Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Ο μοναδικός αρχιτέκτονας του χάους σ' αυτή τη χώρα είναι ο κ. Τσίπρας
  • [02] Σφοδρή επίθεση στον Αντ. Σαμαρά και στην κυβέρνηση, από τον Αλ. Τσίπρα
  • [03] Δημ. Κουτσούμπας: Απευθύνουμε μήνυμα συνέχισης του αγώνα και της αντίστασης
  • [04] Σε ισχύ, από σήμερα, το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα
  • [05] Σαφάρι ελέγχων στην αγορά για τις γιορτές
  • [06] Την Κυριακή η συνάντηση Κέρι- Λαβρόφ, στη Ρώμη

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Ο μοναδικός αρχιτέκτονας του χάους σ' αυτή τη χώρα είναι ο κ. Τσίπρας

    «Ο μοναδικός αρχιτέκτονας του χάους σ'αυτή τη χώρα είναι ο κ. Τσίπρας και ο μοναδικός σπασμός που υπάρχει, είναι αυτός που ο ίδιος υπόσχεται: Ο σπασμός πριν από το τέλος της ευρωπαϊκής Ελλάδας» δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο. Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τα σπρεντ στο ζενίθ, το Χρηματιστήριο στο ναδίρ και τους διεθνείς οίκους να μιλούν για «αρνητικό πιστωτικό γεγονός» αλαζονικά επιμένει να διακηρύσσει πως είναι ...σκληρό καρύδι. Πρόσθεσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του είναι οι μόνοι που με τις απίστευτες δηλώσεις τους καλούν τις αγορές να επιτεθούν στη χώρα.

    «Διαπιστώνουμε τέλος, ότι ο κ. Τσίπρας αλλάζει... μουσικό όργανο, ανάλογα με το ακροατήριό του. Στην Κρήτη άφησε τα νταούλια και... έπιασε τη λύρα. 'Εμείς θα παίζουμε τη λύρα και οι αγορές θα χορεύουν' είπε. Η αλήθεια είναι πως με νταούλια ή με λύρα, μοναδική επιδίωξη του κ. Τσίπρα είναι να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία» συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    [02] Σφοδρή επίθεση στον Αντ. Σαμαρά και στην κυβέρνηση, από τον Αλ. Τσίπρα

    Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα από το Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα είπε ότι «η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκυβέρνηση έχει ξεκινήσει», και τόνισε ότι έρχεται η ώρα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς ενώ χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά ως «πρωθυπουργό του χάους». O κ. Τσίπρας μιλώντας στο πλαίσιο της ανοικτής προγραμματικής διαβούλευσης που πραγματοποιείται στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ στις θεματικές ενότητες: «Πρωτογενής τομέας- Τουρισμός- Ανάπτυξη/Υποδομές», μίλησε για ιστορικές στιγμές και για μια νέα σελίδα που ανοίγεται μπροστά στην πατρίδα. Ο ίδιος ανέφερε ότι, «η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκυβέρνηση και τις πολιτικές της καταστροφής έχει αρχίσει».

    Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό τον κατηγόρησε για κινδυνολογική έξαρση που απειλεί τους Έλληνες με το χάος και έκανε λόγο για "Σαμαράς exit".

    Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους εταίρους μας στην Ευρώπη υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι χώρα ενοικιαστής στο κοινό μας σπίτι, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Δεν είναι αυτοί ιδιοκτήτες και εμείς ενοικιαστές. Ούτε η ελληνικές κυβερνήσεις θα είναι από εδώ και στο εξής εισπράκτορες των ενοικίων τους». Μην, παίζουν συνέχισε, με το αίσθημα της αξιοπρέπειας του περήφανου λαού μας. Στην Ευρώπη είμαστε ιδιοκτήτες όσο κι αυτοί. Χρωστάμε, ναι. Αλλά μας χρωστάνε κι αυτοί. «Μερικοί νομίζουν -συνέχισε - ότι οι αγορές θα βαράνε το νταούλι κι εμείς θα χορεύουμε στο σκοπό τους. Ε λοιπόν εμείς θα παίζουμε στο εξής το νταούλι, ή μάλλον τη λύρα της Κρήτης, κι εκείνοι θα χορεύουν πεντοζάλη».

    Διαβάστε επίσης:

    Σ. Βούλτεψη: Ο μοναδικός αρχιτέκτονας του χάους σ' αυτή τη χώρα είναι ο κ. Τσίπρας

    [03] Δημ. Κουτσούμπας: Απευθύνουμε μήνυμα συνέχισης του αγώνα και της αντίστασης

    Στις εκδηλώσεις μνήμης για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στα Καλάβρυτα, παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε ότι «σήμερα εδώ από τη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων, απευθύνουμε μήνυμα συνέχισης του αγώνα και της αντίστασης».

