά που λένε οι ίδιοι» είπε ο κ. Σαμαράς. Σημείωσε μάλιστα ότι «Στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου κυριαρχεί η λέξη Grexit. Η κοροϊδία και ο τρόμος είναι τα δικά τους όπλα. Μία μειοψηφία έσυρε την χώρα σε εκλογές που δεν ήθελε η πλειοψηφία και στην συνέχεια κορόιδεψαν εκείνους με τους οποίους συμμάχησαν. Λένε ότι σχεδιάζουν να συνεργαστούν με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το ΚΚΕ ούτε να τους ακούσει δεν θέλει ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι δύναμη που θέλει να βγάλει την χώρα από την ΕΕ».

    Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν θέλουν τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και ρώτησε γιατί; Για να δραπετεύουν οι φυλακισμένοι; Έχουν διακηρυγμένη θέση ότι θέλουν να διαλύσουν την Αστυνομία. Και μετά απορούν γιατί μειώνεται το μικρό προβάδισμά τους. Λένε τώρα ότι δεν θα κάνουν μονομερείς ενέργειες. Αλλά όλα όσα λένε είναι μονομερείς ενέργειες. Το να μην πληρώσεις τόκους και χρεολύσια είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας. Το ελληνικό χρέος και το έχουμε διαπραγματευθεί και το έχουμε κουρέψει περισσότερο από 40% χωρίς να έλθουμε σε σύγκρουση με κανέναν» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

    Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί τα συμφέροντα των βολεμένων και των κερδοσκόπων της δραχμής.

    [02] Δεν θα ψηφίσουν οι 18άρηδες στις 25 Ιανουαρίου

    Δεν θα ψηφίσουν τελικά οι γεννηθέντες το 1997 στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Σύμφωνα τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, είναι αδύνατον να ψηφίσουν από τη στιγμή που ο Νόμος ορίζει ότι κάθε δήμαρχος συντάσσει αυτεπάγγελτα κάθε έτος από 1ης έως τέλος Φεβρουαρίου τις ονομαστικές καταστάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια του δήμου και οι οποίοι αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν.

    Η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν.

    [03] Χωρίς ρεύμα η Τήνος

    Χωρίς ρεύμα είναι από το πρωί το νησί της Τήνου, λόγω βλάβης στο δίκτυο διανομής που προκλήθηκε από την κακοκαιρία. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε μετά και τη χθεσινή διακοπή, αλλά διεκόπη πάλι το πρωί από νέα βλάβη στο δίκτυο του νησιού.

    Ο δήμαρχος του νησιού, Σίμος Ορφανός, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαστε χωρίς ρεύμα από χθες το μεσημέρι. Το ρεύμα έρχεται σε εμάς από την Άνδρο, που ενώ αυτή έχει ρεύμα, δεν μπορεί να στείλει σε εμάς λόγω βλάβης, εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης. Υπάρχει ένα εργοστάσιο εφεδρείας που μπορεί να δώσει ρεύμα, αλλά δεν έχουν φτάσει εκεί ακόμη τα εκχιονιστικά μηχανήματα». Επίσης, ο δήμαρχος συμπλήρωσε πως «η ύδρευσή μας προέρχεται κυρίως από αφαλατώσεις, οπότε χωρίς ρεύμα υπάρχουν προβλήματα και στην ύδρευση. Ευελπιστούμε μέχρι αύριο το πρωί να έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 January 2015 - 19:30:21 UTC