Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μια γυναίκα νεκρή και 7 τραυματίες από την καραμπόλα
  • [02] «Ψηφιακές Υπηρεσίες Αλληλεγγύης»
  • [03] Νέα πτώση στην τιμή του πετρελαίου
  • [04] Ο S&P διατηρεί το βρετανικό αξιόχρεο στο τριπλό Α
  • [05] Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στα συστήματα πληροφορικής της βρετανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας
  • [06] Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 27-28 στο ημίχρονο

  • [01] Μια γυναίκα νεκρή και 7 τραυματίες από την καραμπόλα

    Μία γυναίκα νεκρή, 2 πολυτραυματίες σε σοβαρή κατάσταση και πέντε με ελαφρά τραύματα, είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

    Όλοι οι τραυματίες, μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, το οποίο τέθηκε σε ετοιμότητα. Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έθεσε επίσης σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Λειβαδιάς και Θήβας και τα νοσοκομεία Ερυθρός και Θριάσειο στην Αθήνα.

    Στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν 8 ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

    Στην καραμπόλα συμμετείχαν συνολικά 30 αυτοκίνητα και ένα πούλμαν με μαθητές, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

    [02] «Ψηφιακές Υπηρεσίες Αλληλεγγύης»

    Κουπόνι για αγορά υπολογιστή ή τάμπλετ, για 12μηνη σύνδεση στο διαδίκτυο ή για κατάρτιση σε θέματα τεχνολογίας θα μπορούν να λαμβάνουν περίπου 289.300 δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος σε οκτώ περιφέρειες της Ελλάδας, βάσει του προγράμματος «Ψηφιακές Υπηρεσίες Αλληλεγγύης».

    Η σχετική απόφαση που υπογράφεται από τους υπουργούς Ανάπτυξης, Παιδείας και Υποδομών, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αναμένεται να υλοποιηθεί σύντομα.

    Οι δικαιούχοι του προγράμματος ανέρχονται σε 289.237 άτομα: Συγκεκριμένα 47.506 στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, 52.477 στη Θεσσαλία, 22.588 στην Ήπειρο, 27.702 στη Δυτική Ελλάδα, 13.220 στα νησιά του Ιονίου, 40.464 στην Πελοπόννησο, 14.753 στο Βόρειο Αιγαίο και 40.527 στην Κρήτη.

    Οι πολίτες αυτοί, όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν κουπόνια αξίας έως 410 ευρώ, με τα οποία θα μπορούν να αποκτήσουν: έναν Η/Y (tablet/notebook/laptop) με κουπόνι αξίας έως 230 ευρώ, μια διαδικτυακή σύνδεση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2015 με την παροχή συνδρομής μέχρι 12 ευρώ το μήνα και υπηρεσίες υποστήριξης ή συμβουλευτικής ενημέρωσης για τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών μέχρι 60 ευρώ.

    [03] Νέα πτώση στην τιμή του πετρελαίου

    Η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη συνέχισε την πτωτική της πορεία σήμερα, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πεντέμισι ετών, μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (AIE).

    Η τιμή του βαρελιού πετρελαίου WTI για παράδοση τον Ιανουάριο στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) έπεσε $2,14 και διαμορφώθηκε στα $57,81 -αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή ανά βαρέλι του είδους αυτού πετρελαίου αναφοράς από τα μέσα του Μαΐου του 2009.

    [04] Ο S&P διατηρεί το βρετανικό αξιόχρεο στο τριπλό Α

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's διατήρησε στη βαθμίδα AAA το κρατικό αξιόχρεο της Βρετανίας απόψε, αλλά αμφισβήτησε το εάν και κατά πόσον η κυβέρνηση θα διατηρήσει το επίπεδο του δανεισμού της στο ποσό που έχει προβλέψει και εκτίμησε πως θα χρειαστεί μεγαλύτερα φορολογικά έσοδα.

    Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όζμπορν έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της Βρετανίας τα επόμενα χρόνια, χωρίς να αυξήσει τη φορολογία. Ο S&P, ο μόνος από τους λεγόμενους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης που δεν έχει μειώσει την αξιολόγηση του κρατικού αξιόχρεου της Βρετανίας, ανέφερε ότι η φορολογική βάση της χώρας ενδέχεται να χρειαστεί να διευρυνθεί.

    «Αναμένουμε ότι η μελλοντική προσαρμογή μπορεί ενδεχομένως να στραφεί μάλλον στα έσοδα, παρά στα έξοδα», επισήμανε ο S&P.

    [05] Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στα συστήματα πληροφορικής της βρετανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

    Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Βρετανίας (NATS) ανακοίνωσε ότι το τεχνικό πρόβλημα στα συστήματα πληροφορικής της που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στα βρετανικά αεροδρόμια, ιδίως σε αυτά του Λονδίνου, αποκαταστάθηκε και πλέον λειτουργεί κανονικά.

    «Έπειτα από ένα τεχνικό πρόβλημα στο (κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας) Σουόνσγουικ, το σύστημα αποκαταστάθηκε και είμαστε στη διαδικασία επανόδου σε κανονική λειτουργία» ανέφερε η NATS σε μια ανακοίνωσή της.

    Εξάλλου το διεθνές αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ανακοίνωσε πως γίνονται ξανά αναχωρήσεις από αυτό, λίγες ώρες μετά τη διακοπή των αποπροσγειώσεων λόγω του προβλήματος στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

    Το αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου ανέφερε επίσης ότι οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις ξανάρχισαν.

    [06] Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 27-28 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 December 2014 - 21:30:23 UTC