    Στην συνέχεια, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι, «το έγκλημα των ναζί, των φασιστών του γερμανικού ιμπεριαλισμού ενάντια στο λαό της χώρα μας, ενάντια στο λαό των Καλαβρύτων, αλλά και των άλλων 32 μαρτυρικών πόλεων δεν πληρώνεται με τίποτα». Μάλιστα, όπως επεσήμανε σε αυτό το σημείο ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «αυτό που μπορούν να κάνουν αυτήν τη στιγμή είναι να αποδώσουν τις γερμανικές επανορθώσεις στον ελληνικό λαό». Και κατέληξε: «Δεν τους χρωστάμε τίποτα, αυτοί χρωστάνε στον ελληνικό λαό».

    [04] Σε ισχύ, από σήμερα, το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα

    Ξεκίνησε σήμερα το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων είναι:

    Σάββατο 13 και 20 Δεκεμβρίου 2014, 09.00 - 18.00 και το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014, 09.00 - 20.00.

    Κυριακή 14 και 21 Δεκεμβρίου 2014, 11.00 - 18.00 και την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου κλειστά (με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέοεται λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και στις 28 Δεκεμβρίου).

    Δευτέρα έως Παρασκευή 15 - 19 Δεκεμβρίου, Δευτέρα 22, Τρίτη 23 και Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014, 09.00 - 21.00

    Τετάρτη 24 και 31 Δεκεμβρίου 2014, 09.00 - 18.00

    Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014 είναι αργία καθωλς και την Πέμπτη 1η Ιανουαρίου 2015.

    Tην Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά λόγω της εργασίας της Κυριακής 21.12.2014.

    Για την λειτουργία της Κυριακής 14.12.2014 θα δοθεί εκ περιτροπής στο προσωπικό μια ημέρα αναπληρωματικής ανάπαυσης.

    [05] Σαφάρι ελέγχων στην αγορά για τις γιορτές

    Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά, ενόψει της εορταστικής περιόδου, ζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος με επείγουσα εγκύκλιό του προς τις περιφέρειες και τις αρμόδιες διευθύνσεις. «Οι αρμόδιες υπηρεσίες κατά την περίοδο των εορτών πρέπει να έχουν αυξημένη παρουσία στην αγορά (καταστήματα, λαϊκές αγορές-υπαίθριο εμπόριο ,κεντρικές και τοπικές αγορές κ.λ.π.) με την εντατικοποίηση των ελέγχων, είτε αυτοτελώς, είτε με συναρμόδιες Υπηρεσίες (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σ?ΟΕ, Υπουργείο Υγείας κ.λ.π), για την αποτροπή φαινομένων εξαπάτησης και εκμετάλλευσης των καταναλωτών» σημειώνεται στη σχετική εγκύκλιο.

    Ιδιαίτερη βαρύτητα επισημαίνεται να δοθεί στα μεγάλα κέντρα συγκέντρωσης κρεάτων και οπωρολαχανικών και στη διακίνηση των προϊόντων αυτών προς τις περιφερειακές και τοπικές αγορές για την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών. Οι έλεγχοι θα γίνονται με στόχο την αποφυγή παραβατικών συμπεριφορών και κάθε αθέμιτης ενέργειας, με σκοπό την κερδοσκοπία, το παρεμπόριο και την φοροδιαφυγή (υπερτιμολογήσεις, υποτιμολογήσεις, πλαστά και ανειλικρινή παραστατικά, μη έκδοση παραστατικών, ελληνοποιήσεις εισαγωγών, κ.λ.π.) και επί πλέον, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο τα όργανα ελέγχου έχουν και την υποχρέωση να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για κάθε είδους φορολογική παράβαση, που θα διαπιστώσουν, κατά την διάρκεια των ελέγχων.

    Ακόμη, οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, στις οποίες κοινοποιείται το παρόν, οφείλουν εντατικοποιήσουν τους ελέγχους στους χώρους αρμοδιότητάς των (λιμάνια, πλοία κ.λ.π).

    [06] Την Κυριακή η συνάντηση Κέρι- Λαβρόφ, στη Ρώμη

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Ρώμη αύριο, Κυριακή και όχι τη Δευτέρα, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, προκειμένου να συζητήσουν για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και τη Συρία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, «στο επίκεντρο των συνομιλιών τους κατά την 17η συνάντησή τους για αυτή τη χρονιά θα είναι η Μέση Ανατολή».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 December 2014 - 13:30:28 UTC