Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Εθνικό χρέος και λύτρωση η εκλογή Προέδρου
  • [02] Κηδεύτηκε ο ζωγράφος Δήμος Σκουλάκης
  • [03] Ο Γιούνκερ προειδοποίησε τον Κάμερον να «σταματήσει να τα βάζει με τους άλλους»

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Εθνικό χρέος και λύτρωση η εκλογή Προέδρου

    Μήνυμα προς τους βουλευτές να παραμερίσουν τα σύννεφα της πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας εκλέγοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News. Ο πρωθυπουργός εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο και κατηγορεί πως με τη στάση του και την ρητορική των στελεχών του δημιουργεί κλίμα φόβου στις αγορές. «H ανησυχία υπάρχει και είναι δικαιολογημένη και την προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ! Όμως η δημοκρατία έχει όπλα να εξουδετερώσει αυτό το κλίμα φόβου. Με την ευθύνη των βουλευτών να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρά τους εκβιασμούς τους», τονίζει ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας πως με το που δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας , οι αγορές που είχαν ανοίξει για την Ελλάδα , έκλεισαν και πάλι.

    Ο πρωθυπουργός δηλώνει πως η χώρα βγαίνει από την κρίση και πως προωθείται σύντομα η συμφωνία με τους εταίρους για τον μηχανισμό προληπτικής στήριξης και την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας. Κατηγορεί, μάλιστα, την Κουμουνδούρου πως επιδιώκει να ανακόψει αυτή πορεία. «Σε δύο μήνες τελειώνουμε. Και πάνε να μας σταματήσουν. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Είμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία της επόμενης μέρας. Το μόνο που απομένει είναι να παραμερίσουμε τα σύννεφα της πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας. Να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι εθνικό χρέος και αληθινή λύτρωση» τονίζει χαρακτηριστικά.

    [02] Κηδεύτηκε ο ζωγράφος Δήμος Σκουλάκης

    Στην πολιτική κηδεία που πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο της Αγ. Παρασκευής, επικήδειο διάβασε ο ζωγράφος Χρόνης Μπότσογλου ο οποίος μίλησε για την κοινή τους πορεία, ο ιστορικός Τέχνης Χάρης Καμπουρίδης, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γκιώνης, η σύζυγός του Αθηνά Ραπίτου και η ιστορικός Τέχνης Ήρα Παπαποστόλου.

    Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν, μεταξύ άλλων ο ζωγράφος Γιάννης Ψυχοπαίδης, ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης, ο ποιητής και συγγραφέας Θανάσης Νιάρχος, ο ηθοποιός και ζωγράφος Άγγελος Παπαδημητρίου, ο ηθοποιός Γιώργος Κοττανίδης και πολλοί παλιοί σύντροφοί του στους αντιδικτατορικούς αγώνες, ενώ στεφάνι απέστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, η ΕΣΗΕΑ κ.α

    Γεννημένος στην Αθήνα, ο Δήμος Σκουλάκης μαθήτευσε δίπλα στους Φώτη Κόντογλου και Σπύρο Παπαλουκά και το 1957 πήγε στο Παρίσι απ' όπου επέστρεψε σύντομα για να μαθητεύσει δίπλα στον Γιάννη Μόραλη. Σπούδασε επίσης σκηνογραφία και δούλεψε ως γελοιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά.

    [03] Ο Γιούνκερ προειδοποίησε τον Κάμερον να «σταματήσει να τα βάζει με τους άλλους»

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε τη Βρετανία κατά των διακρίσεων εις βάρος εργαζομένων από άλλες χώρες μέλη της ΕΕ και είπε ότι οι όποιες αποφάσεις για τον περιορισμό της ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων θα μπορούσαν τελικά να πλήξουν τις εισροές κεφαλαίων στο οικονομικό κέντρο του Λονδίνου. Τα σχόλιά του έγιναν στη διάρκεια συζήτησης σε εκπομπή της αυστριακής τηλεόρασης έπειτα από τις εξαγγελίες του Κάμερον για τους αυστηρότερους κανονισμούς που θα επιδιώξει όσον αφορά το τι ισχύει με μετανάστες από ευρωπαϊκές χώρες στη Βρετανία.

    «Το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των εργαζομένων δεν μπορεί να αμφισβητηθεί γιατί αν αμφισβητήσουμε την ελεύθερη μετακίνηση των εργαζομένων, η Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να γνωρίζει ότι μία μέρα η ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων θα πρέπει επίσης να τεθεί υπό αμφισβήτηση», είπε ο Γιούνκερ. Εκπρόσωπος του γραφείου του Βρετανού πρωθυπουργού αρνήθηκε να σχολιάσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 December 2014 - 15:30:22 UTC